Marko Turini (41) posvađao se sa suprugom u stanu u italijanskom gradu Breša. Svađa je izbila zbog problema oko novca. U naletu bijesa muškarac je uzeo kćerkicu Manuelu (1) i otrčao s njom do prozora. Otvorio ga je i spremao se da baci dijete kroz prozor, prenose agencije.
"Ako si htio da me uplašiš, u redu je, uspio si. Sada spusti dijete", rekla je suprugu užasnuta Elena.
Marko, međutim, nije ni trepnuo već je curicu bacio sa šestog sprata, te nedugo zatim, kroz prozor bacio i 4-godišnjeg sina.
Žena je plačući i vrišteći jurnula niz stepenice, a za njom je krenuo i suprug. Kako nije mogao da je stigne, otvorio je prozor u hodniku zgrade i skočio, udario o parkiran automobil i preminuo na mjestu.
Dječak i djevojčica su davali znake života, ali su, uprkos naporima ljekara, podlegli teškim povredama, piše Corriere della Sera.
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti