Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:00:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brak umesto raskida  (Pročitano 3392 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
nesto se setih ... mnogo nas je nekad pomislilo da je brak nesto sto se potpisom dolazi do uspesne ljubavne veze.
to smo ,naravno, mislili sa 18 ili 19 a neki verovatno kasnije.
kao resenje sto se u vezi sve nekako stisalo, nema strasti, nema nekih desavanja dolaze na ideju da se vencaju. kao da ce im taj papir doneti ne znam kakve bracne pustolovine.
nazalost ono malo pustolovnog vrlo brzo nestane ili iscezne a da ga niste ni probali ili ako i jeste vrlo kratko traje.
ostaju samo problemi , deca, resavanje nekih smesnih dnevnih problema ...
nazalost mnooogi nisu spremni ... brak im nije doneo sta su pozeleli kao da je zlatna ribica .. i tu dolazi do pucanja ..
ova tema je preteca teme o razvodima.
zajednicka im je neozbiljnost njenih aktera.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Koliko meni pogled seze sve vise i vise mislim da ljudi tripuju da zive na filmu  Smile
Ljudi su uspeli..da razbiju najbolju drustvenu zajednicu po imenu brak.
Ajde sto su uspeli da je uniste , vec kad se pomene brak izadju asocijacije tipa : Zatvor,smor,svadja,strah,vezivanje..
I razne ostale bljuvotine,koje ljudski um pocinje sam da stvara kada cuje tu magicnu rec ?!
Brak sluzi da muz i zena zajedno stvaraju,zive,cuvaju jedan drugog i zajednicki snose probleme i uspehe.
Zaljubljenost i ostali bakraci prolaze .. Ja se bar 5 puta zaljubim kad prodjem gradom.
Sad krecem da razmisljam gde se nalazi strah u ovome ?!
Ljudi sve vise i vise traze od nekog da ispuni njihova ocekivanja..a ni jednog jedinog trenutka ne razmisljaju da li  oni upste ispunjavaju ocekivanja druge strane.Postali smo dosta samozivi sto bi se reklo.Mozda zato kod nas ne uspevaju brakovi odnosno ne samo kod nas vec i dalje od nas.Kinta danas vrti sve,apsolutno.Cak je posao kao kolektiv je veca,mocnija i bolja drustvena zajednica nego brak.Bitniji je hirerarhiski polozaj u firmi nego bracni status..i koliko vidim bitnija je stepenica vise na poslu nego stepenica vise u vezi.Zasto?
E sad prelazimo na treci nivo..Ljudi su emotivna bica osim sto su samo sklop organa.Ljudi koji imaju stabilan i jak brak i koji su emotivno ispunjeni ostvaruju bolje uspehe na poslu.Jebiga covek jos nije postao robot ima vremena.
Da odgovorim i na pitanje teme...
Koliko ja vidim danas trenutno ljudi ulaze u brak,kad zatrudni devojka.Naravno da su takvi brakvi vec 50 posto promasaj..Onih drugih 50 posto za totalan promasaj je to sto se takav par zajedno trudi da to unisti.
A ovo kao prelazak na visi nivo umesto raskida..i to je smesno.Lagati samog sebe da ce nesto da uspe..je po meni najveca laz.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Da da, to je pravo resenje. Ljubav je laka psihicka bolest koja se veoma uspesno leci brakom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Zvuci apsurdno ali obicno je tako.Problem je u obavezivanju jer retko ko od nas gleda na brak samo kao "parce papira".Drugo je da je ovo zapad pa da je vanbracna zajednica priznatija ali ovde se vanbracna zajednica ne priznaje koliko ja znam

E sad,to nije iz nedostatka ljubavi ili neceg drugog vec upravo iz toga sto dosta ljudi gleda na brak kao obavezu.Cak po mojim iskustvima vecina ljudi i ne pomislja na njega ukoliko se ne desi trudnoca pa i u tim slucajevima postoje ljudi koji ni tad ne pomisljalju na taj korak.

Sta treba osoba(u najcescem slucaju devojka) da uradi ukoliko ima stabilnu vezu i misli da je vec vreme da se takva veza pretvori u brak a druga osoba u datom momentu nije spremna?Kao sto tekst kaze poenta je da je to ili-ili situacija u kojoj se veza ili raskida jer druga osoba ne zeli ni da cuje za tako nesto sto pokazuje prvoj osobi da nisu "na istoj talasnoj duzini" ili druga osoba prihvata inicijativu prve osobe i "ulaze " u bracnu zajednicu.Zvuci obeshrabrujuce jer ispada da je brak prisila ali postoji veliki broj slucajeva koji potvrdjuje ovo sto stoji u tekstu.To ne znaci da se dvoje ljudi koje udju u brak ne vole i kasnije nisu u stabilnom braku vec jednostavno znaci da je poneki put potrebno da jedan od partnera preduzme inicijativu za tako vazan korak u vezi
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Apple 15
Formalan ili ne... taj papir regulise mnogo prava... posebno u domenu imovinskih prava i prava nasledjivanja...
A i ne daj boze da neko zavrsi u bolnici...

Mislim... zanosimo se svi tim konceptom slobodne ljubavi i nja-nja-nja... ali kad jednog dana u tu vezu umarsiraju i deca... stvari se komplikuju...jer.. niko ne garantuje da cemo vecno biti srecni i zdravi...
« Poslednja izmena: 23. Apr 2010, 02:57:30 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
i papir koji redukuje trosak od 40.000 din kada par koji nije vencan dobije dete koliko sam ja razumeo ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Citat
niti te na bilo sta obavezuje ako ti to neces..

Ma znam ali dzaba kad ja to tako dozivljavam . Mislim da je postenije tako nego upustiti se u brak, a svestan si da  neces da se promenis u korist vase zajednice. Nemam pojma vise, samo znam da mi se dize kosa na glavi od potpisivanja bilo cega. Smile
Onda to nije problem braka kao takvog vec tvog dozivljaja cele price...

Zvuci glupo, ali odlukama tog tipa pokazujemo da smo "odrasli" i da smo spremni da zaista preuzmemo neku odgovornost na sebe. Nekad je to bila velika matura, danas znamo da ona nema nikakvu vrednost vise, upisivanje faksa takodje, mozda je prvi korak zavrsetak fakulteta i / ili prvi ozbiljan posao u zivotu. Posao koji podrazumeva neku odgovornost.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Znam za dva slucaja gde se veza umesto raskidom zavrsila brakom jer " pa mi smo 5 godina u vezi, sta ce reci porodica/rodjaci/celo selo ako raskinemo".  Jedan  brak se raspao posle par meseci, drugi posle dve godine- i to su dva ubedljivo najruznija razvoda za koje znam, u smislu medjusobnog olajavanja i iznosenja prljavog vesa u javnost.  Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
Citat
Razmislite da li je to osoba s kojom želite da provedete sledećih dvadeset, trideset, četrdeset, pedeset godina svog života, da li je to neko s kime biste rado živeli i u dobrim i u lošim trenucima, sa kime biste zasnovali porodicu i zajednički podizali decu, neko sa kime ste u stanju da sarađujete i da se dogovarate - i dajte sve od sebe da saznate da li je i ta osoba voljna za sve navedeno, jer je to nešto što ne možete da ostvarite samo vi.

Ovaj deo sve kaze .. znaci nisu samo osecanja u pitanju nego treba da se dobro razmisli pre nego sto se odluci na taj sledeci korak.

Ja sam sa bivsom devojkom ziveo 2.5 godine zajedno .. prakticno bili vencani .. i na kraju nije nista bilo jer oboje nismo videli jedno drugog kao zivotne partnere.
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Apple 15
Ja sam po ovom pitanju sampion, ali cu se uzdrzati od komentara... Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 06:00:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.