care nema to veze sa nama malim obicnim ljudima vec sa glavama onih koji imaju svoje interese u datom trenutku na ovim prostorima i koliko se nasa volja poklapa sa njihovim interesima
na zalost mi smo (na zgrazanje "nacionalista") mali narod koji (doduse) ima dugu i burnu istoriju pisanja uz vetar. nikada nismo znali da stanemo kad treba i da trazimo koliko mozemo da dobijemo. u pojedinim trenucima nase istorije pojavljivali su se ljudi koji su znali da artikulisu nase zalje sa mogucnostima pa smo imali i drzavu i uredjenja (razlicita) ali nismo imali moci da od toga napravimo kapital i opstanemo kao drzava u kontinuitetu. zbog toga smo i vodili ovolike ratove i zbog toga cemo i dalje biti izlozeni istoj posasti.
pored ovog navedenog moram dodati i ciljenicu da smo mi evropski narod da pripadamo hriscanskoj civilizaciji i da smo bela rasa i da se na nasoj teritoriji nalaze (prokletstvo bogastva) velike kolicine slatke vode (resursa oko kojeg ce se kako kazu u 21 veku voditi ratovi) sve su ovo cinjenice koje neminovno vode do novih ratova na globalnom nivou (verski rat traje u kontinuitetu)
ovde, valjda, nikome ne treba da ponavljam cinjenice o ne sredjenim prilikama i ne dovrsenim stvarima na teritoriji balkana, o losim podelama teritorija i zapamcenoj krvi na svim stranama i brojnim drugim razlozima
sve ovo nema nikakve veze sa nasom zeljom dal hocemo rat il necemo
"naravno da ljudi koji propagiraju mir (pogotovo oni koji imaju nadimak - tomahavkic - ili ti deminutiv naziva za borbenu sekiru Dakota indijanaca) treba da postoje jer da nema njih mozda bi smo se mi zagovornici rata i ratni huskaci silno osilil pa bi smo vecno ziveli u ratnim uslovima" - ajd da napisem i to da je zadnja recenica mala zezalica bez losih misli u pozadini nje. za borbenu damu mirotvorca naravno
« Poslednja izmena: 19. Mar 2006, 05:12:03 od puskar »
a to da se ratom mir cini nije od juce to su rekle mnoge glave od davninan do danas, to je bio i razlog rata protiv hitlera ali i protiv vijetnamskog naroda a i protiv nas 99
ako sam shvatio ovo iznad moje misljenje je da ti nisi u pravu jer ako imas bilo koje novine koje su izlazile na zapadu TIME, Le Figaro ... u 1998 i 99 godini osnovna recenica je da je rat potreban za uspostavljanje mira na balkanu jer, pobogu, srbi ne razumeju drugaciji jezik .... nego jezik sile....to isto su radili nekada to isto rade danas kada je u pitanju iran (koji meni licno nije ni malo simpatican) to isto ce raditi i u buduce ...jednostavno na taj nacin se vlada ....
ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu