Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 07:34:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Braća po krvi  (Pročitano 5478 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Mi smo verovatno najcudniji primer besmislene bratske ljubavi dva naroda,apsolutno nikakvih interesa nemozemo izvuci jedni od drugih a opet smo vecito zajedno...trebalo bi na svakom koraku da zidamo po jedan spomenik Rusima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat: evidentni link=topic=281042.msg4299134#msg4299134
možda ali i bezskrupuloznija i samo sa saveznicima od kojih će imati obostrane koristi a ne po principu braća po krvi

nešto se ne pozivamo na njih niti im kukamo na uho Smile

Moj користољубиви словенски брате, има нешто и мимо интереса. Само, треба наступити на равној нози - као пријатељ пријатељу - ако то појмиш.
Тек, лепо рече Еизо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Svima vama što se zanosite "bratstvom" sa slovenskom braćom Rusima mogu da poručim da odete i živite tamo, kao što sam ja uradio, pa da shvatite neke stvari.

1. Običan Rus nema pojma o dešavanjima na Balkanu, ja sam objašnjavao mojim prijateljima da su šiptari muslimani i da nisu "slavjani". Jedva sam ih ubedio da su šiptari kod nas isti kao čečeni kod njih. Prosečnog Rusa ne zanima Balkan, interesuje ih po malo politička dešavanja u Ukrajini i Belorusiji, koje Rusi smatraju delom svoje nacije, privremeno razdvojene od "majčice"

2. Rusi gaje tzv. "panslavizam" ali isključivo kao "bratsku" zajednicu pod ruskom dominacijom, nikako ne vide npr. jednog Srbina ili Čeha kao ravnopravnog Rusu (u eventualnoj panslovenskoj uniji). Npr. Rusi se čude kako to da naši radnici (Srbi) uglavnom ne znaju ruski jezik, oni su ubeđeni da je ruski jedini slovenski jezik i da svi sloveni moraju da ga znaju.

3. Što se tiče običnog naroda, njih je zahvatila takva pomama za "zapadnjaštvom", bukvalno sve što dolazi sa zapada (pogotovo iz Amerike) je IN. Obični Rusi, omladina pogotovo, nisu antizapadno (antiamerički) nastrojeni, to zna svaki srpski građevinac koji je proveo bar 10 dana u Rusiji i bio u kontaktu sa običnim Rusima na poslu, u kafani ili na ulici. Prosečan Rus (koji ima dovoljno para) jedva čeka da dobije vizu za Ameriku ili neku zapadnu zemlju, ispred naše ambasade u Moskvi nema gužve  Smile Smile Nisu naročito zainteresovani da vide bratsku Srbiju.

Ovde neko reče da običan ruski narod gaji "bratska" osećanja prema nama, za razliku od ruskih političara. Prema mojim ličnim iskustvima iz Rusije, to nije tačno. Rusi jednostavno nisu upoznati sa našim problemima, njih to ne zanima. Prosečan Rus je pijan u vreme dnevnika, tako da ne gleda vesti iz sveta.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
carske rusije nažalost više nema zanimljiva konstatacija zasto tako bas ti mislis ?
nešto se ne pozivamo na njih niti im kukamo na uho
ko su vasi saveznizi?
(koji su ako mislimo na iste postupali sa vama kao i Rusi na nama zadnjih 150 godina princip toplo -hladno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 118
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Svima vama što se zanosite "bratstvom" sa slovenskom braćom Rusima mogu da poručim da odete i živite tamo, kao što sam ja uradio, pa da shvatite neke stvari.

1. Običan Rus nema pojma o dešavanjima na Balkanu, ja sam objašnjavao mojim prijateljima da su šiptari muslimani i da nisu "slavjani". Jedva sam ih ubedio da su šiptari kod nas isti kao čečeni kod njih. Prosečnog Rusa ne zanima Balkan, interesuje ih po malo politička dešavanja u Ukrajini i Belorusiji, koje Rusi smatraju delom svoje nacije, privremeno razdvojene od "majčice"

2. Rusi gaje tzv. "panslavizam" ali isključivo kao "bratsku" zajednicu pod ruskom dominacijom, nikako ne vide npr. jednog Srbina ili Čeha kao ravnopravnog Rusu (u eventualnoj panslovenskoj uniji). Npr. Rusi se čude kako to da naši radnici (Srbi) uglavnom ne znaju ruski jezik, oni su ubeđeni da je ruski jedini slovenski jezik i da svi sloveni moraju da ga znaju.

3. Što se tiče običnog naroda, njih je zahvatila takva pomama za "zapadnjaštvom", bukvalno sve što dolazi sa zapada (pogotovo iz Amerike) je IN. Obični Rusi, omladina pogotovo, nisu antizapadno (antiamerički) nastrojeni, to zna svaki srpski građevinac koji je proveo bar 10 dana u Rusiji i bio u kontaktu sa običnim Rusima na poslu, u kafani ili na ulici. Prosečan Rus (koji ima dovoljno para) jedva čeka da dobije vizu za Ameriku ili neku zapadnu zemlju, ispred naše ambasade u Moskvi nema gužve  Smile Smile Nisu naročito zainteresovani da vide bratsku Srbiju.

Ovde neko reče da običan ruski narod gaji "bratska" osećanja prema nama, za razliku od ruskih političara. Prema mojim ličnim iskustvima iz Rusije, to nije tačno. Rusi jednostavno nisu upoznati sa našim problemima, njih to ne zanima. Prosečan Rus je pijan u vreme dnevnika, tako da ne gleda vesti iz sveta.

Smile Smile Smile
Apsolutno tačno, ja imam veoma dobrog prijatelja sa studija inače rođenog Moskovljana kojeg je iskreno bollo dupe za nas.Pre nego da me upozna Srbija=bombardovanje=Divac=fudbal, iako je to i previše(u pitanju je bila `99. tek završeno bombardovanje).Inače jedna njegova zemljakinja se svađala sa prodavačicom u Parizu zato što ova nije htela da primi rublje, a inače po njenom mišljnju rublje su glavna svetska valuta(inače dete novopečenih bogataša).Znači nema nikakve Bratske ljubavi od Rusa kao naroda, to može da kenja toma, radikali i slični njima demagozi i da im poveruju ljudi čije informacije o svetu ne dopiru dalje od njihovih brdskih atara ili solitera, a nažalost takvih je mnogo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Qtek 小米

И на крају анти-западњак Путин добије 80 % подршке прозападне руске омладине.
Руси су и тек како упознати са нашом ситуацијом, више него икад , јер сада се најлакше долази до информација, да не причам о комуникацији.
Путин је елиминисао западњачке НВО у Русији и има огромну подршку народа у томе, он настоји да приближи што више нација руским ставовима.
Да не причам о Србији, коју запад (а и Русија) види као малу Русију на Балкану.
Србија је руска интересна сфера и уживају подршку српског народа, али смо такође и западњачка интересна сфера, која се заснива на сили, уценама и претњама.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat: evidentni link=topic=281042.msg4299134#msg4299134
možda ali i bezskrupuloznija i samo sa saveznicima od kojih će imati obostrane koristi a ne po principu braća po krvi

nešto se ne pozivamo na njih niti im kukamo na uho Smile

Moj користољубиви словенски брате, има нешто и мимо интереса. Само, треба наступити на равној нози - као пријатељ пријатељу - ако то појмиш.
Тек, лепо рече Еизо.

Smile
da, ko mi srbi.

kad nas sjebu, onda ih krivimo za sve.
(to se ne radi prijateljima...prijatelj se voli i kada gresi)
a kada nam trebaju, onda su nam najveci spasitelji, miljenici, bogovi..
pa nisu ni oni glupi...
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ Gambino

po čemu je Putin antizapadno orijentisan? Daj jedan primer. Upravo Putin je uveo vladavinu prava i zakona u Rusiji, što je glavna zapadnjačka ideologija. Putin je obuzdao tajkune i uveo
najnepopularniju zapadnjačku tekovinu u Rusiji, obavezno plaćanje PDV. Ja sam bio u Rusiji baš u vreme uvođenja PDV, i mogu ti reći da su obični Rusi gunđali isto kao ljudi u Srbiji, kad je Dinkić uveo PDV kod nas.
U tržišnoj ekonomiji, funkcionisanju državne uprave, sistemskim zakonskim rešenjima Rusija se sada ne razlikuje od bilo koje zapadne zemlje. Još jednom, jedno su bajke, drugo je život na licu mesta. Ponavljam, ja sam živeo i radio među njima, i znam da bi se ti grdno razočarao.

Shvati, današnja Rusija nema nikakve sličnosti sa komunističkim SSSR-om. Danas se u Rusiji živi kao svuda na zapadu (ili kod nas) tj. svaki čovek mora sam da obezbedi egzistenciju za sebe i svoju porodicu, nema više komunističke partije da mu obezbedi stalan posao, jeftinu salamu na tačkice i stan.

Žao mi je što ti rušim iluzije, ali Putin nije Staljin. CCCP je mrtav, danas postoji samo РОССИЯ
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia E50
Srbi su uvijek uživali veću podršku u Ruskom narodu,nego u Ruskoj zvaničnoj politici.
Ovo je tacno...nazalost...

@Zemunac2
Citat

Ne bih se bas slozio sa tobom ovde...
A i to sto kazes za Putina...OK,preuzeo je zapadnjacke fore...
Ali,kome on udara kontru,da pi pokazao svoju moc,zapadu ili sta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ niko

pa zar i tebi moram da crtam, kao Gambinu. Putin nikome ne udara kontru, on maksimalno brani ruske interese, što je takođe zapadnjačka (američka) tekovina. To što su ruski interesi ponegde suprotstavljeni zapadu, a ponegde Kini i dalekom istoku, to je druga stvar.

Opet ponavljam, Rusi nemaju pojma o dešavanjima na Balkanu, znaju da je bio neki rat i to je to. Potpuno su nezainteresovani da se upuštaju u neku dublju analizu. Čak mi je jedan inženjer (pre rata radio u nekom sovjetskom predstavništvu u Beogradu) rekao da smo mi Srbi krivi za rat u Jugoslaviji.

Veruj mi na reč, obični Rusi žive svoj život, uživaju u slobodi koju nisu imali u komunizmu i boli ih kurac za neke balkanske ratove.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 07:34:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.