Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Braca Makedonci? ~ Makedonija će posle SAD i EU priznati Kosmet  (Pročitano 34663 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
Albancite ne se opasnost za Makedonija, konfliktot od 2001 bese izreziran od makedonski politicari. Toa e veke denes javno obelodeneto. Albancite go priznaa porazot. Najopasna e albanskata mafija, a na celo na albanskata mafija se makedonci.
fakt e deka makedoncite imaat dobro mislenje za srbite, i mislev deka toa vazi i obratno. Otkako go procitav forumot gledam deka srpskiot nacionalizam uste si go pravi svoeto.
Aleksandar makedonski, ziveel na teritorijata na denesna makedonija, a negovite potomci nikogas ne  se iselile, taka sto denesnite makedonci se negovi legalni naslednici, I ne gledam nisto cudno vo toa. Za mene toj i onaka ne e nekoja faca.   
Smile
ako nekoj ne razbira, mozam da napisam na angliski

Изрежирано вам је оно што се десило после. А то је да имаш у западној Македонији црне орлове на црвеној подлози на сваком ћошку.

Ја могу само да се плашим и стрепим за вас после свега што вам се дешава. Већ сам рекао да Македонију волим највише од свих бивших држава СФРЈ. Не знам о каквом национализму ти причаш.
Ако ти је национализам то што историјске глупости које учите исмевамо онда извини. Али много су смешне. Ја се искрено надам да није већинско мишљење у Македонији тако.

Александар Македонски је живео неких 1000 година пре доласка вас на ту територију. Комплет становништво на Балкану је асимиловано у нове народе који су дошли. Глупо је уопште причати о томе да су ту остали у бити антички Македонци.

Али добро, ако су успели да вас тако заварају са историјом за само 16 година, онда добро. Ваљда процес није неповратан.  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
to su oni ucili i u socijalizmu!
cela nacija veruje u to da su oni aleksandrovi makedonci!
cak je i marko kraljevic njihov. sto ga dovodi u vezu da je potomak aleksandra makedonskog Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Колико сам схватио тек од 91. су почели баш да искривљују историју.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.4)

Da pocnaa da ja iskrivuvaat vasata istorija, onaka kako srbite ja pisuvale. Ne ste ja zele vo obzir varijantata deka na balkanot mozat da ziveat i drugi narodi osven Srbite.
A ako makedoncite nemaat pravo da bidat naslednici na Aleksandar M, togas nemaat ni grcite nad antickite grci.
Jas uste ostanuvam na toa deka Makedonija moze da se pofali so najlosite sosedi na svetot. Izbrani site, samo cekaat gusto i da i se nafrlat. Toj varvarizam Srbi jos ga imaju i zao mi e za to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Ајде почни да кривиш нашу историју. Да видимо!

Шта то ми имамо што не признаје светска озбиљна историја?!
Ја тебе нисам вређао, немој ни ти мене са тим варвари. Ја волим Македонију и то је најбитније. Немам намеру да је својатам.

Које су вам то форе бре?! Срби варвари, најлошији суседи итд!
Македонија може да се похвали само са најлошијим историчарима. Али нећу више о вашој квази историји, можда ме прогласиш великосрпским агресором жељним македонске крви.

То је сад главна фора, кад немаш аргументе у разговору са Србином само га назови варварином и агресором и све је решено. Јадно, девојко, јадно...

И још нешто за ово са најлошијим суседима: знај да било ко да вас нападне били то Албанци, Грци или Бугари ја бих био први из Србије у добровољцима да вас браним!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Da pocnaa da ja iskrivuvaat vasata istorija, onaka kako srbite ja pisuvale. Ne ste ja zele vo obzir varijantata deka na balkanot mozat da ziveat i drugi narodi osven Srbite.
 A ako makedoncite nemaat pravo da bidat naslednici na Aleksandar M, togas nemaat ni grcite nad antickite grci.
 Jas uste ostanuvam na toa deka Makedonija moze da se pofali so najlosite sosedi na svetot. Izbrani site, samo cekaat gusto i da i se nafrlat. Toj varvarizam Srbi jos ga imaju i zao mi e za to.

Убббаво девојче, данашњи словенски Македонци имају везе са хеленским Македонцима колико и ја са Шака Зулуом. А ја нисам црнац. У 7. веку дошло је до преплављивања Балкана Словенима, а изворни Грци (у које спадају и Александрови Македонци) су или побијени, или протерани, или су се претопили у Словене. Ти Сковени су, на подручју данашње Македоније били или Срби или Бугари (а у другим деловима Балкана Срби, Хрвати или Словенци - с повременим изузецима, као што је племићки род Вишетића, који су били Пољаци) - да се задржимо само на Словенима. Из српског националног бића временом су се издвојили Црногорци, из српаког и хрватског Муслимани/Бошњњаци, а из српског и бугарског данашњи словенски Македонци, који су добили име по територији на којој живе. Поред словенских народа у тоба живели су и Латини, Грци, Власи итд., док Шиптари на Балкан долазе касније, са Кавказа, мада њихва историја покушава да их наметне као староседеоце. касније долазе и Турци. Ниједан од ових народа, осим Грка, нема право да својата Александра македонског. Уосталом, проучи мало каква су била словенска лична имена када су долазили на Балкан. Ако нађеш макар једног Александра, Порфирија или Аристобула, скидам капу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Престоница античке Македоније је била Пела, која се и дан-данас налази у Грчкој, не у БЈРМ-у.

Ово је већ врло занимљива логика:

Види, жао ми је што ћу те разочарати, али они ИМАЈУ права да Александра зову својим. Поновићу, немају они толико везе са античким Грцима, али ипак од њих вуку порекло. 80% посто речи у старогрчком, језиком којим је Александар говорио и данашњем грчком су исте или сличне.

Код вас је ситуација мало другачија. Ви сами своје порекло не знате, па се називате према старим античким појмовима и крадете туђу историју. Колико ја знам, уобичајена пракса (бар у Европи) је да земља добије име по народу, а не обрнуто: Срби - Србија, Бугари - Бугарска, Турци - Турска. С друге стране постоје новокомпоновани случајеви: Црна Гора - Црногорци. То просто звучи глупаво. Какво је то име за народ "Црногорци". Да ли су се тако звали и пре него што су дошли на Балкан? Бошњаци, такође новитет, само што они нису барем лудаци као ви, па да измишљају неку лажну историју, већ су свесни одакле потичу, мада то нерадо признају.

Е сад, ја не тврдим да сте ви Срби, за разлику од доброг дела националиста овде. Такође ни не тврдим да сте нам браћа. Лепо је краљ Никола говорио Србијанцима: "Дајте бре ту Македонију Бугарима. Који ће нам?" Не тврдим да сте Срби, да ли сте нека бугарска "подврста", ни у то нисам сигуран. Оно што са сигурношћу тврдим је да нисте Македонци, бар не они какви мислите да јесте (антички). Ви сте неко неутврђено словенско племе или више њих, гадно помешано са Турцима, Шиптарима и Циганима.
« Poslednja izmena: 01. Jun 2007, 11:30:10 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
 Dragi moj Feanor11985 nemam ja nista protiv Srbi, ali da bi ti isao da se boris za makedoncima e to nemoj. Da, ti bi to uradio, ali samo ako su makedonci Srbi. Moja baka je ucila u Srpsko skolo, moj deda u Bugarsko, a bili su i grcki. 200 tisuca makedonca su bili proterani od Egejska Makedonija, kad ides u Solun pricaj makedonski slobodno, sve razume. Nesto manje su bile proterani od pirinska. ne poznajes ti makedonska istorija, da je poznajes videcu kakvo ces mislenje imati o sosedima. Nije novina da Srbi negiraju Makedonski identitet, ali ja nisam Srbinka, govorim razlicit jezik.A posle sve kakvi ste bre vi mentalitet sto vam se  malo trideset strani da pljuvate i negirate vasi juzni sused. Ali zakon logike je: dvojna negacija je jednakva afirmacija.
Ako sam te uvredila ja se ispricavam, ali pregledaj jos jednom ovaj forum pa vidi ko bi trebalo da bude uvredan.
Moje znanje o istorii je oskudno i ja to priznajem, i ova stvarno nije moj teren, ali vasa arogancija i osuecenost stvarno me isprovocirala.
Sto se tice Aleksandar M. prvo da razgranicimo da on nije bio Grk, To kaze sam Aristotel i jos mnogo pisci od to vreme. Sam Aristotel kaze da su Makedonci varvari, a etimologija taj zbor dolazi od barbarion sta znaci onaj ko ne prica grcki. jos jedan dokaz da Makedonci su pricali drug jazik je Kamenot na Rozeta. Taj je jedini pisman dokument na koj e pisano na jezik na koi su pricali Anticki makedonci i taj jezik nema veze sa Grckog.. Ne kazu makedonci da su direktni naslednici na Anticki mak, nego jedini. U Grckoj skoro i da nema nisto od anticki Grci, to i nije tesko primetiti samo kad ih poglednes. Grcija je bila preplavena sa eturski pleminja. A sto se tice anticki makedonci sa dolazak na Sloveni, oni su se pomesali, ali nikad ne su napustili zemju, prifatili su Slovenske obice i sl.
Ali ta je srpska logika razmisljanje, kad Al Mak ne moze da bude Srbin, bar neka bude grk a nikako Mak e za to sam ja pricala
A sto se tice nesposobnosti jedan narod, potseticu vam samo jedno. Od svi koju su nam okupirali samo Srbi ni  su uspeli zadrzati svoj dio, a to je vardrarska makedonija, i zato mi danas imamo drzava.   Smile
« Poslednja izmena: 01. Jun 2007, 11:47:43 od bbb108 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Да ли си ти свесна да само ви, од свих народа на кугли земаљакој тако гледате на ствари?

Да ли си свесна да се сви признати, уствари и признати и мало мање признати, једном речју, сви историчари, смеју на ваше тврдње?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser

fakti prijatelje fakti
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.