И не видим зашто би они требали мене да слушају. Ја не терам никог да пише "србски" нити сам замерио ико што пише "српски" али видим да многима смета како ја пишем, и ту су да изигравају неке учитеље и туторе. Ово је 3-4 пут да моје "србски" неком боде очи.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2006, 23:26:02 od Reloader »
Али прво мора да постоји воља тог неког да научи. Кад има вољу, наћи ће и пут. Није мене нико био по глави да пишем "србски" већ сам сам увидео исправност тога.
Reloader,ajd,ajd ,budi pravi pa da se izmirimo ,prije nego svane nova godina.Nije pravo da smo zalosni,sto se tice Biblije to me naucavahu od utrobe matere moje,i ne vidim zasto sam rob, tek tu si slobodnjak,volis ljude jer se Krist rodio a i umro za njih, htjela bi znati ,koje se ti zivotne filozofije drzis,poznam malo istocnjacke,aj, jok,nije to,krscanske takodje,muslimanska,ni ta,pa koja ti je .............izgledas mi ko mali Bog medju nama,svi te moramo slusati,ili ko mali djecacic koji ako ne dobije sto je zamislo,a joj..............svejedno nisam protiv tebe,ali ako si mlad ipak ces morati slusati ucitelje ,dok ti nebudes sam ucitelj.Eto pruzam ti ruku pomirenja i zelim ti Obilje Bozjih Blagoslova u 2007 god. :flower:
Nije pravo da smo zalosni,sto se tice Biblije to me naucavahu od utrobe matere moje,i ne vidim zasto sam rob, tek tu si slobodnjak,volis ljude jer se Krist rodio a i umro za njih
Објашњавах у старим темама, мрзи ме испочетка писати.
Можда је твоје осећање хришћанства слободњачко, у глобалу оно је ропско, поготово под разноразним црквама.
izgledas mi ko mali Bog medju nama,svi te moramo slusati,ili ko mali djecacic koji ako ne dobije sto je zamislo,a joj..............svejedno nisam protiv tebe,ali ako si mlad ipak ces morati slusati ucitelje ,dok ti nebudes sam ucitelj.Eto pruzam ti ruku pomirenja i zelim ti Obilje Bozjih Blagoslova u 2007 god. :flower:
MA njemu bi i desanka pomogla samo kad bi znao kako se to koristi i cemu sluzi. :mrgreen:
NEgo Reloader pobratime - jel si se nekad zapitao kako to da je po tebi svako ovde glup i neobrazovan osim tebe. Kako ti bre ispade tako pametan. Jesi pio neku banjsku vodu ili nesto - daj leba ti otkri nam tajnu. Mi sve nesto kao citamo te knjizurine ali nam slabo nesto koristi. Da nije voda iz kursumlijske banje - imam neke veze tamo mogao bi da krenem biznis ako si siguran da radi.
"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
odnosno zashto odbaciti jednu korisnu stvar ,ma od koga je doshla , da se pisano i izgovoreno ne razlikuju ,jer to je vishe jedan tehnichki izum koji olakshava pismenost
Корисна? Не, само је једноставније али то има своју цену - цену квалитета језика.
Ако успеш да нађеш књигу Милослава Самарџића "Тајне Вукове реформе", ОБАВЕЗНО је прочитај.
chini mi se da sam vec chitao tu knjigu (ili bar neshto slichno) .otprilike je ideja da je vuk uvodjenjem narodnog jezika i pojednostavljene cirilice odvojio srbe od rusa (za rachun austrije) a priblizio hrvatima. to jeste istina,ali .... realno gledano rusi jesu i geografski i jezichki dalje od hrvata - to je stvarnost. jezik je ziva stvar - niko ne moze da natera ceo narod da govori drugachije nego shto govori,a narod jesu sachinjavali svinjari i govedari u vecini :D
shto se tiche pisma ,srpski jezik se moze pisati i kineskim ideogramima pa da ostane srpski - jer pismo je tehnichka stvar (stvar konvencije). zato mi nije jasna ta rechenica da jednostavnije nije korisnije ....