Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Boriti se za ljubav - ili ne?  (Pročitano 1653 puta)
07. Jun 2005, 22:09:01
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Boriti se za ljubav - ili ne?

Nekada ste se jako voleli i bili ste bliski. S vremenom ste se nekako udaljili, nema više te nekadašnje bliskosti. Delite postelju i kuhinjski sto, i to je otprilike sve vaše zajedništvo. Još uvek volite svog partnera ili partnerku i nedostaje vam nekadašnja bliskost, ali ne znate šta tim povodom da uradite. Ne znate ni da li uopšte ima smisla da nešto tu pokušavate - možda bi jednostavno trebalo da odustanete i da se rastanete?

Mi vam, razume se, ne možemo dati odgovor na to pitanje - jedini ispravan odgovor morate pronaći vi sami. Ono što možemo jeste da vam predložimo o čemu da razmislite pre nego što donesete odluku o tome šta dalje i kako.

Dobro bi bilo da razmislite o sebi i o svojim željama. Da li zaista i dalje volite svog partnera ili partnerku? Možda se zapravo bojite da ne ostanete sami. Da li vam je zaista stalo do vašeg partnera (partnerke) - do njihovog osmeha, do toga da se probudite pored njih? Možda vam je zgodno da ima ko da popravi bojler ili kola, da ima ko da vam spremi jelo, opere odeću, pospremi za vama?

Razmislite i o tome kako biste želeli da izgleda vaša veza. "Kao nekad" je suviše neodređen odgovor; smislite nešto konkretnije, a onda o onome što ste smislili razgovarajte sa partnerom (partnerkom). Izbegavajte prebacivanja krivice. Budite spremni za mogućnost da on (ona) na vašu želju kaže "ne" - takav odgovor ume žestoko da zaboli, ali čak i tada može biti od pomoći, jer će vam pružiti jasniju sliku stvari. Ukoliko su vas partner ili partnerka svojim ponašanjem povredili, a želite i dalje da ostanete s njima, recite im šta treba da urade kako biste bili u stanju da im oprostite. Bitno je da budete iskreni, inače će se problemi nastaviti.

Može se desiti da nakon svih razmišljanja i razgovora, predloga i pokušaja zaključite da je vezu nemoguće spasti, da će stvari samo postajati sve lošije a veza sve lažnija. Tada treba ostati dosledan (dosledna) sebi - nema nikakvog smisla da se uništite zbog veze koja više ne funkcioniše. Raskid boli i sigurno ćete patiti zbog toga, ali bol prolazi - a onda dođe i rasterećenje i mogućnost da se nastavi sa životom bez tereta loše veze.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
Spadam u ljude koji se bore da očuvaju vezu do koje im je stalo, sa osobom do koje im je stalo. Ipak, veza je dvosmeran odnos i nikako ne može počivati samo na jednoj strani. Na nekim svojim iskustvima sam izvukao korisne pouke. Naročito iz poslednje veze. Tu sam shvatio smisao jedne misli, koja glasi:" Ako neku osobu zaista iskreno i nesebično voliš pokloni joj slobodu, kad to od tebe zatraži. Ako ti se ta osoba sama svojom voljom vrati, onda je to prava i zrela ljubav, za ceo život." Dakle, ne treba vezu održavati po svaku cenu, na silu. Treba se boriti, ali treba osluškivati oba srca: svoje i voljene osobe. Rastanak zna da bude jako bolan. Ali, nije samo teško onome ko je ostavljen, teško je i onoj osobi koja ostavlja. Njoj je možda i teže. Treba biti razuman i zreo, prihvatiti i neuspeh. Samo se tako čovek izgrađuje kao ličnost. Ja sam određene pouke izvukao, sada znam da ću u nekoj sledećoj vezi znatno šire i realnije gledati na određene stvari. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

kad je kasno

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
 "Kvaliteti kojima žena osvaja muškarca su obicno oni koji prvi izcile"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Neznam... sta da kazem na ovo.

Ja se borim kod sam u fazi "muvanja" samo ako jedino ja muvam tu devojku. Inace nevolim da se cimam oko devojaka koje muva jos neko.

A u vezi kad vidim da odlazi ja je pustim, mislim da nema potrebe zadrzavati nekoga ko odlazi od tebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
Ok, ne treba po svaku cenu i ne treba biti nerazuman, ali zar nikad nisi bar pokušao da se boriš da sačuvaš vezu se devojkom do koje ti je stalo?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
Smiley))NARAFNO!!! Najlakse je odustati,treba biti fajter-nema veze sto ti se gace tresu! Samo je bitno znati kada i za koga izvuci iz magacina sav svoj sharm!!! Puno jubim batu-uspela sam proguliti:))) 
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

It's a state of mind.

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 144
mob
SonyEricsson T230
Lol, sharm iz magacina...
Shogun strikes again. Smile
Boriti se samo ako ima smisla.
IP sačuvana
social share
Stavi pravu stvar na pravo mjesto i cini to cesto.
One hoce isto sto i mi.
Izgubio sam ideale. Posteni nalazac moze slobodno da ih zadrzi. Neka mu je Bog u pomoci.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Hm... ne znam sta da kazem. Ja polazim od teze da je ljubav bezuslovna i da se za nju ne bori, nego se u njoj daje, pa i zrtvuje...
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

It's a state of mind.

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 144
mob
SonyEricsson T230
pa, i to je oblik borbe
IP sačuvana
social share
Stavi pravu stvar na pravo mjesto i cini to cesto.
One hoce isto sto i mi.
Izgubio sam ideale. Posteni nalazac moze slobodno da ih zadrzi. Neka mu je Bog u pomoci.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
koliko jeste toliko i nije  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.