Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Borisov Vučiću: Dobro da si ostao samo na škgrutanju zubima  (Pročitano 2586 puta)
10. Apr 2018, 12:48:00
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
Predsednik Srbije: Bilo kakav sukob vratio bi region 100 godina unazad; Borisov: Dobro da si ostao samo na škgrutanju zubima



 Bojko Borisov i Aleksandar Vučić <br/> Foto: Tanjug

Bilo kakav sukob vratio bi region stotinu godina unazad, izjavio je danas u Mostaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirajući zajednički zaključak razgovora koje je jutros imao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

Vučić i Borisov razgovarali su o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, kojem preti bojkot Španije zbog učešća predstavnika Kosova, a srpski predsednik ističe da su saglasni da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

"Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad", rekao je predsednik Vučić i dodao:

"Pokušao sam da uverim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive uzjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rešimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad".

Pročitajte još - Hoće li u Sofiji biti predstavnika Prištine?

Kad je reč o Samitu EU - Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je "mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu".

Predsednik Vučić je u zajednickom obraćanju s Borisovim zahvalio premijeru Bugarske, čije prisustvo u Mostaru smatra veoma važnim i koji, kako kaže, na ozbiljan način sagledava situaciju u regionu, kao predsednik vlade žemlje koja predsedava EU.

Kad je reč o bilateralnim odnosima, posebno ekonomskim, Srbija i Bugarska nemaju problema, ističe predsednik Vučić, već sve veću trgovinsku razmenu, koja je sada 1 milijardu evra i raste iz godine u godinu.

Pročitajte još - PACOLI PORUČUJE: Nikada nećemo razgovarati o razmeni teritorija o kojoj razmišlja Beograd

"Malo je zemalja koje se mogu pohvalitiu suficitom u budzetu i takvim stepenom stranih investicija, ali se sve to pokvarilo ako bi došlo do bilo kakvih sukoba", poručio je Vučić uz poruku da će Srbija na očuvanju mira i stabionosti posvećeno raditi.

Kako je rekao, imamo rast BDP od 4 odsto, a mali je broj zemalja koji mogu, i u EU, da se pohvale suficitom od tri godine za redom.




Dodao je da imamo strane investicije, rast, novac, ali i upozorio da bi se sve to pokvarilo ako dođe do bilo kakvih sukoba.

BORISOV VUČIĆU: DOBRO DA SI OSTAO SAMO NA ŠKRGUTANjU ZUBIMA

Bugarski premijer Bojko Borisov upozorio je na loš razvoj događaja poslednjih sedmica na Kosovu i Metohiji i pozvao sve lidere na Balkanu da budu razumni i da očuvaju mir.

"Vučić ulaže velike napore, ja poznajem Srbiju i znam koliko mu je teško, koliko napora ulaže da očuva mir. Stvarno se nadam da će i kolege sa Kosova nastaviti u istom duhu, jer ovi konflikti u poslednje vreme zabrinjavaju sve nas, jer su rane jo sveže", rekao je Borisov novinarima u Mostaru.

On je istakao da je mnogo mesta potencijalnih sukoba, a da bi posledice potencijalnih konflikata u regionu snositi samo Balkan, i, u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle razgovora, pohvalio njegove napore da očuva mir i stabilnost i čestitao mu na rekaciji nakon pretnje Hašima Tačija puškama.

"Bila je izjava oko pušaka, Velike Albanije i svega drugog. Bojko mi je juče rekao: 'Mogu da mislim da si škrgutao zubima, ali ono što si ispustio preko zuba je bilo dobro. Dobro je da si pozvao na mir'", preneo je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Borisovim posle sastanka u Mostaru.



"Mi ćemo tako nastaviti", poručio je Vučić i ponovio da je važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Pročitajte još - Vučić: Daćemo sve od sebe da u miru gradimo ekonomije naših zemalja; Svečana večera lidera regiona kod Čovića

Kako je naveo, poslednjih nedelja nije optimista kada je u pitanju situacija u regionu dodajući da je izborni sistem u BiH "ključ".

"Raspoloženja nisu optimistička, pre bi se reklo da nam predstoji nešto loše. Pre par meseci nije bilo tako. Neka budem pesimista, ali poručujem muslimanima, Hrvatima, svima na Balkanu da moramo biti razumni, jer posledice sukoba će snositi samo Balkan", rekao je Borisov.

On je naveo da je Jugoslavija već prošla kroz rat koji je sve zemlje u regionu vratio decenijama unazad i istakao da "ne smemo biti egoisti i misliti da će konflikt bilo koga zaobići".

Premijer Bugarske je naveo da je Mostar pravo mesto za razgovore o očuvanju mira, budući da je mnogo stradao u ratu i naveo da svi na Balkanu treba da se okupe oko ideje mira i prosperiteta.



Borisov je istakao da se EU zalaže za mir na Balkanu, kao i da su Berlinski proces i Zapadni Balkan "stavljeni na sto EU".

Inače, bugarski premijer optimista je da će se Samit u Sofiji (Zapadni Balkan - EU) održati u punom formatu, te navodi da će Bugarska naći način da taj sastanak ne propadne.

Pročitajte još - ĐURIĆ DANAS OPET NA KOSMETU: Ne plašim se, idem da budem sa našim narodom; Priština pravi "odbor za tutorstvo" nad Srbima

"Nisam razgovarao s predsednikom Tačijem, ali potrudiću se da nađemo put da se brže reše problemi, jer u maju treba da uđemo u taj samit puni optimizma, da pokažemo Evropi da smo spremni za pristupanje Zapadnog Balkana, a kako da pristupimo s našim problemima...da dajemo njima da rešavaju i nase, a imaju dovoljno svojih", upitao je Borisov, te poručio: "Mi, politička elita, moramo da ih rešimo".

Mir je, dodao je, najvažniji, sve drugo je manje značajno, a ko dozvoli da dođe do konflikata - povući će sa sobom i sve ostale, istakao je bugarski državnik.

Zaključio je da će se 16. i 17. maja u Sofiji Samit održati, te porucio da će on lično uložiti napor da nađe način da na njemu učestvuje i Tači, premda, dodao je, ima država koje nisu prioznale kosovsku nezavisnost i odbijaju da učestvuju.

Naveo je i da se sa španskim premijerom Rahojem dogovorio da će doći u dvodnevnu posetu dan uoči samita.



"Optimista sam", poručio je, dodajući da je o svom pesimizmu prethodno govorio u smislu događaja poslednje nedelje i "prepucavanja između Srbije i Kosova", ali i u vezi s s izbornim zakonom u BiH, o kojem se, kako je primetio, tri strane neće dogovoriti, a to, zaključio je, nije najbolje što može da očekuje EU.

"Otvoren sam s vama", obratio se građanima BiH, te poručio; "Neprihvatanje izbornog zakona trajno će blokirati BiH".

VUČIĆ: OD MERKEL OČEKUJEM RAZUMEVANjE ZA SRBIJU

Za budućnost Srbije je od izuzetnog značaja sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ali građani ne treba da očekuju previše, jer je prosto nerealno očekivati da mi zapovedamo velikim silama, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Nemojte da ljudi u Srbiji očekuju previše, jer, ako mislite da cemo da promenimo odnos Amerike, Nemačke i drugih zapadnih sila po pitanju nezavisnosti Kosova i Metohije - to bi bilo laganje i obmanjivanje", rekao je predsednik Vučić novinarima nakon sastanka sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim.

Pročitajte još - Vučić kod Angele, pa s čelnicima EU

Vučić je kazao da od Merkel ne očekuje pojedinačnu osudu, niti da ona to radi.

"Ono što očekujem i čemu se nadam jeste razumevanje za poziciju Srbije, i pored toga što o pitanju nezavisnosti KiM mislimo drugacije. Ali da dobijemo vise za naš narod za to cu da se borim, i daću sve od sebe", rekao je predsednik.




VUČIĆ: SA CRNOM GOROM DOBRA SARADNjA, JEDINO ŽALIM ZBOG PORAZA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Mostaru da naša zemlja ima dobru saradnju sa Crnom Gorom, ali je preneo da je žalio zbog jučerašnjeg poraza košarakaša Crzvene Zvezde protiv Budućnosti iz Podgorice.

On je, na konferenciji za štampu posle sastanka sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, rekao da je sinoć, na večeri razgovarao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

„Imali smo srdačne razgovore sa predsednikom Vujanovićem. Imamo dobru trgovinsku razmenu sa Crnom Gorom u vrednosti od preko 700 miliona evra. Sa tom zemljom imamo dobre odnose i o tome smo razgovarali“, kazao je Vučić.

On je ukazao da su se tokom večeri on i Dodik, iako je on navijač Partizana, zajedno sekirali i tugovali zbog poraza košarkaša Crvene Zvezde.

„Iako je Dodik Partizanovac, zajedno smo se sekirali i tugovali što je Crvena Zvezda izgubila, a Vujanović se radovao. Mi smo mu čestitali. Nadam se da će i on nama čestitati za koji dan“, rekao je Vučić.


Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.