Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Boris Džonson: Moramo da budemo oprezni. Da li vidite šta Putin radi NA BALKANU?  (Pročitano 18869 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
da, bedni seljaci koji su obavljali teske fizicke poslove i koji i das cine dobar deo kineske populacije

niko ne porice kinesku inventivnost tamo negde do kraja srednjeg veka

nizozemski seljaci XVI XVII vek:

takvu slobodu i izobilje, kineski seljaci treba tek da dozive

IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Vinsent je imao mnogo realniji pogled na  standard holandskog seljaštva.

Jasno je da ti je lektira poput Žudnje za životom promakla kao i mnogo toga drugog.  Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2017, 09:48:29 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vinsent realniji?  Smile

da zavrsim ovom slikom iz sedamnaestog veka.

zasto uopste tolika poplava umetnosti koja prikazuje obican narod, seljake i gradjane u nizozemskoj XVI i XVII veka?

zbog veceg bogatstva ali i neuporedivo boljeg statusa stanovnistva. zbog opadanja aristokratskog duha, nestanka kmetstva, pobede gradske, trgovacke kulture...

neuporedivo sa kinom
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Citat
zasto uopste tolika poplava umetnosti koja prikazuje obican narod, seljake i gradjane u nizozemskoj XVI i XVII veka?

zbog veceg bogatstva ali i neuporedivo boljeg statusa stanovnistva. zbog opadanja aristokratskog duha, nestanka kmetstva, pobede gradske, trgovacke kulture...

Svaka era ima svoj Holivud.

Interesantno je pak koliko su ti prebogati seljaci do XIX veka pak propali.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
propali ?
Smile

ma da. porici ti istorijske cinjenice koliko god hoces, ako ti to prija
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Jedina istorijska činjenica je da su u baroku slike naručivali bogataši koji su želeli idilične i idealizovane a ne prizore realnog života.

Za takvu nazovimo umetnost siromaštvo i stradanje je bilo nevidljivo. Siromasi nisu smatrani dostojnom temom visoke estetike koja je godila parazitskom oku i savesti.

Još mnogo toga moraš da naučiš o svetu i stanju stvari u njemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Za razliku od ostatka svjeta gdje je umjetnost paorska?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Jedina istorijska činjenica je da su u baroku slike naručivali bogataši koji su želeli idilične i idealizovane a ne prizore realnog života.

vidis upravo to nije tacno za znacajan deo nizozemskog slikarstva ovog perioda... koji inace ne spada u barok
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Umetnost je umetnost, gluposti pout paorske i dvorske su ignrantske kvalifikacije.

Nazovite je barokom ili holandskim zlatim dobom, tematiku i saržaj je diktirao naručilac

Veoma je smešno pozivati se na umetnost kao neoboriv dokument i neupitnu hroniku jednog vremena.

Zanimljiv je podatak da je Vinsent Van Gog izopšten iz sveštenstva  jer je bogatim holandskim seljacima i rudarima u parohiji koja mu je na početku službe dodeljena davao dobar deo svoje plate jer su im deca skapavala od gladi tako da je njegova umetnost potkrepljena i biografskim činjenicama. Dokumentovana su i upozorenja koja su mu slali naređeni da se ne zbližava sa nevidljivima odnosno siromasima.

No ono što više brine od vaših naivnih komparacija umetnosti i minule stvarnosti jeste koncentracija patoloških srbomrzaca na Balkanu ovih dana.

Bler, Ešdaum, Madlen (Disgusting Serbs) Olbrajt, Voker, Galbrajt... itd. itd. ponovo huškaju i to neće uzaći na dobro.

Ivica recimo ima konstruktivan predlog.
Citat
Voker persona no grata

Због отвореног залагања за „велику Албанију” Ивица Дачић предлаже да се бившем шефу верификационе мисије Оебса на КиМ забрани улазак у Србију
« Poslednja izmena: 14. Maj 2017, 11:52:30 od Hipomen »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Jedes govana sad malo, sam si rekao da su narucioci uglavnom aristokrate.
Pa u tom smislu sam mislio da nigdje nije paorska bila.
U Kini pogotovo. Zabranjeni grad i skulpture od žada sigurno nisu naručili uzgajivači riže.

Do XX vijeka nije bilo razmahane ne-aristokratske umjetnosti.
Osim recimo narodne muzike i nosnje.

U Kini pogotovo.

Neiskreno debatujes, ili si glup.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.