БЕОГРАД, 10. фебруара (Тањуг) - Изградња нове амбасаде САД на Дедињу коштаће 117 милиона долара, а цео комплекс ће се простирати на више од 40 хиљада квадратних метара.
Амбасада ће се састојати од седам зграда - главне, троспратне зграде са канцеларијама, зграде са радионицама, објекта за смештај маринаца и техничке зграде и у њима ће радити око 400 људи.
Предвиђено је да комплекс зграда спаја зеленило, а фасаде зграде и делови који су под зеленилом осмишљени су тако да усклађују и интегришу домаћи гранит и друге врсте локалног камена са разним врстама домаћег дрвећа и биљака, које су типичне за Београд и Србију.
Нови простор конзулата ће бити осветљен природном светлошћу, док ће зидови атријума бити обложени природним дрветом, а под гранитом из Србије.
Уметничка дела у амбасади ће се састојати од колекције уметничких радова савремених уметника Американаца, Срба и Американаца српског порекла. Колекцију ће откупити и припремити програм Стејт департмента "Уметност у амбасадама", наглашавајући дипломатске и културне везе САД и Србије.
Комплекс амбасаде ће бити заштићен зидом и то је безбедносни стандард који важи за све нове амбасаде и конзулате САД.
На изградњи нове амбасаде САД радиће 500 радника из Србије, а главни извођач радова је америчка фирма Фрамако Интернешнел.
s jedne strane mi je drago sto gamad napokon odlazi iz ulice i zgrade kojih nisu ni dostojni,i sto ce se sada one lepe stare zgrade obnoviti da ne lice vise na americki ambar,nego na pravu zgradu,al s druge strane mi je krivo sto ih tamo sele,jer ce tamo da naprave pravu tvrdjavu,u koju neces ni tenkom moci da udjes... sto bi,inace,bilo bas lepo...
a,inace,ne znam ko je bolji-novinari,pogotovu dobri stari ZNJ 92,koji su napravili citave reportaze i emisije o tome i o "otvaranju",na kome je bilo jedva 5 ljudi u blatu,sa sve radnicima,ili magarci Dulic i Djilas,koji su cak i neki nazovi-binu postavili tamo u blatu da odrze svoje usrane dupelizacke govore o "prijateljskoj zemlji",i to u blatu,pred 20 balvana...
cudi me da Sune,kao najistaknutiji clan dupelizacke alijanse nije dosao da mozda uzme komad blata pored temelja,za uspomenu,ili da izljubi guzicu onoj guski...
Citat
Амбасада ће се састојати од седам зграда - главне, троспратне зграде са канцеларијама, зграде са радионицама, објекта за смештај маринаца и техничке зграде и у њима ће радити око 400 људи.
svakome su za ambasadu i vise nego dovoljne 3 trospratnice,eventualno 4. jedino njima treba 7 trospratnica... jbg,ne bi amer bio amer kad ne bi prstala arogancija oko njega.
Citat
Нови простор конзулата ће бити осветљен природном светлошћу, док ће зидови атријума бити обложени природним дрветом, а под гранитом из Србије.
a Beogradjane,i Srbiju toliko zabole za tooo.....
Citat
Уметничка дела у амбасади ће се састојати од колекције уметничких радова савремених уметника Американаца, Срба и Американаца српског порекла. Колекцију ће откупити и припремити програм Стејт департмента "Уметност у амбасадама", наглашавајући дипломатске и културне везе САД и Србије.
jel oni to misle na onu vezu,zicu,kojom se kontrolise let projektila,kao sto su oni upravljali time 99te i uspostavljali tako "veze" sa nama? (wire-guided missile)
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 12:32:11 od hkj »
I ja sam se bas tronuo gledajuci juce 10 minutni izvestaj u ,, Dnevniku ,, RTS - javnog servisa EVropske Srbije . .. Milanovic je za ove bio Felini .....
« Poslednja izmena: 11. Feb 2010, 12:32:01 od Lepi_Bora »
neki nazovi-binu postavili tamo u blatu da odrze svoje usrane dupelizacke govore o "prijateljskoj zemlji",i to u blatu,pred 20 balvana...
Назови-бина је поствљена баш тамо где јој је и место - у блату. Баш сам се питао коме држе говоре она бичерка Ворлик, Дулић и Ђидо собзиром да нисам приметио да су камере приказале народ испред бине. Пало ми је на памет да нису можда извели запошљене у београдским и републичким институцијама, припаднике разних НВО и проатлантских странака наоружане транспарентима и опремљене ланч пакетима састављеним од BigMc-a i лименке Кока- Коле
pa,naravno da nisu prikazali,kad nije ni bilo nikoga. nikome normalnom se ne jebe za Ameriku,jos manje za americki ambar,a kamoli za njih troje pacenika na bini u blatu.