Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:55:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bombardovanje smo mogli da izbegnemo  (Pročitano 37073 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Feanor,

Pobrkao si lončiće.

Armije naravno da treba postoji i ona je slika i prilika političkih i ekonomskih prilika i uređenosti društva. Džaba priče o giga raketama, ako je ekonomija truba a država siromašna. Zato je priča o S-300 smešna. To je kao priča kako bi bilo lepo voziti Ferari, a u novčaniku imaš za Dačiju.

Desetak ratnih poprišta se ne nalazi u Evropi baš zato što su svi u istom vojnom savezu. Zajednička odbrana je najjeftiniji i najbolji način da države i ekonomije idu napred, a vojske se koriste kao zajednički resurs. Ta pokvarena ploča o kojoj pričaš funkcioniše u celoj Evropi, a mi ovde palamudimo i mudrujemo o nekakvim neutralnostima i S 300 raketama. Smešno.
Razumes se u tehniku kao moja baba, Smiley S 300 je najmoderniji sistem na svetu, pitaj amere sta misle o S 300 a da ne pricam o naprednijojo verziji sistema S 300 Smiley, uzmi primer S125 koja je 2 generacija je `99 oborila F 117 A koji je 5 generacija, mucenice ako se ne razumes u nesto zasto pricas.

Port El Tunisia
Ne zanima me to jer ne zelim da imam obaveze, a sto se tice toga koliko se ja razumem u vojno tehnicka dostigunca je jako malo, znam mozda sta je bolje i sta je kvalitetnije a sada kako i od kog materijala je napravljeno, to me ne zanima, i dosta pratim desavanja.
I onda kad procitam neciji post slicno danilu dodje mi da placem.
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 21:51:59 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Izgubljen među kvadrilionima nebitnih informacija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1330
Zastava Negde iza sedam brda,sedam gora,sedam mora...
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Philips 
Smatram da smo bombardovanje mogli da izbegnemo itekako.S tim bombardovanjem Marti je uzeo priliku da zaradi ogromne pare i dobije Nobela,jer je on vrlo lukav starac koji je sve lepo isplanirao,vidi se da nije ni srećan ni iznenađen Nobelom.Pomoću svega toga se i nabacio,a 2007.je već proglašen za pobednika Nobela,onim proglašavanjem izaslanikom za Srbiju.Ali,Al Gor je morao dobiti Nobela pa je dogovor bio da Marti to dobije 2008.i ...
Jedino što mi nije jasno jeste što u Ahtisarijevom planu piše da su Dečani zaštićeni i ne znam kako ih onda Šiptari demoliraju!

Thug,ti se baš razumeš u tehniku,ako je tako što nisi mod na Military?
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Frizider
Aman Tunis kralju, dosta vise sa tim Ahtisarijem  Smile
Citat
vidi se da nije ni srećan ni iznenađen Nobelom
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Citat
F 117 A koji je 5 generacija
F-117 је 4 генерација (која почиње од седамдесетих и траје до средине деведестих). Направљен је 1981, а уведен 1983. Пета генерација креће од 2005. увођењем авиона F-22.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.3.154.9
Ali, jednu stvar si zaboravio. Mržnju. Patološku mržnju prema Srbiji i srpskom narodu Madlenke. Nažalost ona je odlučivala de facto, dok je Klinton bio zauzet drugim državničkim poslovima (pušenjem u klozetu  Smile)

U onoj situaciji, samo prihvatanjem sporazuma iz Rambujea smo mogli da izbegnemo bombardovanje, jer Madlenku zaslepljenu mržnjom ne bi pokolebao gubitak 10 ili 20 aviona. Samo je čekala Slobin pogrešan korak.

Ja se ne bih slozio. Kao sto si fino napisao da je predsednik "figura" tako se isto moze reci i za njihovog gensek-a. Mogla je baba da mrzi koliko hoce, ali da se bas ona pita, tesko je u to poverovati.

Uostalom, kao sto rekoh vec nekoliko puta, Srbija je u jednom trenutku prihvatila taj sporazum. A onda su se, na babin zahtev, Albanci povukli i odbili. Tako da drugi deo price pada u vodu.
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
F-117 је 4 генерација (која почиње од седамдесетих и траје до средине деведестих). Направљен је 1981, а уведен 1983. Пета генерација креће од 2005. увођењем авиона F-22.
Pre bi rekao da je 4+.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Feanor,

Pobrkao si lončiće.

Armije naravno da treba postoji i ona je slika i prilika političkih i ekonomskih prilika i uređenosti društva. Džaba priče o giga raketama, ako je ekonomija truba a država siromašna. Zato je priča o S-300 smešna. To je kao priča kako bi bilo lepo voziti Ferari, a u novčaniku imaš za Dačiju.

Desetak ratnih poprišta se ne nalazi u Evropi baš zato što su svi u istom vojnom savezu. Zajednička odbrana je najjeftiniji i najbolji način da države i ekonomije idu napred, a vojske se koriste kao zajednički resurs. Ta pokvarena ploča o kojoj pričaš funkcioniše u celoj Evropi, a mi ovde palamudimo i mudrujemo o nekakvim neutralnostima i S 300 raketama. Smešno.
Razumes se u tehniku kao moja baba, Smiley S 300 je najmoderniji sistem na svetu, pitaj amere sta misle o S 300 a da ne pricam o naprednijojo verziji sistema S 300 Smiley, uzmi primer S125 koja je 2 generacija je `99 oborila F 117 A koji je 5 generacija, mucenice ako se ne razumes u nesto zasto pricas.

Port El Tunisia
Ne zanima me to jer ne zelim da imam obaveze, a sto se tice toga koliko se ja razumem u vojno tehnicka dostigunca je jako malo, znam mozda sta je bolje i sta je kvalitetnije a sada kako i od kog materijala je napravljeno, to me ne zanima, i dosta pratim desavanja.
I onda kad procitam neciji post slicno danilu dodje mi da placem.

Lepo si nam objasnio S 300, kao iz slikovnice o avionima i raketama. I to nije nikakav argument u ovoj priči.

Kub i S 125 su bili najmoderniji sistemi PVO kada su ih koristili Egipćani u ratu sa Izraelom pa su ipak izgubili rat. Sirijci su tokom rata u dolini Beka imali tada najmodernije raketne S 200 i modernije tenkove od Izraelaca pa su taj rat izgubili. S 200 su imali i Libijci, pa su ih Amerikanci ipak nalupali u zalivu Sidra.

Rat dobija ona strana koja ima organizovaniju i bolje obučenu vojsku a ne onaj čije rakete lepše izgledaju na sajamskom katalogu ili u vazduhoplovnoj slikovnici.

« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 23:37:36 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Citat
Pre bi rekao da je 4+.
4.5 генерација спадају Јурофајтер, Рафале, Су-30МКИ, Грипен и F/A-18E. F-117 је и званично класификован као 4 генерација.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Људи неко се улоговао на Земунчев налог  Smile

It is I, Gambino. Zar me ne prepoznajete, obrijo sam brkovi.  Smile

A sad nešto ozbiljno. Bombardovanje smo mogli da izbegnemo, već sam sto puta objasnio kako, ali to ne znači da bi sačuvali Kosovo na duži rok. Tačno je da su prvo šiptari odbili sporazum, ali to nema veze sa nama, da smo mi prihvatili Milošević bi imao ogromnu političku prednost u odnosu na Madlenku i Tačija.

NATO je tad bio klimav, nejedinstven, neke evropske zemlje su nevoljno ušle u tu avanturu, konkretno Italija, Grčka pa i Francuska nisu bile za bombardovanje kao jedinu opciju. Tada je na vlasti u Italiji bila vlada bivših komunista (Masimo D'Alema) koji su imali velike simpatije prema Slobi, što zbog komunističke prošlosti što zbog velike love koju su uložili u Telekom Srbije. Grci bi nas podržali po automatizmu. Predsednik Širak je bio domaćin i garant sporazuma u ime EU i verovatno bi uspeo da obuzda Madlenku, samo da je Milošević odigrao pametno.

Neko od njih je mogao da uloži veto na samitu NATO-a, ali nije imao argumenata da objasni zašto podržava Srbiju koja je odbila sporazum, što znači da ne želi miroljubivo i diplomatsko rešenje spora.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 5

Можемо ти и ја нормално!  Smile
Ниси ме разумео, не би ми одвратили Веслија и Мадленку са С300 већ са тиме да би они вагали да ли ће или неће да ратују скупо а за мале паре...  Smile
Циљ оправдава средство јел да? А шта ако циљ не може да оствари цену утрошених средстава? Не причам ту о парама...

Причам о циљу стављања под контролу мале Србије и давања државе терористима који лобирају новцем од трговине дрогом...
Да ли је тај циљ довољно велики да се створе проблеми у НАТО-у, да скоро све нису хтеле инвазију, да је претило распадом истог! Причам о Слобиној борби. Замисли ту још јаче оружје, нормалнију дипломатију и наш медијски одговор... Замисли "прави рат" а не смејурију коју је направио Слоба... Вечита будала која није имала муда да вуче потезе и сноси последице...

Све у свему има ту много фактора које морам да наведем да би уопште имао увид у то како замишљам деведесете са исправним руководством... Овако све изгледа маштовито и неоствариво...

Slažem se da ima logike u gornjem postu. Veliko je pitanje da li cilj opravdava sredstva kad je u pitanju Srbija. Mi nemamo naftu, Kosovo je uvek bilo najsiromašniji i najzaostaliji deo Balkana, Balkan je izgubio strateški značaj koji je imao u vreme hladnog rata itd.

Ali, jednu stvar si zaboravio. Mržnju. Patološku mržnju prema Srbiji i srpskom narodu Madlenke. Nažalost ona je odlučivala de facto, dok je Klinton bio zauzet drugim državničkim poslovima (pušenjem u klozetu  Smile)

U onoj situaciji, samo prihvatanjem sporazuma iz Rambujea smo mogli da izbegnemo bombardovanje, jer Madlenku zaslepljenu mržnjom ne bi pokolebao gubitak 10 ili 20 aviona. Samo je čekala Slobin pogrešan korak.

Ovo za mrznju sam hteo da napisem jos na pocetku ali reko, mozda cete misliti  da sam paranoik i poklonik raznih zavera. E sad, postavlja se pitanje:

Da li bilo koja zemlja na svetu treba da resava sve putem diplomatije, narocito sa onima koji patoloski mrze tu zemlju?

Imam i neki svoj odgovor: Bez obzira sta dozvolis, bez obzira kakve uslove prihvatas, uvek ce biti jos "jedan" uslov. Naravno, sve sto se odbije, kaznjava se bombama. Glup, mozda i suvisan primer je primer Iraka. Sve se zivo proverava u Iraku, Sadam popustio, zatim genijalni ameri traze pregled palata. Da im je Sadam i to dozvolio, verovatno bi trazili da se licno Sadamu pregledaju telesne supljine. Vec sam pisao o ovome, neka je Sadam bio bolesnik bez premca, sumnjam da je toliko bio malouman da krije biolosko oruzje u svojim palatama, gde zivi, bleji, seta, itd.

Onaj kome 10-20 oborenih aviona ne predstavljaju problem, a sve zbog mrznje prema odredjenom narodu, tome lako padaju na ideju svakakvi uslovi, moguci i nemoguci.

Zatim, protivimo se ulasku u NATO ali takodje tvrdimo da je Sloba trebao da dozvoli vrsljanje NATO vojsci sirom Srbije?

Lepo si nam objasnio S 300, kao iz slikovnice o avionima i raketama. I to nije nikakav argument u ovoj priči.

Kub i S 125 su bili najmoderniji sistemi PVO kada su ih koristili Egipćani u ratu sa Izraelom pa su ipak izgubili rat. Sirijci su tokom rata u dolini Beka imali tada najmodernije raketne S 200 i modernije tenkove od Izraelaca pa su taj rat izgubili. S 200 su imali i Libijci, pa su ih Amerikanci ipak nalupali u zalivu Sidra.

Rat dobija ona strana koja ima organizovaniju i bolje obučenu vojsku a ne onaj čije rakete lepše izgledaju na sajamskom katalogu ili u vazduhoplovnoj slikovnici.

Danilo, sve ovo sto si rekao stoji. Medjutim Izrael je mudrim potezima i faktorom iznenadjenja dobili rat. Izrael se borio protiv gomile koja je posle svakog ispaljenog metka vikala: "alah egber", pa u sred rata, na frontu molitve i sijaset gluposti.

Sto se tice bombardovanja 1999-te, nesto ne verujem da bi tek tako sve to islo da smo imali:

5-6 lovackih/lovacko-bombarderskih pukova migova 29,
2 puka s300 daleki domet,
4-6 pukova tor-a ili slicnih za srednji domet.

Obzirom na uspeh sa prackama koje je nasa vojska imala 1999-te, siguran sam da bi sa gore navedenim zaista bili respektabilan protivnik.

« Poslednja izmena: 07. Nov 2008, 00:09:37 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 16:55:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.