Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 22:48:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bolest zbog neverstva  (Pročitano 563 puta)
25. Jul 2006, 11:48:03
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Bolest zbog neverstva

Ima ljudi koji o neverstvu razmišljaju u stilu: "Ma, to je bilo samo jedno veče", "Ne znam šta mi bi da to uradim, ali to ionako ništa ne znači, ta osoba mi uopšte nije bitna" i slično. Da ne spominjemo sada koliko je uvredljivo prevariti partnera/partnerku s osobom koja vam ionako ništa ne znači (koliko vam onda znače partner/partnerka kad ste ih prevarili s potpuno vam nebitnom osobom?), neverstvo ne može da ne znači ništa. Ono ne samo da narušava poverenje koje postoji između partnera već narušava i zdravlje prevarenog partnera/partnerke. Na šta mislimo?

Nedavno je sprovedeno jedno istraživanje o neverstvu i rezultati su pokazali da prevareni partner/partnerka pati mesecima, i to i psihički i fizički. Psihički pati zbog narušenog poverenja, zato što se oseća izdano i povređeno, a fizički simptomi su psihosomatske prirode, počev od mučnine, glavobolje i opšteg lošeg osećanja pa do različitih bolesti koje se mogu razviti zbog oslabljenog imuniteta (neverstvo je veoma jak uzročnik stresa i kao takvo može prouzrokovati priličan pad imuniteta).

Ukoliko dođe do neverstva, a veza se nastavi uprkos tome što su prevareni partner/partnerka saznali za "beznačajni izlet", potrebno je dosta vremena da se ponovo izgradi narušeno poverenje i da se izgladi "emotivna ogrebotina". Prema spomenutom istraživanju, dve trećine prevarenih muškaraca i žena više od pola godine nisu bili u stanju da povrate iznevereno poverenje.

Sad dobro razmislite: da li je jedno veče "beznačajne zabave", ili žestokog seksa, ili kako biste to već nazvali, vredno toga da vaš partner ili partnerka više od pola godine budu narušenog zdravlja, da više od pola godine vaša veza ne može da funkcioniše kako treba, da se oboje više od pola godine osećate loše jer vaš dragi ili draga jednostavno ne mogu da vam veruju? Da li je ipak bolje suzdržati se i, ako imate problema u vezi (i to što nemate onakav seks kakav želite je problem u vezi), rešavati te probleme na konstruktivan način?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia the best
naravno.
nista nije beznacajno ili besmisleno.
a s druge strane i samo precutavanje istine je,ja mislim korak ka narusavanju poverenja.Ako nesto krijemo od partnera,znamo da ce on to negodovati i da ce mu to smetati.
A ako nesto krijemo,onda nismo do kraja iskreni. pa ako se,jos kojim slucajem sazna,kad ce nam partner ponovo verovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 47
Zastava USA
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako mogu da biram-da prevarim ja ili da budem prevaren, ja bih odabrao ovo drugo.
Ne bih mogao da se nosim sa osecajem krivice, dok bi me prevera partnera bolela, ali bih preziveo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

hm...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1557
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
SonyEricsson k750i
Ako mogu da biram-da prevarim ja ili da budem prevaren, ja bih odabrao ovo drugo.
Ne bih mogao da se nosim sa osecajem krivice, dok bi me prevera partnera bolela, ali bih preziveo.
Smile
IP sačuvana
social share
"Too weird to live, and too rare to die."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 22:48:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Bolest neverstva

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.