Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 19:52:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bolest dolazi radi spasenja  (Pročitano 23677 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Nejasne price su tu da pravdaju religiju, jer ih nikada ne mozes shvatiti. To su kao oni stripovi za vise zavrsetaka. Baci te u razmisljanje, trudis se i posle jednog vremena mislis da si nesto razumeo i otkrio. Kao i milion drugih koji su dosli do drugacijeg zavrsetka "stripa". Kada sve saberes svako je shvatio drugacije, a realno niko nista (jer nije ni imalo sta da se shvati).

I dalje ostajem pri tvrdnji da su sve te price proistekle od nepoznavanja i straha od prirode u nekim davnim vremenima, od ljudskog straha od smrti i potrebe da se veruje da nije kraj kada se zavrsi "ovozemaljski" zivot vec da se on nastavlja, odnosno odbijanje da se prihvati fatalisticko shvatanje ljudskog postojanja...zatim argumenti da zivot ne bi imao nikakvog smisla ako se svodi na mucenje i smrt...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Sto se mene tice, nikada nisam zelio da dozvolim da me obuhvati ljustura samo jednog znanja, objasnjenja, poimanja... Trazio sam raznolike informacije, jer jasno mi je da jedino tako mogu najvise saznati o svjetu, mom mjestu u njemu i mnogim drugim temama. Sto se mozemo upoznati sa vise ucenja, to bolje za nas jer tako smo u stanju da stvorimo potpuniju sliku, koja je proizvod nasih saznanja i mjerila vrijednosti. Imamo svoju glavu, i niko ne treba da nas uci pameti do nas samih. Ali treba da se ucimo pameti, jer ako to ne cinimo, glupost i ogranicenost ce nas uciti i bicemo totalno skuceni.
Mnogi od onih koji su bili vidoviti i stvarali filozofiju zivota su poginuli, a njihova znanja izgubljena !   Smile

Ateisticki pristup je totalno ogranicen zivotom. Materijalno ima prioritet, a duhovno je imaginarno i apstraktno. To je sve svedeno na puku spoljasnjost. Uzroci bolseti su bespredmetni, a ljeci se samo posljedica, koja se zbog uzroka nemilosrdno vraca ili mjenja oblik, ili pak odgadja za buducnost. Sto se smrti tice, covjek se uvjek plasio smrti zato sto je bio vezan za zivot. Po tome price o zivotu poslije smrti mogle su nastati iz straha. Ali kada knjigu o smrti napise neko ko nije vezan ni za zelje ni zivot, koji se intenzivno izlaze po zivot opasnim situacijama ne moram da mu vjerujem.

Jedino su zivot i smrt sigurni, sve ostalo nije - cini mi se da je tako nesto rekla anea. Dabome da je tako kada svjet posmatramo iz zametnute perspektive zivota, ali kada bi situaciju posmatrali sa druge perspektive svakako da bi nejasno postalo mnogo jasnije od "jasnog". Medjutim za ateizam, nema druge perspektive postoji jamo jedna jedina na koju smo s kruske pali. Svakako da ne mogu da prihvatim ovo kada je totalno ograniceno onim sto vidim i sto cujem i mojom vlastitom pamecu kojom jedva mogu da se sjetim sta sam prekljuce ucio u skoli. Covjek misli da zna sve, a ne zna nista. Znanje lezi u kjnigama ali koga briga za to. Znanje se dokazuje i u praksi, ali sve je to praznovjerje (jeste mnogo toga, ali nije sve !). Nemogu reci da se sve vrti oko mene kada nije tako, nije istina ni da se nista ne vrti oko nicega, najtacnije je da sve vrti oko svacega ako uopste nesto postoji, a svjedoci smo da postoji.

Danas pacijente koji su teski bolesnici, u nemoci da izljece ljekari ubijaju. Daju im se antibiotici koji su u stvari otrov.Smile Nemilosrdno je to, ali istinito, da bolesnike or raka ljece hemoterapijom tj. trovanjem tumora nemisleci da truju citav organizam, koji ako to prezivi svaka mu cast ! Zracenjem se covjek pece kao da je zivotinja. Pronalazacu renegen aparata koji se izlagao zracenju koza je na pocetku potamljela i izborala se. Poslije 5 godina koza mu je bila crvena ko paprika, ispucala i gruba. Kasnije je dobio rak koze i umro pored silnih operacija i amputacije (svega 6 godina nakon izlaska aparata).           
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Otkud tolika potreba da se neko ubedi da postoji nesto sto je misticno, nedokucivo? Bas kao sto si rekao da sta god naucio ne mozes sve nauciti, kako onda tvrdis da postoji nesto "vise"? Ovde se potvrdjuje ono sto sam vec rekao, da ljudi ne mogu da prihvate cinjenicu da zivot nema veci smisao od toga da se nesto stvori i za zivota ostavi narednim generacijama. Ali izgleda da to nije dovoljna svrha, mora postojati neka slozenija.

Pricas da je neko ko je ateista ogranicen na materijalno? Da je tako on ne bi preispitivao sva ta pitanja, pa dosao do svog zakljucka. Ali u ljudskoj je prirodi da uvek nesto "trazi", pa mogu tvoje stavove prihvatiti, ali se ne mogu sloziti sa njima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
MAgic  Smile

Oseca se da govoris os sopstvenog iskustva - i govoris mudro .

Pitanje zasto se deac razboljevaju - a ponudjen odgovor zbog grehova roditelja  Smile, kuku mene grdan.

Ufff bre  probajte bre malo da izbacite taj tupavi hriscanski mit o grehu i vrlini. Pa sama crkva je definisala greh kao sve ono sto njima ne odgovara kao politickoj organizaciji ali koristeci stvari koje u duhovnoj sferi imaju veoma veliki znacaj. Te stvari - nasa dela koja nas vezuju u urocno posledicne tokove ovog materijalnog sveta su stvari koje nas odvajaju od nase prave besmrtne duhovne prirode. Mozete ih zvati greh i kajati se zbog njih do sutra ali posledice nasih dela se stvaraju u onom trenutku kada mi pomislimo na to sta planiramo da uradimo - znaci mnooogo pre nego se bilo sta desi. Mi smo ziva energija i kao takvi iz nas izlazi ziva i kreativna energija - ako doprinosimo destrukciji to se i nama vraca ako doprinosimo kreaciji to cemo i mi biti. Bog ne kaznjava - on je zakon koji funcionise oko nas i u nama. Nas greh nije sta mi radimo ili ne radimo - nego nase ne poznavanje i ignorisanje tog zakona. Samim tim - ako gledamo iz perspektive greha - jedino sto u nasem postojanju NIJE greh je ono sto mi radimo radi razumevanja Boga kao zakona naseg postojanja i uzdizanja nase svesnosti o njemu i nama samima i njemu u nama. Sve ostalo se moza okarakterisati grehom jer mi nikada ne znamo sta prouzrokujemo nasim akcijama.

Bebe i mala deca nikada ne mogu da "okajavaju" grehe svojih roditelja. Ta prica ne funkcionise. Svako nosi svoje breme. Bebe koje umiru na rodjenju su cesto slucaj onog cuvenog - rodjen u pogresno vreme na pogresnom mestu. Postoje razni nivoi Bozijeg zakona na koje mi nemamo nikakav uticaj - dete koje se rodi i umre cesto spada u klasican primer budsticke reinkarnacije - rodice se u identicnom dusevnom sklopu negde drugde. To su dodise izuzeci - ali se desavaju. Deca koja ispastaju na ovoj planeti ispastaju zbog uzrocno-posledicnih veza duhovonog sklopa koji nose u sebi. Nista se na ovom svetu ne desava bez razloga i bez svrhe. Nase ne prihvatanje toga je glavni izvor nase patnje.

Pomislite na onu cuvenu - ko zna zasto je to dobro - i znacete o cemu pricam.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
vidi se da si nesto citao za razliku od Coolronner-a koji prica napamet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Ja iznosim svoj stav. Oktud znas da li sam nesto citao? Ja mislim da kada zavrsi ovaj zivot nema vise nicega, i ne postoji visa svrha. Ali zato nisam depresivan, jer imam svoj nacin vidjenja svrhe. Najplemenitija svrha je za zivota napraviti nesto sto ce buducim generacijama uciniti njihov jedan i kratak zivot laksim, pa bi ga sto bolje proziveli.

Prica o neiscrpnoj energiji se suprotstavlja opste poznatoj teoriji o nemogucnosti postojanja perpetum mobile-a. Ne postoji nista sto moze da funkcionise samo od sebe, jer bi to bio zatvoren sistem, a on kao takav ne postoji. Energija se kao ni bilo sta drugo ne moze odupreti delovanju entropije, koja bi potencijalni zatvoreni sistem "pojela" iznutra i on bi se urusio sam u sebe (doziveo bi imploziju).

To sto se ne trudim da svoje argumente pojacavam velikim recima, i sto iznosim svoj stav kratko a ne obrazlazem ga ne znaci da ne citam. Iza velikih reci se obicno nalaze male misli, magla koja onemogucava da se jasno vidi. Sto bi filozofi rekli koprena ili zar koji nam stvaraju privid, a kada bi ga skinuli videli bi stvari onakve kakve jesu. Da ne pocinjem sa anegdotom o pecini, i koliko je ko zaista raskinuo sopstvene okove. Mozda si ti Magic samo izasao iz pecine, ali jos nisi spreman da gledas u sunce?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
Не разумем, ако му ја помажем у својим делима - терам инат Богу и грешим и наводим друге на грех ваљда следи награда, логички гледано Smile
E tvoje logika kao i za komarca.Znas li ti sta je djavo.Pogledaj ima i o tome tema.Od njega samo zlo mozes dobiti a o od Boga je nagrada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
То је твоја претпоставка, односно тако су те научили.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia E72
Realno mrzelo me da čitam sve, ali ću prokomentarisati naslov:

Kakvo bre spasenje. Kome je još bolest donelo spasenje...
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
boreks
svakome cija je dusa bolesna, jer bolje da boluje dusa nego tjelo

tekst nije tako plitak kao sto si ti u prvi mah skapirao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 19:52:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.