Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бојан Костреш отворио изложбу са сликама Адема Јашари  (Pročitano 19552 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 404
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 
Људи са Косова су масовно долазили на егзит, тако да ово није њихово прво појављивање у Војводини, уосталом има овде доста њинових сународника. Уосталом, и они су млади, студенти, жељни света, сироми, много заједничког имају као и наши студенти, тако да не треба улазити о дискусију о разликама међу нама.

За мене је то само још једна изложба...  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E50
@niko79
Procitaj barem prvi tekst, pa mi reci sta mislis o tome?
Ma ja ne znam vise sta nije jasno...
Podrzavam ja sve to,saradnju u svim oblastima medju mladim ljudima...nisam ja monstrum pobogu...
Ali zasto slicnu stvar ne urade u Pristini i celom Kosmetu i samo pokusaju dole prikazati Jasarija kao negativca...ne smeju da se igraju zivotima.Nama ne treba niko sa strane da nam kaze ko je i kakav bio taj covek.
Zamisli kako se osecaju porodice nestalih Srba odozdo,koji su morali da beze,ostave sve svoje,ne znaju ni gde su kosti njihovih sinova,oceva...i jos tu u N Sadu u kojem su izbeglice itd,dodje neko i postavlja slike Jasarija,ma bilo kako...
Zasto nisu napisali "ovo je sramota za Albance" pored svake slike tog gada,da se jasno i glasno ograde od toga nego ovako kao nije nego.Da su to uradili,ja bi sutra otisao i cestitao momcima...ovako za svakog sa Kosmeta to predstavlja nista drugo do cista provokacija...
Jel sad malko jasnije... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
Људи са Косова су масовно долазили на егзит
Још један разлог против тог фестивала!
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Motorola V3i
Meni ovaj Jashari lici na Che Gevaru. Masovni ubica koji je iz svog "bunta" postao kultna licnost.

Citat
pored svake slike tog gada

zato sto to treba posetilac izlozbe da oseti ili ne. ovo nije podrzavanje zlocina, vez umetnicka izlozba.

hajde kada dodje u BG, da idemo zajedno da pogledamo te skandalozne slike?

Smile ti mislis da Albanci i Srbi ne treba da se pomire?
« Poslednja izmena: 26. Jan 2008, 23:05:34 od vanja_gator »
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Несретник сам од малена, годинама возам Ситроена!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 3510i
^^^
 Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 26. Jan 2008, 23:15:24 od vulegs »
IP sačuvana
social share
Ситроен ти је као јавна кућа - безвезе ти је док не уђеш, али кад уђеш више ти се не излази!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E50
Ja ne znam vanja jedino da ti nacrtam...
Srbin sa Kosmeta moze da oseti samo jedno,kao sto npr. Srebrenicanin oseti kad vidi Mladicevu sliku...
Sto se tice odlaska na izlozbu...jedino kad bi jasno bilo naglaseno da je dotidcni "objekat umetnickog izrazavanja" bandit,zlocinac i da se oni kao Albanci ogradjuju od svega sto on predstavlja...e tek onda moze da se prica o umetnosti ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
ne mogu da verujem koja je kolicina lazi ispisana na ovom forumu. kome nije jasno kako se na lazi gradi propaganda neka iscita forum od prve stranice.

prvo, ta izlozba nema nikakve veze as ademom jasarijem. to su gluposti i lazi. taj rad je umetnicko delo koje ima svoj smisao, koji je ovde jednostavno objasnjen:

„Face to face“ Drena Maljićija istražuje kako nacionalni heroji osvajaju javni prostor i preklapaju se sa vizuelnim sadržajima pop kulture. Maljići suprotstavlja fotografije Elvisa Prislija iz poznate Vorholove serigrafije sa reprodukcijom slike albanskog nacionalnog heroja Adema Jašarija, koji na Kosovu uživa status kultne ličnosti

e sada zao mi je ko ne razume, neka se malo interesuje za umetnost, ali ova laz koju je plasirao onaj ko je postavio temu je jedan zanimljiv fenomen. nikome nije palo na pamet da proveri o cemu se radi.

i drugo sto mi je jos zanimljivije je da oni koji se najvise zalazu za ``kosovo u srbiji`` su najvise bili protiv dolaska umetnika u novi sad. to je licemerno.
IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Meni ovaj Jashari lici na Che Gevaru. Masovni ubica koji je iz svog "bunta" postao kultna licnost.

Citat
pored svake slike tog gada

zato sto to treba posetilac izlozbe da oseti ili ne. ovo nije podrzavanje zlocina, vez umetnicka izlozba.

hajde kada dodje u BG, da idemo zajedno da pogledamo te skandalozne slike?

Smile ti mislis da Albanci i Srbi ne treba da se pomire?

To bi bilo isto kao kad bi u Jasenovcu organizovao izlozbu slika Ante Pavelica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
ne mogu da verujem koja je kolicina lazi ispisana na ovom forumu. kome nije jasno kako se na lazi gradi propaganda neka iscita forum od prve stranice.

prvo, ta izlozba nema nikakve veze as ademom jasarijem. to su gluposti i lazi. taj rad je umetnicko delo koje ima svoj smisao, koji je ovde jednostavno objasnjen:

„Face to face“ Drena Maljićija istražuje kako nacionalni heroji osvajaju javni prostor i preklapaju se sa vizuelnim sadržajima pop kulture. Maljići suprotstavlja fotografije Elvisa Prislija iz poznate Vorholove serigrafije sa reprodukcijom slike albanskog nacionalnog heroja Adema Jašarija, koji na Kosovu uživa status kultne ličnosti

e sada zao mi je ko ne razume, neka se malo interesuje za umetnost, ali ova laz koju je plasirao onaj ko je postavio temu je jedan zanimljiv fenomen. nikome nije palo na pamet da proveri o cemu se radi.

i drugo sto mi je jos zanimljivije je da oni koji se najvise zalazu za ``kosovo u srbiji`` su najvise bili protiv dolaska umetnika u novi sad. to je licemerno.

Ако сам добро разумео, Адем Јашари је албански национални херој?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Citat
To bi bilo isto kao kad bi u Jasenovcu organizovao izlozbu slika Ante Pavelica.

ne bi bilo isto

Citat
Ако сам добро разумео, Адем Јашари је албански национални херој?

rad istrazuje kako nacionalni heroji osvajaju prostor i postaju deo pop kulture. drugim recima jasari se (verovatno) smatra nacionalnim herojom i ovaj rad nema nacionalno vec univerzalno znacenje. to znaci da se moze napraviti i u drugim zajednicama na slicne situacije. da li je na slici jasari ili mladic sve jedno.

takodje on je i deo popularne kulture jer se nosi na majcama, bedzevima  Smile, zastavama itd.

dakle umetnik ovde samo skenira stvarnost, predstavlja je na jedan nacin. to ne znaci da za njega jasari predstavlja heroja, vec kako se jasari dozivljava u odredjenom prostoru medju velikim brojem ljudi. umetnika cak ovde ne mora ni da zanima da li je jasari stvarni ili lazni heroj

tako sam ja doziveo to umetnicko delo. ja nisam expert za umetnost mozda nisam najjasnije objasnio, ali sigurno je da jasari je samo tema ovde na forumu, jer na izlozbi nije bio
IP sačuvana
social share
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.