Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:10:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog je vrhunsko Zlo !!!  (Pročitano 26540 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Poredenjem periodickog sistema elemenata sa ljudskim drustvom, ja sam htio kazati kako je, u tom smislu, potrebno dobro pripaziti, e da bi se zakljucilo kako je nesto nemoguce. Iz ove recenice bi sada neko mogao izvuci podao zakljucak, rekavsi, kako su onda moguce i vjestice, i sva ostala cuda. Ali ja ne pricam vise o cudima koja nastaju iz one "umisljene" dimenzije, one bogo-duho-naucne dimenzije. To je ostalo iza mene. Ja sada pricam o "cudima" prirode.

Sve revolucije, sve danas istorijski poznate revolucije su bile tragicne po covjeka, upravo zbog toga sto ih je vodilo ono iluzorno dobro, koje je, slozili smo se, na djelu, vrhunsko zlo. Sa te strane, dakle, bogo-duho-naucne, nikada covjeku nije stiglo nista dobro, i nikada mu nece stici nista dobro, pa je potrebno njoj otkazati poslusnost i okrenuti pogled ka prirodi.

Ali ovaj covjek danas, zatrovan bogo-duho-naukom, i tako podlo "odvojen" od iskona, umisljajem odvojen od prirode, odnosno, umisljen kako je odvojen od prirode, ne samo da vise ne umije komunicirati sa tim iskonom, sa tom prirodom, sa tim prirodnim poretkom stvari, vec ga on, takav dakle, cak i prezire.

Najprije ce covjek morati uvidjeti kako je zlo sve sto ga "odvaja" od prirode, kako je zlo sve sto mu okrece pogled od prirode, od prirodnog ustrojstva stvari, kako ne postoji nista sem njega i prirode, itd., a onda ce mu priroda, vec sam to rekao, uprijeti prstom u smijeru koji znaci razvoj i napredak - bez i jednog ispaljenog metka! bez i jedne zrtve!
« Poslednja izmena: 02. Jan 2006, 20:34:34 od dopud »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bf 109 g 6

Nosen pogresnom pretpostavkom, ti si dosao do istinitog zakljucka, ali sada, vrednujuci ustrojstvo stvari tako dobijenim zakljuckom, ti ne uspijevas vidjeti kako si ti sada postao vrhunsko zlo, jer nosen tako dobijenim zakljuckom, po tebi ne postoji nista vise sem zla, i zlo postaje krug iz kojega nema izlaska.

Pa ako zakljucis da je zlo neoborivo, onda ga nikada neces ni oboriti. Ne ciljam ja pri tome na obaranje zla nekakvim neprirodnim, iluzornim, itd., nacinom, vec onim nacinom koji ce se sam pokazati kada se sve stvari postave na svoje mjesto!

Hemija. Periodicki sistem elemenata, dakle, alfa i omega hemije, dakle, sav njen razum, itd., je tvrdio kako se ne moze razbiti jezgro U235 (Uran dvjesta trideset pet, nadam se da nisam pogresio u nazivu tog hemijskog elementa, oprostice mi se u vezi sa tim). A on je onda razbijen.

Isto tako, danas sve govori, alfa i omega drustva, sav njen razum, itd., kako je nemoguce razbiti jezgro zla.

E, tu je razlika izmedu tvojega i mojega zla: ti smatras da je nemoguce razbiti jezgro U235.

da pochnemo od kraja : hemija je krajem 19.veka
utvrdila da je nemguce pretvaranje jednog
elementa u drugi hemijskim !!!! sredstvima .
 to se prvenstveno odnosi na stari san alhemicara
o dobijanju zlata iz olova i slichno .
 mi danas znamo da je moguce dobijanje zlata
iz olova ali ne hemijskim nego fizichkim metodama.
drugim recima potreban je sasvim drugaciji nacin
razmishljanja .
 isto tako da bi se prevazishlo zlo ljude treba
posmatrati ne kao ljude nego kao neshto
drugo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da, bas tako, potreban je, ne samo "sasvim drugaciji nacin razmisljanja", vec - sasvim drugaciji nacin!

A ljude je potrebno, da bi se prevazislo zlo, posmatrati upravo kao ljude. Onako, mislim, kao sto ih priroda posmatra, kao sto ih posmatra prirodno ustrojstvo stvari. A ne onako kako to radi religija. Kako to radi filozofija. I nauka.

Koliko god lijepo, bajno, divno, itd., izgledao covjek interpretiran religijom, prirodnom ustrojstvu stvari to predstavlja karikaturu, rugobu itd. Tako je i sa filozofske strane. I naucne.

Umisljen kako je odvojen od prirode, covjek je danas - karikatura u toj istoj prirodi!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49849
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja sam primjetio da ucesnici u diskusiji govre o bogu a pojma nemaju sta je Bog. Spominju se miljarde bogova, zatim da je Bog zao a pojma niko nema sta je Bog. Ne moze se tako nagadjati o necemu sto se ne poznaje.   Smile

Kako niko nije stao i zapitao se: "Dobro, ali o ocemu ja to pricam."

Svi smo mi vezani za Boga jer bez toga ne bi opstali. Meni ovo postaje dosadno.
Predpostavljam da ce ovaj post biti iskritikovan prostim principima filozofije kojom nikada necemo spoznati Boga.

Dajem vam zadatak da razmisljate o ljubavi i ljepoti koju ona ostavlja u nasem srcu.

To sigurno ima veze sa bogom, a ne ovo o cemu vi pricate.
(bog je zao, bog je los, bog je dobar, bog je milostiv, bogova ima na miljarde, boga nema ni jednog,  Smile Smile

Ovaj post shvatite samo kao dobrocudnu zelju da diskusiju skrenem u pozitivan pravac.   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magic Master

Sto bi reko Tralalalalajkovic, o cemu ti somnambuliras!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
TI dajes zadatak?
Sta je bog kad si vec pun znanja (ali probaj da koristis samo reci koje mozes da objasnis i cije znacenje poznajes) ?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49849
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Bog je ljubav. Ljubav je citava lepeza plemenitih osjecanja iz kojih je nastao kosmos.

Kratko i jasno.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Slazem se delimicno... Takav dokaz ne potvrdjuje samo da je bog zlo, vec i mi i sve ostalo sto unistava prirodu... Inace naravno prirodu treba staviti iznad svega i ne treba zaboraviti da je upravo crkva spalila Galileja na lomaci samo zato sto je rekao da je Zemlja lopta koja ide oko Sunca sa ostalim planetama... a ne Sunce i ostale planete oko nje...
« Poslednja izmena: 06. Feb 2006, 14:49:26 od boba1989 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
galileja nisu spalili na lomachi nego djordana bruna ai
ajde (al kaida  Smile)

bog svakako nije ljubav jer onda ne bi
stvorio svet u kome su bica predodredjena
da se sukobljavaju izmedju sebe a da ljubav
chuvaju samo za sebi slichne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
galileja nisu spalili na lomachi nego djordana bruna ai
ajde (al kaida Smile)

bog svakako nije ljubav jer onda ne bi
stvorio svet u kome su bica predodredjena
da se sukobljavaju izmedju sebe a da ljubav
chuvaju samo za sebi slichne.
Bog svakako jeste ljubav jer je stvorio ljude da praktikuju: "Radi drugome što želiš da radiš sebi", tj. voli i prihvataj čoveka.
Da je Bog želeo da volimo samo one koje vole nas (sebi slične, kako ti kažeš) nebi rekao da volimo i one koji su nam neprijatni. A tako i takvi nama postaju prijatni, i mi prijatni Bogu.
Hrista je koštalo glave Njegovo voljenje nas, ali nije se žalio zbog toga, nego je vaskrsao!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:10:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.