Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:51:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog je vrhunsko Zlo !!!  (Pročitano 26432 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Sustina onoga sto sam medjutim JA rekao je: da ne postoji ni jedan jedini zakon koji je univerzalan, dakle nema nicega sto vazi uvek, odnosno na sve se moze uticati promenom polozaja u vremenu=prostoru/rakursa/Weltanschauunga/onoga u sta verujes itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Tralalalala

Sve je to lepo i krasno , ali da li se ikada dogodilo da je priroda promenila svoje zakone bioloske zakone ( prihvatam da je se fizicki razlikuju u vremenu i prostoru )  vezane za borbu za opstanak i prirodnu selekciju - nikad - nije i nece i znam da se to onima koji veruju u boga ili mirijade bogova itekako ne dopada , ali to sto se to ne dopada ljudima koji prihvataju iskrivljenu sliku o stvarnosti koju su sami izmislili ili je neko drugi izmislio da bi i h zaludjivao je samo pokazatelj da je to istina . To sto evoluciju i prirodnu selekciju napadaju katolici , pravoslavci , muslimani , razne vrste sektasa i sve ostale religije za mene moze biti samo pokazatelj da je to istina jer se njihovi argumenti zasnivaju na veri , a ne na cinjenicama .

Zakoni vezani za borbu za opstanak i prirodnu selekciju su za sada univerzalni i bice tako dok se suprotno ne dokaze .
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Desper
Da li si ti svestan sta bi se desilo kad bi svi ljudi tako razmisljali?Probaj da zamislis tvoj kraj kad bi svi mislili iskljucivo na sebe i gledali samo svoj intres.

@Dopude
Nikad nisam zeleo da budem dobrica ( cak sam oduvek voleo da me mrze ) Smile.I ja sve ovo pisem zato sto tako mislim.I gde si ti u prirodi video bice ili bilo sta drugo sto funkcionise po principu po kome funkcionise covek.Pa ti i mrav niste isto.Ne mozete da koristite univerzalna pravila, bas zato sto do sada nije bilo stvorenja kao sto je covek.Ja i tvrdim da covek U DUBINI gleda samo svoje intrese, ali tvoji intresi su i da tvoj komsija bude srecan ( barem da ga ne bi gledao nesrecnog ( zato sto kod normalnih ljudi to izaziva negativne emocije )).Ali ima mnogo slojeva do dubine(za razliku od mrava)pa zato ne  mozes da funkcionises kao zivotinja.U covekovoj je psihi da ga boli dok nanosi bol ( da li je to iz straha da i njemu neko ne nanese taj bol to je vec druga tema ) a ljudi koji nemaju osecanje krivice,savesti, saosecanja...smatraju se psihopatama(zato sto ih ima 2%).
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@caruros

Sta ima da zamisljam , ne radi se o tome da ljudi uvek tuku , siluju i ubijaju radi svojih interesa ( to masovnije rade samo kada im vlastodrsci dopuste tj. u ratovima , inace kada bi to radili stalno ne bi se moglo vladati ) . Kada ljudi slede svoje instinkte i interese oni koriste jako puno oruzja od kojih su vecina mentalna znaci - lazu , varaju , licemeri su , rade drugima iza ledja ... pogledaj sada ti svoj kraj i reci koliki su ljudi licemeri , koliko lazu , varaju i koliko sve to prikrivaju pa ces znati o cemu pricam .
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
" lazu , varaju , licemeri su , rade drugima iza ledja ... pogledaj sada ti svoj kraj i reci koliki su ljudi licemeri , koliko lazu , varaju i koliko sve to prikrivaju pa ces znati o cemu pricam"
Po prvi put se slazem.Ali to sto ljudi rade treba suzbiti na minimum, bas zato sto ce ljudi imati lagodniji zivot.Tesko?Jeste.Ali to nije moj posao neka se o tome staraju institucije.
Ti i dalje ostajes pri tome da cilj opravdava sredstva?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@caruros

I kada se sve to suzbije opet na minimum opet ga ima dovoljno da se radi beskrupuluznoj borbi , a najcesce samo dobija perfidnije nacine .

To zavisi i od cilj i od sredstava  Smile. Sto je vazniji cilj gora sredstva su u igri , i za ovo konsultuj stvarnost .

btw. kada citiras stisni dugme citiraj i onda obrisi deo teksta koji je irelevantan .
« Poslednja izmena: 29. Dec 2005, 22:36:05 od Desper »
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ono shto je bozansko je nemerljivo i neuporedivo ,
pa ne moze da se kaze toliko . inache zamishljati
da je svako bice koje je mocnije od coveka bog
stvarno dovodi do inflacije broja bogova

To je samo tvoje licno misljenje, koje, uostalom, nije tacno. Niti sam -- najzad -- igde rekao "mocnije od coveka".
pa sad ti mozesh da proglasish da je npr mrav ili
slon bozanstvo ,medjutim takva bozanstva ne
utichu presudno na bilo shta u svetu pa je raspravljati
o nijma u smislu ove teme besmisleno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bf 109 g 6

Pa nisi valjda pomislio da ces sada, posto sam ja ukazao na istinitost tvojih (ne svih) rijeci, moci okolo da dijelis packe. E, vidis, gresis, u vezi sa tim, dragi moj.

Najprije, sta imas protiv moga cvijeca!: Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile...

A onda, u kakvo si ti to sada moralisanje krenuo kada tvrdis: "niko ovde nije savrsen a mislim da svi mozemo da naucimo dosta jedni od drugih." Takvom pricom ti si sada nama ovdje poceo da "propovjedas". Ali niko ovdje ne treba nikakvog propovjednika. I, uostalom, gdje si vidio da jedna prirodna pojava tako nesto "prica"?

Izgleda da si se ti to uplasio zbog toga sto si rekao istinu. Jer ova tvoja, gore navedena, izjava, sasvim jasno pokazuje kako se ti sada, odjednom, sa njom, "zavlacis", "ulagujes", itd., drustvu, i to onome istom za koga si rekao da je zlo. A to opet znaci da nisi pronasao princip kojim bi se moglo "dokati" tom zlu.

E, vidis, u vezi sa svim tim, dragi moj, ako te to, jelda, zalima, bice potrebno da dobro pratitis sta ja govorim - slovo po slovo!

P.S. Dobro sam, od pocetka, pratio misli koje je Tra-la-la-la-la, iznosio. Dragi moj, bf 106 g 6, on nigdje nije kazao kako bi sada, neki, iz te mirijade bogova, trebao biti vazniji od nekoga, iz iste te mirijade. Prema tome, on, Tra-la-la-la-la dakle, jos uvijek nije pogresio!

Moje cvijece je moja stvar: Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

nisam hteo nikom da propovedam ali uochi
chinjenicu da smo i ti i ja i ostali zli . prema tome
nema smisla ulagivati se bilo kome pa ni meni.
 shto se tiche cveca , kad se shalje u poruci
onda postaje i stvar onog kome se poruka
shalje .
 shto se tiche tralalala bogova oni su jednostavno
nevazni bash zbog toga shto nisu izuzetni i ne
utichu na mnogo stvari ,jednostavno nisu vrhunski.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@bf_109_g_6

Ipak mislim da su ucenja sociologa Herberta Spenesera ( upravo tako , ne darvinova jer je Spenser radio mnogo pre njega i Darvin je preneo pricu o borbi za opstanak iz drustvenih nauka u biologiju ) prihvatljivija za objasnjavanje drustvenih pojava od metafizike . Pricom o dobru i zlu se priblizavas raznim produhovljenima koji veruju u razne bogove koje su izmisljali ili oni sami iz koristi ili cesce njihovi vladaoci .

sociologija i metafizika su dve razlichite discipline.
sociologija opisuje zakonitosti u drushtvu , a pojmovi
dobra i zla su stvar metafizike . nachin na koji je
spenser ili darvin opisao drushtvo nije protiv
metafizichkog zakljuchka o zlu nego ga chak i
potkrepljuje na izvestan nachin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ne radi se o tome da ljudi uvek tuku , siluju i ubijaju radi svojih interesa ( to masovnije rade samo kada im vlastodrsci dopuste tj. u ratovima , inace kada bi to radili stalno ne bi se moglo vladati ) . Kada ljudi slede svoje instinkte i interese oni koriste jako puno oruzja od kojih su vecina mentalna znaci - lazu , varaju , licemeri su , rade drugima iza ledja ... pogledaj sada ti svoj kraj i reci koliki su ljudi licemeri , koliko lazu , varaju i koliko sve to prikrivaju pa ces znati o cemu pricam .

To jednako rade ljudi koji kazu da su razumni kao i oni koji kazu da su nadahnuti verom, cak mozda ovi "nerazumni" malo manje, tako da ne vidim zasto bi onda neverovanje bilo nesto sto podrzavas a verovanje nesto sto kritikujes?

Makar i iz sebicnih razloga potencijalne zrtve trebalo bi upravo da podrzavas verujuce iracionaliste.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 05:51:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.