Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Feb 2026, 19:44:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Blue Union Belgrade  (Pročitano 276231 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
 Smile Smile Smile

UUU...koji kompleks brate.... Smile Smile Smile
Niko vam nije branio da postanete sila,i da budete jaci od Zvezde i Partizana.
Naravno,to u skorije vrijeme nije moguce,ili cete osvojiti LS? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung SGH-E590
e moj prika,nekada je ceo Beograd bio ponosan na svoj BSK pretecu Ofke...i onda dodjose ti komunjari i ukinuse simbol Beogradjana...OFK Beograd sigurno nije lokalni klub nego mnogo veci a komunjari su krivi stu su se njegova deca okrenula popularizovanim klubovima...
ahahahahahahahaha
Ja sam rodjen 90e i za mene simbol Beograda je Zvezda, a OFK je lokalni tim!!! Ti moras da se pomiris sa tim, a verujem da si i ti kao mali navijao za Zvezu ili partizan! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Alcatel 258
Може да окачи неко песму на неки хост сервер, оно унија плава уз тебе је сада само напред офка ле"... много добра песма
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
zasto mi je obrisan post bre ?!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 62
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Smile Smile Smile

UUU...koji kompleks brate.... Smile Smile Smile
Niko vam nije branio da postanete sila,i da budete jaci od Zvezde i Partizana.
Naravno,to u skorije vrijeme nije moguce,ili cete osvojiti LS? Smile

Kakav komplex? Pa komunjare su unistile BSK da bi napravili svoje timove koji su sada "simbol" Beograda,a vi svesni toga navijate za te klubove.

I jos jedna stvar.Ti mora da nemas veze s mozgom chim kazes : Niko vam nije branio da postanete sila,i da budete jaci od zvezde i partizana.Ako poznajes imalo situaciju u nasem fudbalu poslednjih 20-ak godina,znaces o cemu pricham.

@ Roki 09

Tu gresis.Nisu svi kao mali navijali za zvezdu i partizan.Tuzno je sto si ti odrastao u okruzenju gde si morao da biras izmedju ta dva komunjarska kluba.

Ja jos uvek ostajem pri tome da je OFK.Beograd (ili BSK ako neko tako vise voli) jedini pravi Beogradski klub.

« Poslednja izmena: 24. Mar 2009, 15:56:28 od Elsurion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
SonyEricsson W800i

Pesma ubija  Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung SGH-E590
Citat
@ Roki 09

Tu gresis.Nisu svi kao mali navijali za zvezdu i partizan.Tuzno je sto si ti odrastao u okruzenju gde si morao da biras izmedju ta dva komunjarska kluba.

Ja jos uvek ostajem pri tome da je OFK.Beograd (ili BSK ako neko tako vise voli) jedini pravi Beogradski klub.
Pa ja nigde nisam rekao da svi kao mali navijaju za Zvezdu i partizan. I ne vidim zasto bi bilo tuzno to sto navijam za Zvezdu koja je bila komunisticki tim! I ja koliko znam OFK(BSK) ni pre komunjara nije bio jedini fudbalski klub u Beogradu i time ne moze da bude jedini pravi Beogradski klub, a i Zvezda i partizan su Beogradski klubovi samo sto su sa svojim uspesima postali popularni na nacionalnom nivou!

P.S. Ja sam bio na par utakmica Vozdovca dok je bio u prvoj ligi i znam sta znaci navijati za lokalni klub! Smile
« Poslednja izmena: 24. Mar 2009, 17:13:02 od Roki_09 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung SGH-E590
Evo ovo sam uspeo ta pronadjem!

Fudbal, Istorija Srpskog fudbala, Klubovi, prvenstva, savezi?

Prvi fudbalski klub osnovaj je na početku dvadesetog veka. 3. maja 1901. u Subotici osnovan je Sportski atletski klub "Bačka", a 14. septembra 1903. osnovana je "Šumadija" u Kragujevcu. A zbog toga što je "Bačka" u vreme svog osnivanja bila u sastavu Austro-ugarske monarhije a "Šumadija" na srpskom tlu došlo se do terminologije da je "Bačka" najstariji klub u Srbiji dok je "Šumadija najstariji srpski klub.

Posle kraćeg vremena osnovani su i Srpski mač, Soko, BASK, Dušan Silni itd.

1. septembra 1911. osnovan je Beogradski sport klub (BSK). Ovaj klub je dominirao srpskom scenom tri decenije sa osvojenih 5 titula prvaka države i tako posato najtrofejniji i najbolji klub Kraljevine Jugoslavije.

18. aprila 1919. osnovan je Jugoslovenski nogometni savez u Zagrebu. Na toj osnivačkoj skupštini predsedavao je Danilo Stojanović (legendarni Čika Dača) koji je osnivač Šumadije, BSK i još nekoliko klubova. Za prvog predsednika JNS izabran je Hink Virt, a predstavnik iz Beograda je bio Boško Simonović - student arhitekture, koji je kasnije bio i selektor reprezentacije. Ova skupština se smatra i kao početak rada današnjeg Fudbalsko Saveza Srbije (FSS).

1930. bio je registrovan 51. klub u Beogradu, a Beogradski loptački savez imao je 91 člana.

Posle nekoliko nesloga u savezima 16. maja 1930. sazvana je skupština u Zagrebu i tada je izglasana seoba u Beograd, a pritom je savez dobio i novo ime, Fudbalski savez Jugoslavije. Iste godine održano je Prvo svetsko prvenstvo u Ugurgvaju. Na tom prvenstvu bez hrvatskih igrača reprezentacija je podelila treće i četvrto mesto.

Došao je rat a tada je fudbal stao privremeno. Posle rata obnavljali su se stadioni i igrališta. A i počeli su da nastaju i novi klubovi. Tako je 25. februara 1945. osnovan Metalac, kasnije preimenovan u BSK pa u OFK Beograd kao pravni naslednik Beogradskog sport kluba. Iste godine 4. marta 1945. osnovana je Crvena Zvezda a 4. oktobra Partizan. Tada su obnovljeni mnogi timovi i krenula je ponova igra.

Zbog velikog povećanja broja klubova 1948. obnovljen je rad Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Ajde objasni mi ovo navijacu nekomunistickog kluba! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 62
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
BSK je osnovan 1911.kumunjare su mu menjale ime posle drugog svetskog rata.ne znam shta ti hoces sad meni da dokazes.da to kao nije taj klub ili sta?bsk 1911 je OFK.Beograd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
sta ti sinovac nije jasno...jel umes da citas...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 103
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Feb 2026, 19:44:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.