Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 19:50:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nemanjići (TV serija 2018 - )  (Pročitano 112120 puta)
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Ideja je dobra to je trebalo davno uraditi. Scenario za ovakvu seriju treba raditi godinama zato sam malo skeptičan.
Ali recimo po romanu Vreme smrti bi se lako mogla napraviti serija o PSR, ali čini mi se da niko nema petlju da se uhvati u koštac sa ovako velikim temama.
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Kadijević i Vitezović su pokazali kako se rade te serije ili fimovi istorijske sadržine.Serija "Vuk Karađić" je najbolje odrađena serija koja opisjue našu istoriju i bio bih presećan  kad bi ovi sa RTS malo i nju reprizirali umesto Selo gori i ostalih Bosiljčić patetika i sranja.

Nažalost nešto msilim da če ovo biti Monte video bar što se tiče glumačke postave,nadam se da grešim.I naravno nadam se da Bjelogrlić istoriju poznaje bolje od Bajića,mada kako se deklariše kao komunista bojim se da je još godi od Sekule  Smile
Серија би била боља да је снимама филмском камером, а не фрижидером.  Smile Дал је до камере, или до продукције, али наши филмови из '60-их изгледају боље од оних из '80-их.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
LG G3
Meni se baš zato sviđa,da je u HD-u ne bi bilo to.Ovako snimak još više dočara,bar meni.

Što se tiče Nemanjića,to zahteva studiozan rad i to nikako ne treba da bude serija klasičnog tipa,a nikako ne treba da bude ono što je Bajić uradio sa "Ravnom gorom".

Bjelogrlić treba da se drži stvari kao što je Montevideo,ako mu ej parametar upravo taj Montevideo onda  Smile Imamo mi mnogo boljih reditelja koji iza sebe imaju dosta dobrih ostvarenja pa se ne upuštaju u tako ozbiljne poduhvate.

Napunile mu se uši pošto je Montevideo uspeo pa sad misli isto šo je i Bajić pomislio,prošlo mu Selo gori,pa je umislio da može i projekta kao što je ekranizacija događaja na Ravnoj gori i onih usko vezanih za istu,pa se opekao i više ga hvala Bogu nema  Smile

Ovo mogu da zamsilim kao dokumentarac,ali vidim da je nejmu Igra prestola ideja vodilja  Smile Nadam se da neće dozvoliti igranje i skrnavu ekranizaciju tako važne loze,ne samo za Srbe već i za Balkan.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
Meni se baš zato sviđa,da je u HD-u ne bi bilo to.Ovako snimak još više dočara,bar meni.
Свиђа се и мени, али брате мили, више шума него слике... Smile

Citat
Što se tiče Nemanjića,to zahteva studiozan rad i to nikako ne treba da bude serija klasičnog tipa,a nikako ne treba da bude ono što je Bajić uradio sa "Ravnom gorom".
Биће на крају 40 минута ишчитавања молитви.  Smile
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 16:10:47 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Šta je Bjela sve radio ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 427
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
To što je raspisan konkurs ne garantuje da neće biti samo formalnog tipa i da se već ne zna ko će biti scenarista.
Zaista je sumnjivo da se da tako kratak period za scenario.

Što se reditelja tiče,pa Bjela je bio aktuelan kad sam otvorio temu,sad se spominje i reditelj dosadnih drama filmova,Lekić.

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/serija-o-nemanjicima-bjelogrlic-kusturica-i-lekic-ozivljavaju-srpske-vladare-clanak-1917459

Za Bjelu znamo da ume da snimi odličan film epohe i da je majstor da odabere glumce tako da sumnjam da bismo u ulozi Svetog Save gledali Bikovića.Jedino je pitanje da li bi imao kapaciteta da režira nešto sasvim suprotno od slatko gorke melodrame.
Kusta? Ne znam,on nije snimao ništa ovog tipa,ali ne mora da znači da ne bi uspeo kad bi se ozbiljno posvetio.

Scenaristi?
Božić je dobar za melodrame,ali za Nemanjiće teško.Lekić ko što rekoh na osnovu onoga što je do sad snimio(bledo,prosečno) takođe nije sjajno rešenje.

Od Bjeline ekipe scenarista,Kecmanović-da svakako,a Stojilković sa svojim roto romanima-ne nikako!

Naravno,ostaje i najgora varijanta, da se serija prepusti u ruke Paviću i Šotri,ali ipak se nadam da glavonje u RTS-u imaju bar toliko razuma.

Kadijević i Vitezović bi bili najbolji da ovo rade i tu se svi slažemo ali kad je genijalni Vuk sniman bili su u naponu snage,sad je pitanje kako bi se pokazali(Kadijino zadnje delo, serija o Pašiću je bila veliko razočarenje a Vitezović odavno ništa nije snimio).

Ovde je potreban reditelj koji ume da dočara mračnu,tešku,surovu atmosferu u kojoj se radnja ove serije odvija,neko poput Spasojevića(Srpski film) ili Zečevića(ko je gledao Neprijatelja zna o čemu pričam)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Gordan Mihić autor scenarija za seriju o Nemanjićima

Prva serija o dinastiji Nemanjić i nastanku prve srpske države snimaće se po scenariju poznatog dramskog pisca Gordana Mihića, saopštio je danas RTS.

Mihić je autor scenarija pod šifrom "Snovi", koji je izabran na anonimnom konkursu RTS-a za dramsko-igranu televizijsku seriju "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina".

Snimanje serije od 12 epizoda trebalo bi da počne do kraja godine, a emitovanje u jesen 2017. kada se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, prvog srpskog kraljevskog krunisanja u manastiru Žiča.

Mihić kaže da je bilo potrebno proučiti mnogo istorijskih knjiga i svedočanstava, ali i konsultovati savremene istoričare koji su proučavali tu materiju, kako bi se napravila priča koja nije istorija, koja se bazira na istorijskim činjenicama, ali je zapravo priča o izuzetno uzbudljivom vremenu i prvim srpskim vladarima.

"Prva serija o Nemanjićima donosi, meni se čini, ono što je RTS odavno trebalo da ima - priču o stvaranju prve srpske države, o srpskoj istoriji, o srpskim vladarima, jer je materijal takav da je greh što to do sada nije urađeno", rekao je Mihić.

Ovo će biti 19. put da Radio-televizija Srbije sarađuje sa Gordanom Mihićem.

izvor

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 49.0.2623.91
mob
Nokia krntija
Gordan Mihic? Uh, ovo obecava...
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Samo ćerka i žena da ne glume Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
licno ne verujem da je moguce da naprave nesto mnogo drugacije od ravne gore.

za pravo umetnicko delo je potrebna hrabrost, kontroverzne teme, imaginacija, bavljenje opstim ljudskim dramama na nekakvom konkretnom primeru.
od toga nece biti nicega jer su u pitanju "svetinje"
pisi propalo
« Poslednja izmena: 18. Mar 2016, 20:28:02 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 19:50:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.