Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Разлике између различитих раса код људи
Суштински не постоје
37.5%  (39)
Постоје, али се могу превазићи
32.7%  (34)
Постоје и непремостиве су
22.1%  (23)
Наука тек треба да открије
2.9%  (3)
Како већина каже
4.8%  (5)
Ukupno glasova: 104
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Биолошке разлике међу људима  (Pročitano 65708 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3

ja bih sad da postavim duhu sekire jedno pitanje na temu njegove omiljene zemlje - brazila ...  Smile

Zashto Brazil nije naj..naj zemlja u svetu ? (po glavi stanovnika ... ) ,nego su to razni islandi (bedno ostrvo chiji su jedini resurs ljudi) ,svedske,norveshke ... it.d.  Smile Smile

uzimam parametre kao obrazovanje , bogatstvo , socijalna sigurnost ,zdravstvo ....

voditi rachuna da brazil nije ratovao u skorije vreme (100-ak godina) , da ima ogromno prirodno bogatstvo , da je klima blaga .....   koji je to dakle drugi razlog osim rasnog ????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
bf

A zasto je Amerika najrazvijenija zemlja u svetu? Iako je dosta "rasno pomesana"?  Smile  Smile
Dakle, namece se zakljucaj da su stvri daleko od crno-belo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Samsung Z 240
@ gottago

1. Duh Sekire je na veoma lucidan način izneo svoj stav o tome koliko nisu bitne rasne nego kulturološke razlike. I nije sve crno i belo. Postoje nijanse koje su, najčešće, važnije od same suštine.

2. Kakva je sličnost između mene i Kandićke. Ja se sablažnjavam na samu njenu pojavu, a naročito na demagošku retoriku koju forsira. Što se "razmnožavanja" tiče, svako ima pravo da pravi decu s kim hoće, jer u ljubavi i ratu je sve dozvoljeno.

3. Rekla sam belci a ne Srbi. Valjda si toliko pametan da znaš razliku između rase i nacije. I crnac može da se izjasni kao Srbin, ako se tako oseća, i to mu niko ne može zabraniti. I mani se N. Kandić, ako ti je ona jedini argument da me "pokopaš", onda je to stvarno jako patetično.

4. O da, prijatelju moj, ima u tebi mržnje, i to ne samo prema drugim rasama i veroispovestima, već i prema mnogim drugim stvarima, što se lepo vidi iz nekih tvojih postova na drugim temama. Kontam da smo mi ebena generacija X, i da od detinjstva slušamo samo o ratovima, zločinima, siromaštvu, o tome ko je strani plaćenik ili izdajnik, te sa te strane možda i mogu da te opravdam. Ipak, ako si toliko slab da ti društvo nameće stavove, onda bi morao malo da poradiš na svom samopouzdanju.

5. Ti i jesi dete, ali to nije ništa loše - sve dok se ne ponašaš tako i ne razmišljaš na nivou jednog desetogodišnjaka.

6. Kako si toliko siguran da si Sloven? Da ti to nisu akušeri po rođenju upisali u zdravstveni karton u rubrici " genetsko poreklo "?

7. A ko smo to MI??? I nismo čistokrvni Sloveni. S obzirom koliko je naroda vekovima prolazilo i živelo na ovim prostorima, to je prosto nemoguće. Pravi Sloveni su svetle kose i očiju, a jako malo Srba poznajem koji tako izgledaju. Naši geni su pravi mix raznih evroazijskih naroda, i zbog toga stranci često govore da smo lep i privlačan narod, što nam samo ide u prilog. Ili bi više voleo da smo anemični, pegavi i bezbojni kao Nemci ili Norvežani npr.?

8. Imam dovoljno mozga da shvatim da je bf zaluđeni klinac, a da ti ipak ozbiljnije i potkovanije prilaziš ovoj temi. Ipak, opet ponavljam, tvoja tvrdnja da si stopostotni Sloven je ... smešna i neosnovana. Te fix ideje su nas i dovele do ove teme.

9. Opet ti i tvoje Slovenstvo...kriv si sam sebi.

10. Ili si religiozan ili nisi. Niko ne može biti "malo" religiozan ili "više" religiozan. Dobro sam proučila Sveto Pismo, te sam upoznata sa tematikom, ali mešanje novopečene religioznosti i kićenje krstovima samo govori o malograđanskim osobinama "velikih vernika", koji su Boga upoznali juče. Ako si hrišćanin, onda se svi tvoji postovi kose sa osnovnim postulatima hrišćanstva.

11. Naravno da sam nezadovoljna. Kako da budem zadovoljna kada čitam takve nebuloze, kada shvatam da su verske i rasne razlike još uvek aktuelne i da ideja soc. nacionalizma još uvek živi, čak šta više - cveta, kada gledam horde neonacista koji haraju mojim lepim gradom i sramote moju naciju.

12. E pa kad znaš i imaš lično iskustvo, onda vidi kuda to vodi. U još veću mržnju koja se pretvara u verbalne i fizičke sukobe.

13. Istina boli...i sam si svestan da bi najviše voleo kada bi se ceo svet očistio od "obojenih" i "nevernika", samo nećeš to da priznaš, jer znaš kakve bi bile posledice. A što se klevete tuži, samo reci, poslaću ti svoje podatke, presavij tabak, pa se vidimo na sudu. Što bi rekao Bećković "Ćeraćemo se još"...
Nama Srbima su parnice ionako fetiš.

14. Nemoj ti meni nikog da dovodiš. Ja imam čoveka kojeg volim i poštujem, te mi drugi ne trebaju.

Poštovani modovi, vidite u šta se ova tema pretvara, statistika na vrhu strane je jasna, nema tu više šta da se priča, krajnje je vreme za ključ.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Poštovani modovi, vidite u šta se ova tema pretvara, statistika na vrhu strane je jasna, nema tu više šta da se priča, krajnje je vreme za ključ.
izvod iz pravilnika:
4.7. Ne zatrpavajte beskorisnim postovima teme za koje mislite da treba da se zaključaju ili obrišu
U slučaju da naiđete na temu ili poruku koja na bilo koji način krsi Pravilnik Burek Foruma ili sadrži neki drugi uvredljiv ili neprikladan sadržaj, koristite opciju Prijavi moderatoru, jer na taj način obavestavate moderatore o njenom sadržaju, a oni će se potruditi da je u najkraćem mogućem roku isprave.
U okviru te teme ne koristite izraze tipa: "Lock!", "Zaključaj!", "Katanac!"
; ne vređate i ne pretite korisniku koji je tu temu ili poruku postavio.

ukratko:
ti si upala i pocela da siris govor mrznje. lazno me optuzujes i vrsis hajku na mene bez ikakvih dokaza.
o da ima mrznje u meni, ali ne sagorevam u njoj. tu mrznju si mogla da vidis u temama o pedofilima, pedercicima koji napustaju zene i decu i tome slicno.
ja sam malo religiozan. to znaci da sam svestan da sam posrnuli vernik. 6. smrtni greh bi prekrsio u slucaju pedofilije i tome slicno.
ma dzabe ja tebi pricam.  Smile aj zdravo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Samsung Z 240
Tipičan primerak Borine izreke "Beže dok je sveže".
Ja ne vršim hajku na tebe lično, OMG, pa i ne poznajem te, ja samo diskutujem sa tobom. Znaš, hajka i atak nisu isto što i diskusija. Ne slažemo se u stavovima - the story is over.
Pogledaj malo svoje prethodne postove, pa mi reci ko tu mrzi, ti ili ja. Meni niko ne smeta, nisam opterećena svojim genetskim poreklom, meni su svi ljudi isti, jedino ne volim kada neko ide linijom manjeg otpora poput tebe, jer time dokazuješ svoju nezrelost i nespremnost za dijalog dva civilizovana čoveka.
Ali da te citiram: ma džabe ja tebi pričam...sve najbolje (samo pazi da ti ta mržnja ne nagrize zdravlje Smile

P.S. - mnogo volem kada se copy pastuju izvodi iz pravilnika, pogotovo kad to nekome odgovara  Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 23:18:42 od tarantulica »
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Nije mrznja ako smatras da nisi svi ljudi isti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.61
mob
Samsung Z 240
Naravno da nisu svi ljudi isti, prihvatanje i uočavanje razlika je sasvim normalna stvar.
Ipak, omalovažavanje i pripisivanje negativnih karakternih osobina drugačijim ( u svakom smislu te reči, bilo prema ljudima druge rase, nacije, veroispovesti, shvatanja, ljudima sa nekim fizičkim ili pshihičkim manama) ljudima šuruje sa netrpeljivošću i ksenofobijom.
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ako vec i sama kazes da nisu svi ljudi isti, onda moras da priznas da su neke rase sposobnije od drugih.
I zasto je omalovazavanje ako na primer kazem da su crnci manje pametniji od belaca, ili da su crnci fizicki jaci od azijata. To su ocigledne stvari koje niko ne porice. Razlika je u tome sto ti to neces da kazes jer su te nabedili da je to sirenje mrznje, a ja cu to uvek reci jer je to cinjenica.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Citat
I zasto je omalovazavanje ako na primer kazem da su crnci manje pametniji od belaca, ili da su crnci fizicki jaci od azijata.

zasto nisi napisao da su crnci fizicki jaci i od belaca?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
Ajd' polako. Nema potrebe za medjusobnim optuzivanjem.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.