Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Разлике између различитих раса код људи
Суштински не постоје
37.5%  (39)
Постоје, али се могу превазићи
32.7%  (34)
Постоје и непремостиве су
22.1%  (23)
Наука тек треба да открије
2.9%  (3)
Како већина каже
4.8%  (5)
Ukupno glasova: 104
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Биолошке разлике међу људима  (Pročitano 65617 puta)
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ajoooj poglavico, ala mi održa predavanje, kao profesor istorije na faxu  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Види само предавање из генетике и осталих "наука о расама"... Нема везе с тобом, него дала си ми шлагворт да наставим започето. Пошто неко овде говори "наука је доказала" или "најновија истраживања говоре"...
Па да видимо шта наука каже Smile

Populations
Surprisingly there is no generally accepted concept of population that biologists use. It has been pointed out that the concept of population is central to ecology, evolutionary biology and conservation biology, but also that most definitions of population rely on qualitative descriptions such as "a group of organisms of the same species occupying a particular space at a particular time"
Ecological paradigm: A group of individuals of the same species that co-occur in space and time and have an opportunity to interact with each other.
Evolutionary paradigm: A group of individuals of the same species living in close enough proximity that any member of the group can potentially mate with any other member.
Richard Lewontin, claiming that 85 percent of human variation occurs within populations, and not among populations, argued that neither "race" nor "subspecies" were appropriate or useful ways to describe populations (Lewontin 1973). Nevertheless, barriers—which may be cultural or physical— between populations can limit gene flow and increase genetic differences.

These empirical challenges to the concept of race forced evolutionary sciences to reconsider their definition of race. Mid-century, anthropologist William Boyd defined race as:

A population which differs significantly from other populations in regard to the frequency of one or more of the genes it possesses. It is an arbitrary matter which, and how many, gene loci we choose to consider as a significant "constellation" (Boyd 1950).
Lieberman and Jackson (1994) have pointed out that  "the weakness of this statement is that if one gene can distinguish races then the number of races is as numerous as the number of human couples reproducing."

Извор: Race (classification of human beings)
-------------
Richard Lewontin каже да за различите популације међу људима није исправан термин "расе" или "подврсте", иначе он је еволуциони биолог и генетичар. Такође, културне или физичке баријере (а не биолошке) могу умањити количину мешања гена и довести до већих разлика у генима. Овде физичке баријере треба схватити као географске - велика одстојања, океани, планине, пустиње...
Осим тога, пошто није дефинисан број различитих гена да би две расе сматрали одвојеним, могуће је да број раса буде једнак броју парова људи.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Sve je to ok, samo jedno pitanje, globalno svima: o čemu mi ovde pričamo??? O kakvim fuckin' biološkim razlikama među ljudima???
Pa time se mali Adi zanosio u doba svog puberteta i proučavao tu tematiku.
Manimo se ljudi ovog.
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 12:25:46 od tarantulica »
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Пустио бих ја, када би они мене-ме пустили Smile
Већ сам рекао пре неколико страница, па само укратко. На неколико тема на политичком подфоруму је БФ тврдио како су "биолошке разлике непремостиве", па ме је баш то понукало да поставим то као посебно питање. Шта то баш у биологији чини разлике непремостивим? Осим неких прича о пијењу млека и ношењу различите одеће нисам добио одговор. Као што неко може имати децу са женом оболелом од дијабетеса, може и са женом која не пије млеко Smile Јака ствар...
А некима би то одређивало односе у свету међу народима, исти продају под бубреге нешто друго па причају о неком "братству у крви", ваљда иста крвна група, шта га знам...

Узгред, мој метод није да тражим од полиције да нешто забрани, организујем контрамитинге, на њихове ставове реагујем одмах са "то је неприхватљиво"... Нека их, нека кажу шта имају. Мислим да су сами себи најјача анти-реклама Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Мислим да су сами себи најјача анти-реклама

Једном нека водитељка на РТС пита госте да заврше реченицу ''Дневник је...'' и извали један од њих Дневник је сам себи најгора реклама  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
vi judeo liberali nemate pojma o zivotu. nista ne znate. kada vas neko pogodi, odma histerisete i placete. na internetu ste pravi cyber huligani. kurcite se, a ne znate da letite.  Smile jedino sto su vas naucili je da vredjate sa sigurnog odstojanja.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
vi judeo liberali nemate pojma o zivotu. nista ne znate. kada vas neko pogodi, odma histerisete i placete. na internetu ste pravi cyber huligani. kurcite se, a ne znate da letite.  Smile jedino sto su vas naucili je da vredjate sa sigurnog odstojanja.  Smile

.........nosite ga Smile Smile Smile
I da, gde da letimo koji k....? Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Sony xperia
@tarantulica
Ovaj post si prijavila i trazila da se obrise:

Citat
bf_109_g_6   

Re: Биолошке разлике међу људима
« : Danas u 18:53:42 »

ne obazirite se na tarantulu - upropashten mozak  Smile (izjava da su arijevci dobili kulturu od dravida .....  Smile Smile Smile Smile Smile)

----------------------------

situacija u brazilu za belce je sledeca - ili ce biti "asimilovani" ili ce postati zrtve kao u j.a.. jednostavno ,ne mogu da se mere natalitetom sa meshancima i nestace . to je uostalom brazilska drzavna statistika .

mozda bi te zanimalo : ljudi i neanndertalci se nisu meshali - tj u to doba nije bilo judeo-liberalne propagande ,pa zato nema ljudi koji imaju neandertalske pretke  Smile

ako se stvar bude razvijala oviom putem bela rasa ce nestati  : nece biti ni prirodne plave kose ,a posle ni bele koze - svi ce biti manje vishe mrki i sa prosekom inteligencije IQ 90

-----

feanore ,genetika moze da vrlo precizne podatke o tvojim precima - i to bash 1/16 crnac ,2/8 kinez it.d. .... chak je nekoliko chuvenih genetichara - nobelovaca bash to uradilo za sopstveno poreklo .

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora Belgrade (Vreme: 10. Oct 2008, 21:45:00)

Tvoji postovi koji su izbrisani sa ove teme:

Citat

« : 08. Okt 2008, 22:40:22 »

Smile Smile Smile

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora lightsoft (Vreme: 08. Oct 2008, 23:19:16)

Citat
« : 08. Okt 2008, 21:14:56 »

Пустио бих ја, када би они мене-ме пустили Smile
Већ сам рекао пре неколико страница, па само укратко. На неколико тема на политичком подфоруму је БФ тврдио како су "биолошке разлике непремостиве", па ме је баш то понукало да поставим то као посебно питање. Шта то баш у биологији чини разлике непремостивим? Осим неких прича о пијењу млека и ношењу различите одеће нисам добио одговор. Као што неко може имати децу са женом оболелом од дијабетеса, може и са женом која не пије млеко Smile Јака ствар...
А некима би то одређивало односе у свету међу народима, исти продају под бубреге нешто друго па причају о неком "братству у крви", ваљда иста крвна група, шта га знам...

Узгред, мој метод није да тражим од полиције да нешто забрани, организујем контрамитинге, на њихове ставове реагујем одмах са "то је неприхватљиво"... Нека их, нека кажу шта имају. Мислим да су сами себи најјача анти-реклама Smile

...Haug Duše Sekire,
aba džabe je bf-u nešto objašnjavati, lakše mu uđe metar od dole nego centi od gore...
Šalu na stranu...
------------------------------------stop neonacizmu i klerofašizmu-----------------------------

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora lightsoft (Vreme: 08. Oct 2008, 22:24:01)

Znaci postujes samo smajlije, iako je protiv pravila foruma.
Bf-u lakse .... ( boldovano )

I onda se nadjes uvredjena pa trazis da se obrise post koji je tebe pgodio. Da li nekog drugog pogadja, bas te briga. Velicina si dok ti ocenjujes nekog...

Da ne pominjem lepotu kulturnog izrazavanja:
Citat

.........nosite ga Smile Smile Smile
I da, gde da letimo koji k....? Smile

Da li je Bf, ili neko drugi, ... ovde se prema ljudima tako ne mozes ophoditi.

Nemoj mi odgovarati na ovaj post. Ako mislis da diskutujes u okvirima prijatnog i normalnog, izvoli. Ali budi sigurna da ti necu dozvoliti takvo ponasanje ovde.

« Poslednja izmena: 11. Okt 2008, 00:19:39 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
poshto je lightsoft prepisao moj obrisani post ,necu da ga ponavljam  Smile .....

DNK test koji utvrdjuje rasnu pripadnost i policija koja nece da ga prihvati zbog PK ...  Smiley 1 (jer bi se utvrdilo da crnci imaju veliku sklonost ka nasilnom i asocijalnom ponashanju)  :

http://www.wired.com/politics/law/magazine/16-01/ps_dna

to zbog onih koji su se pitali da li je moguce odrediti rasu pojedine osobe na osnovu DNK....

----------

ovde je jedan interesantan chlanak ,vezan i za problem otac belac, majka zhuta (azijatkinja) .naime pokazuje se da su u tom sluchaju porodjajne komplikacije mnogo ceshce - ochigledno postoji fizioloshka nekompatibilnost - jer je razlichita razmera tela bele i zhute rase : ko da pokushavash da uglavish delove mercedesa na tojotu ... Smile

http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20081001.wlcsection30/BNStory/specialScienceandHealth/home
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ovako,
Unapred najavljujem da mi ne pada na pamet da se prepucavam sa bilo kim, ali je očigledno da je ovde na ceni promocija neonacizma, dok stavovi koji su protivni tome nailaze na osudu i pretnje. Svaka čast. Žao mi je samo što je ipak ovaj forum, kao i ova tema slika razmišljanja ljudi u Srbiji, i kada vidim da mi uopšte pričamo i diskutujemo da li je mešanje rasa ok ili ne, jasno mi je da taj neonacizam nije samo mali članak u novinama, već masovna pojava i neki novi maspokret.
Iz razloga što ja ne mogu i ne želim da učestvujem u takvim raspravama, povlačim se sa ove teme i oslobađam vas svog prisustva i svog "judeo-liberalizma", te možete da odahnete.
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.