Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bill Maher o "bezazlenosti" i "normalnosti" religije  (Pročitano 18238 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kazem "Hristova" jer je Isus taj koji je izlozio tu filozofiju ljudima, i recima i delima.
Isus nije rekao nista sto vec nije receno u starom zavetu. Kao kada bi ti procitao neku pricu pa je prepricao svojim recima nekome ko bi pogresno mogao da kaze "svidja mi se ta Ilijina prica".
Nikome nije pomogao posto su svi sa kojima je bio u kontaktu umrli ( neki veoma brzo, zbog kontakta sa njim )
Citat
1) Naucio sam da tezim radosti, a ne uzivanju. Samim tim moja sreca mnogo manje zavisi od spoljnog faktora. Po kriterijumima vecine, mozda sam i lud  Smile
2) Kao sto rece apostol : "Kad sam slab, tad sam silan", ili sam Isus: "U svetu imate nevolju, u meni imate mir. Ne brinite, ja sam pobedio svet" . Ovo treba proziveti kad ti je objektivno tesko, da bi moglo da se diskutuje o tome.
Isusov zivot je bio sve samo ne radost kojoj zbog poznavanja svoje misije nije ni tezio. Isus se govoreci u prvom licu predstavljao u dva razlicita aspekta "Ja sam" - Duh Boziji/Istina i "Ja sam"- covek, Isus iz Nazareta. Potrebno je razumeti kada je govorio u tim aspektima.
U stihu koji si spomenuo govorio je o sebi kao Duhu Bozijem posto covek moze da ima mir samo u istini ( samo u onome sto postoji ), u lazi nema mira.
U ovom stihu koji govori "malo drugacije" o miru Isus kaze " Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač. "
Znaci covek - Isus je doneo ratove i mrznju medju ljudima, a ne mir.
Znaci imamo stari zavet i reci Isusa koje u prenesenom znacenju predstavljaju stvarnost i imamo apostolske baljezgarije koje predstavljaju lazi ( sem ako su citirali Isusa doslovce ).
Citat: lightsoft
Klasika ljudskog ponasanja i rezonovanja. Ne procita ali zna da komentarise o neprocitanom kao i da neprocitano nije u okviru teme.  Smile
Svako ko ima zdrav razum zna da "nista" ne postoji i da nesto ne dolazi iz nista. Ako ti volis da verujes u te bajke, to je tvoja stvar. Kao moderator trebalo bi da tolerises da ima onih koji svoj zivot zive na osnovi zdravog razuma.
Bill Maher je rekao sta je najlogicnije uraditi ako nam neko tvrdi da zna sta se desilo pre 14 milijardi ili triliona godina, a to je da kazemo "Izgleda je sve moguce", da odrzavamo osmeh i u dzepu pozovemo 92 posto se radi
o ludaku van ludnice.
Citat: Magic Master
Наравно да нису. И то сигурно и сам знаш.
Ja znam da se vera bombasa samoubica hrani lazima o "zivotu u raju sa 72 device" ako se zivot izgubi u "odbrani islama", a vera serijskih katolickih silovatelja decaka se hrani lazima o oprostaju greha ispovedanjem istih......
Citat: RavenDark
Ko ga placa onda?
Jevreji drze medije u SAD ukljucujuci i HBO ali kakve to veze ima sa "podrskom" anglo-americkoj imperiji ?
Osami bin Ladenu koji se zakleo da ce " unistiti Ameriku " Bill je rekao " Zao mi je frajeru ali jevrejin Bernie Madoff
te je preduhitrio "

A dokle ce tebe mrznja prema Bill Maheru i americkim gradjanima dovesti videces i sam.
Citat: Ilija Nis
Samo da stavim slicicu  Smile
Tako je Ilija, covek bez religije je normalan covek. kao sto normalna riba ne istice da "nije vozac bicikla" tako ni
normalan covek ne istice da "nije vozac teizma"

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia 6220
Citat
Isus nije rekao nista sto vec nije receno u starom zavetu. Kao kada bi ti procitao neku pricu pa je prepricao svojim recima nekome ko bi pogresno mogao da kaze "svidja mi se ta Ilijina prica".
Gresis, sta vise, kad su ga njegovi ucenici pitali kako da uklope njegovo ucenje sa starozavetnim ucenjem, prema kome su vaspitani, on je rekao " Niko ne sece novu haljinu da zakrpi staru". Dakle, Isus svesno rusi neka stara pravila i uvodi nova. Vise puta je pravio te paralele : " Receno vam je volite svoje bliznje, a ja vam kazem volite i svoje neprijatelje"
Citat
Nikome nije pomogao posto su svi sa kojima je bio u kontaktu umrli ( neki veoma brzo, zbog kontakta sa njim )
" Kakva ti je korist da dobijes ceo svet, a dusu svoju izgubis ? "
Ti mozda ne verujes u postojanje duse, ali mnogi veruju, i ja medju njima, zato ne mozemo diskutovati o smrti, jer ona za mene i tebe ne znaci isto. Molim bez nekih definicija.

Citat
Znaci covek - Isus je doneo ratove i mrznju medju ljudima, a ne mir.
Znaci imamo stari zavet i reci Isusa koje u prenesenom znacenju predstavljaju stvarnost i imamo apostolske baljezgarije koje predstavljaju lazi ( sem ako su citirali Isusa doslovce ).
Ne znaci  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Svako ko ima zdrav razum zna da "nista" ne postoji i da nesto ne dolazi iz nista. Ako ti volis da verujes u te bajke, to je tvoja stvar. Kao moderator trebalo bi da tolerises da ima onih koji svoj zivot zive na osnovi zdravog razuma.
Pobogu covece, ti opet o razumu. Kvantna fizika odudara od razuma koji ti potenciras. Odudara od ustaljenog razmisljanja i misljenja. Ako tebi ne odgovara ne znaci da nije tako.

Sem toga, vec dva puta, brojkom 2 i slovima dva puta, sam te pozivao javno da pred ljudima iz struke predocimo ti svoje ja svoje. Pa neka odluce. A ti bezis. Nema te. Pa sto ne dokazes pa njima da kazes kako su nerazumni, kako nista ne znaju ?

Ne moras mi odgovoriti. pretpostavljam sta ce odgovor bit. I sama pretpostavka je dovoljna.

« Poslednja izmena: 24. Nov 2011, 22:50:51 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Pobogu covece, ti opet o razumu. Kvantna fizika odudara od razuma koji ti potenciras. Odudara od ustaljenog razmisljanja i misljenja. Ako tebi ne odgovara ne znaci da nije tako.

Sem toga, vec dva puta, brojkom 2 i slovima dva puta, sam te pozivao javno da pred ljudima iz struke predocimo ti svoje ja svoje. Pa neka odluce. A ti bezis. Nema te. Pa sto ne dokazes pa njima da kazes kako su nerazumni, kako nista ne znaju ?

Ne moras mi odgovoriti. pretpostavljam sta ce odgovor bit. I sama pretpostavka je dovoljna.
Gde si me pozivao ? Od cega ja bezim ?
"Ljudi iz struke" koji dokazuju postojanje nepostojeceg ?
Gresis, sta vise, kad su ga njegovi ucenici pitali kako da uklope njegovo ucenje sa starozavetnim ucenjem, prema kome su vaspitani, on je rekao " Niko ne sece novu haljinu da zakrpi staru". Dakle, Isus svesno rusi neka stara pravila i uvodi nova. Vise puta je pravio te paralele : " Receno vam je volite svoje bliznje, a ja vam kazem volite i svoje neprijatelje"
Ne gresim. Nisu ga pitali njegovi ucenici, ne postoji "starozavetno ucenje", ucenici Jovana Krstitelja ( koji su pitali Isusa) i fariseji su pratili pogresno shvatanje onoga sto je starim zavetom receno.
Nije promenio ni jednu jedinu rec starog zaveta Mt 5:17-18 " Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši. "
I odmah zatim je spomenuo ljude kao sto si ti koji zele da ispljuju to sto je receno u starom zavetu
" Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom. "
U starom zavetu se spominje ljubav prema neprijatelju Price 25:21 " Ako je gladan nenavidnik tvoj, nahrani ga hleba, i ako je žedan napoj ga vode. "
Ne znam odakle rec "nenavidnik" ali treba da predstavlja rec "neprijatelj"
NASB " If your enemy is hungry, give him food to eat; And if he is thirsty, give him water to drink; "
Citat
" Kakva ti je korist da dobijes ceo svet, a dusu svoju izgubis ? "
Ti mozda ne verujes u postojanje duse, ali mnogi veruju, i ja medju njima, zato ne mozemo diskutovati o smrti, jer ona za mene i tebe ne znaci isto. Molim bez nekih definicija.
Dusa je osecaj prisutnosti, i sve osobe zdravog razuma znaju da dusa postoji a ne da " u dusu veruju ".
Ako verujes u zivot posle fizicke smrti postoje neuropsihijatri koji mogu da ti objasne neke stvari, ukoliko ti je bitno da neko ima nekakvu diplomu da bi ga ti slusao.
Citat
Ne znaci  Smile
A tvoj argument da "ne znaci to" je ?
« Poslednja izmena: 24. Nov 2011, 23:09:39 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Gde si me pozivao ? Od cega ja bezim ?
"Ljudi iz struke" koji dokazuju postojanje nepostojeceg ?
Kako te nije sramota da pitas gde sam te pozvao i od cega bezis ? Da li sam te pozvao da organizujes tribinu, bilo sta javno gde ce biti oni koje pljujes, na cije struke pljujes, za koje si govorio da trebaju da idu da se lece, da postoje institucije koje lece takve ? Gde ce ti dati svoj sud o razmisljanjima mom i tvom.

Sramota ...

To sto ti ne razumes nesto a mislis da si sveznajuci i da drzis primat u objasnjavanju necega, tvoj je problem. Kao sto je i laganje tvoj problem. Nastavi da lazes, jer te drugacije nakon ovoga, necu ni gledati. Sem osobe koja ume bezocno da laze.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia 6220
Citat
" Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši. "
Ja verujem da je tu mislio na prorokovanje njegovog dolaska i stradanja.
Citat
U starom zavetu se spominje ljubav prema neprijatelju Price 25:21 " Ako je gladan nenavidnik tvoj, nahrani ga hleba, i ako je žedan napoj ga vode. "
Ne samo jednog, ako mozes hiljade. A onda ih sve pobij  Smile
Citat
Ako verujes u zivot posle fizicke smrti postoje neuropsihijatri koji mogu da ti objasne neke stvari, ukoliko ti je bitno da neko ima nekakvu diplomu da bi ga ti slusao.
Postoje i fizicari, hemicari, inzenjeri ... pa ih ti je jebes ni dva posto ...
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kako te nije sramota da pitas gde sam te pozvao i od cega bezis ? Da li sam te pozvao da organizujes tribinu, bilo sta javno gde ce biti oni koje pljujes, na cije struke pljujes, za koje si govorio da trebaju da idu da se lece, da postoje institucije koje lece takve ? Gde ce ti dati svoj sud o razmisljanjima mom i tvom.

Sramota ...

To sto ti ne razumes nesto a mislis da si sveznajuci i da drzis primat u objasnjavanju necega, tvoj je problem. Kao sto je i laganje tvoj problem. Nastavi da lazes, jer te drugacije nakon ovoga, necu ni gledati. Sem osobe koja ume bezocno da laze.
Trenutno nisam u mogucnosti da organizujem javnu tribinu. Na prolece cu imati nastup u emisiji "Sve za ljubav"
pa cu tada pokusati da nesto organizujem.
Nisam sveznajuci, samo zastupam ono sto svaka druga zdravorazumna osoba zna.
Duh ili rec je jedina coveku poznata nematerijalna dimenzija, ali on/ona ne postoji izvan covekove misli koja je takodje proizvod materije. To je jedino "postojanje nematerijalnog" za koje covek zna.
Sta sam ja lagao, koju sam laz ja rekao ?  
Citat: Ilija Nis
Ja verujem da je tu mislio na prorokovanje njegovog dolaska i stradanja.
Opet ti i "tvoje verovanje". Isus je samo jedan deo starozavetnih prorocanstava i sam je ponavljao prorocanstva koja su govorila o danima posle njegove smrti pa do Dana Bozijeg, dolaska Gospoda Boga.
A nepromenjivost reci se prvenstveno odnosi na zapovesti, koje Isus promenom deset zapovesti u dve - nije
ni malo promenio, posto jevrejsko "nemoj raditi ovo ili ono" znaci "moras voleti to i to".
Citat
Ne samo jednog, ako mozes hiljade. A onda ih sve pobij  Smile
Nije jevrejima bilo lako, bili su okruzeni narodima koji su hteli da ih pobiju, ali ja ti samo govorim sta su Solomon u starom i Isus u jevandjelju rekli, a cela poenta je - Sve je Bozija Volja ukljucujuci i neprijatelje koji zele da te ubiju, ali shvatanjem da je to Bozija Volja moras i njih da volis.
Citat
Postoje i fizicari, hemicari, inzenjeri ... pa ih ti je jebes ni dva posto ...
To uopste nije tacno, ko god govori o onome sto postoji, govori istinu, bez obzira na granu nauke kojom se bavi. A ja samo istinu podrzavam.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia 6220
Citat
Sta sve nisu zdravorazumni znali kroz istoriju, pa je ispalo da nisu u pravu.
Citat
Opet ti i "tvoje verovanje".
Opet ti i tvoj "razum".
Citat
A nepromenjivost reci se prvenstveno odnosi na zapovesti, koje Isus promenom deset zapovesti u dve - nije
ni malo promenio, posto jevrejsko "nemoj raditi ovo ili ono" znaci "moras voleti to i to".
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Da li bi mogao da navedes bar jedno covekovo znanje koje je "postalo neznanje" ?
Citat
Opet ti i tvoj "razum".
Pokusao sam da ti objasnim da se pazljivim citanjem tacno vidi o cemu je Isus govorio spominjuci stari zavet, i da nema mesta verovanju o cemu je govoreno.
A sebe ne isticem nicim, tako da sarkasticni komentari nisu u skladu sa onim sto sam rekao.
Citat
Smile
Identican ishod ( smrt ) ocekuje one koji rade ono sto je receno da se ne radi ( 10 zapovesti namenjene jevrejima ) ili one koji ne rade ono sto je receno da se radi ( 2 zapovesti namenjene svima )
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Nokia 6220
Citat
Citat
Citat
Da li bi mogao da navedes bar jedno covekovo znanje koje je "postalo neznanje" ?
Znali su da je nemoguce napraviti letelicu tezu od vazduha. To im je razum govorio. Znali su da je zemlja ravna, jer da nije, svi bismo pali sa nje, zar to nije logicno ?
Citat
Pokusao sam da ti objasnim da se pazljivim citanjem tacno vidi o cemu je Isus govorio spominjuci stari zavet, i da nema mesta verovanju o cemu je govoreno.
Vidi se ono sto pise, a ja sam ti rekao svoje tumacenje. Ako ti se ne svidja, nikom nista. Niti ja mogu da dokazem da je moje tumacenje ispravno, niti ti mozes da dokazes da nije.
Citat
Identican ishod ( smrt ) ocekuje one koji rade ono sto je receno da se ne radi ( 10 zapovesti namenjene jevrejima ) ili one koji ne rade ono sto je receno da se radi ( 2 zapovesti namenjene svima )
A sta cemo , ako Isus nije prekrsio ni jednu zapovest, a umro je na krstu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.