Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bill Maher o "bezazlenosti" i "normalnosti" religije  (Pročitano 18249 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Koja je tvoja inteligencija, kada nisi u stanju da procitas pitanje i pokusas da na njega odgovoris ?
Nisam te pitao da ti meni prevodis sta je Bill rekao.

Veca od tvoje, jer se ja bar secam sta sam rekao i sta sam pitao.

Citiram tebe
Posto si postavio klip koji nema prevod na srpski, pretpostavljam da razumes engleski. Posto "pretpostavljam" da razumes engleski, da li bi bio ljubazan da mi kazes kako ( kojim recima ) je Bill Maher u tom klipu nedvosmisleno rekao da 9/11 nije "unutrasnji posao" ?

A ti si pametan ?
Sigurno nisam glup  Smile

Ma nemoj. Ti si anketirao sve amerikance i sada nam dajes rezultate ankete ?
Ja sam rekao "vecina," mislim da je moje iskustvo ovde vec 8 godina vece od tvojeg, ali dobro, Ameri su svi pametni... Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Pa dobro, znaci nisi dosao iz Amerike avionom kao produktu "naucnog" fundamentalizma, vec si zajahao "religijski" fundamentalizam i doleteo na metli, oblaku ili te bozji duh preneo ?
Ne kucas na "naucno" fundametalnom kompu, vec saljes dimne signale, lupnes koji put u bubanj, premazes se bojom, poprskas svetom vodicom i zaronis u koske slepog misa koji ti predstavlja monitor ?

Pa ako je toliko nauka netacna, koji djavo se koristite njenim produktima? Idi bre pa leti na cilimu, prdi da zagrejes pecinu i klanjajte se sto je grom zapalio neko drvo.
Avion je produkt primenjene nauke, iza naucnog fundamentalizma stoje samo reci obmane kao sto je Roki_09 napomenuo "iz nicega je nastalo nesto"....
Citat: Raven_Dark
Sigurno nisam glup  Smile
To je tvoje misljenje, moje znanje je da sam ti postavio pitanje na koje nisi odgovorio, jos ga i ponavljas
a ne vidis ga, evo sad cu ja jos jednom da ti ga ponovim :
" da li bi bio ljubazan da mi kazes kako ( kojim recima ) je Bill Maher u tom klipu nedvosmisleno rekao da 9/11 nije "unutrasnji posao" ? "

Ja siroma jos koristim reci "da li bi bio ljubazan" ali to ocigledno nema efekta.
Citat
Ja sam rekao "vecina," mislim da je moje iskustvo ovde vec 8 godina vece od tvojeg, ali dobro, Ameri su svi pametni... Smile
Vrlo dobro znam sta tvrdis, zato sam te i pitao da li si anketirao sve amerikance da bi dosao do tog "vecina" "podatka".
Ljudima poput tebe treba vezati ruke, staviti sa prednjeg i zadnjeg dela tablu na kojoj pise "Amerikanci su glupi!"
i pustiti te da se setas ulicama nekog grada u nekoj juznjackoj drzavi, mozda bi ti onda bilo malo kasnije sta ti ustvari pricas.
Ziveo sam 11 godina u SAD sto nema nikakve veze kakav sam covek i sta o drugima govorim.

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
Avion je produkt primenjene nauke, iza naucnog fundamentalizma stoje samo reci obmane kao sto je Roki_09 napomenuo "iz nicega je nastalo nesto"....
Pa da ste bacili oko na onaj post sa linkom ... A sem toga, i avion nekada bese naucni fundamentalizam, kao i kretanje brze od zvuka, kao i slanje signala bezicnim putem, kao i let u kosmos ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
Pa da ste bacili oko na onaj post sa linkom ... A sem toga, i avion nekada bese naucni fundamentalizam, kao i kretanje brze od zvuka, kao i slanje signala bezicnim putem, kao i let u kosmos ...
Taj link nema veze sa onim sto je Roki_09 rekao, on je spomenuo one koji govore da "iz niceg dolazi nesto".
Avion ( i ostali pronalasci ) nemaju nikakve veze sa naucnim fundamentalizmom koji se koristi za obmanu i iskoriscavanje ljudi za koje se takodje koristi religiozni fundamentalizam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Nema veze ? Ovde ne kazu o tome "iz nicega dolazi nesto" ?

Kako je svemir mogao nastati ni iz čega?

Ništa nije besplatno, kaže nam narodna mudrost, međutim, na prvi pogled čini se da ova tvrdnja ne stoji kada govorimo u kozmičkim razmjerima.

Naime, mnogi fizičari danas smatraju da je svemir nastao ni iz čega, u velikom prasku, što pak znači da se ništa na neki način pretvorilo u nešto. Kako je to moguće? Zanimljiv i popularan odgovor na ovo pitanje daje video film objavljen u New Scientistu (pogledajte dolje).

Poznati svemir ima promjer od oko 93 milijarde svjetlosnih godina. Ispunjen je materijom mase od oko 10 na 54 kg (broj u kojem iza jedinice na početku slijede 54 nule). Ipak, fizičari smatraju da je nastao iz ništavila u velikom prasku prije nekih 14 milijardi godina. Kako se to dogodilo, vjerojatno je jedno od temeljnih pitanja znanosti. Dakle, kako ni iz čega može nastati nešto?

Sve počinje entropijom koja je zapravo samo znanstveni naziv za nered. Ništa nije toliko bez reda kao ništavilo. Ništa možete miješati, mućkati i razmještati i opet ćete dobiti ništa. S druge strane, nešto je uvijek uređeno. Ne možete izokrenuti atom, a da ipak ostane atom. Dakle, ništa ima veću entropiju od nečega, a ukupna entropija se nikada ne smanjuje. Iz toga proizlazi da se ništa nikada ne može pretvoriti u nešto. Međutim, čini se da u ovoj ideji postoji kvaka. Naime, jedan oblik Heisenbergova principa neodređenosti kaže da sustav nikada ne može imati energiju koja je točno jednaka nuli. A budući da su energija i masa ekvivalentne, ništavilo nikada nije tako prazno kako se nama može činiti.

Kada bismo iz svemira na neki način uklonili svu materiju, u njemu bi čestice i dalje nastajale ni iz čega i nestajale zahvaljujući temeljnoj nasumičnosti kvantne mehanike. No kako iz nasumično stvorenih čestica razbacanih unaokolo nastaje cijeli svemir koji potom traje milijardama godina?

Drugi dio principa neodređenosti kaže da fizikalna tijela mogu zamijeniti energiju s vremenom i obratno. Primjerice, ni iz čega može nastati nešto s velikom energijom, no u tom će slučaju trajati vrlo kratko. S druge strane, nešto može trajati vrlo dugo, ali s malom energijom. Fizičari tvrde da je ukupna energija svemira gotovo jednaka nuli. Kako to? Zbog gravitacije! Gravitacija je jedina sila koja uvijek samo privlači, a to pak znači da je ona negativna energija koja se poništava s energijom širenja svemira. Ova činjenica da je ukupna energija svemira vrlo blizu nule omogućuje mu da opstane jako dugo.

No to još uvijek ne objašnjava kako je neki maleni proizvod kvantne mehanike postao toliko velik. Za to nam je potrebna tzv. inflacija koja je prema kozmolozima izazvala ekspanziju ranog svemira. Promatranja udaljenih galaksija i pozadinskog mikrovalnog zračenja (svojevrsne jeke velikog praska) potvrđuju da se inflacija uistinu dogodila, međutim, što ju je izazvalo još uvijek nije jasno.

Na kraju krajeva, bez obzira na to kako je svemir postao tako velik kakav jest, iz zakona fizike proizlazi da se sva njegova energija i materija svode na nulu. Drugim riječima, svemir je u cjelini samo neobična forma ništavila. Iz te perspektive, pitanje kako smo ni iz čega dobili nešto zapravo više i nema smisla. Nešto i ništa u suštini mogu biti jedno te isto, prenosi tportal.hr

Preuzeto sa ...

Znas li ti uopste o cemu pricas ? Da li sam u tom postu napisao pored linka sa koga je ovaj citat i ovo:

Kako neko ko veruje kako je na pocetku bilo nista i onda je to nista eksplodiralo, pa tako nastalo sve, ima prava da kritikuje religiju?! Smile
Ima pravo, kao sto sto neko koji veruje da pucnuti prstom nastao Univerzum i da je deda, do skora doduse, kotrljao burice po nebu.

Jedno od objasnjenja zasto ( zadnji post na temi ):
http://forum.burek.com/svemir-bog-postanak-mogu-li-se-naucno-objasniti-t293636.460.html

Sem toga i teorija Stringa daje objasnjenje, u kome se ne kaze da je bilo nista.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE7.0
Pa dobro, znaci nisi dosao iz Amerike avionom kao produktu "naucnog" fundamentalizma, vec si zajahao "religijski" fundamentalizam i doleteo na metli, oblaku ili te bozji duh preneo ?
Ne kucas na "naucno" fundametalnom kompu, vec saljes dimne signale, lupnes koji put u bubanj, premazes se bojom, poprskas svetom vodicom i zaronis u koske slepog misa koji ti predstavlja monitor ?

Pa ako je toliko nauka netacna, koji djavo se koristite njenim produktima? Idi bre pa leti na cilimu, prdi da zagrejes pecinu i klanjajte se sto je grom zapalio neko drvo.
Citat: Raven_Dark
Sigurno nisam glup Smile
To je tvoje misljenje, moje znanje je da sam ti postavio pitanje na koje nisi odgovorio, jos ga i ponavljas
a ne vidis ga, evo sad cu ja jos jednom da ti ga ponovim :
" da li bi bio ljubazan da mi kazes kako ( kojim recima ) je Bill Maher u tom klipu nedvosmisleno rekao da 9/11 nije "unutrasnji posao" ? "

Ja siroma jos koristim reci "da li bi bio ljubazan" ali to ocigledno nema efekta.
Citat
Vrlo dobro znam sta tvrdis, zato sam te i pitao da li si anketirao sve amerikance da bi dosao do tog "vecina" "podatka".
Ljudima poput tebe treba vezati ruke, staviti sa prednjeg i zadnjeg dela tablu na kojoj pise "Amerikanci su glupi!"
i pustiti te da se setas ulicama nekog grada u nekoj juznjackoj drzavi, mozda bi ti onda bilo malo kasnije sta ti ustvari pricas.
Ziveo sam 11 godina u SAD sto nema nikakve veze kakav sam covek i sta o drugima govorim.
Za 11 godina nisi naucio Engleski?  To je stvarno zalosno... Ako nisi naucio onda pocni da ucis, nikada nije kasno, mozes lepo rec po rec i sam ces uspeti nisam ti ja potreban.  Bill je stoka koju treba ubiti jer radi sa elitiste ali nije vazno, vazno je da dok god ima "pametnih" Amera koji i dalje veruju da sprovode mir po svetu, bice njegovog shoua.  Ja im vec ovde otvoreno kazem da su glupi jer jesu glupi, ali sta je tu je, vidim da si se pridruzio njihovim redovima, a to je strasno zalosno.  Na Jug?  Gde je najvise glupih?  Blago tebi, bas se interesujem gde si ti to bio pa si zakljucio da su oni pametni, mozda u NASA?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Ima u svim religijama naprednih ideja, pre svega one koje se odnose na ljubav, solidarnost, neke osobine kojima čovek treba da teži itd.

U religiskim učenjima nije sve ni nelogično, neki zaključci su posledica logičnog razmišljanja. Iza bajkovitog sadržaja nađu se tu i tamo neke moćne misli i ideje.

To je samo podvala religije,  "ljubav, solidarnost, i neke osobine kojima covek treba da tezi" je posledica nase prirode i intelekta. sve te osobine koje crkva propagira, postojale bi i bez religije.  Ali eto, spinovanjem koje traje stotinama godina dosli smo do toga da se za vernika automatski pripisuje nesto plemenito i dobro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50193
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ali eto, spinovanjem koje traje stotinama godina dosli smo do toga da se za vernika automatski pripisuje nesto plemenito i dobro.

За вјерника преданог вјери са правом и може да се припише све што је племенито и добро.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Sve sto je plemenito i dobro mozes da pripises svakom normalnom i razumnom coveku,  kakve to veze ima sa vernicima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50193
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24
Sve sto je plemenito i dobro mozes da pripises svakom normalnom i razumnom coveku,  kakve to veze ima sa vernicima?

Da je to tako svijet bio daleko ljepše mijesto za život. Ali nažalost nije. Ljudi sa izvanrednim vrlinama prava su rijetkost.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2011, 14:35:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.