Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblijske legende - kako ih dozivljavate  (Pročitano 22846 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vidim da su 'onomad' i Hristovi oponenti aludirali na tu činjenicu da je Njegova Majka
Njega rodila - bez da je bila u braku sa pravednim Josifom, rečima
" Rekoše mu: mi nismo rođeni iz bluda, jednog oca imamo - Boga."

Istorija Bogorodice Marije (od njenih roditelja koji nisu mogli da imaju dece,
preko njenog rođenja, odvođenja u hram i monašenja do veridbe za pravednog
Josifa, koji je već imao ženu i decu) je poznata.
Vernicima i istoričarima je ona verodostojna.

Vernicima činjenica da je on zatrudnela od Duha Božijega je neprikosnovena.
I sam pravedni Josif je u to poverovao tek na Božansku intervenciju.
I to tek kad je odlučio da 'sramota' padne na njega a ne na nju!

Potpuno razumem neverujuće koji ovde vide mnogo, mnogo prostora
za pošalice, maliciozne komentare i sprdnju.

Potpuno razumem vernike koji sve to doživljavaju emotivno (iz ljubavi prema
Bogorodici) i osećaju se kao ... kao da neko priča o devičanstvu
(i gubitku istog) njihove majke!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Do priche o bezgreshnom zachecu i devici Mariji je doshlo usled banalne greshke u prevodu: "mlada devojka" prevedeno kao "devica" a dalje ide nadogradnja i igre gluvih telefona.

То тврде жидови  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Zidovi - jevreji koji su postali Hristovi sledbenici su i pisali orginalnu verziju biblije,pa valjda oni i najbolje znaju,uostalom i Isus je po rodjenju bio zidov zar ne?
U stvari,ja sam svoj post izmenio,zamolio bih te da izbrishesh citat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Свако треба да стоји иза својих речи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Ja stojim iza svojih rechi,ali to nema nikakve veze sa ovim.Ima veze sa "zivi ono shto propovedash" stavom i zahtevanjem svojih prava a uskracivanjem drugima isto to pravo,i mojim odbijanjem da uchestvujem u takvoj diskusiji.
poshto se kolega  @nemam pojma uvredio kao seoska mlada zbog mog posta,odluchio sam da ga izbrishem,bash iz razloga tolerancije,to je neshto na chemu bi i ti mogao da poradish.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
poshto se kolega  @nemam pojma uvredio kao seoska mlada zbog mog posta,odluchio sam da ga izbrishem,bash iz razloga tolerancije,to je neshto na chemu bi i ti mogao da poradish.

Smile  Smile  Smile
Bio sam po seoskim svadbama ali nisam video kako
izgleda uvređena mlada tamo, ali znaš šta!?
Nekako ni ne želim da sam u blizini kad se to desi!
Mislim, danas snajke voze traktore, kombajne....
Da me u ljutnji ne prepegla časkom!

Pravo da ti kažem, nisam bio nešto kao uvređen, ali ti moram priznati
da sam tako reagovao do pre nekih .... 10-tak godina.
Bejah vrlo drčan i  Smile destruktivni fanatik!
Mislio sam da ja tu kao nešto branim Boga i Bogomater!!!
Valjda me to prošlo.  Smile

A jutros sam čitao ovaj deo iz Svetih Pisama, i setio se ove teme,
jer ovde ima informacija i za istoričare i za teologe i za nutricioniste i za filozofe...:
"Jovanovi učenici i fariseji pošćahu. I dođoše i rekoše mu: zašto Jovanovi učenici
i učenici farisejski poste, a tvoji učenici ne poste? Reče im Isus: mogu li svatovi
da poste dok je mladoženja s njima? Dok god imaju mladoženju sa sobom,
ne mogu postiti. Nego će doći dani kada će se mladoženja oteti od njih,
i tada će, u taj dan, postiti. Niko ne prišiva zakrpu od novoga sukna na staru haljinu.
Inače, zakrpa dere od nje, novo od staroga, i rascep gori biva.
I niko ne sipa novo vino u stare mehove; inače, vino će poderati mehove,
pa propadaju vino i mehovi. Nego novo vino u nove mehove."

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Ja shvatam poruke koje Biblija nosi, ali u price o bezgresnom zacecu i sve ostalo ne mogu da poverujem. Posto se u zadnje vreme potencira na tome kako neki od nas svojim stavovima vredjamo vernike (pod vredjanjem se nekako podrazumeva isto sto nama vernici kazu, samo obrnuto), da odmah naglasim da mi nije namera da uvredim necija verska ocecanja, blabla, korektnost i trpeljivost, blabla... Ali, ako bih poverovao u te price, ne vidim kako bih u tom slucaju mogao sebe da nateram da ne poverujem i u price o postojanju npr. nekadasnjih Titana ili o tome da je Astum (egipatski Bog tvorac) stvorio svet sam od sebe, masturbacijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Da se vratim na besgresno zacece. Ko sto rekoh svako zacece je bezgresno i svako je blagosloveno  jer na svet donosi novi zivot. Svako od nas je od Boga dosao i tamo ce se vratiti. Samim tim svako materijalno zacece i rodjenje je Bogom dato - na nekom visem planu. Na materijalnom planu chuda postoje - ali su shuda samo zato sto trenutna nauka nema nacin da ih objasni. Kada su Edison i Tesla dali ljudima sijalicu - bili su veliki magovi - za nas su danas veliki fizicari. Zacece i rodjenje deteta nije van dometa trenutne medicine - bar sto se mehanizma tiche - ono sto je u Bozijim rukama je kada ce se to desiti.

Drugim recima - zacece bez sexa - zaboravi - mozda u nekom drugom univerzumu - zacenje nekoga ko ranije nije mogao da rodi - moguce je i desavalo se u milion i jednom drugom slucaju. I na kraju ono chuveno - mi ne znamo kako su Josif i Marija uredili svoj brak i da li su imali sex ili ne - mi mozemo da "verujemo" da se nesto desilo ako se uopste desilo.

Sa druge strane "svetost" Hristove majke je povezano sa svetoscu tkz "zenskog Bozijeg lika" ili "zenske polovine Boga" - vuce korene duboko u paganske kultove plodnosti - simbol zemlje i radjanja i izvora zivota. Postoji duboka simbolika u tome i nije ni chudo sto je veliki broj hramova (katolickih) po Evropi posvecen Bogorodici. Kult plodnosti medju evropskim paganima je bio i ostao veoma duboko ukorenjen i kroz to verovanje je hriscanstvo naslo svoje mesto medju tim narodima. Simbolika toga ne omalovazava Bogorodicu - cak sta vise - pokazuje da je simbolika duhovne istine podjednaka u svakom ljudskom verovanju. Problem sa Hriscanima je sto neki od njih duboko veruju da je vera u Boga pocela sa Hristom sto je strasno daleko od istine.

Da skratim - moramo da razdvojimo dve strane kada pricamo o ovome svemu - prvo je istorija i ljudi koji su zista hodali i radili to sto su radili u Hristovo vreme i posle njega. Kao i razlozi i istorijske cinjenice zasto su neke stvari radili. Totalno druga stvar je duhovna simbolika Hristovih dela i njegovih reci i njegovog puta kao i zivota svih drugih ljudi oko njega. Nazalost bukvalizam hriscanstva je izjednacio ove dve kategorije i time napravio dve ogromne greske: istorijske dogadjaje nacinio netacnim a duhovnu simboliku izvrgao ruglu i riziku pogresnog tumacenja.

Bez obzira u sta verujemo - treba uvek pokusati stvari posmatrati otvorenog srca i otvorenih ociju i razmisljati svojom glavom.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Srbiju moze spasiti samo Pravoslavlje

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 391
Zastava http://forum.burek.co.yu/index.php?action=mm
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Price iz Biblije su naravno istinite.Pravi Hriscani veruju u njih.
Nije mi jesno zasto ljudi ne mogu da poveruju da se Bogorodica zacela u bezgresnom zasecu.Kad je Bog stvorio prvog coveka Adama a posle od njegovog rebra Evu zasto nebi mogao da zasece bezgresno ni Bogorodicu.
Opet se vracamo da promasenu Darvinovu teoriju da smo mi nastali od majmuna daj te ljudi zar jos verujete u to.Ili da vas vodim u zoo vrt da se uverite.
MALOVERNI STE

[smilie=pop.gif]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ali pitanje je sta Bogorodica hoce od toga svega, da li nju iko ista pitao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.