Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:40:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija najavljuje Muhammeda...  (Pročitano 31928 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Onaj ko misli da je >svatio< svetotrojcanu tajnu citanjem knjiga nije ni otvorio oci pred datom tajnom.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
emirz nemoj da izmisljas molim te.nije mene niko ucio u skoli da mrzim muslimane a ja i ne mrzim muslimane niti bilo koga na planeti zemaljskoj.cak se sta vise i molim svako vece za sve ljude.samo mi je krivo kada neko ne vidi ociglednu istinu a pritom me pravi budalom.svako ko je iole upucen u veru zna da one, nazovi cinjenice, koje si naveo na prvoj strani su netacne.
a sto se tice verovanja sa "kolena na koleno", pa izvini ali ako je moj narod dao toliko svetih ljudi pa zasto ni ja ne bih verovao u ono u sta su i oni verovali.ako je Savle okoreli farisej se preobratio u Hriscanstvo zasto bih ja verovao u nesto drugo?
i jos nesto.dobio sam sam svedocenja nekih ljudi koji su muslimani kako je hodza huskao muslimane protiv srba u dzamiji pre pocetka rata u bih.sta kazes na to?
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
Citat
Onaj ko misli da je >svatio< svetotrojcanu tajnu citanjem knjiga nije ni otvorio oci pred datom tajnom.

naravno da je opitno bogoslovlje kljucno u shvatanju svetotrojicne tajne ali ipak svetootacka literatura je veoma znacajna za shvatanje i kao putokaz.ne moze se jesti nepecen hleb tj moze ali ce posle da te boli stomak.tako je isto i sa ovim.ne moze se covek osloniti samo na instikt i osecaj jer su to mogli samo sveti oci ili inace ne bi bili sveti.
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
.... ili inace ne bi bili sveti.

...u tome je cela poenta.

Odakle znas da su bili sveti i sta je svetost nekog coveka za tebe...
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
.... ili inace ne bi bili sveti.

...u tome je cela poenta.

Odakle znas da su bili sveti i sta je svetost nekog coveka za tebe...
Ma rekla mu baka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Naravno da je opitno bogoslovlje ključno u shvatanju Svetotrojične tajne ali ipak je i svetootačka literatura veoma značajna za shvatanje i kao putokaz. Ne moŽe se jesti nepečen hleb, tj. može ali će te posle boleti stomak. Tako je isto i sa ovim - ne može se čovek osloniti samo na instikt i osećaj jer su to mogli samo sveti oci; ili inače ne bi bili sveti.

Pošteno rečeno.

Praksa, lično iskustvo - prvo.
Sveta Pisma i knjige o Bogu - drugo.

I nismo svi isti (što je svima vidljivo već na prvi pogled).
Isti Bog različite darove daje deci Svojoj.
A kojima je mnogo poklonio - mnogo i oćekuje od njih.
Kojima je dao malo - malo i očekuje.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja mislim da Biblija najavljuje Muhameda indirektno i to Novi Zavet. U Delima Apostolskim u sestoj glavi pise da je Sveti Duh zabranio dvojici apostola (ne secam se kojih) da propovedaju u Aziji. Kad sam to procitao, meni je odmah palo na pamet da je Bog za Aziju odredio proroka Muhameda.
Jel misliš na ovaj deo iz tog putopisa (Dela Apostola):
"Prođoše frigijsku i galatijsku zemlju, pošto im je Duh Sveti zabranio da propovedaju reč u Aziji.
A kad dođoše prema Misiji, pokušavali su da se upute u Vitiniju, ali im Duh Isusov ne dade;

Smile[flash=200,200][/flash]

Na to sam mislio.Hvala.Ja sam pogresio.Nije 6-ta nego 16-ta glava.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kao što u "Rimljanima" postoji navedeni stih , tako postoji puno stihova u Bibliji koji govore u prilog Arija . Zato je i postojala velika dvojba koja je riješena politički : dogmom . To ti je ko da ti sad kažeš : "Ko god plati američki dolar više negoli tolko i tolko biće kažnjen ". I sad ti misliš da si rješio problem prodaje deviza na crno ! Pazi , ako meni ta deviza vrijedi tolko i tolko ja ću da je platim . To su moje pare . Tako ti je i sa vjerom . Tvoj je život . Tvoja je pamet . Radi kako te pamet uči . To je najpoštenije .

Kao što rekoh , Biblija je knjiga o Hebrejima , ispričana temeljito i potpuno . Zašto baš o njima ? Pa , znamo da su ljudi u biti isti di god na ovome svijetu da dođeš . Sve ti je to isto . Isti su problemi , iste nade , strahovi , ljubavi ....... I sad , kad ispričaš jednu potpunu priču o jednom narodu to ti je kao da si ispričao priču o kompletnom ljudskom rodu . Varijacije su tolko male da su zanemarive .

Upravo iz tog razloga , što je to knjiga o Hebrejima , Muhamed nije mogao da bude spomenut ni najavljen .

Inače ta priča završava nekih 30 godina nakon Kristove smrti i uskrsnuća potpunim i kompletnim uništenjem toga naroda ( kao što je Krist najavio ). Ovo što je rasuto po svijetu i sebe naziva Hebreji .... Nije to to . Oni pokušavaju da obnove taj narod u državi Izrael i to je vrijedno pohvale .

Ove tvrdnje o povezanosti Biblije i Muhameda su u stvari kukavičke . To je ko kad kukavica stavi jaje u tuđe gnijezdo . Ista stvar .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Slazem se sa svim sto si napisao,osim sa poslednjim pasusom.Ne razumem zasto je kukavicki povezivati Bibliju i Muhameda.Ja samo razmatram mogucnosti.Povezujem ih,jer mi je to palo na pamet dok sam citao Bibliju,a posle toga se nije pojavilo nista sto bi 100% pobilo tu pretpostavku.Ja i ne tvrdim da znam pravu istinu.To je samo pretpostavka.Ja sam niko i nista da bi znao apsolutnu istinu.Nju zna samo Bog.A covek ma koliko da je obrazovan,zna samo konacni deo beskonacne istine,tj. ne zna jos beskonacno mnogo toga.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Kao što u "Rimljanima" postoji navedeni stih , tako postoji puno stihova u Bibliji koji govore u prilog Arija . Zato je i postojala velika dvojba koja je riješena politički : dogmom . To ti je ko da ti sad kažeš : "Ko god plati američki dolar više negoli tolko i tolko biće kažnjen ". I sad ti misliš da si rješio problem prodaje deviza na crno ! Pazi , ako meni ta deviza vrijedi tolko i tolko ja ću da je platim . To su moje pare . Tako ti je i sa vjerom . Tvoj je život . Tvoja je pamet . Radi kako te pamet uči . To je najpoštenije .

Kao što rekoh , Biblija je knjiga o Hebrejima , ispričana temeljito i potpuno . Zašto baš o njima ? Pa , znamo da su ljudi u biti isti di god na ovome svijetu da dođeš . Sve ti je to isto . Isti su problemi , iste nade , strahovi , ljubavi ....... I sad , kad ispričaš jednu potpunu priču o jednom narodu to ti je kao da si ispričao priču o kompletnom ljudskom rodu . Varijacije su tolko male da su zanemarive .

Upravo iz tog razloga , što je to knjiga o Hebrejima , Muhamed nije mogao da bude spomenut ni najavljen .

Inače ta priča završava nekih 30 godina nakon Kristove smrti i uskrsnuća potpunim i kompletnim uništenjem toga naroda ( kao što je Krist najavio ). Ovo što je rasuto po svijetu i sebe naziva Hebreji .... Nije to to . Oni pokušavaju da obnove taj narod u državi Izrael i to je vrijedno pohvale .

Ove tvrdnje o povezanosti Biblije i Muhameda su u stvari kukavičke . To je ko kad kukavica stavi jaje u tuđe gnijezdo . Ista stvar .
Dakle sva prorocanstva Biblije su samo vezana za Hebreje?  Smile majstore , hahahahaahahahaha
A to o kukavicluku je zaista presmijesna izjava...narocito nakon svega sto sam ja napisao na prethodnim stranicama Wink
Molite se Bogu onako kako ne treba, odnosno pored sto ga izjednacavate sa necim sto je On stvorio, sto je od krvi i mesa kao mi,omalovazavate Ga sa idolopoklonickim molbama upucenim kojekakvim ikonama i onda kazete da je ovo kukavicluk... kukavicluk je dragi moji... to sto vi radite! Nijedan jedini argumentovan odgovor na 16 stranica nije stigao... a i dalje srljate... e to je kukavicluk...i da, stvarno je bolje da se suti kad se nema sta reci!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:40:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.