Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 11:28:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija najavljuje Muhammeda...  (Pročitano 31874 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
hteli vi to da priznate ili ne ,vladavini jednog semitskog boga zvali ga vi jehova,allah,bog otac ili kako vec dolazi kraj .moguce je da josh ove godine oba "sveta" grada - jerusalim i meka budu unishteni u nuklearnim explozijama ,kao posledica zlog delovanja tog jednog "boga"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
nazalost velika je istina da sadasnja crkva u mnogome odstupa od ucenja crkve u prvim vekovima.katolicka crkva prednjaci u tome a za njom se povodi i pravoslavna.mnoge vladike koje su bile na zapadu su dosta toga pokupile od rimokatolika pa sada imamo cak i neke raskole u pravoslavnoj crkvi, izmedju vladika koje su ostale verne drevnom ucenju crkve i vladika koje su potpale pod "masonski" uticaj.
naravno, nece samo pravoslavci uci u carstvo bozije nego svi oni koji su ispunjavali zakon boziji.ali ipak pravoslavlje sledi pravo ucenje i pravu veru.mi ne proglasavamo sa svetitelje nekakve Stepince ili njemu slicne.
sto se tice molitava upucenih svetiteljima, mi se ne molimo njima kao nekim svemocnim ljudima nego im se molimo da nas zastupaju tj da se mole za nas Bogu jer su oni ipak blize njemu i njihove su molitve umilnije.
a mirza je rekao da sam ja moje verovanje nasledio od bake i da mi je ona pricala o Bogu (mrzi me da ga citiram pa zato parafraziram) ali tako ne stoje stvari.licno sam se uverio mnogo puta da je Bog kome se ja molim pravi Bog.hvala dragom Bogu pa sam imao prilike da to shvatim i osetim.

Sa ovim se slazem.

hteli vi to da priznate ili ne ,vladavini jednog semitskog boga zvali ga vi jehova,allah,bog otac ili kako vec dolazi kraj .moguce je da josh ove godine oba "sveta" grada - jerusalim i meka budu unishteni u nuklearnim explozijama ,kao posledica zlog delovanja tog jednog "boga" Smile

Za mene je Bog i ono sto naucnici zovu priroda (pored ostalog).Ne vidim kako prirodi moze doci kraj.Ali slazem se da ce do nuklearnih unistenja da dodje vrlo verovatno,ali ne zbog zlog delovanja Boga,jer je Bog za mene ono sto mnogi nazivaju Dobro (a Dobro cini dobro,a Zlo cini zlo),vec zbog nepostovanja Boga (cinenja zlodela) od strane nekih ljudi kojih je nazalost sve vise.Bog ce samo da pusti da se ta unistenja dese da bi se Zemlja ocistila od takvih.

Ja mislim da ljudi koji kazu da ne veruju u Boga,u stvari ne veruju u ono sto su slusali o njemu.I sa tim bi cak i mogao da se slozim.Ali ja nisam sreo coveka koji ne zeli da bude srecan u zivotu,a za mene je trazenje srece u stvari trazenje Boga.Tako da i onaj ko kaze da ne veruje u Boga,u stvari bas njega trazi.Medjutim,covek se na svom putu susrece sa djavolom,koji mu izmedju ostalog podmece i pogresne definicije reci Bog, i tu negde nastaju problemi.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne vidim kako prirodi moze doci kraj.

Видећеш ако неко рокне пар атомки...

Bog za mene ono sto mnogi nazivaju Dobro (a Dobro cini dobro,a Zlo cini zlo)

Добро и зло не постоје, то су само илузије твог ума.

Bog ce samo da pusti da se ta unistenja dese da bi se Zemlja ocistila od takvih.

Зар заиста мислиш да неће бити невиних жртава?  Smile

ja nisam sreo coveka koji ne zeli da bude srecan u zivotu,a za mene je trazenje srece u stvari trazenje Boga.

А горе тврдиш да је Бог=природа. Дакле тражење среће=тражење Бога=тражење природе? Smile

Medjutim,covek se na svom putu susrece sa djavolom,koji mu izmedju ostalog podmece i pogresne definicije reci Bog, i tu negde nastaju problemi.

Зашто свемоћни Бог који воли човека онда једноставно не уништи ђавола и направи овај свет једним лепшим местом за живот?
« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 13:09:59 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
hmmm.nije bog priroda ali je tvorac prirode.priroda je njime prozeta i on je "hrani" svojom energijom.delovanje bozije treba inace traziti u svemu, skoro svemu.
a zasto bi bog unistio djavola.pa nije on stvarao da bi unistavao nego je cak i djavolu ostavio priliku da se pokaje.jel trebao da  zemloju unisti kada je adam pocinio greh?
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
a zasto bi bog unistio djavola.pa nije on stvarao da bi unistavao nego je cak i djavolu ostavio priliku da se pokaje.jel trebao da  zemloju unisti kada je adam pocinio greh?

Па колко видим није се нешто нећкао кад је изазвао потоп... нити када је спаљивао Содому и Гомору...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Ogromna je razlika između istočnog grijeha i Sotonističkog odmetništva . Adam i Eva su prema Bibliji "navučeni" na grijeh . To ih ne opravdava ali ipak , ideja nije došla od njih . Nisu oni to osmislili . Samo su se upecali . Ali bili su svjesni da se pecaju . I to je grijeh . Ali ipak , ima neko tanko opravdanje . Zato je ljudskom rodu dano spasenje .

Sotona nema tu opciju . On je u stanju savršenog uma ,( koji je usput budi rečenu daleko jači od ljudskog savršenog uma , a ljudski savršeni um znači 100% iskorišteni a to nema niko ni približno ) , znači stanju savršenosti i blaženstva , osmislio pobunu i sva ova sranja , koja nikome ni na kraj pameti nisu bila .

Zašto ? Zato jer je odlučio : bolje umrijeti mlad pa biti lijep leš , ali se ludo zabaviti , nego da trunuti vječno ovdi sa vama blaženim dosadama . Iz toga razloga , što je ta odluka iz 100% svesnog stanja , on ne može imati opciju spasenja . I on to zna . Al zato razara .

I sada , pojaviće se simptom ponašanja kao kod Hitlera . Kada vidi da mu se primakao kraj , nastojaće da sve povuče sa sobom . U tom kontekstu se spominje "antikrist"
« Poslednja izmena: 13. Feb 2007, 22:56:48 od pinot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne vidim kako prirodi moze doci kraj.

Видећеш ако неко рокне пар атомки...

Tvoja i moja definicija prirode se izgleda razlikuju.Ako se priroda definise u tvom smislu,slazem se sa tobom.Ali za mene je priroda mnogo vise od onog sto vidimo,tj. upravo ono sto bar ja zovem Bog.Ali Bog je i ljubav i sreca i ...

Bog za mene ono sto mnogi nazivaju Dobro (a Dobro cini dobro,a Zlo cini zlo)

Добро и зло не постоје, то су само илузије твог ума.

Kada bi Dobro i Zlo definisao kao ti,slozio bi se sa tobom.Ali za mene je Dobro sve ono sto me cini srecnim,a Zlo sve ono sto me tera da se lose osecam.

Bog ce samo da pusti da se ta unistenja dese da bi se Zemlja ocistila od takvih.

Зар заиста мислиш да неће бити невиних жртава?  Smile

Ja ni sebe ne smatram nevinim,jer nisam u toku veceg dela zivota postovao Boga.A ovo sto sad zivim posmatram kao priliku da ispravim svoje greske i da se vratim na pravi put.Tako da ne mislim da ce biti nevinih zrtava,jer takvi po mom misljenju i ne postoje.A Bog bolje od mene zna koga ce da ostavi u zivotu.

ja nisam sreo coveka koji ne zeli da bude srecan u zivotu,a za mene je trazenje srece u stvari trazenje Boga.

А горе тврдиш да је Бог=природа. Дакле тражење среће=тражење Бога=тражење природе? Smile

Ako stvari definises kako ih ja definisem,to nije u suprotnosti.Ako ih definises kako ih ti definises,ja se prvi slazem da jeste u suprotnosti.Sve je stvar pocetnih definicija,a koliko ja vidim logika nam je slicna.

Medjutim,covek se na svom putu susrece sa djavolom,koji mu izmedju ostalog podmece i pogresne definicije reci Bog, i tu negde nastaju problemi.

Зашто свемоћни Бог који воли човека онда једноставно не уништи ђавола и направи овај свет једним лепшим местом за живот?

Ja mislim da se upravo to sada i desava.Sve ide ka unistenju djavola i ka stvaranju lepseg sveta.Jedino je Bog, iz samo njemu znanih razloga, po meni coveku usporio vreme (u Bibliji pise da Boziji jedan dan traje kao hiljadu covecijih godina) mozda da bi ljudima dao priliku da se pokaju.Sve ovo ja naravno nagadjam,a i nije mi bitno da li je to istina,jer nije u tim stvarima sustina moje vere.Ja posmatram realnu situaciju u kojoj se nalazim i trazim ono u cemu je sreca,tj. Bog (po mom shvatanju Boga).

hmmm.nije bog priroda ali je tvorac prirode.priroda je njime prozeta i on je "hrani" svojom energijom.delovanje bozije treba inace traziti u svemu, skoro svemu.
a zasto bi bog unistio djavola.pa nije on stvarao da bi unistavao nego je cak i djavolu ostavio priliku da se pokaje.jel trebao da zemloju unisti kada je adam pocinio greh?

Ako se kao priroda definise samo ono sto vidimo,slazem se da nije Bog=priroda.Ja pod prirodom podrazumevam sve ono sto se vidi i sto se ne vidi (nego se oseca) i meni to vuce upravo na ono sto ja smatram da je Bog.Ljudi su deo prirode,ali i deo Boga,jer je Bog u svemu.Bog je taj koji svemu daje zivot,ali ja to mislim i o prirodi.Mislim,sve je to igra reci.Pod istim recima razliciti ljudi nekad podrazumevaju potpuno suprotne stvari.Ne pridajem ja tome neki znacaj.Mislim da se oko sustine slazemo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Tvoja i moja definicija prirode se izgleda razlikuju.Ako se priroda definise u tvom smislu,slazem se sa tobom.Ali za mene je priroda mnogo vise od onog sto vidimo,tj. upravo ono sto bar ja zovem Bog.Ali Bog je i ljubav i sreca i ...

Хммм... природа је природа, тј. све што нас окружује а није дело човека, ту нема никакве филозофије. Ако је Бог љубав и срећа а и природа онда је и природа љубав и срећа и обратно.

Kada bi Dobro i Zlo definisao kao ti,slozio bi se sa tobom.Ali za mene je Dobro sve ono sto me cini srecnim,a Zlo sve ono sto me tera da se lose osecam.

Аха, дакле то је само твој субјективни осећај.

Ja ni sebe ne smatram nevinim,jer nisam u toku veceg dela zivota postovao Boga.A ovo sto sad zivim posmatram kao priliku da ispravim svoje greske i da se vratim na pravi put.Tako da ne mislim da ce biti nevinih zrtava,jer takvi po mom misljenju i ne postoje.A Bog bolje od mene zna koga ce da ostavi u zivotu.

Па ако нема невиних, ко ће онда бити уништен? Сви?

Ako stvari definises kako ih ja definisem,to nije u suprotnosti.Ako ih definises kako ih ti definises,ja se prvi slazem da jeste u suprotnosti.Sve je stvar pocetnih definicija,a koliko ja vidim logika nam je slicna.

Пази, постоје неке опште дефиниције које нам и омогућавају да овде међусобно причамо и размењујемо мишљења. Ако би свако имао неку своју дефиницију за различиту ствар, на шта би то личило?  Smile

Ja mislim da se upravo to sada i desava.Sve ide ka unistenju djavola i ka stvaranju lepseg sveta.

Не бих рекао. Све цркве света на сва уста говоре како иде све горе време. А и у апокалипси је тако проречено.

Jedino je Bog, iz samo njemu znanih razloga, po meni coveku usporio vreme

Време је константа везана за кретање.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Хммм... природа је природа, тј. све што нас окружује а није дело човека, ту нема никакве филозофије. Ако је Бог љубав и срећа а и природа онда је и природа љубав и срећа и обратно.

Аха, дакле то је само твој субјективни осећај.

Па ако нема невиних, ко ће онда бити уништен? Сви?

Пази, постоје неке опште дефиниције које нам и омогућавају да овде међусобно причамо и размењујемо мишљења. Ако би свако имао неку своју дефиницију за различиту ствар, на шта би то личило? Smile

Ja mislim da se upravo to sada i desava.Sve ide ka unistenju djavola i ka stvaranju lepseg sveta.

Не бих рекао. Све цркве света на сва уста говоре како иде све горе време. А и у апокалипси је тако проречено.

Jedino je Bog, iz samo njemu znanih razloga, po meni coveku usporio vreme

Време је константа везана за кретање.

1.citat
Bas tako.Pod pojmom priroda ja podrazumevam i ljubav i srecu i jos mnogo toga.
2.citat
Bas tako.I ne samo to,nego sve sto ja pricam je moje subjektivno misljenje.A ja to podrazumevam i za tebe i za sve ostale ljude.Mi svi samo nagadjamo sta je istina.
3.citat
Samo Bog zna sta ce biti.Ja samo osecam da je sve sto se desava pravedno.I ako neko misli da mu se desava nesto sto nije zasluzio,mislim da bi trebalo da se seti sta je sve radio u zivotu.Neko ce mozda da se iznenadi kad shvati da ono sto je on bezazleno uradio da je to kao posledicu imalo da se neko lose oseca ili nesto gore.
4.citat
Slazem se.Ali to se i desava i zato ima toliko nerazumevanja medju ljudima.Tih opstih definicija ima konacno mnogo,a da bi covek opisao tacno sta misli i oseca potrebno je beskonacno mnogo reci (mozda ne bas bukvalno Smile),a toliko reci nema,pa dolazi do nesporazuma.
5.citat
Znaci,ja mislim da ide gore vreme,ali to vreme ce da prodje i docice bolje vreme.
6.citat
Slazem se.Ali ne znam pomocu konacnog broja reci da bolje objasnim sta mislim.

Znaci,sve sto ja kazem je samo moje subjektivno misljenje.Ne moramo mi uopste da se slozimo oko nicega sto se mene tice.Ja sam samo napisao ono sto mislim,jer ovaj forum za to valjda i sluzi.A, ako mene uopste neko pita,meni i bilo kome niko ne treba da bilo sta veruje.Mi svi samo iznosimo neke ideje,a svako ima svoju glavu pa neka ispita, koliko je to u njegovoj moci, sta je istina.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Kako Americki krscani zovu Isusa? Džisus! Meni je to malo cudno, s obzirom da u Hebrejskom ne postoji slovo Dzej...zar nisu promjenili ime svome Bogu? Samo da mi je znati koji im se vrag odaziva kad se onako masovno mole "dzisusu" ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 11:28:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.