Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:16:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 288 289 291 292 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540772 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
rece sloba da je on sarlatan. i da gusteroliki ne postoje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Šta ću ovde???
Dobro pitanje.
Da naučim čovečanstvo kako da se Vaznese i da dođe u Raj.
Jednostavan odgovor. Smile
Gottago,prijatelju moj,objasnio sam kako je potekao taj pojam o reptilima.
Ljudi koji su doživeli kliničku smrt sve ove na zemlji koji su zli,vide sa repovima.
To je D.A. iskoristio da napravi svoju nebuloznu teoriju o reptilima,kao i mnogi drugi,koji su sve komercijalizovali.
Učiti nekog nije proseravanje,mudar čovek koji je jedini Božiji izaslanik na ovoj planeti ispunjava Božiju zapovest.
Ko prihvati biće dobro za njega,ko ne prihvati... Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Sta pricas ? Sta je objasnjeno ... kako je potekao taj pojam ? To sto si ti napisao ne mora biti tacno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750i
Dos'o covek da nam pokaze kako da se vazneses u nebesa. Umem to i ja, lab geek. Smuckas par stvarcica i dobijes nesto cime mozes da se razneses, a odatle je lako. Treba samo biti fundamentalista u svetom ratu protiv hriscana i vaznesenje ti je zagarantovano (tako barem knjige indzijeli kazu). I to sa sve 72 device koje te tamo cekaju.  Smile
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
svim vernicima i nevernicima srećna Nova !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
 Hvala o presvetli  Smile Smile

Čitam knjigu i mogu vam reći da sam pod utiscima i da nekako prepoznajem stvari dok čitam.
Šta znam,neka misli ko šta hoće ali D.Icke je hrabar čovek koji jednostavno govori životne stvari(nevezano za priču o 4D i sl.)
  Toliko moćnih rečenica nikad nisam čuo i nijednom da osetim ijednu žaoku ka bilo kome. Čovek je totalno empatičan.

...A knjiga je prepuna stvari koje ćete prepoznati,kladim se u sve živo.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Ja citam Naja - "Kako razumevati medjunarodne odnose". Jeste da je off, ali eto, i ja nekome da se pozalim.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat
Ko kaže da je Bog izlagao, ograničavao, sputavao i pretio Adamu i Evi?
Pa ako nije lagao, onda se moze doci do jos teze i gore "optuzbe".

Pa hajde, koja bi to gora optužba bila? Smiley

Citat
Naime , moze se reci i da je njegova ljubav tolika da se brinuo da prvi ljudi ne zastrane.

Nije tačno.  Njegova ljubav je tolika da je prihvatio rizik koju nosi čovekova slobodna volja i njegov sopstveni izbor, makar to bilo i na samu njegovu štetu. Bog poštuje čovekov izbor. Ja kada sam ovo shvatio, odlučio sam da postanem hrišćanin. Kada sam shvatio da Bog će me i dalje voleti, makar i da donesem najpogrešnije odluke, i da će On poštovati moj izbor, to me je slomilo. Možda je slično Bog postupio i u slučaju Adama i Eve. Poštovao je njihov izbor. Dozvolio im je da zastrane.

Citat
Ok. Ali otkud onda njemu osecaji, ili te osecaje ljudi njemu pripisuju ?

Jednostavno ih ima, budući da je izvor svemu što postoji.

Citat
Uostalom, zasto je postavio drvo u tom vrtu ili zasto je postavio ljude u tom vrtu gde je to drvo ?

Drvo je simbol zavisnosti i ograničenja.  Čovek ne može biti Bog. Ali, čovek izabire da li veruje Bogu ili Mu ne veruje.

Citat
Da ne pominjem da su po Bibliji, oni prvi ljudi na Zemlji. Ako vec jesu, tu imamo i incest, u sirenju i mnozenju ljudskog roda. Ako se to pomene, neki pomenu kako u jevrejskim knjigama stoji da je bog stvorio Adama i Evi i ostale narode. Ako je tako, opet je jedna laz. Adam i Eva onda nisu prvi ljudi.

Incest je loš samo zato što naš genetski sklop ne dozvoljava normalnu decu iz odnosa bliskih rođaka, ali mislim da je u prošlosti bilo drugačije. Genetski sklop prvih ljudi je bio potpuno drugačiji, mutacije, greške ili promene skoro da nisu ni postojale, pa tako ni deca rođena iz takvih odnosa nisu bila degenerična, kao što je to danas slučaj. Međutim, kako je čovek vremenom degradirao, fizički, mentalno i moralno, tako je Bog uspostavio određena pravila kako se ne bi otišlo još dalje u degradaciju. To je moralni zakon koji zabranjuje bilo kakvu vrstu incesta. Interesantno - svaka normalna osoba gleda negativno na ovu pojavu (incest). Zašto? Smiley

Citat
Treci ce reci da je to samo simbolika i predstavljanje na taj nacin. Adam, zemlja ... Eva, majka. Pa ako je simbolika, ko su onda prvi ljudi ? Koga je onda on stvorio i kome je rekao da se razmnozavaju.

I dalje tipujem, pored svih drugih kompromisnih objašnjenja, da je Bog stvorio Adam i Evu, a od njih sve ostale ljude. Detalje stvarno ne  znam, ali detalji ne postoje ni u primordijalnoj supi ili čorbi, odakle su nastali punoglavci, pa žabe i ribe, pa onda mi. Smiley Postoje samo lepa, romantična objašnjenja, ne detalji.
Citat
Zar nije uvedena kazna za neposlusnost ? Da ce se Adam muciti ,a Eva u bolu radjati ? Zasto sve to ? Jel' to prikaz pada iz duhovnog u materijalni svet ? Moze biti , ok. I iz toga izvuci zabrinutost da se to ne bi desilo, bili su upozoreni da ne jedu plod. Ok i to.

Pa sad, neki smatraju da je,  budući da je uveden novi fenomen kod Adama i Eve (greh), neki dakle smatraju da je pravi blagoslov ograničenja koja je kasnije Bog dao, prokletstvo zemlje, etc.

Citat
Ali opet cemo se vratiti, na ono, zasto je drvo tamo ? Da izaziva ? Ili mozda iskusenje ? Ako je iskusenje, kako moze biti, ako oni vec nisu imali moc spoznaje? Ako vec nisu imali moc spoznaje, ne samo da bi se svodili na zivotinjski nivo, vec ne bi spoznali sta je iskusenje. Ako ih je vec hteo zastiti, da li im time nije onemogucio jednu od najelementarnijih stvari ? Spoznaju dobra i zla ?
Zasto onda nisu smeli imati takvu spoznaju ? Da ne pomisle kako su u zooloskom vrtu, ili negde gde je neko nesto stvorio samo zbog svoje samoljubivosti ?

Izgleda je ovo za neku širu priču. Smiley
Citat
Zasto im je "drzao oci zatvorenim", a sada se mnogi vernici bore da ostalima otvore oci ?

Mislim da je bolje da im je držao zatvorene oči, no izgleda da nije. Smiley Otvorene oči - ah, samo su postali svesni posledice greha, njegove opasnosti, uticaja, etc. Bolje bi bilo da nikada nisu tako nešto ni spoznali, ali kad već jesu...Spasavaj se ko može. Smiley

Citat
Ako je vec stavio svoju sliku na svoju kreaciju, i dodelio bozanske moci, ... zasto ih ogranicava i sputava ? Ako vec ima toliku moc, zasto nije ponistio uticaj ploda vec kaznjava proterivanjem ? Da li je u pitanju kako ne zeli da se mesa, ili postuje pravo na izbor ? Ako i postuje to pravo, zasto ga je zabranio, pa kada je iskorisceno ... kaznio ?

Pa to ne bi uradio ni najveći mentol a ne Bog. Smiley Razmisli da si predsednik države. Čisto sumnjam da bi pred očima cele javnosti i nacije negirao nečije zlo delo. Zašto bi to Bog uradio? Onda On ne bi bio pravedan Boga. Ovako, pravedan je.

Citat
Slicnu, ako ne i istu stvar je uradio i prilikom gradnje vavilonske kule. Opet je jedini razlog ljudsko znanje. Spoznaja. A i njegova spoznaja da ce ljudsko znanje doseci nebesa. I opet kazna, izmesati jezike kako bi im se to otezalo, a da ne pricam o rusenju kule.

Ta priča je mnogo komplexnija nego što se čini na površini. I opet smatram da je Bog, šta god da je uradio, ispao pravedan. Smiley

Citat
Sta sa drugim spisima, koji sire objasnjavaju podosta stvari, i gde nije u skracenom obliku izneseno, kao u Bibliji ?

Ništa. I oni se mogu istraživati i evaluirati, ali ni jedan spis, svakako, nije izazvao toliko kriticizma ali i divljenja u isto vreme, kao što je to slučaj sa Biblijom. Niti je ijedan spis izazvao toliko uticaja na ljudske živote i čovekovu istoriju, kao što je to slučaj sa Biblijom. Previše tema ona pokriva da bi bila ista kao neki drugi spis, no - i ovo je komplexna tema. Smiley

Citat
Sta sa spisima gde se kaze da su ljudi stvoreni da budu robovi ?

Možda su pisci hteli to tako predstaviti, ne znam. Samo znam da je Bog dao čoveku dostojanstvo, stvorio ga je sa svrhom a ne da bude rob. Čovek je kasnije postao rob, i to rob svojih želja, rob svojih greha.

Citat
Sta sa spisima gde se kaze da je ljudima oduzeta moc sagledavanja sveta ?

To valjda neki kultovi i misterijske religije. Ne interesuje me previše sve to.

Citat
Sta sa time da je proslost vrvela od raznih bogova, a u zadnjih 2000 god nema ni jednog?

Ne znam, možda svet polako saznaje da postoji samo jedan Bog, a možda ti ne poznaješ svet kada ovako nešto kažeš? Smiley Jer, svet itekako poznaje mnoštvo bogova i dan-danas.

Citat
Da li je i on, ukapirao da je ljudski rod dosao do znanja i spoznaja, gde ce se mnoge stvari razotkriti ?

Mislim da je svet i dalje zatvoren za Boga, odnosno ljudski rod. Čovek je i dalje u neprijateljstvu sa Bogom, manje ili više.

Citat
I o kojim bogovima uopste pricamo ? Po ko zna koji put cu to pitati. Sa malim "b" ili velikim "B" ?

To bih ja tebe trebao pitati, ne ti mene. Jedno je danas reći "bog," a sasvim drugo je reći "Bog." Možda je to nekome isto, ali obično kada mislim na judeo-hrišćanski koncept Boga, onda ide veliko slovo "B." Ostali "bogovi" mogu biti bilo šta drugo, ali mislim da u svom pisanju nikada nisam napisao, čak ni tipfeler, "bog" mislieći pri tome na "Boga" judeo-hrišćanske vere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja ne mogu da verujem da doterasmo do 290-e strane  Smile
Koliko vidim jos smo na pocetku
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Pa hajde, koja bi to gora optužba bila? Smiley
Pa sta je ostatak posta ?  Smile

Citat
Nije tačno.  Njegova ljubav je tolika da je prihvatio rizik koju nosi čovekova slobodna volja i njegov sopstveni izbor, makar to bilo i na samu njegovu štetu.
Tolika ljubav, voleti, ... pa sut iz Raja ?

Citat
Bog poštuje čovekov izbor.
Covek nije imao slobodnu mogucnost izbora. Imao je pretnju da ne pojede plod. A tu nema slobode. Vec je covek rizikovao u svom neznanju. Ne znajuci i ne spoznajuci u cemu je rizik.

Citat
Kada sam shvatio da Bog će me i dalje voleti, makar i da donesem najpogrešnije odluke, i da će On poštovati moj izbor, to me je slomilo.
Da li voli i zlocince ? I oni donose najpogresnije odluke ?

Citat
Možda je slično Bog postupio i u slučaju Adama i Eve. Poštovao je njihov izbor. Dozvolio im je da zastrane.
Nije im dozvolio. Pretio je bez obrazlozenja, zasto ne smeju to uraditi.

Citat
Jednostavno ih ima, budući da je izvor svemu što postoji.
Ako ih vec ima, kao sto kazes, onda pod njihovim uticajem se lako moze desiti i pogreska. Ako je Bog, da li je lisen gresaka ? Ili je i u njemu greska, sastavni deo Njega, buduci da je izvor svemu ?

Citat
Drvo je simbol zavisnosti i ograničenja.  Čovek ne može biti Bog. Ali, čovek izabire da li veruje Bogu ili Mu ne veruje.
Ako je vec drvo simbol tih stvari, opet se svodi na ono, sta ce tamo ? Da zeza ljude, iskusava ... ? Jer ovo sto kazes da covek ne moze biti Bog, navodi me na pomisao da je On to drvo cuvao samo za sebe. Jel' to jos jedna njegova osobina predstavljena u Bibliji ?

Citat
Incest je loš samo zato što naš genetski sklop ne dozvoljava normalnu decu iz odnosa bliskih rođaka, ali mislim da je u prošlosti bilo drugačije. Genetski sklop prvih ljudi je bio potpuno drugačiji, mutacije, greške ili promene skoro da nisu ni postojale, pa tako ni deca rođena iz takvih odnosa nisu bila degenerična, kao što je to danas slučaj. Međutim, kako je čovek vremenom degradirao, fizički, mentalno i moralno, tako je Bog uspostavio određena pravila kako se ne bi otišlo još dalje u degradaciju. To je moralni zakon koji zabranjuje bilo kakvu vrstu incesta. Interesantno - svaka normalna osoba gleda negativno na ovu pojavu (incest). Zašto? Smiley
Cuo sam i tu verziju. Zar ne lici samo kao opravdanje necega ? Pitas zasto ? Mozda sto je covek spoznao razliku dobrog i loseg. Ako je tako, onda je u tome prevazisao i Boga.

Citat
I dalje tipujem, pored svih drugih kompromisnih objašnjenja, da je Bog stvorio Adam i Evu, a od njih sve ostale ljude. Detalje stvarno ne  znam, ali detalji ne postoje ni u primordijalnoj supi ili čorbi, odakle su nastali punoglavci, pa žabe i ribe, pa onda mi. Smiley  Postoje samo lepa, romantična objašnjenja, ne detalji.
Njusim li abiogenezu i Darvina ?  Smile

I td, itd ... da ne duzim ... jer zaista nisam neki obozavaoc kucanja i kucanja. ma ne mogu tek tako s dva prsta ... kucati, da se ne pomisli nesto drugo.  Smile

Zato da polako privedem kraju preskacuci dosta toga ...

Citat
Možda su pisci hteli to tako predstaviti, ne znam. Samo znam da je Bog dao čoveku dostojanstvo, stvorio ga je sa svrhom a ne da bude rob. Čovek je kasnije postao rob, i to rob svojih želja, rob svojih greha.
Citat
To valjda neki kultovi i misterijske religije. Ne interesuje me previše sve to.
Nisu kultovi, vec Sumeri, Maje ...

Citat
Ne znam, možda svet polako saznaje da postoji samo jedan Bog, a možda ti ne poznaješ svet kada ovako nešto kažeš? Smiley Jer, svet itekako poznaje mnoštvo bogova i dan-danas.
Ne poznajem, mozda. Samo to mnostvo bogova koji su danas, su oni stari na sceni. Novi stvoreni, ne pojavise se nikome, ... a i kako bi kada ih ljudi stvorise.

Citat
To bih ja tebe trebao pitati, ne ti mene. Jedno je danas reći "bog," a sasvim drugo je reći "Bog." Možda je to nekome isto, ali obično kada mislim na judeo-hrišćanski koncept Boga, onda ide veliko slovo "B." Ostali "bogovi" mogu biti bilo šta drugo, ali mislim da u svom pisanju nikada nisam napisao, čak ni tipfeler, "bog" mislieći pri tome na "Boga" judeo-hrišćanske vere.
Nisi shvatio sta sam mislio pod time. Ako te interesuje ... pitaj me. Necu sada o tome ( iako sam dosta o tome po forumu pisao ), iz razloga sto si napisao "bih". A ja ne zelim nametati nesto nekome.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 288 289 291 292 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:16:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.