Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 06:36:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 541192 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jer manastiri im daju drugaciju vrstu opijuma  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Sta da citiram?  Ne kapiram brate sta mi pricas  Smile

Meni je dno patnje, kada niko ne zeli da razmisli makar i na trenutak leba mi  :[115]:
Ma bre ovo što ofarbaš u crno što je neko rekao pa mu odgovoriš ispod običnim slovima  Smile Smile

Nažalost sve više shvatam da dosta njih i nema čime(ne mislim ni na koga sa foruma)
 Sada su vakcine za bebe još opakije i u njima ima stvari koje uništavaju tzv. Pineal Gland deo u mozgu zadužen za duboku analizu&intuiciju. Ljudi su bukvalno sve više poput zombija. Imaju svoje funkcije koje imaju ,ponašaju se kako "treba" i to je to,ne štrče,postali su pravi manekeni,lutke.

Da li neko oseća frustriranost u mojim rečima?O da,niste pogrešili jer što više ste svesni,to ste jebeno usamljeniji.
 Dobro u svemu tome jeste što vam je sve lakše i što vam sve manje toga treba. Dobro su govorili mnogi mudraci da patnja nikada ne prolazi,želje isto ali mi možemo da se probudimo i da te stvari više nemaju kontrolu.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50213
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Ali tatex, nista svete knjige nemaju sa tim sta se desava. Koga Isus inspirise da pravi inekcije za bebe ? 
« Poslednja izmena: 16. Apr 2009, 20:56:33 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
 Ma pusti knjige,budi ovde i sada,pusti bajke napisane da uspavljuju veliku decu.
 Samo satanisti imaju nešto protiv jednog dobričine kakav je bio navodni Isus ali ja ne govorim o njemu,govorim o verovanjima bez osnova,oslanjanju na čitav sistem praznoverja i idolopoklonstva.
 I baš kako crkva uči(parafr.): "Ne treba sumnjati u reč Božju niti dovoditi u pitanje svevišnjeg.Kada se to dešava-Sotona upliće prste".
 Što će reći-evo vam recept,sad znate da kad ulazite dublje u stvari,Sotona pokušava da vas navede na pogrešnu stranu i nemojte to raditi,ne sumnjajte jer Bog vas voli,Bog vam je dao slobonu volju..Kad razmišljate o nekim nelogičnostima u svemu-opet Sotona..(...) itd itd. Deci govore gospoda u mantijama:"Bog vas voli,Bog misli na vas,ne mislite rdjavo o njemu...(...)" Dakle,ovo je čito licemerje, Indoktrinacija Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50213
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Ne obajsni mi svoj sistem vjerovanja...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Nema ga.Nemam ama baš nijedan sistem(bar ovo čega sam svestan)verovanja osim što razlikujem dobro od zlo odnosno dobre od loših namera.
Mnogi misle da mogu da prevare druge svojom slatkorečivošću i manirima pa da ti isti misle kako se oni osećaju ovako ili onako ali malo je onih kojima čovek može da priča šta hoće i očemu god ali ne računaju se njegove reči,računa se unutrašnji govor,duša. Ljudi kao da imaju energetsko polje oko sebe pa nije slučajno da kad pridješ odredjenoj osobi-kao da te odbija nešto,bukvalno. Čak i bebe plaču u rukama negativnih osoba,osećaju njihovu energiju koju odašilju.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50213
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy S24
Осврнувши се на анкету рекао бих:

Једна трећина нашег друштва су хришћани, друга духовни - не религиозни, а трећа атеисти и агностици. Поприлично равномјерна подјела филозофских схватања.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Ma pusti knjige,budi ovde i sada,pusti bajke napisane da uspavljuju veliku decu.
 Samo satanisti imaju nešto protiv jednog dobričine kakav je bio navodni Isus ali ja ne govorim o njemu,govorim o verovanjima bez osnova,oslanjanju na čitav sistem praznoverja i idolopoklonstva.
 I baš kako crkva uči(parafr.): "Ne treba sumnjati u reč Božju niti dovoditi u pitanje svevišnjeg.Kada se to dešava-Sotona upliće prste".
 Što će reći-evo vam recept,sad znate da kad ulazite dublje u stvari,Sotona pokušava da vas navede na pogrešnu stranu i nemojte to raditi,ne sumnjajte jer Bog vas voli,Bog vam je dao slobonu volju..Kad razmišljate o nekim nelogičnostima u svemu-opet Sotona..(...) itd itd. Deci govore gospoda u mantijama:"Bog vas voli,Bog misli na vas,ne mislite rdjavo o njemu...(...)" Dakle,ovo je čito licemerje, Indoktrinacija Smile

Istina, samo, koliko sam ja primetio, niko na forumu ne pokusava da odbrani crvkvu, retko ko ko je imalo svestan vernik totalno podrzava sistem funkcionisanja crkve.

Ja sam poprilicno dobar sa covekom koji radi za crkvu, profesor veronauke je. Zvao sam ga na moj 18. rodjendan,da se covek malo opusti, napije u drustvu i ostalo, i on je planirao to, samo sto su mu ovi iz crkve rekli da ne moze. Zasto ?! Kao "ne mozes kod ucenika, konflikt interesa", samo nije, posto veronauka nije predmet koji utice na prosek, a ustvari je verovatno tok misli bio slican "ne mozes, ti si glasnik boziji, nema zabave za tebe".

Ovo sam naveo kao primer pogresnog rasmisljanja crkvenih organa, jedan koji sam direktno iskusio... Ne zelim da ljudi misle da se vera izjednacava sa crkvom i njihovim konzervativnim ponasanjem...

@taxtex

Zelim samo da te pitam nesto, sto niko nikad nije mogao da mi objasni (sta cu kad sam mutav  Smile), sta tacno predstavlja ovde i sada? Bez iskustva koje nosi nekad i bez neizvesnosti i spremnosti na ono sto dolazi sada predstavlja prazninu, a ovde bez tamo takodje. Kako onda covek moze da zivi sa samo ovde i sada?
« Poslednja izmena: 18. Apr 2009, 08:16:49 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
   Istina, samo, koliko sam ja primetio, niko na forumu ne pokusava da odbrani crvkvu, retko ko ko je imalo svestan vernik totalno podrzava sistem funkcionisanja crkve.
Ako bi ti definisao šta podrazumevaš pod izrazom 'sistem funkcionisanja crkve' - onda bih ti ja kao 'imalo savesni vernik' mogao i napisati po koju reč a da ne ispadne da somnabuliram.

Jer ako je taj 'sistem' opisan u Simvolu vere - ja ga ispovedam (mislima, rečima, delima...).
Ili ako pod 'sistemom' podrazumevaš molitve Bogu Blagom, od "Oče naš" pa na dalje - (j)opet, i tu se pronalazim kao verujući čovek.

Ja sam poprilicno dobar sa covekom koji radi za crkvu, profesor veronauke je. Zvao sam ga na moj 18. rodjendan,da se covek malo opusti, napije u drustvu i ostalo, i on je planirao to, samo sto su mu ovi iz crkve rekli da ne moze. Zasto ?! Kao "ne mozes kod ucenika, konflikt interesa", samo nije, posto veronauka nije predmet koji utice na prosek, a ustvari je verovatno tok misli bio slican "ne mozes, ti si glasnik boziji, nema zabave za tebe".
Potpuno te razumem - mnogi bi se slično osećali kada bi im neko koga pozovu na rodjendan da se 'opusti, napije i ostalo' - odbio da dodje i to još zbog - konflikta interesa. I tvoje odbijanje da taj razlog prihvatiš i potreba za drugačijim tumačenjem mi je logična. Sasvim logična!

Ne čudi me što i ti misliš  da se vernici ne mogu zabaviti, premda to nije moj iskustveni doživljaj.
Ali lako je moguće da postoje hramovi gde se vernici još nisu počeli družiti medju sobom i van hrama, tako da verujem da ima istine u tvojim rečima.

Ne zelim da ljudi misle da se vera izjednacava sa crkvom i njihovim konzervativnim ponasanjem...
Neki vernicima prebacuju što su previše konzervativini a neki vernicima prebacju da su previše liberalni.
Bojim se da je uvek etalon uporedijvanja - osoba koja prigovara.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50213
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy S24
Ја бих хришћане сврстао у три групе:

1) црквењаке

2) оне који цркву сматрају потпуно непотребном и кажу да се треба ослањати само на јеванђеља

3) они који цркву не сматрају неопходном за спасење, али који свакако нашу цркву сматрају веома позитивном. Тј. ако не присуствујеш литургијама то није никакав минус... но ако ако се уживиш у то, то је огромни плус
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 06:36:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.703 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.