Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:20:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 164 165 167 168 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 539857 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
A ja sam nešto slušao za neki slučaj u Indiji gde se neki čovjek molio 365 dana i na kraju preminuo,ali da njegovo telo je ostalo skamenjeno,i niko nije mogao da objasni kako je njegovo telo moglo postati i opstati u takvom stanju nekih već 300 god.Zna li iko išta više o tome.

To su radili tibetanci. Snagom meditacije napustali su ovaj svet i posle fizicke smrti nastavljali meditaciju. Postojalo je vise takvih mumija, ali u kineskom delu Tibeta. Kinezi su poceli da unistavaju te mumije, nesto i sami tibetanci, po logici bolje mi nego zatucane komunjare. Tako je ostala samo jedna u Indiskomn delu. Ali bez brige, nova grupa monaha se sprema za to uskoro. Bicemo svedoci toga.

Прорицање будућности пророцима није прва дужност, већ да проповедају људима вољу Божију (види онај ранији пост, где пише о пророцима), тако да само прорицање будућности није показатељ да је дотична особа и пророк Божији.

Video sam  definiciju, ali mi se ne svidja iz razloga sto ne verujem da se Bog obrca ljudima, i da samo pojedinima daje taj dar da mogu cuti i razumeti njegovu volju. Verujem u svakog coveka i njegov potencijal da spozna istinu. U suprotnom nije fer od Boga.

Како сада звучиш (појам Творца, Креатора, па мисао да се Он не меша у ток ствари...) веома подсећаш на деисте...   А ја се не слажем са њима и њиховим погледом на свет, осим у детаљу да је Бог творац света...

Kao sto sam reko verujem da je neka sila stvorila univerzum sa odredjenim razlogom, ali da aktivno ne ucestvuje u desavanjima. Ne znam u kom obliku postoji, da li je u pitanju energija ili ideja, ali sumljam da je u pitanju posebni entitet prepun ljutskih osobina, kakav utisak sticemo iz Starog zaveta. Na osnovu toga, pitam se ko je po cijem oblicju stvoren?

А не сумњам да постоји више од онога што се види, па ја у то и верујем ! 

Ja isto. Puno je znakova koji na to ukazuju, i na koje ne mogu da zmurim. Ti znaci govore i o tome da nije sve tako kako je zapisano u raznim knjigama.

Da nastavim o raju i paklu. ja ne verujem u njih. Oni mi deluju kao izmisljotaina, stvorena iz razloga da se ljudi drze u strahu i nadi istvremeno. Tako njihova paznja biva skretana sa relnih problemima. Ti koncepti deluju toliko strasno, da se moras uzdrzavati  od razmisljanja i preispitivanja, jer Bog sve vidi i sve zna. Ovo je srednjovekovnoj crkvi davalo veliku moc, posto je ona polagala monopol na istinu. Ni vladari nisu lose prosli, jer su od Boga. Crkva i kralj su bili dvoglava azdaja koja je prozdirala jadne ljude.
Ovo je i danas vrlo aktuelno u islamu. Svakog dana vidimo sta neki rade da bi zadovoljili Boga i zaradili vecitu nagradu.
Jednom recju, raj i pakao su toliko pogodni za manipulaciju ljudima, da ne mogu da se otmem utisku da su srtvoreni uprvo iz tog razloga.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2009, 13:32:13 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ima jedna epizoda sa Zagorom o tome, mislim da se zove 'Kameni coek". Lik je besmrtan jer postoji njegova statua zatvorena u nekoj pecini. Kao ta statua trpi sve posledice starenja (mlohava koza i ostalo....) kao i bolesti i udarce koje ovaj prima u svom zivotu. Naravno, lik je svoj potencijal koristio da cini zlo a ne dobro i tu je naljutio Zagora te je ovaj nasao statuu (tipa sapleo se i upao u pecinu) i razneo je u tri lijepe. Ovaj je odjednom postao zrtva vremena i svega onoga sto je statua dugo trpela umesto njega te se u roku od par sekundi raspao. Tako da sad verovatno postoji neki lik koji se secka unaokolo i uziva u svojoj besmrtnosti. Mozda ce on uspeti da provali dal je Biblija istina ili laz pa otkrije to nekim buducim pokoljenima.
Dobar taj Zagor, sto li sam ja prestao to da citam... Smile
taj lik je stric Dorijana Greja  Smile
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
1deki, postoji jedno biće koje uživa u besmrtnosti na fizičkom nivou. To je vrsta meduze Turritopsis nutricululus. Neki nučnici veruju da ovaj mali stanovnik mora krije tajnu večnog života.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
a sumnjaju i na hidru! bilo u novinama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
...a statua je slika da pogodim? Trebalo bi i tu knjigu da procitam. Stvarno ne znam vise sta cu sa sobom. Sta citati, kuda gledati, a vremena je malo preostalo... Smile

Edgar Casey je tvrdio da svi mozemo da se nakacimo na Univerzalni Um i vidimo sta god zelimo. Negde procitah da trenutno u svetu postoji oko 2000 ljudi koji mogu to da urade. Ovi koji su nas prekrojili znali su sta rade. Ko zna gde bi nam sad kraj bio kad bi mogli svi tako. Plus konektujemo se medjusobno, spojimo preko cakri i cao. Umesto sto se zamlacujemo ovako po forumu... Smile

http://www.youtube.com/watch?v=PHo53D_7LPI&feature=related

« Poslednja izmena: 02. Feb 2009, 20:14:39 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
"vremena je malo preostalo..."

mislis do kraja sveta 2012.  Smile

secam se da je Pako Raban prognozirao da ce roknuti "MIR" u Pariz. al nista ne bese. Pako je pocutao neko vreme, napravio novi parfem, kolekciju i nastavio da zivi dalje. nema veze sto je ispao glup u drustvu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nece biti kraja sveta 2012, bice promena ali to je to.
Ako bude dosao kraj sveta tada, onda cemu vredi dolazak fikcionog hrista?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50161
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24
Nece biti kraja sveta 2012, bice promena ali to je to.
Ako bude dosao kraj sveta tada, onda cemu vredi dolazak fikcionog hrista?

Дакле неће доћи крај свијета 2012. јер долазак Христа вриједи!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa sad to je na vernicima da veruju a ateistima da raspravljaju. Ne verujem ni u koji dolazak mesije niiti ikakvog cicu sa neba. Verujem u logiku i razum.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Oklop mač i mantija u duši nam Vizantija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1530
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung SGH-E250
Pa sad to je na vernicima da veruju a ateistima da raspravljaju. Ne verujem ni u koji dolazak mesije niiti ikakvog cicu sa neba. Verujem u logiku i razum.
a jake ti logike i razuma
IP sačuvana
social share
izjava koja se pripisuje Luki Notarasu, vojskovođi i jednom od Konstantinovih najbližih saradnika:
„Više volim da u Carigradu vidim turski turban, nego katoličku mitru.“

Na sultanovu ponudu Dragaš je odgovorio rečima: "Predaja grada nije niti moje lično pravo niti pravo bilo kog pojedinca koja u njemu živi, jer je naša zajednička odluka da poginemo svi zajedno, a ne da spasemo svoj život".

Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 164 165 167 168 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 01:20:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.