Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 02:07:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 541153 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1060
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
izvodjacu duh. experimenta, ima li neki link za to srebro Serboa  Smile
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

Како ћеш ми доказати да Бог не постоји ?  

Možeš li ti dokazati da postoji?
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
nasli smo se u filozofskoj petlji  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13

sto rece jedan moj poznanik "nedo Bog da ti se dokaze".
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50213
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24

To je bilo retoričko pitanje,  pošto znamo da se ovozemaljskim ne može dokazati viša stvarnost.

Alexovi postovi su me natjerali da ga napišem jer je bombardovao forumaše vjernike ovim:

Tvoje znanje je vrlo ograniceno.
Linkovi za textove mrtvog mora ti rade
Preporucujem ti da pricas sa Pravoslavnim Popom i prvo njega pitas neke stvari
Dao sam ti 24 razloga zasto Bog ne postoji i dao bih ti jos
Poslao sam ti linkove....

p. s. da odgovorim i ravenu...

Jevanđelja su i osmišljena da što više zapanje čitaoca i da ideju spasenja reflektuju što intezivnije kao istinu u koju možemo da vjerujemo.
Koja jevandjela? Jer ona ista za koje se ne zna ko je pisao ili za ona koje se kredituju odredjenoj osobi tipa Marko, Luka i Pavle za koje se ne moze cak dokazati da su ih oni pisali.

Četri biblijska jevanđelja. Ne ulazim u to koliko su ostala pouzdana.

Tražiš razloge da ne postoji. Ne vjeruješ u Boga. Tvoje slobodno viđenje stvari
Razlozi ne treba da toliko traze oni su evidentni. Nema razloga da se veruje u tamo nekog lika sa neba, taj isti lik koji je bio "zapaljen zbun" ili glas... Neko je duvao nesto jako kada je to video i cuo. Da se taj bog pokazao ja ne bih rekao rec, rekao bih jeste postoji istina je, ali nije se pokazao dakle nema razloga da se veruje i da se zalaze iko za njegovo postojanje. Da ne postoji mozda Zevs, THor, Odin ili mozda Perun? Tadasnji vernici su govorili tacno ono sto vi govorite sada.

Tvoja stvar kako ćeš se odnosi prema Otkrovenjima. Za mene je Božja slava vidljiva svakodnevno.

Ostavlja odraz tjeskobe i teškog života u onom ko se tako izražava.
A sto bi ostavljao ikakvu teskobu kada je covek rekao istinu-Religija jeste otrov sveta. Nije jedini otrov, ali je medju najglavnijima kao na primer politika.

Filozofija koja samo gleda svaku stranu negativno, i koja ima mnogo otrova kako kažeš, vjerovano da nema vrijednosti koje osiguravaju od tijeskobe.   

Mene ne zanimaju izvori. Činjenica je da su ateisti pristrasni, (kao i fanatični vjernici sa druge strane) pošto će se složiti sa svakim postom u kojem nađu čarobne rječi "religija je zlo", ma koliko taj post bio nebulozan i faličan iliti apsurdan... 
Ja se slazem sa onim sto ja mislim da je ispravno i tacno, da je neki vernik rekao nesto tacno i ispravno, rekao bih u pravu si, kao na primer Pirox, sa njim sam se slozio nekoliko puta. Svi su pristrasni, nema savrsenih. Pa sad da li je nesto nebulozno ili apsurdno polazi od tacke gledista, meni je nebulozno verovati u nesto za sta ne postoje dovoljno dobri dokazi, a vernicima je nebulozno sto mi ateisti ne verujemo u njihovog boga pa sad ko je tu lud a ko pametan opet zavisi sa koje se strane gleda

Ovo si dobro napisao. Ja zato i nemam potrebu da nekome nešto dokazujem, i uvjeravam da je Hrist jedini spas. Svako treba sam da, na osnovu svojih predpostavki, zaključaka i uvjerenja formira stav.   

« Poslednja izmena: 18. Jan 2009, 19:46:24 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Jedan je profesor na fakultetu izazvao studente pitanjem: "Da li je Bog stvorio sve sto postoji na zemlji?"
Jedan student je hrabro odgovorio: "Da, stvorio je."
"Bog je sve stvorio?" - pitao je ponovo profesor.
"Da, profesore." - ponovo je odgovorio student.
Profesor je odgovorio: "Ako je Bog stvorio bas sve na zemlji, onda je on stvorio takodje i zlo, jer zlo postoji, i sudeci prema pravilu - da nasa djela govore ko smo mi - Bog je zao."
Student je nakon tog odgovora zacutao.
Profesor je bio zadovoljan samim sobom i hvalio se studentima kako je vrlo jednostavno dokazao da je hriscanstvo samo jedan mit.

Jedan drugi student podigao je ruku i rekao: "Mogu li vas ja nesto pitati, profesore?"
"Naravno" - rekao je profesor.
Student je ustao i rekao: "Postoji li hladnoca, profesore?"
Profesor je odgovorio: "Kakvo pitanje? Naravno da postoji. Tebi nikada nije bilo hladno?"
Mladic je odgovorio: "Cinjenica je da hladnoca ne postoji. Prema zakonu fizike, ono sto mi smatramo hladnocom - zapravo je nedostatak topline. Predmeti ili ziva bica se mogu proucavati kad imaju ili prenose energiju, a toplina je ono sto cini da tijelo ili materija prenose energiju. Apsolutna nula (-460 stepeni f) je potpuno odsustvo topline, materija postaje inertna i nesposobna za bilo kakvu reakciju na toj temperaturi. Hladnoca ne postoji, mi smo stvorili tu rijec da opisemo kako se osjecamo kad nemamo - topline."

Student je nastavio: "Profesore, postoji li tama?"
Profesor je odgovorio: "Naravno da postoji."
Student je odgovorio: "Jos jednom ste pogrijesili.Tama je, zapravo - nedostatak svijetla. Svijetlo mozete proucavati, ali tamu ne. Tacnije, mozemo koristiti Newtonovu prizmu da razbijemo bijelo svijetlo i proucimo razlicite valne dubine svake boje. Ne mozemo izmjeriti mrak. Zrak svijetla moze se probiti u svijet tame i osvijetliti ga. Kako mozete znati koliko je odredjeni prostor taman? Ono sto mozete izmjeriti je kolicina svijetla koje je prisutno. Nije li to tacno? Tama je termin koji je covjek izmislio da bi pokazao sto se dogadja kada nije prisutno svijetlo."

Konacno, mladi covjek je upitao: "Profesore, postoji li zlo?"
Sad vec pomalo nesiguran, profesor je odgovorio: "Naravno, kao sto sam vec rekao. Vidimo ga svaki dan - u primjerima covjekovog nehumanog ponasanja. U masi kriminala i nasilja u svijetu. To je cvrst dokaz postojanja zla."
Na to je student odgovorio: "Zlo ne postoji, profesore. Ili barem ne postoji samo za sebe. Zlo je jednostavno - odsustvo Boga. To je kao tama i hladnoca - rijec koju je covjek stvorio da bi opisao odsustvo Boga. Bog nije stvorio zlo. Zlo nije kao vjera, ili kao ljubav koje postoje, kao sto postoje toplina i svijetlost. Zlo je ono sto nastaje kad covjek nema Bozije ljubavi u svom srcu. To je kao hladnoca koja nastupa kada nema topline, ili tama koja nastaje kada nema svijetla."
Profesor ga je cutke posmatrao.
Mladicevo ime je bilo - Albert Einstein.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
izvodjacu duh. experimenta, ima li neki link za to srebro Serboa Smile

Pokusacu da iskopam informaciju cim budem nasao vremena

« Poslednja izmena: 18. Jan 2009, 23:15:10 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
 Pirox,vrlo lep text,svaka čast.

Ako se ne varam ipak,Ajnštajn je 'otkrio' atomsku bombu..Baš je pomogao čovečanstvu.

Text je sjajan pa ipak se provlači kroz njega da "Ne možemo bez boga i njegove ljubavi","Odsustvo Boga",itd.

Ljudska bića nemaju ničeg zlog kao prirodno ponašanje u sebi-genima,čemu god. Ono kako smo oblikovani to nam je ali generalno,ljudska bića nisu zla. Mi smo manipulisani maximalno i iz toga nastaje zlo ne iz samog čoveka.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Jedan je profesor na fakultetu izazvao studente pitanjem: "Da li je Bog stvorio sve sto postoji na zemlji?"
Jedan student je hrabro odgovorio: "Da, stvorio je."
"Bog je sve stvorio?" - pitao je ponovo profesor.
"Da, profesore." - ponovo je odgovorio student.
Profesor je odgovorio: "Ako je Bog stvorio bas sve na zemlji, onda je on stvorio takodje i zlo, jer zlo postoji, i sudeci prema pravilu - da nasa djela govore ko smo mi - Bog je zao."
Student je nakon tog odgovora zacutao.
Profesor je bio zadovoljan samim sobom i hvalio se studentima kako je vrlo jednostavno dokazao da je hriscanstvo samo jedan mit.

Jedan drugi student podigao je ruku i rekao: "Mogu li vas ja nesto pitati, profesore?"
"Naravno" - rekao je profesor.
Student je ustao i rekao: "Postoji li hladnoca, profesore?"
Profesor je odgovorio: "Kakvo pitanje? Naravno da postoji. Tebi nikada nije bilo hladno?"
Mladic je odgovorio: "Cinjenica je da hladnoca ne postoji. Prema zakonu fizike, ono sto mi smatramo hladnocom - zapravo je nedostatak topline. Predmeti ili ziva bica se mogu proucavati kad imaju ili prenose energiju, a toplina je ono sto cini da tijelo ili materija prenose energiju. Apsolutna nula (-460 stepeni f) je potpuno odsustvo topline, materija postaje inertna i nesposobna za bilo kakvu reakciju na toj temperaturi. Hladnoca ne postoji, mi smo stvorili tu rijec da opisemo kako se osjecamo kad nemamo - topline."

Student je nastavio: "Profesore, postoji li tama?"
Profesor je odgovorio: "Naravno da postoji."
Student je odgovorio: "Jos jednom ste pogrijesili.Tama je, zapravo - nedostatak svijetla. Svijetlo mozete proucavati, ali tamu ne. Tacnije, mozemo koristiti Newtonovu prizmu da razbijemo bijelo svijetlo i proucimo razlicite valne dubine svake boje. Ne mozemo izmjeriti mrak. Zrak svijetla moze se probiti u svijet tame i osvijetliti ga. Kako mozete znati koliko je odredjeni prostor taman? Ono sto mozete izmjeriti je kolicina svijetla koje je prisutno. Nije li to tacno? Tama je termin koji je covjek izmislio da bi pokazao sto se dogadja kada nije prisutno svijetlo."

Konacno, mladi covjek je upitao: "Profesore, postoji li zlo?"
Sad vec pomalo nesiguran, profesor je odgovorio: "Naravno, kao sto sam vec rekao. Vidimo ga svaki dan - u primjerima covjekovog nehumanog ponasanja. U masi kriminala i nasilja u svijetu. To je cvrst dokaz postojanja zla."
Na to je student odgovorio: "Zlo ne postoji, profesore. Ili barem ne postoji samo za sebe. Zlo je jednostavno - odsustvo Boga. To je kao tama i hladnoca - rijec koju je covjek stvorio da bi opisao odsustvo Boga. Bog nije stvorio zlo. Zlo nije kao vjera, ili kao ljubav koje postoje, kao sto postoje toplina i svijetlost. Zlo je ono sto nastaje kad covjek nema Bozije ljubavi u svom srcu. To je kao hladnoca koja nastupa kada nema topline, ili tama koja nastaje kada nema svijetla."
Profesor ga je cutke posmatrao.
Mladicevo ime je bilo - Albert Einstein.
Slepac, pa od njegove bombe je za 5 sekundi umrlo 50 000 ljudi ni krivi ni duzni, a da bog ipak postoji.
« Poslednja izmena: 18. Jan 2009, 23:42:45 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Za Magic Master

Prvo ovo je tema Istina ili Laz dakle to sto se ti smatras bombardovanim je vice versa jer
mi svi drugi se takodje osecamo uvredjeni sa tvojim stavom jer je zasnovan na starim idejama .
Svi smo zainteresovani za ovu temu.Radi se o tome da je religija zastarela i potrebna joj je modernizacija koja je u skladu sa danasnjim svetom ,naukom i razumevanjem ljudi.

Vidim nisi ni pogledao ni jedan jedini argument od 24 koje sam postavio nije vazno.

mozda cemo od tebe napraviti Dzedaja  a mozda ti od nas vernike.

Pomozi mi da razumem ,prestani da se svadjas i optuzujes ako ne mozes nista novo da doprineses,daj bar neke odgovore kao vernik.

Ja imam puno pitanja ,

Prvo zasto Bog koji je svemoguce bice tako nesposoban i menja svoje odluke?

Ako je Bog stvorio coveka i sve druge zivotinje zbog cega je toliko puno nepotrebnih i stetnih karakteristika razlicitih vrsta sto zive na zemlji?

Ako je Bog svemoguc,zasto ne uspeva da popravi i sredi probleme zemlje to jest sveta?

Ako je bog stvorio Univerzum specificno za zivot kako to da ga je toliko mnogo nepodobno prazno i bez zivota?

Ako je Bog bio inspiracija za razne svete knjige u Svetu zasto one imaju u njima toliko nepotrebnih stvari i protivrece jedna drugoj?

Ako je Bog izvor moralnost,i zasto su njegovi zakoni tako okrutni?

Kako to da je greh pominjuti njegovo ime u besu a nije greh zrtvovati svog sina?

« Poslednja izmena: 19. Jan 2009, 08:33:20 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 145 146 148 149 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 02:07:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.