Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bez pucanja!  (Pročitano 4180 puta)
31. Dec 2005, 13:36:15
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.0
mob
Apple iPhone SE 2020
Policija apeluje na građane da budu oprezni s pirotehnikom

Bez pucanja!

BEOGRAD - Načelnik Odeljenja beogradske policije za javni red i mir Budimir Poluga apelovao je na građane da ne pucaju iz vatrenog oružja za vreme proslave novogodišnjih i božićnih praznika, i da budu oprezni pri upotrebi pirotehničkih sredstava.

"Kada je u pitanju upotreba pirotehničkih sredstava, deca i odrasli moraju maksimalno da zaštite sebe, ali i svoju okolinu tokom slavlja", rekao je Poluga za Tanjug. On je naglasio da je u pojačanim akcijama policije, koje će trajati do polovine januara, privedeno 70 ljudi i zaplenjeno više od 200.000 komada raznih eksplozivnih naprava, svetlećih raketa, vatrometa i druge pirotehničke opreme. Upozoravajući da pirotehnička sredstva treba upotrebljavati na otvorenim mestima, Poluga je naglasio da najveću opasnost predstavljaju "rakete", koje mogu iznenada da promene pravac kretanja i da zapale objekte. "Povrede i opekotine po licu i rukama, najčešće nastaju zbog nestručnog i neopreznog rukovanja", kazao je Poluga.

Zakon o prometu eksplozivnih materija predviđa novčanu kaznu od 2.100 do 21.000 dinara i zatvor do 30 dana, za njihovu nedozvoljenu upotrebu, dok je Krivičnim zakonom Srbije propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora, zbog nedozvoljene trgovine eksplozivnim materijama. Nedozvoljena upotreba pirotehničkih sredstava, po Zakonu o javnom redu i miru, kažnjava se iznosom od 2.000 do 20.000 dinara i zatvorom do 60 dana. Za krivično delo izazivanja opšte društvene opasnosti upotrebom vatrenog oružja, predviđena je zatvorska kazna od šest meseci do sedam godina.
   
      

Oštro s pijanim vozačima

Načelnik uprave saobraćajne policije MUP-a Stojan Jovanović upozorio je da neće biti tolerancije za vozače koji se tokom praznika opredele da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Policija će pojačati kontrolu i nastojati da pijane vozače isključi iz saobraćaja i adekvatno ih kazni. On je apelovao na vozače da budu tolerantni.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.