Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 16:37:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beogradski Sindikat  (Pročitano 34033 puta)
01. Maj 2007, 19:36:14
Ucesnik diskusija


Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson W810i
Imate li sta o njima Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


ovaj nick je glup,novi nick je lazasm......:D

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2103
Zastava sm
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 6600 i N73
sta ti treba.znam da je osnovan 1999.
IP sačuvana
social share
Edit by Livingston: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


CS Maniac

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 5699
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k300i
Predistorijat 

Red Zmaja- su krajem devedesetih osnovala 3 repera (Djoka,Vladica i Boka) od kojih je samo jedan pravi i zivi na Kipru.
TUMZ – grupa je nastala 1998. i brojala je četiri člana. Za sobom je ostavila nekoliko pesama i zajedničkih nastupa.
MC Flex – solo mc nastao 10.1.1977. Covek koji je krstio Beogradski sindikat i bio prvi dugogodisnji predsednik istog.

1999.
21. marta nekoliko dana pred početak bombardovanja Beograda zvanično je nastao Beogradski Sindikat, bend koji je u narednim godinama definitivno izmenio muzičku scenu Srbije. Na zajedničkom koncertu tri mlade hip hop grupe u KST-u (gore pomenuti: Red Zmaja, Tumz i MC Flex) dogodila se velika fuzija i stvoren je Sindikat, osmočlana gerilska rap formacija.

Te godine usledilo je još nekoliko nastupa, mahom u istom prostoru, KST-u. Sindikat tada još uvek nije imao svoje pesme već su njihovi nastupi više bili koncepcija, svaka od grupa članica izvodila je svoje pesme. Krajem 1999. –te Sindikatu se priključio i deveti član Shef Sale A.K. To se dogodilo na koncertu u Domu Omladine krajem novembra te godine. Grupa je u to vreme počela intenzivno da osmišljava svoje nastupe. Pravljeni su miksevi matrica, prve zajedničke pesme... ali je i tada jedna od ključnih stvari bila spontanost i nepredvidivost na nastupu od čega se i dan danas ne odustaje. Sindikat je u početku pravio više hip hop žurke nego prave koncerte a sa njima su u to vreme nastupale i neke od danas takođe poznatih imena srpskog hip hopa (Bad Copy, Juice,...)   

2000.
Od početka 2000. – te grupa je počela da planira i polako sprema svoj prvi album. Takođe, nastavili su se mnogobrojni nastupi tako da do kraja te godine nije bilo maltene ni jednog kluba u Beogradu gde Sindikat nije nastupio.Leto je obelezio nastup na prvom Exit festivalu (pre njegove profesionalizacije). U decembru je snimljena prva pesma u studiju – Divljina.

 2001.
Početkom februara Sindikat nastavlja sa radom u studiju i snima pesmu – BS, BS. Ubrzo nakon toga usledili su pregovori sa izdavačkom kućom Automatik, a kasnije i potpisivanje ugovora za prvi album Sindikata. Dotle je sledilo nekoliko nastupa, da bi u maju grupa otputovala na muzičko pozorišni festival Passages u Nansiju (Francuska). Po povratku iz Nansija, Sindikat je imao svoj najveći nastup do tada, na trgu Republike u sklopu promotivnog koncerta za soundtrack filma Munje. Dva dana nakon toga u bašti SKC-a nastupili su kao podrška bendu Kanda, Kodža i Nebojša, na njihovom oproštajnom koncertu.U junu te godine snimljen je spot za pesmu Divljina, u režiji Đorđa Jovanovića. Od avgusta grupa je nastavila rad u studiju a 29. novembra album je bio gotov. 

  2002.
 Najveći događaj početkom 2002. bila je promocija i objavljivanje prvog albuma Sindikata – Bsssst...Tišinčina. Usledilo je nekoliko nastupa u Beogradu (koncert u KST-u) i Novom Sadu u sklopu promocije albuma. Na leto bend je održao koncert u klubu Pećina na Tašu. U septembru 2002, Sindikat objavljuje svoje prvo nezavisno izdanje, singl Govedina, koja je za kratko vreme digla ogromnu prašinu za sobom. Sredinom novembra održan je najveći koncert Sindikata do sada, u velikoj dvorani SKC-a, a ubrzo nakon toga nekoliko koncerata širom Srbije.

 2003.
Novu godinu Sindikat je proslavio nastupom u Sava centru, a početak godine definitivno je obeležilo drugo nezavisno BS izdanje- prvi album Ajs Nigrutina / Nigrutinski rečeno.

Preuzeto sa oficijalnog sajta
IP sačuvana
social share
         
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Predistorijat
Red Zmaja- su krajem devedesetih osnovala 3 repera (Djoka,Vladica i Boka) od kojih je samo jedan pravi i zivi na Kipru.
TUMZ - grupa je nastala 1998. i brojala je cetiri clana. Za sobom je ostavila nekoliko pesama i zajednickih nastupa.
MC Flex - solo mc nastao 10.1.1977. Covek koji je krstio Beogradski sindikat i bio prvi dugogodisnji predsednik istog.
1999.
21. marta nekoliko dana pred pocetak bombardovanja Beograda zvanicno je nastao Beogradski Sindikat, bend koji je u narednim godinama definitivno izmenio muzicku scenu Srbije. Na zajednickom koncertu tri mlade hip hop grupe u KST-u (gore pomenuti: Red Zmaja, Tumz i MC Flex) dogodila se velika fuzija i stvoren je Sindikat, osmoclana gerilska rap formacija.
Te godine usledilo je jos¡ nekoliko nastupa, mahom u istom prostoru, KST-u. Sindikat tada jos¡ uvek nije imao svoje pesme vec su njihovi nastupi vise bili koncepcija, svaka od grupa clanica izvodila je svoje pesme. Krajem 1999.-te Sindikatu se prikljucio i deveti clan Shef Sale A.K. To se dogodilo na koncertu u Domu Omladine krajem novembra te godine. Grupa je u to vreme pocela intenzivno da osmisljava svoje nastupe. Pravljeni su miksevi matrica, prve zajednicke pesme... ali je i tada jedna od kljucnih stvari bila spontanost i nepredvidivost na nastupu od cega se i dan danas ne odustaje. Sindikat je u pocetku pravio vise hip hop zurke nego prave koncerte a sa njima su u to vreme nastupale i neke od danas takodje poznatih imena srpskog hip hopa (Bad Copy, Juice,...)
2000.
Od pocetka 2000.-te grupa je pocela da planira i polako sprema svoj prvi album. Takodje, nastavili su se mnogobrojni nastupi tako da do kraja te godine nije bilo maltene ni jednog kluba u Beogradu gde Sindikat nije nastupio.Leto je obelezio nastup na prvom Exit festivalu (pre njegove profesionalizacije). U decembru je snimljena prva pesma u studiju - Divljina.
2001.
Pocetkom februara Sindikat nastavlja sa radom u studiju i snima pesmu - BS, BS. Ubrzo nakon toga usledili su pregovori sa izdavackom kucom Automatik, a kasnije i potpisivanje ugovora za prvi album Sindikata. Dotle je sledilo nekoliko nastupa, da bi u maju grupa otputovala na muzicko pozorisni festival Passages u Nansiju (Francuska). Po povratku iz Nansija, Sindikat je imao svoj najveci nastup do tada, na trgu Republike u sklopu promotivnog koncerta za soundtrack filma Munje. Dva dana nakon toga u basti SKC-a nastupili su kao podrska bendu Kanda, Kodza i Nebojsa, na njihovom oprostajnom koncertu.U junu te godine snimljen je spot za pesmu Divljina, u reziji Djordja Jovanovica. Od avgusta grupa je nastavila rad u studiju a 29. novembra album je bio gotov.
2002.
Najveci dogadjaj pocetkom 2002. bila je promocija i objavljivanje prvog albuma Sindikata - Bsssst...Tisincina. Usledilo je nekoliko nastupa u Beogradu (koncert u KST-u) i Novom Sadu u sklopu promocije albuma. Na leto bend je odrzao koncert u klubu Pecina na Tasu. U septembru 2002, Sindikat objavljuje svoje prvo nezavisno izdanje, singl Govedina, koja je za kratko vreme digla ogromnu prasinu za sobom. Sredinom novembra odrzan je najveci koncert Sindikata do sada, u velikoj dvorani SKC-a, a ubrzo nakon toga nekoliko koncerata sirom Srbije.
2003.
Novu godinu Sindikat je proslavio nastupom u Sava centru, a pocetak godine definitivno je obelezilo drugo nezavisno BS izdanje- prvi album Ajs Nigrutina / Nigrutinski receno.
Nastavak price ce uslediti uskoro...

   Domaca hip hop scena...sta tu ima da se kaze? Godinama nista novo ne izlazi (a da je dobro i da vredi), sve sto vredi su pojedini demo izvodjaci koji su jos uvek undergound, albume izdaju uglavnom likovi koji su u zivotu od hip hopa culi par albuma 2 Paca, Drea i Cypressa, eventualno WTC...beskrajne price o ratu na ulici, pucnjavama, drogi i slicnom ghetto/gangsta tematikom...sve u svemu, nista se ne menja od 95-96, sve jedna te ista prica koja je mozda tada i bila aktuelna i nova, pa samim tim i interesantna ali nasi reperi nikako da shvate da nije dovoljno da se nikad prostiji i gluplji stihovi rimuju preko (uglavnom kradenog ili obradjenog) beat-a vec da treba da se pokusa i nesto vise da se kaze. Medjutim, sa pocetkom 2002. (bolje ikad nego nikad) dolazi nam konacno jedan autorski projekat domace produkcije koji pokusava da nesto promeni po tom pitanju. U pitanju je album grupe Beogradski Sindikat BSSST...Tisincina koji konacno donosi neku svezinu na nasu scenu.
Sindikat cine grupe T.U.M.Z. (Tehnika Upravljanja Mikrofonom i Znanjem) i Red Zmaja zajedno sa solistima MC Flexom i Shefom Saletom. Svi oni sljakaju jos od negde ''97 a ujedinili su se u Sindikat '99. Uradili su dosta pesama, i zajedno i svako za sebe, ali nikako nisu uspevali da se probiju iz underground-a. To su uspeli tek sa pesmom Divljina koja je originalno uradjena za soundtrack filma "Zemlja istine, ljubavi i slobode" koji je izdat u vrlo,vrlo malom tirazu. Sto preko sindikalne ekipe i ljudi oko njih, sto preko njihovih ortaka koji su je sirili dalje, ova pesma je postala hit jos pre nego sto je izasla na bilo kom albumu. Preko nje, ljudi su saznali za BS i zainteresovali se za jos neke njihove pesme. Divljina je prosle godine objavljena na Tilt kompilaciji, za nju je uradjen i spot i postala je hit - fazon je u tome sto je pesma prvobitno uradjena skroz kao parodija (sindikalci pricaju kako su neizmerno bogati, sve im se moze, i tako...) a nasla je put do sirokih narodnih masa pre svega jer je preozbiljno shvacena od strane mnogobrojne 'shabanske' domace publike kojima je to postao hit br. 2 (odmah iza Cece - '39.2' Smiley ), ali dobro, kako god bilo, Sindikat i njegovi clanovi su uspeli da privuku paznju javnosti i da lansiraju jos nekoliko pesama kao i, eto, ceo album.
Da pocnem sa recenziranjem albuma. Pocecu sa produkcijskim delom - ovo je verovatno najbolje isproducirani album domace proizvodnje (mada tu i nije neka konkurencija). Uglavnom su korisceni razni semplovi, solidno uklopljeni uz postojece beatove tako da generalno instrumentali ne zvuce lose. Sto se tekstova tice, BS na albumu pokazuje razlicite stilove - generalno u tekstovima ima vise kompleksnosti nego kod nasih ostalih hip hop izvodjaca mada ima i par 'proseravanja' Smiley (o tome nesto kasnije. Njihov stil repovanja je prilicno raznolik (s obzirom da ih je u grupi devetorica) - okarakterisacu ih redom: Shkabo, koji se pojavljuje na vecini pesama nema neki narocito dobar stil a rime mu variraju od pesme do pesme (mestimicno dobre,mestimicno lose); Djole (a.k.a Iznogud) ima najkarakteristicniji fazon repovanja, neko rasta repovanje koje dosta dobro zvuci; Dica, treci clan grupe Red Zmaja pored ove dvojice, ima samo 1 verse na celom albumu koji nije los ali nije ni preterano dobar; zatim MC Flex koji se takodje pojavljuje na skoro svakoj pesmi i koji je prica za sebe- cas ima prilicno dobar flow i gotivne borbene rime a cas repuje ko klinac od 15 godina, o tome nesto kasnije; Shef Sale, po meni najbolji MC u ovoj grupi, ima takodje karakteristican i energican glas i prilicno dobar flow i gotivne lyricse; sto se tice clanova grupe T.U.M.Z. (Blaza, Darko, Ognjen i Marko) imao sam prilike da se uverim da kad se potrude mogu da napisu sasvim pristojan tekst ali kao MC-evi mi se ne svidjaju nesto posebno jer su im i glasovi i nacini repovanja u najmanju ruku 'chudni' (ipak imaju dobre ideje, i o tome nesto kasnije).
Posle intro-a Budjenje album otvara pesma Dolazi Sindikat.Ovo je dosta dobro odradjena pesma, cela u nekom 'manifest' fazonu - tema je predstavljanje 'sindikalne filozofije' obogacena borbenim rimama (kao i vecina njihovih pesama) atipichnim za domaci hip hop sto je jos jedan plus ovom albumu. Sledi Duga Je Ulica u kojoj Flex i T.U.M.Z. nadahnuto pricaju o ulici koja je u ovom slucaju metafora za zivot (koji je nemoguce normalno voditi bez borbe i suocavanja sa preprekama). Zatim vec pomenuti hit Divljina, inace jedna od tri pesme-parodije na ovom albumu koje su BS uradili kao takozvani 'Dzukachki Sindikat'. Odmah posle nje na redu je i druga pesma iz pomenute trilogije, Slatke Male Maloletnice u kojoj sindikalci kroz blagu parodiju prozivaju starije likove koji setaju klinke a sve to uz blago zezanje (skroz opustena pesma). Posle nje na redu je pesma Z.DZ.T.SH. (Iz Budzeta Miks) u kojoj repuju Flex i Red Zmaja (pun naziv "Za Dzabe Te Shkolujem") i to je jedina pesma na kojoj se pojavljuje treci clan Reda Zmaja, Dica. Pesma kao pesma je manje vise ok, uglavnom neki blagi battle fazon (ako mogu to tako nazvati) upucen fake MC-evima. Sledi pesma Samo Jedan Zivot u kojoj Flex i Blaza poucno pricaju o zlu zvanom narkomanija i savetuju sve mladje slusaoce da se ne bave time. Njih dvojica, kao sto vec rekoh, nemaju neki mnogo upecatljiv stil repovanja a sto se rima tice (na celom albumu) variraju od gotivnih lirickih shema do gluposti i 'osnovackog' rimovanja, ali dobro...sve u svemu, moze se nesto i nauciti iz ove pesme. Dolazimo do osme pesme pod imenom Shkabo Maestro i ponovo grupa Red Zmaja. Njen solista Shkabo, glavni protagonista ove pesme, kao sto rekoh, nije neki sjajan MC i nema neku posebno dobru vestinu rimovanja ali na mahove vidimo neki potencijal (znaci: ima i par interesantnih verse-ova na albumu ali i par bezveznih,kao i ceo BS). U ovoj pesmi konkretno Red Zmaja pricaju o svemu onome sto je wack kod nas ("Beograde, sve je tu slabo, dolazi Shkabo.....") - u prvom planu losha domaca hip hop scena (slazem se!).
Drugu polovinu albuma zapocinje pesma Znaj koju izvode Marko iz T.U.M.Z.-a i Shef Sale. Pesma je prilicno solidna, Shef Saletov verse je prilicno dobar (odlicno zvuci u kombinaciji sa njegovim gotivnim glasom), Markov je nesto losiji ali 'moze da prodje' Smiley...sve u svemu, jos jedna od boljih pesama ponovo sa nekom battle tematikom . Posle nje sledi pesma Na Bojnom Polju (Viteshka II) u kojoj BS upotrebljavaju znamenja slavne srpske istorije (danas su svi patriote Smiley ) i opisuju svoju bitku sa Turcima... uz par semplova iz filma "Kosovski Boj" i 'agresivan' instrumental lepo nam prenose tu bitku (mada nekima to moze zvucati i kao kompletno proseravanje ali to je vec stvar ukusa Smiley ). Posle nje dolazi na red jedan od mojih favorita na albumu, Zalazak Treceg Sunca u kojoj Shkabo i Ogi (T.U.M.Z.) uz prilicno mracnu atmosferu opisuju neke SF tripove (ima tu i rituala i borbe sa vojskama iz druge dimenzije i jos nekih interesantnih stvarcica Smiley ) ....O Shkabu sam vec dosta rekao, Ogi ima prilicno smesan glas za repovanje ali dobro, niko nije savrsen....Instrumental je isto mracan i odgovara sadrzaju pesme. Zatim sledi Markov jednoipominutni solo Gorila U Magli - nije losa stvar, ponovo neki zanimljivo mracan beat mada njegovo repovanje pomalo chudno zvuci...ali interesantna je stvar. Dolazimo do jedne od najboljih stvari na albumu, BS! BS! u kojoj (osim Dice i Darka iz T.U.M.Z.-a) svi imaju po verse. Ovo je tekstualno mozda i najbolja stvar na albumu, ponovo neki 'agresivniji' battle stil...Po meni mozda i jedna od najboljih yu hip hop pesama ikad snimljenih. U ovoj pesmi BS pokazuju svoj sasvim solidan liricki potencijal, vrlo netipican za ostatak nase takozvane hip hop scene. Necu sada citirati gotivne rime jer ih ima dosta a ova recenzija se ionako oduzila Smiley (ako nekog interesuje neki text javite se i poslacemo vam na mail). Posle nje stizemo do treceg dela trilogije 'Dzukachki Sindikat', pesme Plejersko Ponashanje. Kapiram da je pesma uradjena kao zajebancija (Flex shatro prica sa svojim klincem i prica mu svoj zivotni put u BS-u), ali meni licno se ova pesma ni kao takva uopste ne svidja (ali naravno, svako ima pravo na svoje misljenje). Mozda sam suvise ozbiljan da bih je shvatio Smiley. Poslednja pesma na albumu je Misli O Moci koju izvode clanovi grupe T.U.M.Z. i koja potvrdjuje ono sto sam vec rekao (da T.U.M.Z. mogu da napisu odlicne tekstove). Ovde vidimo neki filozofski pogled na zivot nesvacenog 'glavnog junaka' koji luta po bespucu zivota i pokusava da se izbori sa nedacama...sve u svemu, veoma dobra stvar, i instrumental i rime su na nivou - zato se i nasla u top 5. Album zatvara outro Nek Nas Ne Zaborave u kojem sindikalci pevaju deo jedne narodne pesme...
Ono sto je sigurno je da je ovo, i pored par malih nedostataka, ubedljivo najbolji yu hip hop album svih vremena sa najzrelijim i najslozenijim rimama (sem na par mesta) i najbolje odradjenom produkcijom i beatovima. Stoga je ovo album koji definitivno treba imati u svojoj kolekciji. Sto se ocene tice, meni je ono sto sam cuo sasvim dosta da im dam 80% (a mislim da ko god ovde izda hip hop album treba u startu da dobije 50% ocene Smiley ). Nadam se da ce Sindikat tako nastaviti i da ce nam doneti jos dosta dobrih albuma...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 3Gs
Beogradski sindikat možda završava karijeru

Beogradski sindikat trenutno snima svoj treći album, koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine, i mogao bi da bude medju poslednjim izdanjima u karijeri tog hip hop sastava.

"Potrudićemo se da uradimo vrlo zanimljiv album, jer će to možda biti jedan od naših poslednjih albuma. Već imamo dosta godina rada iza sebe. Možda je vreme da se povučemo i ostavimo mesta mladjima", rekao je Beti član Beogradskog sindikata Fedja Dimović.

U slučaju da Sindikat prestane sa radom, Dimović kaže da će njegovih 11 članova "nastaviti da se bave muzikom na neki način", najverovatnije kroz svoju izdavačku kuću "Prohibicija", koja će izdavati albume mladih hip hop muzičara.

Novi album još uvek nema naziv, a Dimović kaže da bi se na njemu moglo naći dosta materijala koji je preostao od rada na drugom albumu "Svi zajedno" (2005).

Beogradski hip-hoperi privukli su pažnju srpske javnosti posle singla "Govedina" (2002) u kome je na kritički način opevan veliki broj aktuelnih srpskih političara. Sličan po tematici bio je i singl "Oni su" objavljen uoči skupštinskih izbora u januaru ove godine.

"Na novom albumu biće raznih tema, ali nećemo se mnogo baviti politikom što verovatno svi očekuju. Od 50 naših pesma do sada su samo četiri bile političke, ali nas ipak prati epitet da smo politički bend", kaže Dimović.

Prema njegovim rečima, Beogradski sindikat planira da novi album snimi sa "nekim ozbiljnim gostima", ali još ne žele da otkrivaju ko će sve to biti.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


CS Maniac

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 5699
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson k300i
E steta sto zavrsavaju karijeru
IP sačuvana
social share
         
Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 16696
Zastava Stuttgart
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 
Shto zaaaaaaaaaadnjiiiiiiiiiiiiiiii iiiiii Smile Smile Smile

Neceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, idem da se buniiiiiiiiiiiiiim, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


ovaj nick je glup,novi nick je lazasm......:D

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2103
Zastava sm
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6600 i N73
evo nova pesma od beogradskog sindikata.nije cela jer jos nije izasla al svejedno iako nije cela dobra je.vredi skinuti
http://rapidshare.com/files/67849705/BG_Sindikat_-_Ale_ale____.mp3

valjda moderatori nece skinuti ovu pesmu sad odavde.....ionako nije cela neka ljudi cuju
« Poslednja izmena: 06. Nov 2007, 16:43:59 od čćž »
IP sačuvana
social share
Edit by Livingston: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija


Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 57
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K700i
beogradski sindikat... ima jedna pesma koja je super, moj drug ih ooooooooooooobbbbbbbbbbbbbbbbo oooooooooooooooooooožžžžžžžžžžžžžaaaaaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! tako ad ću doneti sutra nesto!!!
IP sačuvana
social share
The Red Hot Chili Peppers

BEST!!!!!!

And a Kiss, Forever...

The my love.....
Pogledaj profil WWW Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija


Zodijak
Pol
Poruke 177
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Izvinite sto ozivljavam tebu bez nekog posebnog razloga ali me jako zanima kada ce da snime novi album???
Ako je neko nacuo nesto,bilo sta,recite jel me bas zanima...
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 16:37:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.