Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли је Гаврило Принцип заслужио улицу у Београду?
Да. Он је херој, родољуб и борац за слободу.
Не. Он је терориста.
Немам одговор/не знам
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Београд: Улица Гаврила Принципа  (Pročitano 22625 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
Симболички неглогичности су тек врх леденог брега.
Или да вам је лакше да схватите: Зар је једина разлика између Срба и бивших Срба, што у загребу нема Улице Војводе Момчила Ђујића ( то је онај брадати чика, који је уместо да се моли Богу (и чека ''свој ред'') на згражавање граЏана, узео нож и кренуо да коље 'рвате ?

Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2011, 17:05:31 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Ja sam godine proveo sa tobom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung 
То није тема.  Smile
Не пљујем ја никог.

Симптопматско је да бројни Срби немају своје улице, а да се оне дају разноразном међународном олoшу: џону кенедију, џону ленону, милану младеновићу...и многе друге ''нелогичности'' које говоре против идеје да је то Србски град.

Отворио сам теми о Гаврилу Принципу, и граЏани кажу да он није заслужио улицу у њиховом граду.
Ја их питам, ко је онда заслужио?

Slazem se da ima nelogicnosti kada je u pitanju imenovanje ulica...ali to kako koja stranka dodje na vlast tako ih i preimenuje...

Bez obzira na to Gavrilo Princip ulicu zasluzio nije...on je svojim aktom indirektno poslao stotine hiljada Srba u smrt...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Bez obzira na to Gavrilo Princip ulicu zasluzio nije...on je svojim aktom indirektno poslao stotine hiljada Srba u smrt...

Kao i Knez Lazar. I Karadjordje. I Milos Obrenovic. I vojvoda Stepa Stepanovic. I Misic Zivojin. Svi su oni imali akte posle kojih je dosta srba stradalo. To mu dodje tvoje vidjenje istorije.

A pazi sad, ide jos bolje: Vecina naroda Srbije je svojim aktom bio odgovoran za stotine hiljada mrtvih, martovske demonstracije 1941-ve.

Zbog Titovih akata imali smo dosta mrtvih srba. Zbog Drazinih akata imali smo dosta mrtvih srba.

Sta je zakljucak? Bukvalno: Lako je tudjim penisom mlatiti po gloginjama i lako je biti general posle bitke. Postoji istorija kakva jeste i srbi koji seru po sopstvenoj istoriji.

Tebi je Milos Obrenovic samo jedan srpski zlocinac koji je preoteo vlast od svog kuma, a meni su i on i njegov kum jedni od najzasluzenijih ljudi sto je ja danas zovem Petar, Luka, Marko, a ne zovem se Muhamed, Ferid ili Kutlaj, a zivim u Beogradu, a ne u Kucuk-Alija Sitiju. Isto zahvaljujuci njima. Wink

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung 

Kao i Knez Lazar. I Karadjordje. I Milos Obrenovic. I vojvoda Stepa Stepanovic. I Misic Zivojin. Svi su oni imali akte posle kojih je dosta srba stradalo. To mu dodje tvoje vidjenje istorije.

A pazi sad, ide jos bolje: Vecina naroda Srbije je svojim aktom bio odgovoran za stotine hiljada mrtvih, martovske demonstracije 1941-ve.

Zbog Titovih akata imali smo dosta mrtvih srba. Zbog Drazinih akata imali smo dosta mrtvih srba.

Sta je zakljucak? Bukvalno: Lako je tudjim penisom mlatiti po gloginjama i lako je biti general posle bitke. Postoji istorija kakva jeste i srbi koji seru po sopstvenoj istoriji.

Tebi je Milos Obrenovic samo jedan srpski zlocinac koji je preoteo vlast od svog kuma, a meni su i on i njegov kum jedni od najzasluzenijih ljudi sto je ja danas zovem Petar, Luka, Marko, a ne zovem se Muhamed, Ferid ili Kutlaj, a zivim u Beogradu, a ne u Kucuk-Alija Sitiju. Isto zahvaljujuci njima. Wink

To sto si ti napisao je tacno da su svi od njih odgovorni za stradanje Srba...ali isto tako su ti ljudi i puno toga ucinili da Srbiji bude bolje i imaju dela iza sebe na koje mozemo samo da budemo ponosni! Zivojin Misic je za mene licno najveca srpska istorijska licnost!

A sta je Gavrilo Princip uradio pozitivno za Srbiju? Nije cak ni placao porez Srbiji jer verovatno da za zivota nije ni video Srbiju Smile
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Ako ti je Zivojin Misic najveca srpska istorijska licnost, onda ti nece biti tesko da objasnis sta je to on ostavio iza sebei sta je to "puno" ucinio? Sta konkretno?

Verujem da znas, a mozda i ne znas da je konkretno organizacija Mlada Bosna imala za cilj da Bosnu, odnosno srbe iz Bosne, teritorije gde su srbi cinili vecinu, pripoji maticnoj drzavi Srbiji, jer su se usled delimicnog politicko-diplomatskog fijaska nakon oslobodilackih ratova 1875/78, srbi iz Bosne osetili izdano. Tadasnja Srbija i Crna gora su dobile satro neku nezavisnost, dok je Bosna i dalje ostala turska pod austrougarskom okupacijom, dogovor je bio da austrougari okupiraju tu teritoriju na 30 godina. A obzirom da je Mlada Bosna bila u odlicnim odnosima sa tajnom organizacijom Crna Ruka, koja je bila pro-slovenski orijentisana, pre svega srpska, koja je imala za cilj ujedinjenje svih juznih slovena. Saberes dva i dva i znas ko je za koga radio i kakvi su im bili interesi.

Dodas jos i to da se vecina clanova Mlade Bosne borilo dobrovoljno na strani srpske vojske iz Srbije. Dodas i to da je Apis dobio brojna i velika odlikovanja u Srbiji. Cak je i rehabilitovan nakon Solunskog procesa ali verujem da nisi toliko duboko zalazio u istoriju tog doba.

Primer iz realnog zivota: Sad neki nesretni srbin Djoka Djokic ubije Tacija na KiM i krene sibanje sa siptarima. Nakon 4 godine, dobijemo rat i onda se pojavi neki Pera Peric koji izjavi da nas je Djoka grdno sjebao. Naravno, Pera Peric nije imao problem sa teritorijom jer je ziveo u Vrscu, nisu ga tlacili sipci feat. KFOR i on apsolutno nije u stanju da rasudjuje realno, jer, po covekovoj prirodi brine o sebi, svojoj porodici u svojoj "avliji".

To sto je atentat bio neposredni povod za izbijanje Prvog svetskog rata, to ne znaci da rata ne bi uopste ni bilo da do atentata nije doslo. Vec su se tadasnje svetske sile uveliko pripremale za rat i grupisale svoje saveznike i pravili dilove. Srbiji je bio objavljen rat 28 jula, Rusiji 1 avgusta, Francuskoj 3 avgusta, a da pritom ni Rusija, ni Francuska nisu ni na koji nacin ugrozavali bilo koju clanicu centralnih sila. Zapadni front je bio duzine od oko 500-600 km, istocni 1500-1600km, a opet su bili podjednako krvavi i razarajuci.

Karadjordje je smatran od strane turaka za teroristu, to je isto bio i Gavrilo Princip za austrougare, Tito je bio komunisticki terorista za naciste i tako u nedogled. Adem Jasari je ubijao srpske civile na Kosovu, danas je jedan od najvecih siptarskih heroja, dok je za nas prljavi terorista. I pored toga, Srbi u sred Beograda ugoste siptarske "umetnike" koji velicaju lik i delo pomenutog Jasarija. To, naravno, samo kod nas moze.

Jedini problem nasih generala Pavkovica i Lazarevica je bio sto su srbi, da su kojim slucajem ameri, bili bi savetnici Obame i Busa i visoki oficiri sluzbi bezbednosti. NJih dvojica su uspeli da izjebu Veslija Klarka kao niko u njegovoj vojnoj karijeri. Ali su za nas zlocinci koji ce robijati 22 godine u Hagu, zlocinci koje ces ti verovatno pljuvati. I to nije tvoja krivica, nisi ti glup.

Koliko god to cudno izgledalo i smesno zvucalo, srbi su u svakom od ratova u 19 i 20-tom veku uvek bili na pravoj strani. To je u svakom ratu krvavo placeno, ogromnim gubicima i zrtvama. DA li je trebalo tako da bude? Mozda i nije. Mozda je jednostavno trebalo da budemo naci saveznik, sve dok sovjeti nisu usli u Rumuniju i Madjarsku, posle samo svrgnemo naci vlast, postreljamo 10-20 naci funkcionera ili 200-300 i resen problem. Sigurno bi smanjili zrtve za bar 50%.

Ali to je vec politika. Nijedna individua nema veze sa tim. Politicarima treba oduzeti ulice, borcima ne, treba im davati. Rat nastaje kad diplomate sjebu stvar, a ne kad vojnik zapuca. Tadic bi bez problema prihvatio svih 10 tacaka ultimatuma koje je Austrougarska uputila vlastima tadasnje Srbije.

Sto se tice poreza, to je prilicno smesno. Ne znam jel PDV bio 8% ili 18%.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung 
Lepo si ti to sve ispisao ali ja i dalje nisam cuo sta je Gavrilo Princip pozitivno uradio za Srbiju da bi dobio svoju ulicu? Ispisao si o Pavkovicu i zlocinima NATO pakta, o izdajici Tadicu, o heroju Jasariju, ovde si izneo svoje politicko misljenje a samo Principa nisi pomenuo a to je valjda tema...a temu o srpskoj politici imas ispod ove...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Drugi, treci i cetvrti pasus ti nisu dovoljna ilustracija? Ali ajde da ti malo sazmem to, posto je preobimno. Gavrilo Princip sa organizacijom Mlada Bosna je radio iskljucivo za srpske interese u Bosni, a njegova organizacija je bila prosrpska 101%. Na skali od 1 do 100, da je zasluzio onih 1,2 da mu se dodeli neka ulica, opet je zasluzniji od Dzordza Vasingtona npr.

U daljem izlaganju sam dao neke istorijske podatke i povlacio paralele ali to ocigledno nisi razumeo. Ti si nasuprot svemu video "moje" politicko misljenje. Jos kad bi mogao da mi pokazes gde je isto navedeno i sta od toga nije istorijska cinjenica bio bih zahvalan?

Moje politicko misljenje je sledece:
Meni je srbin iz Republike Srpske iz recimo Prijedora isti srbin kao onaj iz Knjazevca. Druga je stvar ako ti mislis da su tamo neki drugi srbi.

Ako vec ne znas sta je to Zivojin Misic uradio za srbe, a ti napisi tako.

A sledeci put, kada mene pocnes da upozoravas na skretanje teme, procitaj svoje postove u ovoj temi i brzo ces skapirati da ima gomile ordinarnih gluposti, tj. da blage veze sa istorijom nemaju, kao ni sa temom.

A sta je Gavrilo Princip uradio pozitivno za Srbiju? Nije cak ni placao porez Srbiji jer verovatno da za zivota nije ni video Srbiju Smile

Ajde da te malo prosvetlim, Gavrilo Princip je 1912 dosao u Beograd i upisao tadasnju prvu musku gimnaziju, pa je hteo da se prijavi u dobrovoljce kod cetnickog oficira Tankosica, a sa njim je otisao u Prokuplje, gde se su slavili pobede u Balkanskim ratovima. Zbog malog rasta ili zbog cega vec je odbijen da bude u Tankosicevoj gardi, pa je nastavio skolovanje u Beogradu da bi se 1914 vratio u Sarajevo. Ovo su istorijski podaci. Izgleda je on proputovao Srbiju vise nego ti. Smile

Ovo tvoje sto sam citirao je zaista glupost, zar ne?

I da dodam da je ubio okupatorskog vodju, nije ga ubio u Becu ili Budimpesti, vec u Sarajevu, svom rodnom gradu, u svojoj zemlji okupiranoj od strane svabenzija.
« Poslednja izmena: 21. Okt 2011, 12:36:01 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung 
Ako je srpski inters bio da se u Bosni ubije Ferdinand i zapocne rat sa Austo-Ugarskom u trenutku kada samo sto su se zavrsila 2 balkanska rata onda je on srpski heroj!

A vazno je da ti znas koliko sam ja proputovao Smile no necu ici na taj nivo prozivki Smile

Za Zivojina Misica otvori temu pa da pricamo Wink
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 802
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung 
Citat
I da dodam da je ubio okupatorskog vodju, nije ga ubio u Becu ili Budimpesti, vec u Sarajevu, svom rodnom gradu, u svojoj zemlji okupiranoj od strane svabenzija.

Upravo tako! I bas zato on treba da ima ulicu u Sarajevu ako vec nema takvu...a u Bgd nema njegovo ime sta da trazi jer za Srbiju nista covek dobro nije ucinio...Nista ja nisam rekao za imena Dzordza Vashingtona ili Kenedija da li je njihovo ime zasluzeno da bude u Beogradu...ovde se komentarise Gavrilo Princip a za mene je on Bosanac koji moze da ima zasluge samo vezane za Bosnu...za BGD i Srbiju je vezan koliko je 2 godine studirao i toliko o tome...
IP sačuvana
social share
EKOF NAVIJA ZA ZVEZDU!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.