Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8273 puta)
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat
Inace mozes da napravis naocare za sunce sa dioprtrijom kod opticara. Nije losa stvar ko konstantno ne seda na naocare za sunce kao ja.

Ма ја бих сочива најрадије.

Ајде то што не видим неког, јебига... углавном су упознати да сам ћорав...него рецимо ноћу седнемо у башту да пијемо, и онда другар фазон "гле ову", "гле ону", а ја живо појма немам шта се дешава Smile и после ме тако пита јел си видео онај авион што је гледала... реко који бре авион шта причаш Smile
« Poslednja izmena: 23. Jul 2015, 00:08:05 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Sociva sto pre. Vreme leti, lete i avioni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Ima primera onih sto su menjali svoj jezi za tudj i kako su prosli...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung Galaxy S2
Moj sin (4 i po) koristi kompjuter i tablet vec vise od godinu dana. Na tabletu su mu pazljivo instalirane igrice za decu koje sam ja izabrao - puzle, memorije, trke kolima i jos neke. Voli da djuska uz Prodidzi.

Na kompjuteru zna da se koristi misem i da upali youtube da gleda Masu i Medu, kako se oblikuje plastelin i sl. A poceo je sam da uci engleski preko crtanih filmova i malo sa nama. Zna da prepozna sva slova i brojeve, a ponesto zna i da napise kredom na tabli.

Ne vidim nikakav problem da mu dajem tablet 3-4 nedeljno po pola sata i kompjuter oko 1 sat dnevno.

Moji su poceli malo ranije. Mobilni i igre za decu (logicke) od neke 2.5 godine. Iznenadili su se kada su videli moju staru nokiju koja nema ekran osetljiv na dodir (prirodno je da telefon to ima).

Sto se tice desktopa:

ArtRage 4 - simulira vodene boje, tempere, flomastere i ulje i platno.

Мислим ја сад не желим некоме да попујем како се васпитава дете нити желим да ургирам како треба а како не... мени лично је само боље да пузле слаже на патосу а игру меморије игра картама. Мени би било важније да ми дете пре свега не изгуби вид са 7 година.

Pre nekih 15tak godina je primeceno da deci 60Hz TV nije dovoljan (tada se jos uvek koristio CRT).

Deca su nekako videla da slika treperi.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2015, 12:44:55 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.89
mob
Qtek 666
Citat
Jest da je nasa, tj Srpska cirilica originalna, ali npr kad neki stranac vidi Vecernje Novosti u Nemackoj ili Svajcarskoj, on ce prvo pomisliti da su to Ruske novine. Dok ako vidi na latinici ( posto ima i cirilicna i latinicna verzija), oni odmah pomisle da su Hrvatske. Eto zbog toga sam pisao da bi bilo bolje da izgleda drugacije, tj lepse, da bude prepoznata u svetu kao Srpska
Знаш, природно је да су сличне јер су настале од једног те истог писма, а толико колико је оригинална руска, толико је оригинална и наша, и бугарска, и македонска...
Слично је и са осталим писмима. Сва су морала да се створе од неког, као што су се и језици развили од неког, нпр. сви словенски су настали од прасловенског, па старословенског... Smile
И што се савршености тиче, наше писмо је сигурно једно од најсавршенијих на свету (један глас = једно слово). Који народ/језик  може да се похвали са бољим писмом?
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Citat
Који народ/језик  може да се похвали са бољим писмом?

Сад ће Станислав да ти објасни Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.89
mob
Nokia 6630, valjda
Који народ/језик  може да се похвали са бољим писмом?

pa recimo engleski... sa 26 slova opisuju 30+ glasova... to je daleko bolji odnos  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Svaka primena matematickog modela na jezik je besmislena...

Zemo nemoj se ljutis... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung SGH-E590
Nisam lingvista pa ne znam mnogo o tome sta je "najbolje", ali znam da nemaju sva pisma istu osnovu. Mi evropljani imamo alfabetska pisma, a ovi drugi imaju drugacija pisma. Japanci, Korejanci, Kinezi, Arapi, Jevreji itd. imaju skroz drugaciji nacin pisanja i ko zna mozda neka i jesu dobra i jednostavna pisma. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.156 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.