Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 02:41:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bela ladja  (Pročitano 49644 puta)
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Βεστήτωρ

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 95
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
. . . velika glupost, ja mislim da u seriji nisu angazovani toliki poznati glumci ne bi je niko ni gledao. . .   Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi koji mrze, to su najpre glupaci, a zatim i kukavice, ali nikad heroji.
I udarac u dupe je korak napred
Βασιλεὺς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Uhhh... Sam po sebi Pavic je najcesce pravio lose scenarije za svoje serije... Ovoga puta ih je kompletirao u jednu, blago receno, nespojivu smesu, koja zaudara na umetnost kica i sunda. U svakom slucaju, gluma, i pored moje dobre volje da razumem, lici na obicnu diletantsku smiru... A kako i ne bi kad su se epizode fabricki proizvodile zarad novca, a ne zarad cak ni U od umetnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Aleksandar Dunić o novim epizodama „Bele lađe”
Ćirko je rešio da prkosi Šojiću
Autor: N. Džodan | Foto:Z. Raš | 24.01.2009. - 05:00

Aleksandar Dunić tumači ulogu batlera Ćirka u seriji „Bela Lađa”, čija treća sezona počinje sutra u 20 časova na RTS-u. Iako će se u novim epizodama promeniti odnos između Srećka Šojića i njegovog najbližeg saradnika, Aleksandar ističe rad sa Milanon Gutovićem kao nezaboravno iskustvo, inspirativno za čitavu ekipu.

- Ta linija koju nastavljamo između Šojića i batlera u neku ruku će se izmeniti. Batler će sticati veći autoritet i situacija će se shodno tome menjati. Taj inferiorni odnos će se promeniti tako što će batler imati više samopouzdanja i više slobode da mu kaže šta misli. Dosadašnja situacija je postala nepodnošljiva i batler je počeo da se ne slaže sa Šojićem - počinje priču Aleksandar Dunić za „Blic”.

Da li i batler ima političke ambicije?
- Batler Ćirko nema ideju o postizanju političke koristi. On je kao refleksija u ogledalu jednog simpatično nakaznog lika. Šojić je jedna vrhunska jegulja od čoveka. On nema čvrst moralni obrazac i sposoban je poput ribe da isklizne iz ruku. Njegova sposobnost da se adaptira je beskrajna. Batler je čvršćih moralnih okvira, i ta dva čoveka će ostati krajnosti. Batler, u stvari, ima dobre želje za Šojića i želi mu dobro, pa može da se kaže da se kroz ovaj lik slavi život i ljubav prema čoveku.

Šta će se dešavati sa vašim likom u novom serijalu? Uključeni su i novi likovi.
- Pošto snimamo po etapama, i ja ću tek videti šta će se dogoditi. Dobiću devojku koja radi u stranoj ambasadi i videćemo kako će se odvijati taj odnos. Ona je pragmatičnijeg duha, žena sklona poslovnim odlukama koje nisu na njenu štetu, tako da je to za moj lik osveženje. Uglavnom sam bio vezan za Šojića i malo za Tiku Špica, a sada se pojavljuje i dama.

Kako izgleda snimati sa Milanom Gutovićem?
- Raditi sa Lanetom je nezaboravno iskustvo. To je praznik za dušu za sve članove ekipe pošto on stvara dobru atmosferu oko sebe. Vedrina duha i vrcavost je na svakom koraku u toku snimanja. Zahvaljujući njemu, ceo rad je začinjen komikom i svi se onda trude da budu duhovitiji nego što jesu. Bilo je dana kad nismo mogli da snimamo po nekoliko sati jer smo svi imali napade smeha. Dešavalo se da su i kamermani morali da napuste snimanje neke scene zbog smeha, pa je i mikrofon stalno bio u kadru, tako da je reditelj morao da napravi pauzu jer nije moglo da se snima… To je samo dokaz da je smeh svima potreban i duboko verujem da najveća dela u glumi dolaze iz ležerne atmosfere. Pogotovo kad je komedija u pitanju.

Da li ste zadovoljni scenarijom za treći serijal?
- Pošto je Siniša Pavić bio veoma nadahnut, Šojićev lik je ekspertiza kako izgleda moralna kreatura od čoveka. Lane u svojoj ulozi toliko deluje spontano da je to samo dokaz da su se našli vrstan pisac i vrstan glumac. Za Ćirka je veliko osveženje ta promena emocija. Bilo je logično da se posle dva nastavka taj odnos sa Šojićem promeni. I u realnom životu ne može glupost da se večito slavi, a da se ne reaguje i ne odgovori. Sa velikim nestrpljenjem sam čekao nastavak rada i kada sam dobio tekst, video sam da je odličan. Čak sam se smejao sam čitajući scenario, a nadam se da će publika biti zadovoljna i da će sa zadovoljstvom gledati nove epizode - zaključuje Aleksandar Dunić.

Svi političari su pomalo Šojići
Koliko po vama „Bela lađa” oslikava savremenu političku situaciju?
- Mislim da je serija inspirisana našom situacijom. To nije serija stvorena u glavi, nego je proistekla iz života. Ako se pogleda geneza lika Srećka Šojića još od „Tesne kože” pa do danas, vidi se razvojni put jednog društva. Elita koja je već bila debelo moralno načeta pre 25 godina, zahvaljujući lošem sistemu vrednosti, sada se nalazi na čelu društva. A kriza elite stvorila je krizu nacije. Ne mislim da je lik Šojića rađen po nekom političaru. Taj lik je opšte mesto svih njih zajedno. Svi su oni pomalo Šojići. Naravno, uvek postoje izuzeci. U svakom kukolju nađe se poneko zrna žita.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy Nexus
po meni, katastrofa... ne znam sta to treba lanetu ? kes ?
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 1100
Ма ја кад видим Шојића мого би да гледам серију сто дана непрекидно,мене заболе за сценарио,сама појава шоића мени је довољно интересантна,забавна и комична...
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava Ниш брее ...
OS
UNIX
Browser
Opera 10.00
mob
Nokia E52
Ма ја кад видим Шојића мого би да гледам серију сто дана непрекидно,мене заболе за сценарио,сама појава шоића мени је довољно интересантна,забавна и комична...
Ништа не додајем, а потписујем горе цитирано. Smile
IP sačuvana
social share

"Са Вером у Бога, за Краља и Отаџбину"

"Чујте Срби-чувајте се себе", и "Књига о Милутину"- (http://forum.burek.com/index.php/topic,207224.170.html).

"Свето Писмо"- верзија за мобилне телефоне:http://forum.burek.com/index.php/topic,152532.70.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Siniša Pavić o novom serijalu „Bele lađe“ koji na RTS-u kreće večeras
Šojić je rešio da osvoji vlast
Autor: Neven Džodan | Foto:B. Puljević | 25.01.2009. - 00:01

Novi serijal sa dogodovštinama Srećka Šojića i ostalih junaka popularne serije „Bela lađa“ počine da se emituje večeras. Siniša Pavić, scenarista, u intervjuu za „Blic“ kaže da ga ne zanima masovna popularnost serije, već da bi voleo da ona bude shvaćena sasvim ozbiljno, kao svedočanstvo jednog vremena. On otkriva da će u novim epizodama Šojić po svaku cenu hteti da osvoji vlast, a gledaoci će moći da vide i nove likove u seriji.

– Mi smo u nekoj vrsti drame ili pameti, to je stvar izbora. Bolje da to bude komedija nego drama. S komedijom stojimo bolje. Pokušavam da u „Beloj lađi“ opišem taj tranzicioni ciklus ili divlji kapitalizam, kako to još zovu... nešto divlje postoji ili smo mi malo podivljali i ja pokušavam o tome da kažem u seriji. Serija se bavi vrlo živom aktuelnom stvarnošću, a postupak mora biti takav da se ne poistoveti s njom, odnosno da mi izvadimo iz stvarnosti ono što je karakteristično za označavanje ove, uslovno rečeno, epohe.

Šta je po vama obeležje sadašnjeg vremena?
– Naša današnja epoha je beznađe, život od danas do sutra, sposobnost da se podvali… Nekada je bila najveća pretnja „turiću te u novine“, to je bilo kao da se kaže „staviću te na stub srama“. Postojalo je poimanje ugleda i časti. Čak i kod nepismenog naroda postojalo je pravilo ponašanja. Danas svakom možete reći da je lopov ili ubica, a da se niko zbog toga ne sekira. To je atmosfera da se čovek zapita zašto bilo ko da odgovara ako ukrade nešto, to je erozija morala. Običan, mali čovek gleda na koji se način bogate ljudi i zašto bi onda neko držao do morala. Već živimo u jednoj vrsti tragedije koja može da ima i posledice. Mislim da je ovo ozbiljna komedija i da ispod te komike, tog lika Šojića koji deluje smešno… iza tog lika se krije naša drama. Gde bi on u normalnom društvu mogao da opstane? Takav lik je vrlo karakterističan za naše društvo.

Jeste li očekivali da će serija postići ovoliku popularnost?
– Mnogo stvari je popularno i nisam se uvek radovao popularnosti. Ponekad mi neko kaže da mu se dopada u mom radu nešto što ja ne smatram uopšte bitnim, a promakne im ono što je bitno. To je masovna popularnost. Kada pišem ne vodim računa o tome. Kada se piše ovakav tekst, ne smete da vodite računa o tome šta će vam doneti popularnost.

Da li će i u novom serijalu u prvom planu biti politika?
– Tema je politika i o onaj ko hoće da osvoji vlast. Kažu, odnegde se pojavila loša vlast. Vlast je slika nas samih. Mi smo je birali i biramo je stalno sami. Svaku vlast koju smo imali, sami smo birali. Lako je danas postati popularan praveći viceve na račun političara ali to neće ostaviti traga. Ta vrsta satire je kratkog daha. „Bela lađa“ će ostati svedočanstvo koliko smo bili lakoverni da ne vidimo laž. To se odnosi ne samo na politiku, nego i na druge sfere.
nHoće li se novim epizodama pojaviti i neki novi junaci?
- Imamo nove likove, malo preobražene junake, stranog ambasadora, tajkune koji finansiraju stranke… Jednu od novih uloga tumači Jelena Jovičić, vrlo je ambiciozna i prezire Šojića. Ona je nezaposleni profesor književnosti koji hoće da zavede red u prosveti, naravno preko ministra Ćirka (Aleksandar Dunjić).

Da li bi ulogu Šojića mogao da odigra i neko drugi ili pišete direktno za Milana Gutovića?
– Pišem direktno za njega. Došao sam na ideju za seriju kada sam već formirao taj lik, tako da smo Lane i ja uspostavili konsenzus u radu. Ja sam zadovoljan kako on igra, a on je zadovoljan kako ja pišem. Serija ipak počiva na njemu kao zamajcu. Ima scena koje su brilijantno odigrane, ni ja ih ne bi drugačije zamislio, a glumac ne može dobro da odigra lik ako ga ne oboji svojom ličnošću.

U kojoj meri je dozvoljeno da Šojić improvizuje neki tekst?
– Moj dijalog je takav da je svako oduzimanje i dodavanje suvišno. Svaka reč je dugo vagana, uzima se u obzir koliko traje scena, replika, pauza i u okviru toga se iskazuje vrednost glumca. A improvizacija da neko dodaje šta mu sine nije dozvoljena. U komediji nema improvizacije, to mora da bude najbolje organizovan žanr. Šojić mora uvek u glavi da ima nekoliko opcija jer stalno mora da pravi greške. Na primer, ako kaže četiri, mora rukom da pokaže tri prsta.
nOn je lider koji ne zna ništa a svi ga slede?
– Mora da se postavi pitanje zašto ga svi slede. Zato što on zna suštinu – da ne bude uhvaćen! Njemu nije bitno da li je Florida ostrvo ili poluostrvo, ali njemu je važno da ne bude uhvaćen. Tako kaže da „kod nas za tri pokradena glasa ljudi izlaze na ulice da lupaju u šerpe i duvaju u pištaljke, dok Floriđani puštaju balone“.

Pratite li redovno domaća politička zbivanja?
– Naravno da pratim. Nekad sam bio sudija trideset godina i imam sposobnost da relativizujem stvari. Kad je bilo bombardovanje 1999. ja sam znao i za gore situacije jer su meni padale bombe i ’41 i ’44 godine. Tako da ne može niko da mi prodaje rog za sveću. Ima scena u kojoj Šojić traži od Ćirka da ga upozna s ambasadorom i obeća mu ministarsko mesto. Ćirko ga pita kakva će to vlada da bude ako njih dvojica budu ministri i da to neće moći dugo da potraje, a Šojić odgovara: „Dovoljno, Ćirko, ako budemo radili s pun kapacitet. Sve je moguće uz stranu podršku.“ Vi vidite da on u stvari govori suštinsku stvar. To misli 90 odsto onih koji upravljaju našom političkom situacijom. Tuga se veže sa smehom.

Koliko novih epizoda gledaoci mogu da očekuju?
– Mislim da ćemo završiti ukupno petnaest epizoda. Ova serija je jako teška za rad. Nije fora u pričanju priče, svaka serija mora da bude kreirana da ima određeni značaj u okviru konteksta. Tako Šojić kada ide u pozorištu da gleda Hamleta zna zašto to radi. Zato što će sedeti pored ambasadora. Mora da ćuti (što je strašno za njega) i da gleda tamo nekog na sceni kako razgovara sa lobanjom. Ali ako je to za dobrobit građana, žrtvovaće se – zaključuje Siniša Pavić.

Bez pravih političara
Da li biste voleli da u seriji vidite i pravog političara?
– Ne bih voleo. Ne bih da na taj način pravim seriju popularnom i da tako privlačim publiku. Koga Lane ne privuče, taj me ne zanima. Taj političar ne bi ni glumio, a čim nema kreacije glumca, to nije to. Kada bi se samo imitirao život u seriji, to bi bilo dosadno.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Posle katastrofalne gledanosti prethodnih epizoda sta je konkretno uticalo na gospodu sa javnog servisa da finansiraju i ovaj projekat koji je u startu osudjen na propast? Kazu ljudi da Pavic pogadja sta je problem u srpskom drustvu, a ko za ime boga ne pogadja? 90% staraca koji svako vece ispred prodavnice cevce pivo znaju sve to u svako doba dana i noci. Nista novo druze Pavicu. Ako ne naleti na nista novo i interesantno publika se razilazi... Briga me sto je Pavic Pavic, ocu za pare od pretplate da gledam nesto zanimljivo a ne hiljade serija odavno istrosenog Pavica... Pruzite priliku nekom drugom, dosta nam je Pavica!
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Napred Plavi !!!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7649
Zastava Prestonica Sandzaka
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6300
Upravo tako Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 22258
Zastava Winterfell
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson HGPORI
Posle katastrofalne gledanosti prethodnih epizoda sta je konkretno uticalo na gospodu sa javnog servisa da finansiraju i ovaj projekat koji je u startu osudjen na propast? Kazu ljudi da Pavic pogadja sta je problem u srpskom drustvu, a ko za ime boga ne pogadja? 90% staraca koji svako vece ispred prodavnice cevce pivo znaju sve to u svako doba dana i noci. Nista novo druze Pavicu. Ako ne naleti na nista novo i interesantno publika se razilazi... Briga me sto je Pavic Pavic, ocu za pare od pretplate da gledam nesto zanimljivo a ne hiljade serija odavno istrosenog Pavica... Pruzite priliku nekom drugom, dosta nam je Pavica!

Smile Smile Smile   Slazhem se u potpunosti .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 02:41:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.