Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Behind the Candelabra / Iza kandelabra (2013)  (Pročitano 1345 puta)
04. Jul 2013, 22:42:55
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Behind the Candelabra / Iza kandelabra (2013)

>> IMDb <<



 Opis Filma:

Američki reditelj Stiven Soderberg predstavio se u Kanu kontroverznim ostvarenjem "Behind the Candelabra'' (Iza kandelabre) u kome Majkl Daglas i Met Dejmon tumače ljubavni par.
Priča prati intimni odnos između ekcentričnog pijaniste Valentina Liberačija, jedne od zvezdi Las Vegasa tokom 1970-ih godina, i njegovog mladog asistenta Skota Torsona, po čijoj je autobiografiji film snimljen.
Virtuoz na klaviru i ekstravagantni šoumen, Liberači je bio poznat po tome što je nosio napadnu odeću sa šljokicama i ulazio na scenu u sjajnoj limuzini, dovodeći žene u publici do ekstaze.
Do kraja života je odbijao da javno prizna svoju homoseksualnost. Umro je od side 1987.
U Soderbergovom možda poslednjem filmu pre najavljenog povlačenja, u ulozi gej ljubavnog para nalazimo dvojicu holivudskih "teškaša" koji su izgleda odlučili da razbiju svoj imidž dominantnog muškarca.
Izveštačenog Libeačija savršeno igra gotovo neprepoznatljivi Majkl Daglas, dok u ulozi njegovog mladog ljubavnika briljira Met Dejmon.
U svakom slučaju, "Behind the Candelabra" je naj-gej film na Kroazeti u godini u kojoj je Francuska legalizovala istopolne brakove.
Soderberg je rekao da se naše društvo kreće u pravom smeru što legalizuje gej brakove i da će se ljudi za 50 godina pitati zašto se to uopšte dovodilo u pitanje.
Film koji je kritika mahom pozitivno ocenila, nije prošao cenzuru američkih distributera već je, pod oznakom da je „previše gej” odmah prebačen za TV prikazivanje.
Scene u kojima Met Dejmon i Majkl Daglas leže zagrljeni u krevetu ili ispijaju šampanjac nagi u džakuziju verovatno će mnoge šokirati, ali će sve druge ova povremeno dirljiva gej ljubavna priča zabaviti.
Met Dejmon kaže da su Daglas i on koristili sopstvena bračna iskustva kao inspiraciju za film.
- To je ljubavna priča, film o pravoj dugotrajnoj vezi. I Majkl i ja smo u dugogodišnjim brakovima i mogli smo da se povežemo sa svojim likovima – kazao je Dejmon novinarima u Kanu, našalivši se da je sada u društvu nekih od najboljih glumica na svetu koje su bile sa Daglasom u krevetu na velikom ekranu.
- Sada imam o čemu da pričam sa Glen Klouz i Šeron Stoun - kazao je Dejmon.



Žanr: Biography | Drama | Romance

Režiser: Steven Soderbergh

Glavne uloge: Matt Damon, Scott Bakula, Eric Zuckerman

Izvor teksta

blic.rs/
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
  Odmah da napišem nemam ništa protih ni homoseksualizma (koji je za mene bolest i moda) ni homoseksualaca sve dok svoje sklonosti ili nastranosti obavljaju kao svi mi iza naša četiri zida. Problem nastaje onog trenutka kad požele (za početak) jednom godišnje da okupiraju gllavni deo grada pod parolom da su im ljudska prava ugrožena. Moja i prava drugih da za početak ne možemo da prođemo ulocom jer je put blokirala razuzdana grupa polugolih muškaraca (od kojih se neki ponosno vodaju u lancima) za tu gospodu i gospoje ne postoje.
  Liberači nije bio takav, on se uspešno krio i zaista je smešno to kako su samo homoseksualci koji su ga prvi put videli u životu znali koga gledaju ili slušaju. Za običan svet on je bio normalan. O dotičnom nisam znao ništa, tek kad sam pronašao film u prodavnici i počeo da guglam video sam ko je. Tako sam doznao i da je ovo navodno poslednji Soderbergov film jer namerava da ode u penziju.
  Dok sam gledao ovaj film prvo što sam pomislio je da je famozni gej lobi stao iza njega ali sam kasnije tu misao odbacio jer u njemu ima dosta elemenata koji su baš protiv njega. Ova dva zvučna glumačka holivudska imena su solidno obavili posao mada je to mogao umesto njih bilo ko drugi da uradi. Šminka čini čuda pa je tako i u ovom slučaju u kom se najviše radillo na K.Daglasu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.