Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 14:09:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bedno se osecam!  (Pročitano 13366 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja bih ti preporucio brate da nadjes drugi posao, jer tog coveka nikada nece biti briga za tebe, i uvek ces biti u bedaku. To je Americki sistem sto mi kod nas. Da ti ja kazem nesto. Radio sam u kompaniji skoro 3 godine, za sve tri godine su mi govorili da sam sledeci na redu za Superviser-a. Ja sam cekao, vreme se menjalo, i meni su govorlili na cemu da radim. I ja sam radio cisto da bih dobio ono sto sam krvavo zasluzio. Radio sam 14 duplih smena, nikada nisam kasnio. Dolazio sam ranije, ostajao sam kasnije, i na kraju sam dobio razgovor od 30 sekundi u kojem mi je rekao da sam isuvise nezavistan i da se ne slazem sa pravilima na poslu. Ali sve je to bilo ne vazno. Moj trud i moj znoj je propao, i tada sam odlucio da nadjem drugi posao. Ali u medjuvremenu, najgori ljudi su postali Sefovi. Ulizice, vucibatine i devojke koju su davale svoju p'''' za polozaj dok sam ja unistavao sebe uzaludno.
Na drugom sam poslu, bolje placen ali vise stresa i muke. I mislim se danas je svuda tako.
Stisni zube i unistavaj sebe iznutra jer negde drugde moze biti gore. Moji sefovi su sve dvolicnjaci, na jednom te pomaze na drugom ti lomi kosti i jede utrobu. Smej se non stop bez obzira da li si ljut ili ti je tesko.
Moj brate kazem ti iskreno pokusaj da nadjes negde drugde posao, mozda ces biti vece srece nego ja. Ali vreme se promenilo, i ljudi teze ka robotskom ponasanju, bez emocija i osecanja, mrtva linija koja ide samo pravo i nigde ne odskace.
Smrt u dusi!
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
sa komunikacijom moze se srediti probleme i na radnom mestu, Twsico sto ti dozivis to je taj apsurd kad te niko nece saslusati, al vredni smo za to... Ti sefovi isti imaju taj problema, samo imaju taj `prednost` da moze se sa inbecilnom statusom sortirati svoje misli oko posao.U tome ako hoces pomagati daj samo jako odredjeno infe, il ako hoces propastiti onda daj i ne zanimljive u vezi sa sefom i posaom, al onda kladim se da izgubis posao. Ipak najtezije raditi sa mozgom, i bas zbog suvise infe. Odredjenost i znaj sta hoces, to je taj poudarnost sto svima pomozi na posao.Ako hoces i da stignes do kariera onda moras i biti Machiavelican sa tom da to bude i po radu efikasno.
Al kazem da rese nekome problem to je 5 minuta, zato postoje sefovi, zbog tog pet minuta. Imaju puno takvih pet minuta oni.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 262
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6101 2.0
Sve sto sam  postigao postigao sam svojim radom. Sve sam radio i njeno sto sam vec rekao. Ali ona je takav tip, zeli potpunu kontrolu nad svima, i misli da je najpametnija ali nije, ocekivala je da joj budem zahvalan ali ne znam zasta. Po njoj trebam da cutim i da radim sve sto mi kaze pa cak i u bunar da skocim kad mi kaze. Ali ne odbrusio sam joj, jednom je moralo da pukne negde. Nisam kreten bar toliko. A da menjam posao nemam gde drugo u gradu da radim. I ziv sam i nadam se da ce me premestiti. Poz vec je kasno poprilicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Twisko................pa gde si prijatelju hehe,sta ima,jos se boris......... Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 262
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6101 2.0
Borim se a ona sad trazi najmanju sitnicu da se izdere na mene. Samo ne zna da ce i njeno vreme proci i da nije nedodirljiva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 80
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Njeno vreme je odavno proslo izgleda. Zato se tako i ponasa. U svakom slucaju ti si na dobitku. Jos uvek mozes da nadjes drugi posao a za nju je to malo teze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 262
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6101 2.0
Da znam. Ona ima 30 god rada a ja 3. Ona je izborana, ja mlad, mogu jos da ucim, da napredujem, i nadam se da ce me premestiti u drugi objekat gde ce me bar postovati kao osobu i radnika, ne moram da napredujem jos, nije mi to trenutno vazno. Ma vidi onaj koji treba da vidi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Srbiji treba zakon protiv mobinga
Epidemija zlostavljanja na poslu širi se Srbijom
Autor: R. Marković | 22.03.2008 - 06:00

Mobing, odnosno psihičko zlostavljanje na poslu, čiji je cilj da se zaposleni navede da sam napusti radno mesto, kao epidemija se širi Srbijom, zaključeno je na jučerašnjem skupu posvećenom ovom problemu, koji je organizovao Savez samostalnih sindikata Beograda.

Da ova pojava uzima sve više maha svedoči podatak da se više od pola poziva, koje je lane dobila služba za žrtve Viktimološkog društva Srbije, odnosilo na pozive u vezi sa zlostavljanjem na poslu.
Mobinga, naravno, ima i u razvijenom svetu. Međutim, za razliku od situacije u našoj zemlji, radnici su tamo zaštićeni zakonom koji reguliše ovu oblast, pa je nedavno zabeležen i slučaj žene koja je zbog zlostavljanja na poslu dobila 15 miliona evra materijalne nadoknade.
Kod nas se u zakonima ova pojava i ne pominje. Naš zakon o radu uopšteno zabranjuje uznemiravanje i diskriminaciju na poslu, ali zakon o mobingu, kao specifičnoj pojavi koja se teško dokazuje, Srbija još nema. Zato je i inspekcija rada nemoćna da deluje u ovakvim slučajevima.
Ova pojava, prema rečima Senada Jašarevića, profesora na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, rezultat je savremenih kretanja koja su dovela do velike konkurencije među zaposlenima, koji „rade jedni drugima o glavi“ kako bi zadržali svoje radno mesto.
- Sve manje mislimo jedni na druge i sve je manje solidarnosti među ljudima. Došlo se dotle da se uspešnost menadžera meri time koliko je radnika otpustio - ukazao je Jašarević.
Najčešće žrtve mobinga jesu tek zaposleni i radnici pred penzijom, zatim mirni i povučeni radnici niže stručne spreme, kreativne osobe, te oni koje obično zovemo poštenjacima. Zlostavljanje može biti od kolega istog ranga ili od nadređenih. Šefovi moberi deluju tako što namerno potcenjuju radni doprinos žrtve, daju joj ili premalo ili previše posla.
Mobing na radnom mestu, ukazala je Mirjana Vuksanović, klinički psiholog Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli, ostavlja ozbiljne posledice na zdravlje žrtve. Osim što padaju u depresiju i osećaju se socijalno izolovano, pate od glavobolje, poremećaja sna, srčanih tegoba, promena na koži, a neretko se odlučuju i na samoubistvo.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 262
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6101 2.0
Sta da se radi treba se boriti za svoja prava. Moj sef shvata da ne ume bez mene da radi bilo sta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
gde si twisko,je si ziv.............. Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 14:09:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.702 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.