Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Apr 2024, 06:46:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bayern Munchen  (Pročitano 318100 puta)
Svedok stvaranja istorije


Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21465
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Ponosni vlasnik samog sebe

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 39829
Zastava Ovde sam negde
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
 Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

324234.jpg
(33.27 KB, 960x960)
IP sačuvana
social share
Kad vidis me na Bureku odma reci Alal vera 

Wc ne radi
Radovi u toku
Apiš me za Đoku
Smiley

Nije kriza,lakse nac litar ulja i kilu brasna neg pamet..
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
 Smile Extra!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21465
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
A šiptar se naložio da tovari juniore  Smile


IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Fin tekst vezan za situaciju...

Račun koji će Gvardiola morati da plati...

Negde na putu od Santpedora, do Minhena, najskuplji trener današnjice promašio je izlaz na kružnom toku i izgleda da ne vidi tablu sa natpisom: Finale Lige šampiona.



U dve sezone sa Bajernom iz Minhena, čovek iz katalonske varošice koji je u međuvremenu postao najplaćeniji fudbalski trener na svetu, uspeo je da isprati u finale Lige šampiona najvećeg rivala Real Madrid, a potom i ponos zavijača, Barselonu.

I da... Da u međuvremenu nonšalantno osvoji dve titule praka Nemačke.

U svakom drugom klubu na svetu to bi bio uspeh vredan pažnje, obeležavanja i repriziranja, osim u Bajernu. Tamo će ove di-vi-dijeve presnimiti na diskove, diskove na kasete, a kasete će odložiti na tavan gde čuvaju i vhs snimke nekih starih poraza, od pre 24, 25 godina, pa i starije...

To je Gvardiola morao da zna kada je pristao da nasledi na silu penzionisanog Jupa Hajnkesa, koji je tako otpevao svoju Labudovu pesmu da većini Bavaraca svaki ton koji pokuša da pogodi Katalonac zvuči kao potpuni falš, bez obzira na dva radijska hita: 7:0 sa Šahtjorom i 6:1 sa Portom.

Ako pre godinu dana ceh napravljen u dva razgovora sa Karlom Anćelotijem nije bio na njega, već na klub,  ove godine dug u krčmi u kojoj nema ništa na veresiju isključivo je Gvardiolin. I to ne toliki, koliki je mogao da bude, najviše zahvaljujući tome što je s druge strane astala bio njegov prijatelj Luis Enrike, koji je morao da požuri kući, pa mu je pružio jedan pat, posle tri mata u nizu.

Gvardiola će ovo morati da plati.

Jer, jednogodišnje dete možda će pokušati da proturi lopticu kroz trougaoni otvor na tabli, ali dvogodišnje sigurno neće. Gvardiola, iako je u januaru napunio 44 godine, i dalje gura kocku tamo gde je mesto trouglu...

Kod njega, možda i zbog previše popijenog šampanjca u prve četiri sezone u struci, doslednost je prerasla u tvrdoglavost, dogma zamenila dosetljivost, a inat pobedio genijalnost, koju mu niko ne može osporiti. Poput Žozea Murinja, koji je sve ove greške pravio u Real Madridu, i Gvardiola je veoma kontroverzan čovek, koji će se kao takav večito suočavati sa nesrazmerno oprečnim reakcijama histerične javnosti.

Međutim, kad histerija prođe, ostaju tragovi, a oni u Pepovom slučaju vode kroz sva četiri godišnja doba na početak basne u kojoj je on ipak malo više cvrčak, a recimo Enrike nešto poput mrava.

"Da, ali Bajern nije imao sreće s povredama ove sezone".


Da, ali Bajern nije Državna lutrija Nemačke, niti je fudbal igra na sreću. Bajern nikada do Gvardiolinog dolaska nije imao toliko teških povreda, potrebna je analiza ali deluje da je Gvardiola u tom smislu pobedio i nepobedivog Arsena Vengera ove sezone. Ako je prvi tim konstantno u problemu sa povredama, ako pucaju ligamenti, tetive i kosti, onda je najodgovorniji – trener, tj. menadžer.

A, Gvardiola je u međuvremenu pokazao i gordost i paranoičnost, pa je za povrede optužio legendarnog Bajernovog docu, koji je lečio noge i ne samo noge generacijama bavarskog kluba, počev od 1977. godine. Ko je sve igrao, ko sve trenirao i šta je sve Bajern osvojio od 1977. do pre mesec dana, suvišno je govoriti...

U isto vreme, pre godinu dana, Bajern nije mogao da računa na nekoliko važnih igrača. Slučajno? Možda...

"Da, ali Gvardiola nije selektirao ovaj tim Bajerna".

Da, ali nije ni onaj tim Barselone. Taj tim napravili su alhemičari iz "La Masije", u kojoj je i sam radio, da ne grešimo dušu, a oformio ga je Frank Rajkard. Ostalo je istorija...

U tom smislu, Gvardiola je dobio odrešene ruke da piše istoriju još jednog giganta i imao je četiri prelazna roka i enorman budžet na raspolaganju da popravi stvari, mada je pitanje šta je zapravo trebalo popravljati u ekipi koja ga je sačekala sa prvom "Tripletom" u istoriji.

Šta se dogodilo?

Bajern je u finiš Gvardioline druge sezone ušao sa jednim pravim napadačem slomljenog nosa i smrckane jagodične kosti.

Od četiri beka koja je okupio, jedan je bio teško povređen, drugi prebačen da igra krilo, treći određen da bude štoper u formaciji sa trojicom pozadi, a četvrti u četvrtoj deceniji prekomandovan u vezni red.

Od četiri štopera koja je izabrao, jedan se nikad nije oporavio od povrede, jedan se u međuvremenu ugasio, pa su dvojica ostavljena na vetrometini sa nekim Rafinjom (bekom po vokaciji, štoperom u pokušaju) da ih ona trojica iritantno dobrih napadača ponižavaju kao letos Nemci Davida Luiza.

Od čitave plejade polivalentnih igrača na sredini terena, kojom je Hajnkes obesmislio postojanje "tika-take" rezultatom 7:0, u održivom stanju finale sezone dočekala je nekolicina. I nijedan od tih upotrebljivih igrača, osim možda Tijaga Alkantare, nije igrao bolji fudbal danas nego pre dve, tri, pet godina.

Dok je tražio otkaz za doktora, Gvardiola nije ni primetio da su mu se dvojica najiskusnijih koje ima okliznula pred senkom najvećeg rivala u zemlji, one ekipe iz koje je doveden najvažniji igrač u modernoj istoriji nemačkog fudbala, koji je za manje od godinu dana doživeo da reši majku svih utakmica i potom odigra ključnu ulogu u dodavanju štucni Sebastijanu Rodeu i Đanluki Gaudinu kada ulaze u igru.

"Da, ali Gvardiola je u najvažnijim utakmicama morao da improvizuje".


Da, ali on se nijednog trenutka nije zapravo odlučio koja je njegova startna postava. Kada je Čelsi počinjao, znalo se tačno: Kurtoa, Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta, Matić, Fabregas, Oskar, Vilijan, Azar, Kosta. Kada je Barsa igrala najvažnije utakmice, znalo se tačno: Ter Štegen, Alveš, Pike, Maskerano, Alba – Buskets, Inijesta, Rakitić – Mesi, Nejmar, Suarez.

Kada je Real bio kompletan, nije bilo dileme: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo – Modrić, Kros, Rodrigez – Bejl, Ronaldo, Benzema.

A, Bajern?

Niko, ali niko nije mogao da bude siguran kako će Pepovih 11 stajati na terenu, sve dok ne počne utakmica. I onda... Lam bi bio vezista, Rafinja štoper, Bernat krilo, Švajnštajger polušpic... Jedino je uloga Nojera, golmana čiji je kazneni prostor dimenzija polovine terena, bila predvidljiva.

Jedno je improvizacija, a sasvim drugo egzibicija.

I tu počinje veliki finale... Bajern je ispao od Barselone zbog Gvardiolinog egzibicionizma i uverenja da je taj ćopavi sastav, bez Frarjena Roberija, i dalje dovoljno dobar da nema nikakvog razloga da razmotri mogućnost adaptacije na ono što je Barselona igrala ovog proleća, a igrala je i igra ga...

Gvardiola je na "Kamp Nou" izašao sa dvojicom fudbalera i Rafinjom u odbrani i njegove iluzije trajale su 15-ak minuta. Toliko je prošlo dok nije sebi, ali još važnije svojim igračima, i najvažnije svom protivniku, priznao da se zaleteo.

Verovatno se zagrcnuo kada je video kako je to sve izgledalo na terenu: Boateng, Benatija i Rafinja igraju 3 na 3 sa Mesijem, Nejmarom i Suarezom na male goliće...

Bajern nije mogao da zaustavi Južnoamerikance ni sa petoricom pozadi i dok je Enrike to želeo da dokazuje Gvardioli, rezultat je bio 1:5.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, niko od nas ne može da tvrdi koliki bi bio ukupan rezultat, naročito ako se prebroje Bajernove šanse u revanšu, da Gvardiola nije napravio najveći previd u dosadašnjoj karijeri, kada je posle drugog gola najboljeg igrača sveta pomislio da će dati jedan u gostima.

Kakva zabluda!?

Ovaj revanš posle kojeg smo sabrali utiske bio bi sasvim drugačija utakmica da je Pep napravio dve izmene odmah posle Mesijevog prvog gola, bio bi znatno drugačija utakmica je Pep naredio zbijanje redova posle Mesijevog drugog gola, ali ovaj revanš na kraju bio je samo protokol za sponzore i šansa za kladionice nakon što je Pep krenuo bez štita po gol nade, autogol dekade.

Bajern je klub koji je kroz svetlu istoriju imao bolje rezultate u duelima sa dva španska kiklopa, Realom i Barselonom. Gvardiolin Bajern je u razmaku od godinu dana nadigran ukupnim rezultatom 3:10 protiv "sosiosa" iz Španije, s tim da je u jednom trenutku rezultat iznosio 1:10.

To je ono po čemu će, za sada, navijači Bajerna pamtiti najskupljeg trenera u svetu fudbala.

http://mondo.rs/a794317/Sport/Fudbal/Pep-Gvardiola-Greske-i-zablude-trenera-Bajerna-u-sezoni-2014/15.html
IP sačuvana
social share



"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Soba
OS
Windows XP
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Bayern opet uzima Bunndesligu laganice, sto se tice LS moraju puno radit sa ovim panjem Gvardiolom.
IP sačuvana
social share
Vjerujmo u proces.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28351
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 47.0.2526.83
mob
Nokia krntija
Kolko para? Smile

Gvardiola 17+ Smile Smile Smile

Koliko samih fudbalera ima vecu platu od 17 miliona?
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija


Samo jako!

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Jel to službeno? Šteka mi internet Smile
IP sačuvana
social share
"Lipa si, lipa, andjeli ti slice
lipa si, lipa, usne, tvoje lice"
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Apr 2024, 06:46:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.