Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:30:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Batina je iz Raja izasla ?  (Pročitano 42598 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
Apple 15
Pa, pazi... ja sam imala priliku da cekam u redu za pasos iza porodice koja je imala autisticno dete od 3 godine...
E, sad... to znaci da je mali bazao okolo kako je hteo, jer ako bi ga stariji brat ili majka pokusali da kontrolise, on bi udario sa frekvencijom od zilion decibela i to bi potrajalo dok ga ne bi spustili na zemlju ili pustili...
Ono sto je sigurno je da ga roditelji ne tuku... cak nisu ni povisili glas, jer znaju da nema svrhe... ali... sve se zavrsilo tako sto je otac poblesavio i krenuo da frkce, na sta je majka samo rekla - "Ali, on je takav uvek" i "Mozda bi trebalo da ga dovedemo do saltera, sigurno bi ubrzali radnicu kada ovaj pocne da vristi"..

Epilog svega toga je bila jako ljubazna radnica na salteru koja se prakticno tresla zbog toga sto joj je otac nabio pritisak jer je bio sav nervozan, sto se majka izvinjavala svima u redu i na kraju zamalo pala u nesvest od stresa, sto smo mi ostali zdusno zakljucili da ako cemo da imamo takvo dete, bolje da se ne razmnozavamo dalje i sto je citav proces preuzimanja pasosa umesto 15, trajao 45 minuta...

Meni je bilo muka kada sam izasla napolje... mogu samo misliti kako je roditeljima...

A mozda mali nije ni autistican... mozda je jednostavno razmazen...
U stvari... sve vise mislim da je prosto razmazen...

E, sad... stvar je u tome sto ni zdravoj deci ne mozes bas uvek i u svim situacijama sve da objasnis natanane... jer... mala deca tesko da imaju paznju i inteligenciju da povezu uzrok i posledicu svog ponasanja...
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 12:58:27 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.10
mob
Nokia 6220
Jao, jao... sad su svi roditelji koji nisu gulili dr. Spoka zlocincu...
Vrisranje nije normalno. To je dokaz da je dete naucilo kako da manipulise roditeljima. Valjda ste gledali kako izgleda kada malo dete padne - ustane i nastavi dalje, ali ako se matorci sjate i ktenu da ga tese/
paranoisu, ima da se dere sledeca dva sata zbog  ogrebotine.
Najjace je kad roditelji misle da vaspitavaju dete, i ne primete kad oni postanu ti koji su "istrenirani". Pa onda to dete izadje van kuce i cudi se sto ostali ne reaguju na "komande"(vrsitanje, pistanje itd).
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Anea znas kako ... evo prosto ... kad bi me tako javno izblamirao sabila bi ga od batina da 3 dana na guzici ne bi sedeo .
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mene je mama tukla za svaku sitnicu, za svako odstupanje mog karaktera u odnosu na zamišljeni ideal u nejnoj glavi.
Zbog dugog jezika sam dobila više batina nego prosečan ratni zarobljenik.Taj moj dugi jezik bih ja svom deteu kvalifikovala kao slobodu izražavanja.
I ne, nisam joj oprostila i ne, ne sećam se sa čežnjom tih batina jer su bile nepravedne i po meni neaslužene....i opet sam ispala drugačijom nego što je želela, a jedino što je dobila je animoiztet s moje strane i potpuni nedostatak bliskosti.
Ja jesam lično klepila svoje dete par puta po guzi i rukama kad je bilo malo i nedoraslo verbalnoj komunikaciji, kasnije sam se mahom služila drugim sredstvima ali ne mislim da po koji put nije zaslužila da je dobrano isprašim.Pa opet je ispala sasvim ok, potpuno drugačijom nego što sam ja zamišljala...ali ona svakako nije tu da bi ispunjavala moje zamisli i želje.
Da mi, recimo, pobegne od kuće ili tome slično...o, da izvoštila bih je prvo, a potom bismo razgovarale.

Što se tiče autističnog deteta...roditelji su napravili grešku, ono nikako ne sme da se dovodi u tako stresnu situaciju jer se dodatno uznemiri odstupanjem od svoje rutine.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 13:07:02 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
Apple 15
Anea znas kako ... evo prosto ... kad bi me tako javno izblamirao sabila bi ga od batina da 3 dana na guzici ne bi sedeo .

Pa, vidis... to je primer deteta koje nije savrseno, a ima savrsene roditelje... koji iz ovog ili onog razloga ne mogu da mu objasne da ne radi to sto radi....

E, sad... nisam za to da ga vezu negde i setaju na uzici, ali... ne moze se ni sve recima objasniti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
aa ne ne draga Brano teba da se u najmanju ruku obesis ako pobegne od kuce  Smile

blago roditeljima koji nikada nisu morali da udare svoje dete , koji su sve razgovorom postigli . Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
mi ostale debilcine i nasa neuroticna histericna deca smo izmet ovog drustva, nasilnici i treba nas baciti u tamnice
Niko to nije rekao. Vrcoom je lepo objasnio

Naravno da dete treba istuci ako zasluzi i nisam protiv toga ali sam generalno protiv "batina je iz raja izasla" stava. Mnogi roditelji generalno preteruju sto se tice njihove dece i misle da "batina" resava sve probleme a nikada im nije palo na pamet da su mozda mogli da popricaju sa detetom pre toga o nekim stvarima i da se tako nesto ne bi ni dogodilo ili da posle toga mogu fino da mu se "izderu" ili "prodrmaju" a da nema potrebe da ga "batinaju"

Eto, nemam svoju decu ali sam bio dete. Dobijao sam batine po zasluzi ali eto mogu reci da sam bio "mirno" dete upravo iz toga sto su mi roditelji (pre svega majka) pricali o nekim stvarima. Generalno SF je u pravu, tada je situacija u drustvu bila potpuno razlicita ali to ne znaci da roditelji smeju da zaborave na vaspitanje deteta pa kada se nesto desi da ga "lemaju" jer smatraju da ce tako "popraviti" neke stvari u vaspitanju
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 13:23:20 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

mislim sta reci o savrsenim roditeljima i njihovoj savrsenoj deci ?
svaka vam cast  Smile Smile Smile Smile
Sarkazam ti nije na mestu iako ces verovatno reci da nisi na mene mislila.

Niti sam rekao da sam savrsen roditelj, niti da imam savrseno dete, niti da ga nikada nisam udario. Naprotiv!

Apsolutno sam nesavrsen roditelj, koji je napravio propuste tokom vaspitavanja svog deteta. Verujem ne velike...
Ali se isto tako trudim da do istih gresaka ne dolazi, a ne da trazim opravdanje za njih.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 
Citat
Naravno da dete treba istuci ako zasluzi i nisam protiv toga ali sam generalno protiv "batina je iz raja izasla" stava. Mnogi roditelji generalno preteruju sto se tice njihove dece i misle da "batina" resava sve probleme a nikada im nije palo na pamet da su mozda mogli da popricaju sa detetom pre toga o nekim stvarima i da se tako nesto ne bi ni dogodilo ili da posle toga mogu fino da mu se "izderu" ili "prodrmaju" a da nema potrebe da ga "batinaju"

zato sam se ja na pocetku teksta lepo izjasnila da ne trpim zlostavljanje dece bilo koje vrste i da nista i nikoga ne generalizujem .

dok sam nasuprot tome ovde (govoim u svoje ime ) prozvana kao nasilnik bezmalo  Smile

sve sto je SF napisao je i moje razmisljanje.
nemam sta da dodam , nemam sta da oduzmem.

takodje , kako sam ja vaspitala moje dete moze samo da mi se pozavidi . govorim onako kako su mi drugi rekli . necu da se hvalim . ali njegovo ponasanje je njegov i moj uspeh. i ponosna sam na to.

cak i ova mala , koja ima 3 meseca , reaguje na moj ozbiljniji ton glasa  Smile
od pocetka treba vaspitati  Smile

@ vrcom ja da sam htela da se tebi obratim rekla bih . ono sto je vezano za tvoj post je ono " e bolje da zacepim" ....

onda da te pitam : lupas li glavom o zid svaki put kad uocis propust ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da. Muda svoja pojedem sto, recimo, nekada ne pruzim detetu vremena i paznje koliko treba, pa ono na pogresan nacin pokusa da je dobije, a na kraju dobije kaznu.

A, kada bih je, kojim slucajem, udario po glavi ili krvnicki, po dupetu, da ne sedi 3 dana posle toga....o da!....odvalio bih sebi glavurdu o zid da me 3 dana ne bi mogli sastaviti na VMA.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:30:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.