Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 06:12:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bas ne obicno...  (Pročitano 33113 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Slazem se sa tobom marniko, a smetaju mi ovde dve stvari. Prva je ta sto ljudi zele sve da dokazu, pipnu, da bi verovali u nesto. Ovo se odnosi na sf-a. Zasto jednostavno ne mozes da shvatis ili bar da uzmes kao opciju da ljudi recimo nisu dovoljno intelignetni da bi mogli da dokazu da nesto postoji. Zasto ne mozes recimo da prihvatis da ljudksa cula nisu dovoljno razvijena da bi mogla da registruju nesto sto postoji. Zasto recimo kucici mogu da cuju neki nisko frekfentni zvuk koji ljudi ne mogu? Jel to znaci da taj zvuk ne postoji? On postoji, samo ga mi ne mozemo cuti zato sto su nam cula suvise primitivna. Naravno ovo je banalizovanje cele price, ali samo hocu da kazem da postoji citav niz razloga koje cak i mi ljudi kao primitivna zemaljska bica mozemo da vidimo i navedemo kao razlog zbog koga nesto ne mozemo da dokazemo.

Druga stvar koja mi smeta je to sto se pojedini svestenici poistovecuju sa crkvom u duhovnom smislu i sa religijom i verom. To je za mene jako lose i licno veoma neprihvatljivo. Ja sam vernik, ali imam puno toga protiv vecine visokih crkvenih poglavara SPC i mislim da oni nisu dostojni te funkcije. I zato ja njih ne dozivljavam kao moju vezu sa Bogom. Ja svoj kontakt sa Bogom mogu da ostvarim i bez njih, nisu mi oni potrebno, potrebno je samo da iskreno verujem i to iskreno nosim u srcu.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Veruj ti u sta god hoces, za mene ce to biti glupost, kao sto ce i za tebe biti moja verovanja. Ne vidim sto tebi smeta moje misljenje? Jel ti lepo dok "ostvarujes kontakt sa Bogom" ? Ako ti je lepo radi to slobodno sto cesce mozes, za mene je to neprihvatljivo. I verovatno ako se nesto tu nece promeniti do onog trenutka dok to ne bude pojmljivo. Ne verujem u duhove, ne verujem u azdaje pa isto tako ne verujem ni u svetog duha i bilo kakvo bozanstvo. Da li se to kome svidja ili ne, savrseno mi je svejedno, to je samo moja odluka i na nju ni ti ni bilo ko drugi ko se deklarise kao ovakav ili onakav vernik, vernik pripravnik ili nevernik nece preterano uticati.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Lepo receno. Mnogo cesto cujem nesto na foru "crkva ne valja, video sam popa u mercedesu" ili "zamisli, naplacuju za krstenje, pa to je crkva!". Naravno, ima dobrih i losih ljudi medju svestenstvom. Igrom slucaja poznajem skoro sve svestenike u Krusevcu licno a i mnogo monaha iz okolnih mesta. Sve i svasta ima da se vidi, doduse vise dobro nego lose. E sad, neki koji slabije posecuju crkvu ili je uopste ne posecuju cuju kako neki svestenik radi nesto lose i onda saspu drvlje i kamenje po svemu sto nasa crkva predstavlja, a to je zamena teza...

A sto se tice verovanja, ionako se kaze "Blago onome koji me ne vide a poverova u mene" (mozda nisam ispravno citirao). To i jeste poenta, naci Boga unutra a ne izvan sebe. Svi nosimo tu iskru, samo je treba videti.

@SF - tvoja stvar, niko te ne tera da verujes...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Naci Boga unutra nema veze sa religijom ima veze sa unutrasnjim mirom, ako tebi treba neko ili nesto spolja da bi se smirio iznutra, to je tuzno. Veoma tuzno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Unutrasnji mir nije isto sto i naci Boga...

Mozes naci unutrasnji mir bez nalazenja Boga, mada mozes naci Boga bez nalazenja unutrasnjeg mira. Primer za prvo su budisti, primer za drugo bi bilo nesto kao osoba koja veruje u Boga ali je rastrzana nedoumicama, teskim zivotom i iskusenjima i sl.

A da li je tuzno ili nije to ti kao ateista ne znas pa ne mozes ni da ocenis.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ako verujes u Boga, ako zaista verujes ne vidim zasto bi bio rastrzan nedoumicama...
I da.. ja kao ateista to mnogo bolje mogu da vidim jer se iz centra mete vidi samo periferija pa si i ti slep kod ociju kao i svi ostali vernici.. ali to je opet samo vas problem Wink svako ima pravo da zivi u svom svetu.. da veruje u svoje istine i svoje zablude.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Kao i ti na kraju krajeva. Samo mozda jos nisi spoznao svoje zablude. I ne uzdaj se samo u svoj mozak, nekad samo srce razaznaje pravu istinu. Tvoj zivot, tvoj izbor, moj zivot moj izbor. Ti kazes da sam ja slep kod ociju, ja kazem da si ti i to je to.

Ja nisam rastrzan ali ima ljudi koji i veruju i imaju velike probleme, desava se. Jeste nelogicno ali takvo nam je postojanje - nelogicno samo po sebi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Nema tu sta da neko bude u nedoumici ako iskreno veruje, on u toj veri treba da nadje sve odgovore, a ako ih ne nalazi ona je onda besmislena.
Toliko je vernika i toliko krvoprolica, toliko je vernika i toliko zlocina.. ne ide to tako.. besmisleno je Smiley
Da je vera u ljudima ono sto bi u teoriji trebala biti svet bi bio dijametralno suprotan onome kakav je danas, izmedju ostalog komunizam bi funkcionisao savrseno medju ljudima jer ne bi bilo lopova, prevaranata, gresnika bilo koje vrste.
Kako to sve nije u ljudskoj prirodi, i kako je onih koji zaista zive u skladu sa hriscanskim nacelima pa i medju onima koji su na vrhu verskih organizacija, ne vidim ni jedan razlog zasto bih u to verovao kad oni sami ne veruju.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Nije bas nema sta, zamisli majku koja veruje u Boga a izgubi dugoocekivano dete na porodjaju. Nemoj mi reci da se ne javlja sumnja u Boga i u najvecem verniku u takvom jednom trenutku?

Hmmm, ljudi su kvarljiva roba, a jedan od postulata vere je odupitranje grehu. Nasuprot vrlini stoji greh i svi ljudi se iskusavaju na neki nacin. Neko uspe da se odupre i zivi hriscanskim zivotom, neko ne uspe pa krade, ubija. Neko ne veruje od pocetka pa ga bas briga. Naravno, svaki covek, pa i najveci vernik gresi, tu je i problem sto se mnogi deklarisu kao vernici tek radi toga da to kazu, a onda rade sve i svasta (primer: Legija koji posti sredom i petkom). Dakle, nije religija po sebi kriva za ta ubistva vec ti pojedinci. A za zlocin postoji i kazna.

Samim tim i komunizam ne bi mogao da sljaka, jer su svi ljudi gresni po defaultu. To, ponavljam opet, ne znaci da recimo nasa religija ne valja, ona je zasnovana na zdravim drustvenim nacelima koja bi trebala da se postuju u svakom slucaju. Jednostavno, zlo u ljudima proradi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Nije bas nema sta, zamisli majku koja veruje u Boga a izgubi dugoocekivano dete na porodjaju. Nemoj mi reci da se ne javlja sumnja u Boga i u najvecem verniku u takvom jednom trenutku?
Da Boga ima, mislis li da bi se tako nesto desilo zeni koja je ceo zivot bila dobra i bila vernica?
Lepo je receno:
Ako postoji bog, onda je preko potrebno da je on pravedan, jer ako to ne bi bio, bio bi gori i nesavrseniji od svih bica. - Montesquieu Charles
= Bog ili ne postoji ili je krajnje nepravedan.

Ako je neko vernik ceo zivot, ne postoji sansa da u njemu zlo proradi.
Dakle on nije vernik.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 06:12:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.