Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:05:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bas ne obicno...  (Pročitano 34681 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
1. Jevreji koje si ti upoznao mozda jesu srednji sloj, ali svakako nisu obican narod. To uopste nije novo a ni cudno, zatvorena krajnje cudna zajednica ljudi.. Znam osobu koja je udata za Jevreja a i par ljudi koji su pokusali pa nisu uspelo sa njima naci zajednicki jezik a daleko su fleksibilniji i od mene i od tebe Smiley Do neke granice su ok, ali preko neke granice.. armirani beton.
2. Ti svakako nisi upoznao one koji se o svemu pitao.. ni ti .. ni ja.. verovatno ni oni koji su tu kao paravan za javnost Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Slazem se, upoznao sam obicne likove, profesore i kolege. Mogu da kazem da je najpazljiviji i najbolji prof koji mi je ikad predavao Jevrej, zaista dobar lik. A po faci se sa kilometar vidi da je Jevrej, neverovatno nesto.

U svakom slucaju, ako se bilo kakva zavera kuje to se radi iza kulisa tako da ni 99,99% samih Jevreja ne zna, inace bi se lako rasturili ti planovi.

Iscitao sam neke tekstove sa onog "rasonalisti" sajta. Jeste da nisam neki veliki pobornik internacionalizma, druzenja sa drugim narodima i sl, ali mislim da je ono sto oni momci propovedaju na sajtu krajnja glupost i preterivanje. Razumem ja predostroznost ali ono je mnoooogo.

Sto me podstaknu na razmisljanje. Zasto mi Srbi nemamo a i tesko da smo ikad imali (jedino mi Nacertanije Ilije Garasanina pada na pamet) jedan dugorocni nacionalni plan? Nedostatak mozga? Stalno svadjanje medju sobom i partijasenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Zaista, dobar deo komentara se ne bi mogao svrstati u domen dobrog ukusa i domaceg vaspitanja, naravno i Hriscanstva, mada ajde to da vam ne pominjem, posto znam kako neko ko misli da je ateista, a u stvari je neprimetno otisao mnogo dublje i dalje, to moze da dozivi.

Moja namera nije bila da bilo kome bilo sta namecem, pa se izvesne osobe koje ce se prepoznati u ovome mogu ohladiti, jer to nema veze sa zivotom. Licno sam mislio da smo kao narod videli kako nam je lepo bilo jos od SFRJ pa do dana danasnjeg, kada smo prognali Boga iz nasih zivota i zato sam mislio da bih mogao da skrenem paznju na to i nateram nekoga da se makar zamisli nad tim. Medjutim vidim da je jedan dobar deo ljudi ovde presao odavno liniju povratka i da je to posao koji je bio od pocetka osudjen na propast. Znaci ja nemam nikakvu, cak ni najmanju sumnju u svoju veru i nikakvi bizarni komentari raznih antihrista mi je nece cak ni okrnjiti, tako da ako vam je to bila namera, dzabe ste krecili. Ja sam zeleo da pokusam u Hriscanskom duhu da sirim plemenitost, ljubav, dobrotu medju ljudima i skrenem vam paznju da cak i ako ste ateisti, nemorate biti antihristi i da mozete da budete dobri ljudi, a svako ko sebe dozivljava za dobrog coveka ne moze da kaze da se ne pridrzava bar ovih drugih pet bozijih zapovesti, jer je to onda u direktnoj koliziji sa svakim kodeksom normalnog ponasanja.

Dalje, neki\a koji se potpisuju recju koja ne postoji u srpskom knjizevnom jeziku, a koji me prozivaju\o kako sam\a inferioran ucesnik\ca diskusije\a\e\i\o\u i koji mene optuzuju da nisam zavrsio\a ni jednu svoju misao, mogli bi da shvate samo nekoliko prostih cinjenica koje se mogu izvuci iz mog celog teskta koji sam ovde po ranim temama pisao, a to je:

1. Ja sam vernik - Hriscanin.
2. Moja sveta knjiga je NOVI ZAVET.
3. Pridrzavam se deset bozijih zapovesti.
4. Gresan sam kao i svi ostali ljudi.
5. Ne zanima me pravoslavlje, katolicanstvo, papa, patrijarh, politika. Zanimaju me samo bazicno principi Hriscanstva i zadovoljstvo cinjenicom da ih se pridrzavam koliko god je to moguce, a veoma je moguce.

Znaci to je esencija svega sto sam pisao kroz sve ove teme. To znaci da me apsolutno ne zanima niciji komentar, niti pokusaj opovrgavanja moje vere, posto je to jednostavno nemoguce.Mogu samo da kazem da zalim takve osobe, jer znam da one takvim svojim ponasanjem udaljavaju sebe od necega cemu bi trebale da teze, ali to je vec njihov problem. Ja sam pokusao da vam objasnim sta bi bilo dobro za vas i meni je savest mirna, a vi radite sta god vam je volja, verujte u bracu Grimm, skrnavite sve sto je sveto sto vise mozete, zovite vase prijatjle albance i zajedno rusite sa njima crkve, ne biste li nekako ubedili sebe u to u sta toliko pokusavate da se ubedite a sto vam, bar na osnovu energije koju ulazete u gazenje svega sto je sveto, nikako ne ide. Svako odgovara za sebe i svoje postupke i svako ce pojedinacno da se pokloni pred Njim i zamoli ga da mu oprost zai gluposti koje je cinio.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2005, 10:29:25 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ti simpaticni mladicu pokvarene maste koji ne znas pojma opstiti najmanje imas prava da govoris o necijem ukusu.
Isto tako, ako si u nesto toliko siguran da to apsolutno nista ne moze opovrgnuti to nikako nije normalno. Cak i sa mnogo egzaktnijim stvarima od religije.
Stvar informisanosti i obrazovanosti je upravo tu da bi mogao da procenim sta treba da budem a ti kao ocigledno zatucan zatvoren za svaku mogucu informaciju koja se tice religije apsolutno nikakvog prava nemas nikome pa ni meni kojeg god da sam duhovnog opredeljenja bilo sta reci.
Kao i obicno kontradiktoran si:
Citat
Kad onda gresis? Hvatas krivine u zapovestima? Smiley
A o losim filterima kad na svet gledamo da ne pricamo.. za poslednjih 800 godina ljudi su najbolje ziveli upravo u vreme SFRJ kad je crkva bila marginalizovana.
Apsolutno ne podrzavam odnos tadasnje vlasti prema crkvi ali reci da nam je generalno tada bilo lose je plain bullshit.

Inace.. reci za nekog da je antihrist mislim da je malo pregrubo.. ako tako nazivas nekog ko misli svojom glavom.. definitivno ne bih voleo da budem bilo kakva suportnost toga..

Da vidimo 10 bozijih zapovesti:

DVE NAJVECE ZAPOVESTI

1. Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim, i svom dusom svojom, i svom misli svojom i svom snagom svojom. - Ljubi i pazi al ako neko proba da mu naskodi nemoj prljati ruke.. zaboga to je greh.. nek ti ubiju dete.. otiice kod Boga.. bice mu lepse tamo...
2. Ljubi bliznjega svojega kao samoga sebe. - Toliki narcis zaista nisam, imam dovoljno osoba koje su mi daleko bitnije od mene samog.

DESET BOZIJIH ZAPOVESTI

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; Nemoj imati drugih bogova osim mene. - Ovu zapovest je mogla napisati samo ljubomorna osoba Smiley
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im sluziti. - Sluziti, klanjati se.. ne.. Postovati i truditi se da budes kao neko .. zasto da ne... Takodje ljubomorna, samoziva i kruta osoba.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega. - Svojega nemam.. desava se da ga uzmem u usta.. cisto kao uzrecica...
4. Secaj se dana odmora da ga svetkujes; sest dana radi i svrsi sve poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu. - Nemam dan odmora, kad sam ga imao odmarao sam se, nisam se opterecivao gospodom i svetkovanjem, spavao sam, lezao, skupljao energiju.
5. Postuj oca svojega i mater svoju da ti dobro bude i da dugo pozivis na zemlji. - Postujem, ali verovatno ne bih da oni nisu takvi kakvi su.. znam i previse roditelja koji ne da ne zasluzuju da ih iko postuje, nego ne zasluzuju da trose kiseonik drugima.
6. Ne ubij. - Ako me neko postavi u situaciju kakvu sam naveo - necu se uopste dvoumiti
7. Ne cini preljube. - To je u principu moja licna sloboda i kad mi neko kaze da to ne radim ako nisam 100% zadovoljan verovatno cu to uraditi , ali u principu sam protiv toga i podrzavam ideju.. ali formu.. samo uzvicnik fali i moze u vojni prirucnik da ide.
8. Ne kradi. - Postujem.
9. Ne svedoci lazno na bliznjega svojega. - Postujem.
10. Ne pozeli nista sto je tudje. - Ne postujem, a ti ako kazes da postujes lagaces jer si ako nista onda kao klinac pozeleo da budes kao neko i da imas nesto sto neko ima.

Jel ovo satanizovanje zapovesti?
Ne , to je komentarisanje knjige.
Biblija je stos papira sa dosta slova.. sa mnogo bajki i mnogo zivotnih istina.
Citanje biblije mi je mnogo manje promenilo zivot od citanja Na Drini cuprija

Gledaj u taj tabak papira kako hoces, ali ako mislis diskutovati iskljuci te blokade i gledaj to kao covek, gledaj sveukupno i prestani se vredjati svojim komentartima sam dajes povoda za stavove koje svako od nas ima u vezi tvojih postova.

Ja sam izabrao da budem ateista nakon sto sam o svim stvarima saznao dovoljno da shvatim da za mene to nije to, i i dalje sam otvoren za saznavanje, ti ako nisi, bolje nemoj otvarati ovu temu nego da na njoj ponavljas isto ne konzervativno, nego konzervirano misljenje. A i onako te ne zanima niciji komentar a ubi se pravdajuci se.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
SF, no comment stvarno. Imas pravo na misljenje i izneo si ga i sve sto mogu da kazem je da mi te je zao. I necu da komentarisem dalje, zaista nema potrebe, pokazao si se.

Zasto opet promeniste temu? Kad god se uhvatimo religije upropastimo svaku diskusiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Ako bi mogao da mi skrenes paznju na probleme sa mojim postom?
Za pocetak za mene sve to sto pise u bibliji je beletristika, dakle ja to ne dozivljavam svetim i verovatno nikad necu upravo iz nekih navedenih razloga. Zato ako se ponekad malo previse nasalim na racun necega jer mi je neshvatljivo to nije nista lose, to je samo dokaz da sam ja covek, od krvi i mesa.

Holly Bible jeste za mali broj ljudi zaista nesto sveto, za vecinu je nesto za sta ce reci da je sveto.. ali za sve je to stos papira sa slovima.. a kako se oni odnose prema tom papiru je stvar njihovog izbora.
Nemojte molim vas i ovaj put izraz odnose shvatiti pogresno.. to bi vec bilo zabrinjavajuce za hriscanske umove...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pa nemoj da se salis sa stvarima koje drugima znace, zamisli da se neko sali na racun tvoje familije? Ne bi ti bilo milo sigurno.

Ne verujes, i nemoj. Mi te ne teramo.

Komentarisao si kako ti vidis Bozje zapovesti, zato mi te je zao, sto se uporedjujes u mudrosti sa Bogom. Tebi to nista ne znaci pa onda nemoj ni da obracas paznju. Ti si sebi u pravu i OK, ne sporim da imas pravo na to, samo necu to dalje da komentarisem.

Ja se manje vredjam nego Ciklo ali opet deluje uvredljivo. Iskreno.

Bez ljutnje, SF, misljenja po ovom pitanju (religije; ne Srba i Jevreja) su nam toliko oprecna da dalji razgovor ne moze nista pametno da donese. Cenim te zbog mnogih stvari ali te zato ne cenim po pitanju religije i mislim da ne mozemo da diskutujemo. A kao veliki Srbin, za kakvog sebe smatras, treba da shvatis da ako ne verujes stvari u koje veruje velika vecina Srba, trebas to bar da postujes. A postovi kao tvoj zadnji i neki nalik njemu vise prilice nekom clanu sekte ili komunisti ili ne znam ni ja kome. Ne zelim da vredjam, samo pokusavam da ti ukazem na to kako neko sa strane moze da protumaci.

Mozes da kazes da te bas briga, i to je isto tvoje pravo. Medjutim, ja sam ovaj forum shvatio kao mesto gde se slobodno razmenjuju ideje bez obzira na naciju i religiju, bez diskriminacije. Mislim i da vecina ljudi koji ovde dolaze, dolaze bas zato. Ovakvim postovima se razmenjuju misljenja ali se isto i vredja misljenje mnogo ljudi.

Ne trazim nista od tebe, osim da razmotris buduce izrazavanje na diskusijama posvecenim religiji, jer ti kao gazda ovde ipak postavljas ton i smer diskusija. Ako se na kraju ovde okupe samo ateisti mislim da ce forum da izgubi na svom kvalitetu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ti simpaticni mladicu pokvarene maste koji ne znas pojma opstiti najmanje imas prava da govoris o necijem ukusu.

Ti simpaticni mladicu koji koristis rec opstiti u pezorativnom smislu i sa prljavim asocijacijama, sigurno neces i ne mozes svojim ateistickim argumentima poljujljati moju duhovnu stabilnost i naterati me da se spustam na tvoj nivo i pljujem te.

Citat
Isto tako, ako si u nesto toliko siguran da to apsolutno nista ne moze opovrgnuti to nikako nije normalno. Cak i sa mnogo egzaktnijim stvarima od religije.

100% siguran.

Citat
Stvar informisanosti i obrazovanosti je upravo tu da bi mogao da procenim sta treba da budem a ti kao ocigledno zatucan zatvoren za svaku mogucu informaciju koja se tice religije apsolutno nikakvog prava nemas nikome pa ni meni kojeg god da sam duhovnog opredeljenja bilo sta reci.

Prepoznao si se, a? Smile Otkud znas da sam na tebe bas mislio? Smile

Citat
Kao i obicno kontradiktoran si:
Citat
Kad onda gresis? Hvatas krivine u zapovestima? Smiley

Kao i obicno ne citas cele postove ili ih ne razumes, pa onda pricas gluposti. Ovo cu napisati zaista poslednji put, jer ako nesto nekome napises deset puta i on ponovo isto pita, onda nema svrhe dalje objasnajvati. Znaci ovako, obrati paznju:

- Svako od nas je gresan.
- Ako bi svi bili bezgresni, onda bi svi bili Bogovi, a onda bi to bila jedna politeisticka religija i ne bi imala veze sa Hriscanstvom.
- Svi cinimo grehove i bitno je samo da ih ne cinimo svesno i namerno i bitno je da se iskreno kajemo ako ih ucinimo, a ne da tvrdoglavo srljamo u vece i vece.

Zakljucak: Svako od nas treba da tezi zivotu u skladu sa deset bozijih zapovesti. Svako nekada napravi neki greh i to je normalno. Bitno je samo da taj greh ne bude veliki poput ubistva i bitno je da se za svaki ucinjeni greh iskreno pokajemo. Znaci ja sam svakako u zivotu cinio neke sitnije grehove i kajem se zobg njih, ali svakako nikada nikog nisam ubio ili ucinio neku tako tesku stvar.

Citat
A o losim filterima kad na svet gledamo da ne pricamo.. za poslednjih 800 godina ljudi su najbolje ziveli upravo u vreme SFRJ kad je crkva bila marginalizovana.

Jel ti bilo dobro u SFRJ? Idi tamo pa zivi. Za mene je to bio mracniji period ljudskih, verskih, nacionalnih sloboda nego u doba Srednjeg veka.

Citat
Apsolutno ne podrzavam odnos tadasnje vlasti prema crkvi ali reci da nam je generalno tada bilo lose je plain bullshit.

Najgore u istoriji srpskog naroda.

Citat
Inace.. reci za nekog da je antihrist mislim da je malo pregrubo.. ako tako nazivas nekog ko misli svojom glavom.. definitivno ne bih voleo da budem bilo kakva suportnost toga..

Gradacija:

Vernik- - ->Ateist- - ->Antihrist

Citat
Da vidimo 10 bozijih zapovesti:

DVE NAJVECE ZAPOVESTI

1. Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim, i svom dusom svojom, i svom misli svojom i svom snagom svojom. - Ljubi i pazi al ako neko proba da mu naskodi nemoj prljati ruke.. zaboga to je greh.. nek ti ubiju dete.. otiice kod Boga.. bice mu lepse tamo...

notorna glupost

Citat
2. Ljubi bliznjega svojega kao samoga sebe. - Toliki narcis zaista nisam, imam dovoljno osoba koje su mi daleko bitnije od mene samog.

Vrlo hriscanski, nema sta.

Citat
DESET BOZIJIH ZAPOVESTI

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; Nemoj imati drugih bogova osim mene. - Ovu zapovest je mogla napisati samo ljubomorna osoba Smiley

Jel to iz licnog iskustva govoris?

Citat
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im sluziti. - Sluziti, klanjati se.. ne.. Postovati i truditi se da budes kao neko .. zasto da ne... Takodje ljubomorna, samoziva i kruta osoba.

Jel ti se ne svidja? nemoj da postujes, snosi psledice.

Citat
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega. - Svojega nemam.. desava se da ga uzmem u usta.. cisto kao uzrecica...

Good for you.

Citat
4. Secaj se dana odmora da ga svetkujes; sest dana radi i svrsi sve poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu. - Nemam dan odmora, kad sam ga imao odmarao sam se, nisam se opterecivao gospodom i svetkovanjem, spavao sam, lezao, skupljao energiju.

Good for you.

Citat
5. Postuj oca svojega i mater svoju da ti dobro bude i da dugo pozivis na zemlji. - Postujem, ali verovatno ne bih da oni nisu takvi kakvi su.. znam i previse roditelja koji ne da ne zasluzuju da ih iko postuje, nego ne zasluzuju da trose kiseonik drugima.

Ne sudi, da ti ne bde sudjeno.
Takvi roditelji sigurno nisu Hriscani ili bar nisu istinski Hriscani, jer da jesu ne bi se tako ponasali.

Citat
6. Ne ubij. - Ako me neko postavi u situaciju kakvu sam naveo - necu se uopste dvoumiti

Cini sta mislis da treba i snosi posledice za svoje postupke.

Citat
7. Ne cini preljube. - To je u principu moja licna sloboda i kad mi neko kaze da to ne radim ako nisam 100% zadovoljan verovatno cu to uraditi , ali u principu sam protiv toga i podrzavam ideju.. ali formu.. samo uzvicnik fali i moze u vojni prirucnik da ide.

Licno ne bih se prijatno osecao kada bi devojka sa kojom sam ucinila nesto tako. Samim tim licno ne bih to ucinio kako ne bih pokrenuo klatno koje pre ili kasnije mora da se vrati na drugu stranu. To ti je razlog zasto to ne treba da radis sa ateistickog gledista. Sa verskog to je tako i ako hoces postuj, ako nece cini greh, ako cinis greh, snosi posledice. Tvoj izbor.

Citat
8. Ne kradi. - Postujem.

good for you.

Citat
9. Ne svedoci lazno na bliznjega svojega. - Postujem.

Good for you.

Citat
10. Ne pozeli nista sto je tudje. - Ne postujem, a ti ako kazes da postujes lagaces jer si ako nista onda kao klinac pozeleo da budes kao neko i da imas nesto sto neko ima.

Pogresno tumacenje, koje sam takodje obrazlozio, ali ti ocigledno nisi to kao i mnogo drugih stvari procitao ili razumeo. To se odnosi na to da ne smes da ukrades komsiji auto zato sto ti se svidja njegov auto, a ne da ne smes da pozelis da imas isti takav auto.

Kao klinac sam hteo da budem hi-man, rambo, komandos i terminator...

Citat
Jel ovo satanizovanje zapovesti?

U prilicnoj meri jeste.

Citat
e , to je komentarisanje knjige.

Komentarisanje nije greh, ali ti kazes da bih ubio u odredjenoj situaciji, da bih pocinio preljubu u odredjenoj situaciji i tako dalje, a to su sve veliki grehovi, ako bi ih zaista pocinio i ako ne lazes. Opet ako lazes i to je greh, pa kako god okrenes, sve u svemu zacin c.

Citat
Biblija je stos papira sa dosta slova.. sa mnogo bajki i mnogo zivotnih istina.

Svaka knjiga je stos papira sa dosta slova i svaki covek je skup proteina, masti i ugljenih hidrata...

Citat
Citanje biblije mi je mnogo manje promenilo zivot od citanja Na Drini cuprija

Sta ja tu mogu?

Citat
Gledaj u taj tabak papira kako hoces, ali ako mislis diskutovati iskljuci te blokade i gledaj to kao covek, gledaj sveukupno i prestani se vredjati svojim komentartima sam dajes povoda za stavove koje svako od nas ima u vezi tvojih postova.

Moji stavovi su veoma jasni, bar meni i sazeto sam ih napisao u prethodnmo postu

Citat: Ja
1. Ja sam vernik - Hriscanin.
2. Moja sveta knjiga je NOVI ZAVET.
5. Ne zanima me pravoslavlje, katolicanstvo, papa, patrijarh, politika. Zanimaju me samo bazicno principi Hriscanstva i zadovoljstvo cinjenicom da ih se pridrzavam koliko god je to moguce, a veoma je moguce.

Pokusao sam da iznesem svoje stavove i objasnim da bi bilo dobro da se ljudi okrenu Bogu sto nije bio nikakav pritisak vec moja zelja i nikoga nisam vredjao niti mu bilo sta nametao, samo sam izneo svoj stav. Ako je nekome ovo sto sam napisao u quote-u povod za napad i uvreda, onda to mogu da protumacim samo kao stav jednog antihrista koga pominjanje vere i Isusa Hrista vredja.

Citat
Ja sam izabrao da budem ateista nakon sto sam o svim stvarima saznao dovoljno da shvatim da za mene to nije to, i i dalje sam otvoren za saznavanje, ti ako nisi, bolje nemoj otvarati ovu temu nego da na njoj ponavljas isto ne konzervativno, nego konzervirano misljenje. A i onako te ne zanima niciji komentar a ubi se pravdajuci se.

Pravda se neko ko je kriv. Ja nikome i ni zasta nisam kriv, a ponajmanje zato sto sam vernik, tako da apsolutno nemam nikakvu potrebu da se iblo kome pravdam. To sto si ti protumacio kao pravdanje je pokusaj da objasnim sa verske tacke gledista nesto sto ste me upravo vi pitali. Ili samo mozda trebao da kazem, da u pravu ste, Bog ne postoji? Mozda bi ti to i ocekivao, ali mozda ces jednom shvatiti razliku izmedju dozivljavanje vere srcem i mozgom i uvideti ogormnu prazninu koju si do tada imao a koju si tako lako i bez dileme popunio. Praznina nije plod nemanja informacija i manjka saznanja, posto ocekujem takav argument, vec je praznina ono sto svi nosimo u sebi i sto nas tisti citav zivot koji ma koliko mislili da zivimo u skladu sa nekim praivlima i zakonitostima i ma koliko mislili da je covek nasao ili ce naci odgovore na sva pitanja, ce uvek biti u ljudima sve dok ne otkriju istinsku vezu sa Bogom i otkriju Boziju ljubav u sebi.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Pa nemoj da se salis sa stvarima koje drugima znace, zamisli da se neko sali na racun tvoje familije? Ne bi ti bilo milo sigurno.
Porediti bilo sta sa porodicom je mnogo neukusnije od onoga sto ja kazem.
Citat
Komentarisao si kako ti vidis Bozje zapovesti, zato mi te je zao, sto se uporedjujes u mudrosti sa Bogom. Tebi to nista ne znaci pa onda nemoj ni da obracas paznju. Ti si sebi u pravu i OK, ne sporim da imas pravo na to, samo necu to dalje da komentarisem.
Konkretno? Da li se tvoje vidjenje toga kao coveka na kao vernika razlikuje mnogo?
Nisi nikad imao coveka ko ti je bio uzor u svakom smilu?
Nisi nikad lagao bez obzira na to da li je iz najbolje ili najgore namere?
Nisi nikad prevario osobu sa kojom si bio u vezi?
Nisi nikad pozeleo da imas transformersta ili nesto sto je u tvoje vreme bilo aktuelnije kad si bio klinac?
Ne znas nikog ko je dobar kao lebac a koga su roditelji sakatili od batina ili koga su ostavili i nikad mu se nisu vise javili?
Razmisljao bi o bibliji i ispravnosti dok ti neko drzi sestri noz za vratom a ti ga imas na nisanu?
Nikad ti neko u trenutku nije postao najvaznija osoba na svetu? Kad je sale zabio hrvatima 0.4 sec pre kraja nisi pomislio ... ? Smiley
etc.

Ja sam "nevernik" a opet imam mnogo vise tolerancije od velikih hriscana koji otvoreno kazu i bolduju da ih apsolutno ne zanima niciji komentar i "pokusaj..." blah.. da ne citiram...
Ako je njeova vera toliko jaka on je ne mora svaki cas objasnjavati.
Narocito ako je toliko siguran (do nivoa opsesivnosti) da je upravo to to i da se to nikad nece promeniti i da to nista ne moze promeniti.
Covek otvoreno kaze da ga ne znaima nista ni o cemu sem onome u sta on veruje.. paranoja u las vegasu jbt... jel to toliki strah da ne sazna nesto novo sto bi ga moglo poljuljati...
E dzaba vam ako vam je to reprezentativni predstavnih tolerantnog vernika.. ja sam za njega majka tereza koja ima los dan pa je i previse iskrena ponekad.

Ja debelo razmotrim pre nego sto nesto kazem.... ali ako neko napise zaista notornu glupost koja je sama sebi kontradiktorna svaki put kad pogledas s kraja na kraj posta... ne mogu da ocutim.

Citat
Ti simpaticni mladicu koji koristis rec opstiti u pezorativnom smislu i sa prljavim asocijacijama, sigurno neces i ne mozes svojim ateistickim argumentima poljujljati moju duhovnu stabilnost i naterati me da se spustam na tvoj nivo i pljujem te.
Tvoja masta odredjuje u kakvom ja kontekstu koristim izraz opstiti. Ja kad mislim na seks obicno kazem jebati ili voditi ljubav u zavisnosti od toga ima li emocija. Opstiti je samo sinonim za ono sto si ti rekao, a sto me je mrzelo da trazim i citiram.

Citat
Prepoznao si se, a?  Otkud znas da sam na tebe bas mislio?
Zato sto neko sa tako uskim pogledima nije u stanju misliti ni na sta drugo Smiley
Citat
Kao i obicno ne citas cele postove ili ih ne razumes, pa onda pricas gluposti. Ovo cu napisati zaista poslednji put, jer ako nesto nekome napises deset puta i on ponovo isto pita, onda nema svrhe dalje objasnajvati. Znaci ovako, obrati paznju:

- Svako od nas je gresan.
- Ako bi svi bili bezgresni, onda bi svi bili Bogovi, a onda bi to bila jedna politeisticka religija i ne bi imala veze sa Hriscanstvom.
- Svi cinimo grehove i bitno je samo da ih ne cinimo svesno i namerno i bitno je da se iskreno kajemo ako ih ucinimo, a ne da tvrdoglavo srljamo u vece i vece.

Zakljucak: Svako od nas treba da tezi zivotu u skladu sa deset bozijih zapovesti. Svako nekada napravi neki greh i to je normalno. Bitno je samo da taj greh ne bude veliki poput ubistva i bitno je da se za svaki ucinjeni greh iskreno pokajemo. Znaci ja sam svakako u zivotu cinio neke sitnije grehove i kajem se zobg njih, ali svakako nikada nikog nisam ubio ili ucinio neku tako tesku stvar.
Ti nisi rekao da tezis ili da se trudis da ih postujes, nego da ih postujes. ako ih postujes ne gresis. A ako ih i postujes i gresis to je apsourd.
Dakle ti si taj koji prica gluposti. Uporno.
Citat
Jel ti bilo dobro u SFRJ? Idi tamo pa zivi. Za mene je to bio mracniji period ljudskih, verskih, nacionalnih sloboda nego u doba Srednjeg veka.
Narod je ziveo.
Sada mu te verske slobode ne pomazu da prezivi.
Ako ti je draze da budes slobodan i mrtav od gladi ti budi, jer ceka te carstvo nebesko.. mene ceka realan zivot i realni problemi i to mi je vazno.. a sta ce biti kad zavrsim svoj put ovde, razmisljacu tad ako uopste budem imao priliku.
Citat
Najgore u istoriji srpskog naroda.
Da.. tu je bio onaj odvratni diktator koga je ceo svet obozavao i koji je imao najvecu sahranu u istoriji u odnosu na sve drzavnike i pre i posle njega.
Citat
Vernik- - ->Ateist- - ->Antihrist
Fanatik -> Duhovnjak -> Deist -> Ateist -> Nevernik

A sad sledi omiljeni deo:
Citat
notorna glupost
Hm.. da ne lupetas ti? Vec si to u vezi tog pitanja dolazao.
Citat
Vrlo hriscanski, nema sta.
Ja nisam hriscanin, ja sam covek Smiley Da li je hriscanski krajnje mi je nebitno.. posebno kad to proceni neko kao ti.
Citat
Jel ti se ne svidja? nemoj da postujes, snosi psledice.
Mlatimudjenje Smiley Koje posledice? U svetu koji dolazi posle ovog? Sta je lose ako se ugledas i postujes nekog ko je od tebe bolji? Jel to nekom smeta? Taj neko treba da se leci.
Citat
Ne sudi, da ti ne bde sudjeno.
Takvi roditelji sigurno nisu Hriscani ili bar nisu istinski Hriscani, jer da jesu ne bi se tako ponasali.
Ko si ti da govoris kome ce biti sudjeno?
Ti roditelji su neretko "veliki vernici" a znam ih i koji su tukli decu da idu u crkvu sa njima Smiley Dakle o tome zaista necemo.
Ako smo vec svi mi "njegova deca" onda su i ti roditelji ti kojima je "on" dao mogucnost da uniste neki mladi zivot.
Citat
Komentarisanje nije greh, ali ti kazes da bih ubio u odredjenoj situaciji, da bih pocinio preljubu u odredjenoj situaciji i tako dalje, a to su sve veliki grehovi, ako bi ih zaista pocinio i ako ne lazes. Opet ako lazes i to je greh, pa kako god okrenes, sve u svemu zacin c.
Ako ti u takvoj situaciji ne bi ubio....
Bilo koju normalnu osobu to pitaj. Bilo koga ko ima dete.
Ako neko ugrozi zivot moga deteta taj ce da dobije po mojim zakonima. Kad je taj tvoj "bog" trebao da pazi da se to ne desi nije obracao paznju, e pa ja cu da taj problem resim na nacin na koji znam. Ako bi mogao da zaustavim vreme ili da primenim neki efekat iz matrixa rado bih.. kako ne mogu, i jedno sto mogu je da ga otresem ko skota da bih spasao dete... nek mi sude svi sudovi meni je moje dete i moja porodica vaznija od svega ostalog zajedno pa i od neke knjige i recenica iz nje.
Citat
Pokusao sam da iznesem svoje stavove i objasnim da bi bilo dobro da se ljudi okrenu Bogu sto nije bio nikakav pritisak vec moja zelja i nikoga nisam vredjao niti mu bilo sta nametao, samo sam izneo svoj stav. Ako je nekome ovo sto sam napisao u quote-u povod za napad i uvreda, onda to mogu da protumacim samo kao stav jednog antihrista koga pominjanje vere i Isusa Hrista vredja
Kad budes sledeci put pricao sa bogom pitaj ga treba li mu advokat?
Citat
Pravda se neko ko je kriv. Ja nikome i ni zasta nisam kriv, a ponajmanje zato sto sam vernik, tako da apsolutno nemam nikakvu potrebu da se iblo kome pravdam. To sto si ti protumacio kao pravdanje je pokusaj da objasnim sa verske tacke gledista nesto sto ste me upravo vi pitali. Ili samo mozda trebao da kazem, da u pravu ste, Bog ne postoji? Mozda bi ti to i ocekivao, ali mozda ces jednom shvatiti razliku izmedju dozivljavanje vere srcem i mozgom i uvideti ogormnu prazninu koju si do tada imao a koju si tako lako i bez dileme popunio. Praznina nije plod nemanja informacija i manjka saznanja, posto ocekujem takav argument, vec je praznina ono sto svi nosimo u sebi i sto nas tisti citav zivot koji ma koliko mislili da zivimo u skladu sa nekim praivlima i zakonitostima i ma koliko mislili da je covek nasao ili ce naci odgovore na sva pitanja, ce uvek biti u ljudima sve dok ne otkriju istinsku vezu sa Bogom i otkriju Boziju ljubav u sebi.
Ti nemas potrebu da se pravdas i objasnjavas, ali to ipak radis Smiley
Ne ocekujem ja da kazes da Bog ne postoji, to je nesto u sta svako ima pravo da veruje ili ne veruje... ali nacin na koji ti to iznosis i kako se uopste odnosis prema toj svojoj veri i toleranciji prema svemu je krajnje smesno za nekog ko je hriscanin i vernik.
Ja nisam.
Ne moram da postujem to sto ti pricas kako postujes.
Ne moram da pazim da ne napravim nesto ne hriscanski.
Ne moram bilo sta sto ti moras zbog vere.
Ja sam slobodan..
Znanje daje nevernovatnu slobodu..
Mnogo vise izbora...
Mnogo vise otvorenosti prema svima...
Remember that.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Blago tebi za to znanje, seti ga se na svojoj sahrani. Nego, da nece da istruli zajedno s tobom? Zapitaj se to.

Porediti sa porodicom nije neukusnije. Samo glupo je jer ne diskutujemo o tome pa je naravno glupo pominjati ljude ni krive ni duzne.

Imas pogresno vidjenje Pravoslavlja sto se tice grehova i toga sta se sme/ne sme do te mere da neces da prihvatis dobronameran stav osobe koja je manje vise neutralna. Ne vrbujem te za Pravoslavlje, samo kazem.

Opet, sto se tice zapovesti, ne znaci ako jednom nesto prekrsis da si neki gresnik i da nisi vise hriscanin. Posto si upporan u svom stavu i mislis da bolje znas od nasih monaha i svestenika sta se sme a sta ne u Pravoslavlju, onda no comment.

Sto se Cilkla tice - covek brani ono u sta veruje i ja to podrzavam, svim srcem. A nikog nije tesko isprovocirati, uz malo truda. Ti ga dosta prozivas, ne samo u komentarima na temu nego i licno.

BTW Ciklo nije bio kontradiktoran ali kad ti to ne zelis da shvatis ja ne vidim svrhu da ti opet objasnjavamo. Jednostavno ne ide i to je, kad se ne razumemo hajde da se bar ne vredjamo? Nisi glup pa da ne mozes da provalis sta je uvredljivo a sta nije.

Ajde zdrav mi bio.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:05:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.