Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 13:36:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bas ne obicno...  (Pročitano 34642 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
AKo me vec citiras, mogao si da citiras onda celu misao, a ne da izvlacis iz konteksta. Rekao sam da postoje smrtni grehovi i "obicni" grehovi. Smrtni su nepopravljivi i jedan od njij je ubistvo, a "obicni" su bezazleniji i mogu se oprostiti ako se covek na kraju pokaje iskreno zbig njih.

Drugo, pitao si da li znam neku osobu koja se ceo zivot pridrzavala deset bozijih zapovest. Ja jos nisam proziveo ni pola zivota, a ujedno nisam ni vidovit pa ces zato morati da sacekas jedno 50-tak godina da bih ti rekao da li sam i koliko grehova koji su u suprotnosti sa deset bozijih zapovesti ucinio. U mom dosadasnjem zivotu, reci cu to i ako nije hriscanski hvaliti sebe, mislim da nisam napravio ni jedan ozbiljniji greh, a da sam gresan kao i svi mi u to nema sumnje.

I treca, najbitnija stvar je ta da to sto si citirao sam pogresno napisao iz razloga sto sam pisao ogroman tekst, imao malo vremena i pokusavao da odgovorim na sto je moguce vise vasih, ateistickih pitanja. Zato sam napisao da ne znam nikoga ko se pridrzava deset bozijih zapovesti, a ustvari sam hteo da napisem da ne znam nikoga ko nikada u zivotu nije nacinio ni jedan greh, a to si takodje da si hteo mogao da zakljucis i sam iz cele moje price.

Na kraju, nisam ja rekao da si ti los covek, niti sam procenjivao tebe i tvoj zivot, vec sam samo rekao da ako smatras da je ziveti u skaldu sa deset bozijih zapovesti, odricanje koje te udaljava od zivota kakav zleis, onda je valjda logicno da to znaci da ti kako bi ostvario hedonizam kome tezis, imas nameru da prekrsis neku od bozijih zapovesti, a to je po meni dovoljan dokaz da neko, bilo ko ko to cini, nije dobar covek. Mislim da bi bar oko toga trbeao da se slzos sa mnom. Da li neko ko je dobar covek moze da krade, cini preljubu, ubije? Ja mislim da ne moze, bio on vernik ili ne. I jos nesto da napomenem, posto ovde ocigledno se sve mora napisati do kraja sve sa tackom i zarezom kako ne bi bilo pogresno shvaceno, namerno sam napisao samo drugih pet bozijih zapovesti upravo zato sto su prvih pet vezani za veru i religiju, a ovih pet su pravila kojih bi trebao da se pridrzava svaki posten i moralan covek.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
p.s. Ono sto narod afrike radi je prirodno, pogledaj sta su ljudi u proslosti u neiskvarenim zajednicama radili.. mora da slucajno danas ima 6 milijardi ljudi... mnogo blata, a? Smiley

Vidis, posto nisam ziveo pre 300 godina ne bih mogao da ti kazem sta je tada bilo. Ono sto mogu da ti kazem iz licnog iskustva, to je da iz generacije mojih roditelja, baba i deda, ne znam nikoga, a znam puno ljudi, koji su prevarili svoju zenu\muza i koji su ziveli razvratnim i nemoralnim zivotom, vec su svi imali svoje porodice, decu i vaspitavali ih u jednom zdravom, moralnom, ajde da kazem i patrijahalnom okruzenju. Zato danas ne znam ni jednog svog druga ili drugaricu koji nisu u vise navrata varali svoje momke, devojke, koji nisu bili sa vise ljudi u isto vreme, ili onih koji razocarani u sve to sede sami i nemaju ni zelju da budu sa nekim poput njih. Da li je to normalno? I don't think so. Smile

Citat:  SF
p.s.s. Nauci da poredis stvari koje su slicne, bio vernik ili ne to je jako korisno u zivotu. Znam jednog sto je bio veliki pravoslavni vernik pa nije hteo da cita starogrcke drame jer su politeisticke.. divan mladic.. ponavljao 2 puta.. izbacili ga iz skole.

Sto se tvog druga tice, mogu samo da kazem da ima raznih ludaka na ovom svetu. Sto se komunizma i religije tice, ja jednostavno ne zelim da ti poredim jer to je nesto sto mene vredja i sto cak i ako pokusam na trenutak da postavim jedno naspram drugog, ne razumem kakve veze oni imaju, odnosno zasto i kako u kojim parametrima zelis da ih poredis. Jedino ako ne zelis da kazes da je u komunizmu bog bio vladar, a clanovi centralnog komiteta apostoli Smile.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2005, 14:06:55 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Verovatno i druge vredja to sto ti koji si vernik u najavi sudis o tome kako se trebaju deliti grehovi i sta je ok a sta nije.
I ne, ne mislim da ako neko ko povremeno nesto slaze ili pozeli da bude neko drugi, pozeli neku tudju zenu los covek.. naprotiv.. on je covek.. oni koji to ne rade nisu ljudi, oni su zombiji, a oni koji to rade a prave se da to nije tako su najgora vrsta lazova.
Isto tako ubio bih nekog ko pasce ako bi probao da ugrozi zivot moga deteta ili moje devojke zene majke oca brata sestre kuma i slicnih meni jako bitnih osoba.. jel me to cini losim? Ok, svejedno bih ga ubio bez trunke razmisljanja... i ubio i overio par puta u glavu cisto da budem siguran.
Da li se to tebi svidja ili ne, neme uopste ne pogadja. Ja sam takav kakav sam, krajnje iskren i otvoren, ne krijem nista jer mislim da nemam razloga a ti.. pa ti bi se vec trebao zapitati ako toliko branis religiju kojoj pripadas zasto to radis na taj nacin ... malo je kontradiktorno.

Inace.
Komunizam je savrsen drustveni poredak. To sto ti o njemu nista ne znas, to je druga stvar, i vezana je samo za to sto ocigledno mnogo volis da pricas o stvarima o kojima pojma nemas.
Komunizam je utopia. A utopia u savrsenom drustvu funkcionise, ako su svi koji se deklarisu kao vernici zasita vernici i ako svi zive u skladu sa verom, onda je to drustvo koje oni prave savrseno, a drustvo u kome zivimo je tempirana bomba.
Dakle toliko o drustvu i ljudima a narocito vernicima.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Verovatno i druge vredja to sto ti koji si vernik u najavi sudis o tome kako se trebaju deliti grehovi i sta je ok a sta nije.

Citat: CP
Reci cu jos nesto sto cete sigunro jedva docekati da mi nabijete na nos, a to je da postoji citat iz Biblije koji kaze, ne sudi da ti ne bi bilo sudjeno. Zato ja ili bilo ko drugi ne mozemo tebi ili bilo kome drugom da kazemo da li ces ici u raj ili pakao i da li je greh koji si ucinio smrtan ili nije. To nije na nikome od nas, to je na Bogu i on je jedini i vrhovni sudija svega i svakoga.

Znaci podelu na smrtne i "obicne" grehove, nisam smislio ja, nego je to zapisano i to se zna. I ne mogu ti ja reci sta je greh i ako bih to zeleo i imao dokaze za to, vec je to u Bozijim rukama i on ce tebi, meni i svima nama jednom suditi i reci da li smo i sta zasluzili.

Citat: SF
I ne, ne mislim da ako neko ko povremeno nesto slaze ili pozeli da bude neko drugi, pozeli neku tudju zenu los covek.. naprotiv.. on je covek.. oni koji to ne rade nisu ljudi, oni su zombiji, a oni koji to rade a prave se da to nije tako su najgora vrsta lazova.

Citat: CP
Drugi, sitniji grehovi se oprastaju ukoliko se covek pokaje zbog njihovog cinjenja iskreno u srcu i ako njihov broj nije bio tako veliki da se oni ne mogu oprostiti. Znaci to vam je kao u pravu, mislim da se zove to kumulativna kazna, izvinjavam se pravnicima jer ovo sam cuo na televiziji pa ne znam da li je tacno. Znaci na kraju svi grehovi ti se sabiraju i onda u zavisnosti od toga koliko si gresio i da li si se pokajao zbog toga ides u Carstvo Nebesko ili u pakao.

Isto tako ubio bih nekog ko pasce ako bi probao da ugrozi zivot moga deteta ili moje devojke zene majke oca brata sestre kuma i slicnih meni jako bitnih osoba.. jel me to cini losim? Ok, svejedno bih ga ubio bez trunke razmisljanja... i ubio i overio par puta u glavu cisto da budem siguran.

Evo dacu ti malo materijala za pljuvanje. Licno, ako bih se ne daj Boze, nasao u situaciji koju si pomenuo, ne znam kako bih postupio. U svakom slucaju pokusao bih sve, pre nego sto nekoga ubijem, a ako na kraju to preostane kao jedina opcija... ne znam... zaista ne znam.. ne znam da li bih mogao da se oduprem tom iskusenju koje bi mozda bilo prejako za mene. Hvala Bogu nadam se da nikada necu biti u situaciji da moram da odlucujem tako nesto, pa se nadam da necu ni biti u prilici da nacinim takav greh.

Da li se to tebi svidja ili ne, neme uopste ne pogadja. Ja sam takav kakav sam, krajnje iskren i otvoren, ne krijem nista jer mislim da nemam razloga a ti.. pa ti bi se vec trebao zapitati ako toliko branis religiju kojoj pripadas zasto to radis na taj nacin ... malo je kontradiktorno.

I ja sam krajnje iskren i otvoren, a o tome na koji nacin branim religiju i sta tebi tu nije jasno, odnono sta ti smeta, mozes da me pitas, ali malo jasnije, jer mi iz ovoga sto si napisao nista nije jasno.

Inace.
Komunizam je savrsen drustveni poredak. To sto ti o njemu nista ne znas, to je druga stvar, i vezana je samo za to sto ocigledno mnogo volis da pricas o stvarima o kojima pojma nemas.

Jeste, ja o njemu nista ne znam. Ti izgleda o svemu sve znas i ocigledno si savrsen u svakom pogledu i naravno bezgresan, posto koliko sam dos ada mogao da vidim ni jednu svoju gresku jos nisi priznao, a bilo je vise prilika. Da vec nemam svog Boga, mozda bi mogli da pokrenemo neki pool i proglasimo te za njega.

Komunizam je utopia. A utopia u savrsenom drustvu funkcionise, ako su svi koji se deklarisu kao vernici zasita vernici i ako svi zive u skladu sa verom, onda je to drustvo koje oni prave savrseno, a drustvo u kome zivimo je tempirana bomba.

Prvo, bar u sfrj a i u svim komunistickim zemljama, ogromna vecina ljudi se deklarise kao ateisti. Drugo, vec sam poludeo pisuci o tome da je jako puno vernika kojima su puna usta vere, a jako malo pravih vernika. Trece, drustvo u kome mi zivimo, bar koliko sam ja upucen, nije vise komunisticko, pa samim tim ne znam kakve to veze ima sa komunizmom. Cetvrto, drustvo je takvo kakvo je izmedju ostalog upravo zato sto su se ljudi odrodili od Boga i sto im je Bog postao samo i iskljucivo novac i zato sto i medju onima koji se deklarisu kao vernici, jako mali procenat je onih pravih, a mnogo veci broj je onih koji su vernici samo da bi mogli da dobiju na lotou i slicno.
Citat
« Poslednja izmena: 04. Maj 2005, 14:43:17 od Ciklopentanoperhidrofenan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Evo dacu ti malo materijala za pljuvanje. Licno, ako bih se ne daj Boze, nasao u situaciji koju si pomenuo, ne znam kako bih postupio. U svakom slucaju pokusao bih sve, pre nego sto nekoga ubijem, a ako na kraju to preostane kao jedina opcija... ne znam... zaista ne znam.. ne znam da li bih mogao da se oduprem tom iskusenju koje bi mozda bilo prejako za mene. Hvala Bogu nadam se da nikada necu biti u situaciji da moram da odlucujem tako nesto, pa se nadam da necu ni biti u prilici da nacinim takav greh.
U situaciji kada bi u pitanju bilo tvoje dete ili tvoj ponos, vera, ubedjenja, ako zaista ne bi postupio tako, tj ubio ga ko poslednje pseto onda sa tobom zaista nesto nije u redu i mogu da shvatim sto si takav vernik
Normalnim ljudima to uopste nije upitno. Dete, partner, majka, otac.. to je vaznije od bilo cega.. dok bi ti razmisljao taj neko bi obavio posao.
Citat
Jeste, ja o njemu nista ne znam. Ti izgleda o svemu sve znas i ocigledno si savrsen u svakom pogledu i naravno bezgresan, posto koliko sam dos ada mogao da vidim ni jednu svoju gresku jos nisi priznao, a bilo je vise prilika. Da vec nemam svog Boga, mozda bi mogli da pokrenemo neki pool i proglasimo te za njega.
Da li je tvoj Bog priznao neku svoju gresku? Smiley
On je coveka napravio po ugledu na sebe, i dao mu pravo da odlucuje Smiley vidimo kakvi su ljudi danas.
Njemu niko nikad nije ogranicavao to pravo da odlucuje.. sta nam to o njemu govori? Smiley
Citat
Prvo, bar u sfrj a i u svim komunistickim zemljama, ogromna vecina ljudi se deklarise kao ateisti. Drugo, vec sam poludeo pisuci o tome da je jako puno vernika kojima su puna usta vere, a jako malo pravih vernika. Trece, drustvo u kome mi zivimo, bar koliko sam ja upucen, nije vise komunisticko, pa samim tim ne znam kakve to veze ima sa komunizmom. Cetvrto, drustvo je takvo kakvo je izmedju ostalog upravo zato sto su se ljudi odrodili od Boga i sto im je Bog postao samo i iskljucivo novac i zato sto i medju onima koji se deklarisu kao vernici, jako mali procenat je onih pravih, a mnogo veci broj je onih koji su vernici samo da bi mogli da dobiju na lotou i slicno.
Naravno da ovo drustvo nije komunisticko.
Ovo nije ni drustvo, normalnoj demokratskoj zemlji kad bi rekao da ovde vlada demokratija oni bi se smrtno uvredili Smiley
Ljudi su ovakvi isti od kad postoje, samo ih sad ima vise i imaju vise mogucnosti da to kakvi su pokazu Smiley
Uvek je bilo masovnih ubica, zlocinaca, pa cak i pripadnika crkve koji su to bili Smiley

Ti imas svog Boga, i opstis sa njim, molim te, nemoj to reci negde javno, ljudi ce svasta pomisliti Wink
I majke ti nemoj toliko pricati o carstvu nebeskom, to pricaj kad dodjes tamo, za sad ne znas ni da li ono postoji a kaomoli kakvo je Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
U situaciji kada bi u pitanju bilo tvoje dete ili tvoj ponos, vera, ubedjenja, ako zaista ne bi postupio tako, tj ubio ga ko poslednje pseto onda sa tobom zaista nesto nije u redu i mogu da shvatim sto si takav vernik
Normalnim ljudima to uopste nije upitno. Dete, partner, majka, otac.. to je vaznije od bilo cega.. dok bi ti razmisljao taj neko bi obavio posao.

Prvo, rekao sam da se nadam da necu biti u takvoj situaciji nikada.
Drugo, rekao sam ad bih pokusao sve, pre nego sto bih ga ubio i da mi to ne bi bila prva opcija.

Da li je tvoj Bog priznao neku svoju gresku? Smiley

Prvo kazes da ne verujes u Boga, a onda pitas da li je taj u koga ne verujes priznao svju gresku? Pa kako je to trebao da uradi, da se obrati preko pinka? Smile

On je coveka napravio po ugledu na sebe, i dao mu pravo da odlucuje Smiley vidimo kakvi su ljudi danas.

Ljudi su nekada bili u mnogo vecem procentu blizi Bogu i mnogo zdraviji u mentalnom smislu, moralniji, posteniji. Nekda je ljudska rec bila teska kao planina i ljudi su ginuli zbog svoje date reci. Danas vecu tezinu ima lavez jednog prosecnog mesanca ulicara, nego jednog prosecnog coveka. I Bog jeste stvorio coveka po svom uzoru, ali nije klonirao sebe. Zatim mu je dao sve i zabranio mu samo jednu jedinu stvar, a to je da dira zabranjeno voce, iskusavajuci ga tako da li je dostojan mesta na kome se nalazi. Tu je covek prvi put pokazao da je lako kvarljiva roba. Ono sto je jos gore, to je sto se sve do dan danas jos samo mnogo vise pogorsalo, pa su tako ljuda danas pokvareniji nego ikada pre.

Citat
Njemu niko nikad nije ogranicavao to pravo da odlucuje.. sta nam to o njemu govori? Smiley

Opet pricas o nekome u koga ne verujes? Smile Hoces da kazes da je Bog apsolutista? Pa jeste is ta sada? Da li je to lose? Da li je lose da neko ko je bezgresan idelan bude apsolutista? To je valjda nesto cemu svi tezimo.

Citat
Ti imas svog Boga, i opstis sa njim, molim te, nemoj to reci negde javno, ljudi ce svasta pomisliti Wink

Ovo je u svakom slucaju najbizarnija stvar koju sam ikada cuo i nesto sto je toliko bolesno, da ga ne bih ni komentarisao. Jos samo da kazem da ja tako nesto nisam napisao, a gde si ti to procitao ne znam niti me zanima. I jos nesto, malom manje perverznom umu, ovako nesto ne bi znacilo ono sto je tebi ocigledno znacilo, pa tako kada bi neko ko nije opterecen bludom, rekao ovako nesto, to bi imalo sasvim drugo znacenje od onoga koje si ti potencirao i koje je opet kazem u najmanju ruku bolesno.

Citat
I majke ti nemoj toliko pricati o carstvu nebeskom, to pricaj kad dodjes tamo, za sad ne znas ni da li ono postoji a kaomoli kakvo je Smiley

Ja pricam zato sto me ti provociras da o tome pricam, a u pocetku sam se nadao da ces mozda nesto i primiti od svega toga, pa da moja prica nece biti uzaludna. Medjutim vidim da je to bilo suludo kada si ti u pitanju. To je tvoja stvar i ako ti mislis da tako mozes i treba da zivis, ja tu ne mogu nista da ucinim.
Citat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Problem loseg vida bi vec trebao ozbiljno leciti, nije prvi put da moram ponovo da se citiram da bi nesto video tj da bi ti bilo jasno
Citat
Prvo, rekao sam da se nadam da necu biti u takvoj situaciji nikada.
Drugo, rekao sam ad bih pokusao sve, pre nego sto bih ga ubio i da mi to ne bi bila prva opcija.
Niko ti nije dao sansu da bilo sta probas. Ims pola sekunde da povuces obarac, on ili tvoje dete.. i ti razmisljas? To je tuzno.
Citat
Citat
Da li je tvoj Bog priznao neku svoju gresku?
Prvo kazes da ne verujes u Boga, a onda pitas da li je taj u koga ne verujes priznao svju gresku? Pa kako je to trebao da uradi, da se obrati preko pinka?
Tvoj sine. Pitam tebe da li je tvoj. Da mi ti to odgovoris posto ja znam da nije, ali hocu da vidim dokle si ti spreman ici.

Citat
Ljudi su nekada bili u mnogo vecem procentu blizi Bogu i mnogo zdraviji u mentalnom smislu, moralniji, posteniji. Nekda je ljudska rec bila teska kao planina i ljudi su ginuli zbog svoje date reci. Danas vecu tezinu ima lavez jednog prosecnog mesanca ulicara, nego jednog prosecnog coveka. I Bog jeste stvorio coveka po svom uzoru, ali nije klonirao sebe. Zatim mu je dao sve i zabranio mu samo jednu jedinu stvar, a to je da dira zabranjeno voce, iskusavajuci ga tako da li je dostojan mesta na kome se nalazi. Tu je covek prvi put pokazao da je lako kvarljiva roba. Ono sto je jos gore, to je sto se sve do dan danas jos samo mnogo vise pogorsalo, pa su tako ljuda danas pokvareniji nego ikada pre.
- To kako je nekad bilo imas na temi na kojoj se uveliko o tome prica u religiji, ako ti se prica na tu temu mozes tamo slobodno.
- Ti si ziveo u tom vremenu pa znas da je tad kumstvo bilo svetinja kao i bratstvo pa su obicno u istoriji zapamceni sinoubice, bratoubice, i slicne pojave.
- Bog svakako nije klonirao coveka u odnosu na sebe, cini mi se nekako da bi u tom slucaju morao biti bipolan.
- Bog je stvoritelj svega i nikad mu niko nista nije ogranicavao jel tako, tako je.
- On je po ugledu na sebe stvorio coveka dao mu sve sem jedne stvari i covek je hteo bas tu jednu Smiley To govori i o bogu i o coveku :- Ljudi danas nisu pokvareniji nego ikada pre. Ljudi su danas isti kao i uvek samo se to danas vise vidi, bolje razglasi i dalje cuje Smiley
Citat
Opet pricas o nekome u koga ne verujes?  Hoces da kazes da je Bog apsolutista? Pa jeste is ta sada? Da li je to lose? Da li je lose da neko ko je bezgresan idelan bude apsolutista? To je valjda nesto cemu svi tezimo.
Ako ti zaista verujes da je on bezgresan pored svega onoga sto oko sebe vidis, to je vrlo zabrinjavajuce.
Citat
Ovo je u svakom slucaju najbizarnija stvar koju sam ikada cuo i nesto sto je toliko bolesno, da ga ne bih ni komentarisao. Jos samo da kazem da ja tako nesto nisam napisao, a gde si ti to procitao ne znam niti me zanima. I jos nesto, malom manje perverznom umu, ovako nesto ne bi znacilo ono sto je tebi ocigledno znacilo, pa tako kada bi neko ko nije opterecen bludom, rekao ovako nesto, to bi imalo sasvim drugo znacenje od onoga koje si ti potencirao i koje je opet kazem u najmanju ruku bolesno.
To govori vise o tebi nego o meni. To sto ti ne znas znacenje pojma opstiti i imas krajnje pokvarenu mastu to je samo tvoj problem veliki hriscanine. Ti si rekao da "ostvarujes kontakt sa Bogom", po cemu je to drugacije od izraza govoris a posto ne mozes govoriti jer ako si dotle dosao stvarno si pogubio koncice onda sa njime opstis na nekom visem nivou.
Blago tebi. Da nema tebe ne bi me niko danas nasmejao.
Citat
Ja pricam zato sto me ti provociras da o tome pricam, a u pocetku sam se nadao da ces mozda nesto i primiti od svega toga, pa da moja prica nece biti uzaludna. Medjutim vidim da je to bilo suludo kada si ti u pitanju. To je tvoja stvar i ako ti mislis da tako mozes i treba da zivis, ja tu ne mogu nista da ucinim.
Ti pricas jer se pravdas, niko te ne provocira da nesto kazes, ti osetis potrebu jer si prozvan, da u to zaista verujes ko sto cinjenicno ne verujes, ne bi se toliko opravdavao o objasnjavao, tvoja vera u to bila bi ti dovoljna.
Shvatas.. od starta si krajnje kontradiktoran.. samo ti to ne vidis.. sto opet samo o tebi govori.

p.s. Mogao bi bar jednu poruku citirati od pocetka do kraja kako valja, pa nije to valjda toliko tesko.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Inace, ja sam ti vec rekao da o meni ne znas nista Smiley pa ni o tome da li sam i koliko sam bilo cime opterecen Smiley Dakle nemoj po drugima srati ako nisi spreman da pojedes Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Mislim da sam vec dao delimicno odgovor na tvoje [Tralalalala] pitanje. Na tvoje prvo pitanje sam rekao da niko nije bezgresan i biti hriscanin ne znaci biti bezgresan, jer to bi onda znacilo da je svaki hriscanin Bog, a onda ne znam koja bi funkcija Boga uopste bila i da li bi to onda bila monoteisticka religija. Znaci pitanje je samo kolicina, kvantitet grehova.

Tvoja vera kaze: "Budite dakle savrseni, kao sto je otac vas na nebu." (Matejevo jevandjelje, 5:48) Izgleda da ti svoju sopstvenu veru poznajes mnogo losije od mene koji nisam monoteista.

Inace malo si dvosmisleno napisao, nadam se bez lose namere ovo gde si rekao kako niko ne bi smeo da pozeli nesto tudje. Tacno je da je to zapovest, medjutim ona se ne odnosi to da majka koja ne moze da ima dete ne sme da pozeli da ima dete, niti da neko ko nema kola, ne sme da pozeli da ima kola. [...]To se odnosi samo na cinjenicu da ti ne smes da pozelis, a pod tim pozelis se smatra i da pokusas da uzmes-ukrades recimo dete druge zene, ili kola drugog coveka, a ne da ti ne smes da pozelis kola ili dete, ako ih nemas.

Medjutim 8. zapovest je "Ne kradi", a 10. zapovest je "Ne pozeli nnista sto je tudje".

Ocigledno, za sastavljace Tore (Starog zaveta) krasti NIJE isto sto i pozeleti nesto sto ti nemas, a neko drugi ima.

Ovo drugo je dakle u knjizi na koju se pozivas takodje izricito zabranjeno -- nezavisno od kradje, koja je zabranjena sam za sebe.

Sto se tice "lose" ili ne-"lose" namere, ja ne prihvatam tvoju -- niti ijednu monoteisticku -- religiju kao nesto sto je samo po sebi istina.

Naprotiv, uporno ukazujem na probleme monoteizma, jer smatram da je on dogovroan za najvece patnje covecanstva -- svakako mnogo vise od politeizma.

Mislim da su moje namere najbolje moguce, ali to je za sebe najteze proceniti, a i -- kaos to sam milijardu puta rekao (nekoliko desteina puta na ovom sajtu) -- svako ima svoj pogled na svet i nijedan od njih nije apsolutan, tako da su "dobro" i "lose" vrlo relativni pojmovi.   

Na drugi deo sam ti isto odgovorio\la Smile vec manje-vise. Znaci neki grehovi su smrtni grehovi poput ubistva, a neki su sitniji, njih svi cine i u avisnsti od kolicine pocinjenih grehova i pokajanja zavisi i da li ce ti oni boto ooprosteni ili ne.

To nije ono sto pise u 10 "bozjih" zapovesti. Tamo ih je dato 10. Nije receno da su neke od tih zapovesti vaznije a neke manje vazne. Dato ih je UKUPNO 10 i sve su "bozije", dakle vrhunske.

Reci cu jos nesto sto cete sigunro jedva docekati da mi nabijete na nos, a to je da postoji citat iz Biblije koji kaze, ne sudi da ti ne bi bilo sudjeno. Zato ja ili bilo ko drugi ne mozemo tebi ili bilo kome drugom da kazemo da li ces ici u raj ili pakao i da li je greh koji si ucinio smrtan ili nije.

Ja ne sumnjam da u Bibliji ima i ponesto pametno, mozda je i 60% pametno, ali ima mnogo i djubreta, npr. podrska ubijanju neprijateljskih beba u pslamima i opisima zivota Davidovog.

Naravno, tek interpretacija Biblije -- tzv. tradicija -- potpuno je sumanuta. Tu se kod pacijenata ("vernika") javlja manicno-paranoicni osecaj ekskluzivnog posedovanja istine protiv koje se bore svi drugi -- ili vecina drugih ("gresnici", "nevernici", "jeretici" itd.).

Sa druge strane, naravno da ti ne mozes meni da obecavas nista sto se tice vecnosti, niti imas vlasti da to cinis. To ne moze nijedno ljudsko bice. Pomisao da sebe postavis u taj rakurs -- makar i samo da bi ga opovrgao -- sa moje tacke gledista je vec vrlo ozbiljan problem, nesto sto te ozbiljno diskredituje kao sagovornika. 

S'obzirom na tvoju neospornu inteligenciju mislim da si ovo mogao i sam da zakljucis.

S obzirom (ovde, uzgred, nema nikakvog apostrofa, jer su oblici "sa" i "s" dubleti, dakle ravnopravno se koriste, sem u 4-5 slucajeva gde moze da se upotrebi samo "sa")

-- elem, s obzirom na to da ti nemas nikakve kompetencije da procenjujes moju inteligenciju, jer je to kao kad taljige procenjuju mlin za kafu,

i s obzirom da ja, ocigledno, ne zakljucujem na nacin na koji je tebi logican kao verniku, dakle nekom ko nema slobodan, nego samom sebi nametnutim pravilima ogranicen um

("ogranicen" ne u smislu gluposti, nego u smislu neslobode promisljanja bez bilo kakvog a priori suda)

ne razumem zasto si uopste ubacivao ovu neumesnu recenicu u logorejicnu odbranu svog prava na izvrtanje tvoje sopstvene dogme.

Ja apsolutno podrzavam kad neko dovodi u pitanje postulate svoje -- ili bilo koje -- religije. Ali ne i kad to izvrtanje onda re-dogmatizuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
zao mi je sto se ovako zanimljiv uvodni post pretvorio u raspravu o veri...
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 13:36:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.