Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Maj 2026, 16:27:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Barak Obama = predsednik  (Pročitano 76581 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Rhambo će voditi Obamin tim  Piše: Nikolina Šajn
Foto: Reuters

Rahm Emanuel poznat je po svom beskompromisnom stilu i psovkama, ali procjenjuje se da će u red morati dovoditi uglavnom demokrate u Kongresu

ZAGREB - Pobjednik američkih izbora Barack Obama počeo je sastavljati novi tim za Bijelu kuću te je za predstojnika svog ureda sinoć izabrao kongresnika Rahma Emanuela, bivšeg glavnog savjetnika Billa Clintona.

Emanuel novi posao nije prihvatio odmah, ali se očekivalo da će prihvatiti položaj koji podrazumijeva da bude glavni predsjednikov savjetnik, da ima važnu ulogu u odabiru ministara i drugih dužnosnika, da upravlja radom Zapadnog krila te odlučuje tko ima pristup Ovalnom uredu. Ovaj 48-godišnji političar iz Chicaga, kao i Obama, poznat je kao jedan od najboljih demokratskih stratega, washingtonski insajder beskompromisnog stila zbog kojeg je dobio nadimak Rhambo.

- Ja sam čovjek kojeg su nazvali temperamentnim, osvetoljubivim, prostim i zlim. A tako me opisuje moja majka kada se hvali mnome - rekao je lani u šaljivom govoru pred washingtonskim novinarima.

Emanuel je poznat po tome da neumorno napada svoje neprijatelje, nekontrolirano psuje, a ponekad i vrišti i viče na donatore sve dok ne pristanu dati onoliko koliko on traži. Ako je smatrao da su iznosi premali, znao je i prijetiti da će pocijepati čekove. No, smatra ga se i jednom od najvećih demokratskih zvijezda u usponu i čovjekom zaslužnim za to što su 2006. demokrati nakon 12 godina republikanske vladavine osvojili većinu u Kongresu.

Mediji tvrde da je Emanuel čista suprotnost politici međustranačke suradnje koju propagira Obama, no drugi kažu da će mu upravo ta oštrina i trebati - ali kako bi disciplinirao demokrate i natjerao ih da se približe centru i surađuju s republikancima. Obama bi pritom bio dobar, a Emanuel loš “policajac”.

Obama je sinoć službeno imenovao i svoj “prijelazni tim”, koji bi trebao surađivati s Bushovom administracijom do inauguracije 20. siječnja. Na čelu tog tima je John Podesta, bivši Clintonov predstojnika ureda, a tim će s njim voditi Obamina dugogodišnja savjetnica Valerie Jarret i predstojnik njegova ureda u Senatu Pete Rouse.

Bush je najavio da će blisko surađivati s Obamom u prijelaznom razdoblju do inauguracije 20. siječnja te da će ga brifirati o svakoj značajnoj odluci koju bude donosio idućih tjedana, a federalne vlasti Obaminim su ljudima ustupile uredski prostor od 11.000 četvornih metara u središtu Washingtona te urede u Chicagu, gdje se očekuje da će Obama provoditi većinu vremena do ulaska u Bijelu kuću.

Obama i budući potpredsjednik Joe Biden danas su od direktora za nacionalne obavještajne službe Mikea McConnella trebali dobiti prvi brifing, a sve do inauguracije trebali bi ih svakodnevno brifirati i dva dužnosnika CIA-e. Obamini savjetnici trebali bi dobiti i privremeni pristup tajnim podacima.

Očekuje se da bi Obama u vrlo kratkom roku mogao imenovati buduće ministre financija i vanjskih poslova. Aktualni ministar financija Henry Paulson već je u ministarstvu pripremio stolove i telefone na kojima bi Obamin tim mogao raditi do inauguracije.

Jutarnji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
za predstojnika svog ureda sinoć izabrao kongresnika Rahma Emanuela, bivšeg glavnog savjetnika Billa Clintona.

сад ће шиптарија да пева... ''Рамо Рамо друже мој... Рамо Рамо брате мој ... да ли ћујеш јецај мој''  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
Citat
Nemci su odgovorni za holokaust osvesti se ejjjj sistematsko unistavanje u konc logorima miliona ljudi dal si ti svestan sta si napisao Smile Smile to mozda ako se tvoj debilni um pita ali realno gledano ono sto sam ja napisao je cinjenica!!!

da ev
Citat
Nemci su odgovorni za holokaust osvesti se ejjjj sistematsko unistavanje u konc logorima miliona ljudi dal si ti svestan sta si napisao Smile Smile to mozda ako se tvoj debilni um pita ali realno gledano ono sto sam ja napisao je cinjenica!!!

a mi nismo imali logore? nismo imali sistematska unistavanja?

Citat
elem kako komentarises ovo sef izbornog staba baraka obame je Srbkinja Milica Lubic a inace je obama blizak prijatelj sa Rodom Blagojevicem guvernerom Ilinoisa Smile

??
Не ! Али и даље имамо хладњаче.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 17:46:22 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia N-shurnaest
Nadam se da tje Obama ispuniti ochekivanja.

Chovek je promeno poltichku mapu amerke u pravom smslu te rechi.Izmedju plejade demokratskih kandidata (Klintonove) izlazi kao prvi izbor te opcije.
.Popedio je u osam iskljuchivo republikanski orijentisanih amerchkih drzava sa veshe nego ubedljivom razlikom.Probio je rasnu barijeru amerchkog brachkog tela koje def. nije bilo bez predrasuda od kada su crnci africhkog porekla krochili na tlo americhkog kontnenta.U prilog toj konstataciji ide i chnjenica da su konzervatvni fundamentalisti ubili, ne tako davno, choveka sa drugachijim stavom,borca za jednakost,sindikalno-socijalno ideoloshkog gurua,koji se rukovodio vanvremensko moralnom stavu koji se savrsheno ogledao u jednoj njegovoj  rechenci... "I have a dream".

Biti "crn" u americi je ogromnm delom istorje znachlo upravo krv,suze,znoj,muku,..ljudi koji su nasilno dovodjeni kao robovi "kolonlajlnm brodovima smrti" chiji su kapetani neretko "-balast-" vezivali za ribarske mreze pune kamenja i topili na dno okeana kao stoku...Treba li itji dalje...?!

Zbog jake istorijske podloge ,da,to shto je presidente "crn" ima veshestruko jaku simbolichku vrednost.Chovek pored toga shto je sada predsednik, nosilac je (hteli m to da priznamo ili ne) specifichnog murala kobi koja je zadesila ljude koji su iste boje kao i on.Koje su savremenici bilo crne ,bele,zrvene,zute,narandzaste ,ljubchaste ili zelene puti mozda po prvi put u poslednnjoj deceniji i po svesni, i zauzimaju osudjujutji stav(bar vetjina).Chovek je hrishtjanin,crnac,majka belkinja,otac i ochuh islamske vere ect ect...
Nosi bar neku karakteristu po kojoj se velka vetjina stanovnika planete Zemlje odredjuje (nazalost) i deklarishe.
Po prvi put u istoriji takva specfichna osoba se nashla na motjnom polozaju i moze da promeni neshto, da dopre do svesti velikog broja ljudi AKO
bude donosio odluke na koje se oslanjao i zbog kojih je i dobio tu trku.
I shto je najvaznje one se sushtnski i bitno razlikuju od politike dominantnog gotovo diktatorskog (sa loshim izgovorm) dela bevsheg predsednka i velike vetjine predhodnih.
To izmedju ostalog moze da znachi i povlachenja americhkh trupa u konflktnm zemljma,vetje uloge evropljana u
stvarima od znachaja,potpsvanje chuvenog i zivotno bitnog (bukvalno) Kyoto protokola ect.
Stvaranju jedne svojevrsne multipolarnosti (ako mene pitate) na poltichkoj pozornci.Pa neka i za to ,nekim delom,doprnose  pojave kao shto su svetska ekonomska kriza,borba za energente,koga je briga ako bi se stvari razvijale pravom smeru...

Oko americhke demokratije...
Amerika ima najstariji demokratsku ustav na svetu.Ni jedna zemlja (kolko ja znam) nema stariji.Upravo je na postulatima tog ustava naravno sagradjena ta imperja SAD.U kojoj se gradjani ne dele po rasnoj osnovi,drzava ne moze da se krije pod zgovor da radi u interesu nacije...Taj ustav propagira veoma zavidne demokratske slobode  i po toj osnovi moderni ostatak sveta imas shta da se ugleda.Upravo novi 44. predsednk se vishe puta oslanjao na isti i najavio vratjaanje pravm vrednostima te tvorevine.

Dalje...
Mi imamo istorijkih 127 godna diplomatskih odnosa sa amerima,dva ratna saveznishtva,(chitaj - dva - ratna - saveznishtva-),tokom kojih smo imali vishe prijateljskh odnosa neko ovih drugih.Celo ptanje oko Kosova zavredjuje drugu temu i drugu raspravu.
Neki od vas mogu zajednichkim snagama na "summoning stage-u" levo od zdrave pameti ,da prizovu Tita i Slobodana i da na toj grupnoj seansi dodju do preko potrebnih odgovora na tu temu.
Nacionalizam je dechija bolest ...Albert Einstein.Ne bh se tu vishe zadrzavao.

Da se razumemo ja lichno,daleko od toga da se prepoznajem kao amerofil ili slchno i imam veoma kritchki nastojen stav o nekim americhkm tekovinama i toboz vrednostima i epilogu.

Stvar je u tome da ovaj chovek kaze CHANGE...!!!

I ja sam spreman da poverujem da je i mogutja....

Zato shto sam "teshki sucker" (dabome Smile ) kad je bilo kakva naznaka o pravichnosti ,boljem sutra,hrabrosti,odvaznosti u opticaju.Pa makar ja bio i naivan i glup.

« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 18:34:30 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

mine is the vengeance says the lord - Eric Cartman

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 135
Zastava New Karlovci
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia n2310
@ WarBoss  Smile Smile Smile Smile Smile.  Nisi sucker. Naravno da ce biti pozitivnih promena. Pogledajte samo ovo  www.youtube.com/watch?v=EkqrI3IibYI i ili www.youtube.com/watch?v=nxpEqln5EdQ&feature=related i sve je jasno. Steta samo sto ce voditi istu politiku kao i prethodni rezimi SAD-a prema Srbiji.. Ali i toj promeni se nadamo
IP sačuvana
social share
to live is to die
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Samsung 
@*WarBoss*

Ako je ovo zaista "djelo" tvog sopstvenog intelekta(a ne nečijeg drugog), onda svaka čast!!! Smile
Moram ti odati priznanje na tvojoj izuzetnoj inteligenciji!!! Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 19:42:50 od Juve girl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
I za sve hriscane ako nisu znali Obama podrzava muslimane, pa vi vidite da li je to dobro ili lose.
То си претпостављам прочитао у неком e-mail који ти је неко послао.
Ah ne nisam. Video sam lika uzivo, posmatrao sam kako se ponasa prema jednima i drugima. Nisam corav da vidim da je strasno srdacan prema muslimanima (kako sam znao da su muslimani? imaju krpe na glavi, pogotovo zene zamotane od glave do pete).
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 5
@*WarBoss*

Svaka cast. Dobar i inteligentan post.

Yes, we can!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
 naravno da ce biti vrlo pozitivnih promena  Smile Smile Smile  .... evo kinezi i japanci masovno napushtaju americhko trzishte ,dow jones se opet smandrlja ispod 9000 poena  Smile Smile Smile ...

ali ima i onih koji profitiraju   Smile :

Obama has only been elected for a few hours and already he has helped the American economy...

Sales of White bedsheets, guns and rope have gone through the roof!
  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Qtek 小米
WarBoss
Ako сами Обамини земљаци у С.А.Д. кажу за њега да је само марионета и да је мање зло, да су демократска и републиканска странка једно те исто зло, чему онда треба да се нада остатак света, а поготово ми Срби.

Да ли стварно неко верује да ће Обама радити у интересу своје мањинске заједнице или ће служити империјалистичким интересима владара из сенке који владају том државом.

Зар Кондолиза и Колин Павел нису црни ?
И шта су урадили за своје, осим што су скршених руку гледали покољ у Руанди ?

Ако се Америка и буде мало променила на боље то ће бити по одлуци владара НСП, односно много више показатељ њихове немоћи.
Колико ће свету требати времeна да схвати да је и он Ујка Семов house nigger.
Обама је политички коректан црнац, они некоректни нису изашли на гласање или су запушили нос и заокружили мање зло.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Maj 2026, 16:27:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.