Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:01:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Barak Obama = predsednik  (Pročitano 65939 puta)
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E

Opet ti srBskog! Hajd' dobro! Smile
Razlika između PRAVOG patriotizma i nacionalizma je sljedeća:
Patriotizam  svojim neprijateljima smatra tiraniju, despotizam, opresiju i korupciju, a za nacionalizam najveći neprijatelji su zagađivanje stranim idejama i uticajima, heterogenost, etnička i kulturna nečistota, a onda i političko i socijalno nejedinstvo.
Mada, ako želiš raspravaljati o patriotizmu i nacionalizmu, otvori novu temu! Smile
ja sam te lepo pitao da mi konkretno odgovoris na pitanje ako znas ima li razlike izmedju americkog patriotiznma i Srbskog nacionalizma? a ne da mi polemises i tumacis pojam nacionalizma i patriotizma Smile
dakle pitanje je bilo:
ima li razlike izmedju americkog patriotiznma i Srbskog nacionalizma?

ako ne znas ili ne mozes da vidis ja cu ti reci odgovor:nema razlike! Smile

Naravno da ima razlike. Pokušat ću ti to objasniti najjednostavnijim rječnikom:

PRAVI američki patriotizam(kao i svaki drugi) podrazumijeva ljubav prema svojoj državi, prema svojoj naciji, želju za dobrobiti svih stanovnika, ponos na svoju kulturu, tradiciju, neka liberalnija shvatanja, želja za dobrobiti svih stanovnika svoje države ali uz ogromno poštovanje i toleranciju prema drugim nacijama, njihovim državama, kulturama, tradicijama, religijama....

Srpski(odnosno bilo koji drugi nacionalizam-muslimanski, hrvatski...) podrazumijeva opsesivnu ljubav prema svojoj državi, naciji, rasi, religiji, kulturi, malo konzervativnija shvatanja, želju za etničkim čisćenjem ili uništenjem drugih nacija ili naroda,  uz naravno, shvatanje da je njihova nacija "čišća" i superiornija od ostalih.

PRAVI američki patriotizam nije rat u Iraku i Afganistanu, ali jeste izlazak na izbore, biranje boljeg sutra za cijelu naciju, ponosno "mahanje" američkom zastavom, ushićenost nakon objave rezultata izbora, i naravno, ponosna rečenica koju će skoro svaki stanovnik SAD-a bez obzira na rasu, porijeklo, religiju....reći, a to je: "Ja sam Amerikanac/ka!"
ovim postom ako procitas sta si napisala dolazimo do mog zakljucka!

Srbski nacionalizam=americki patriotizam
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Srbski nacionalizam=nemacki nacizam
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N93
Citat
PRAVI američki patriotizam(kao i svaki drugi) podrazumijeva ljubav prema svojoj državi, prema svojoj naciji, želju za dobrobiti svih stanovnika, ponos na svoju kulturu, tradiciju, neka liberalnija shvatanja, želja za dobrobiti svih stanovnika svoje države ali uz ogromno poštovanje i toleranciju prema drugim nacijama, njihovim državama, kulturi, tradiciji, religiji....

Pa koliko tih PRAVIH američkih patriota ima po tvom misljenju??? Po cemu su svi koji su glasali za Obamu prave patriote???

Citat
želju za etničkim čisćenjem ili uništenjem drugih nacija ili naroda,  uz naravno, shvatanje da je njihova nacija "čišća" i superiornija od ostalih.

Koliko ja znam to je nacizam a ne nacionalizam Smile

Sto se tice tog mahanja zastavom to je smesno. Mnogo je veci patriotizam (ili nacionalizam kako hoces) kad se kod nas ljudi sami organizuju posle neke sportske pobede i sl. pa sami iznesu zastave i masu ulicom. Njima su tamo naravno delili svima te zastave, pa sto da ne masu kad su im vec dali. I Sasa Popovic prosle godine kad delio one gluposti za navijanje na finalu zvezda granda ljudi su mahali, sta dobio si na ulazu normalno je da ces da iskoristis...

Uostalom kolko ja znam ankete su pokazale da je kod skoro 70% biraca najvaznija tema ovih izbora bila ekonomija, a ne ratovi Amerike po svetu, Obama nije izabran zato sto ce da prekine ratove nego zato sto obecava vise para za srednje slojeve. Njima je stalo do svog dupeta a ne do mira u svetu i slicnih gluposti.

IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
Srbski nacionalizam=nemacki nacizam
Nemci su odgovorni za holokaust osvesti se ejjjj sistematsko unistavanje u konc logorima miliona ljudi dal si ti svestan sta si napisao Smile Smile to mozda ako se tvoj debilni um pita ali realno gledano ono sto sam ja napisao je cinjenica!!!

elem kako komentarises ovo sef izbornog staba baraka obame je Srbkinja Milica Lubic a inace je obama blizak prijatelj sa Rodom Blagojevicem guvernerom Ilinoisa Smile

ne verujem da cete vi siptari imati blagonaklonost ove aministracije kao prethodne! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Citat
Nemci su odgovorni za holokaust osvesti se ejjjj sistematsko unistavanje u konc logorima miliona ljudi dal si ti svestan sta si napisao Smile Smile to mozda ako se tvoj debilni um pita ali realno gledano ono sto sam ja napisao je cinjenica!!!

a mi nismo imali logore? nismo imali sistematska unistavanja?

Citat
elem kako komentarises ovo sef izbornog staba baraka obame je Srbkinja Milica Lubic a inace je obama blizak prijatelj sa Rodom Blagojevicem guvernerom Ilinoisa Smile

da evo sad vec danas povukle priznanje kosova
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Samsung 
Citat
ovim postom ako procitas sta si napisala dolazimo do mog zakljucka!

De Boga ti pročitaj ponovo šta sam napisala. Očigledno ne možeš shvatiti ništa nakon prvog čitanja!

Citat

Ovo bi se moglo izjednačiti kada bi poistovjećivao Busha sa patriotizmom.
A PRAVI američki patriotizam sam ti opisala na kraju svog prethodnog posta. A Amerikanci su nam 4. oktobra pokazali da su većina njih PRAVE patriote a ne nacionalisti!
Mislim da idemo u off! Ako želiš dalje raspravljat o ovome, otvori temu "Postoji li razlika između patriotizma i nacionalizma?". Smile Smile

Citat

To se kod nas na Balkanu može podvesti pod isto!!!!
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 15:47:31 od Juve girl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
Citat

a mi nismo imali logore? nismo imali sistematska unistavanja?

Citat

da evo sad vec danas povukle priznanje kosova
naravno da nismo imali koncentracione logore za unisatvanje o cemu ti pricas uopste???

nece povuci priznanje ali izgubicete podrsku amerike kad tad i ne znam gde cete onda makedonci vas mrze Srbi vas mrze crnogorci vas mrze Grci vas mrze kako bre svi vas mrze sto zive oko vas??? mozda ako vas albanija prihvati Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 15:50:39 od Dominick »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E

Citat

Ovo bi se moglo izjednačiti kada bi poistovjećivao Busha sa patriotizmom.
A PRAVI američki patriotizam sam ti opisala na kraju svog prethodnog posta. A Amerikanci su nam 4. oktobra pokazali da su većina njih PRAVE patriote a ne nacionalisti!
Mislim da idemo u off! Ako želiš dalje raspravljat o ovome, otvori temu "Postoji li razlika između patriotizma i nacionalizma?". Smile Smile

Citat

To se kod nas na Balkanu može podvesti pod isto!!!!
ti si navela dva indeticna odgovora samo sa zamenom redosleda reci u recenici tako da dodje mu na isto Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2008, 15:49:35 od Dominick »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Citat
naravno da nismo imali koncentracione logore za unisatvanje o cemu ti pricas uopste???

jok i ne, pa celo sarajevo je bilo jedan logor, pa omarska pa keraterm, pa po kosovu...........
Citat
nece povuci priznanje ali izgubicete podrsku amerike kad tad i ne znam gde cete onda makedonci vas mrze Srbi vas mrze crnogorci vas mrze kako bre svi vas mrze sto zive oko vas??? mozda ako vas albanija prihvati Smile

ne mrze nas srbi nego nacisti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Samsung 
Citat
Njima je stalo do svog dupeta a ne do mira u svetu i slicnih gluposti.

Pa rekla sam da je jedna od odlika patriotizma, želja za blagostanjem cijele nacije. Logično da im je ekonomija i bolja budućnost sviju njih važnija od glupih ratova u Iraku i Afganistanu(ratova za "odbranu" njihove nacije). Pametni ljudi, ne padaju više na te gluposti za razliku od većine Balkanaca... Smile

Citat
ti si navela dva indeticna odgovora samo sa zamenom redosleda reci u recenici tako da dodje mu na isto Smile

Očigledno ti treba još jedno čitanje... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:01:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.