Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пазите се лудака са Купинда  (Pročitano 1285 puta)
16. Mar 2018, 05:26:36
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
Прешло ми у навику да упозоравам људе на разна лоша искуства са лудацима. У овој епизоди - продаја преко Купинда.

Одмах директно у главу, Купиндо је добар само ако хоћете да купујете нешто. Зато што сте, више-мање, заштићени, или барем далеко заштићенији него када купујете преко било ког другог сајта. Првенствено, оцене не могу да се напуцавају као преко КП, постоји модерација која прати поруке, гарантују вам исплату ако вас продавац зајебе и тако то... Са друге стране, за продају је исто такав, али у супротном смеру.

Верујем да је већина видела да последњих пар месеци продајем моје књиге, и продао сам их готово 30 без икаквих проблема, што преко форума, што преко КП, слањем поштом, личним налажењем... И будем луд да ове последње књиге, из само мени познатог разлога, окачим и на Купиндо.

Сад, за лаике који немају појма како тај сајт функционише... Ниједан ваш податак није видљив када оставите оглас, купац може да вас контактира само оног момента када кликне "купи". Када кликне, сајт сматра да је производ продат, скида га са огласа и истог момента вам наплаћује провизију од 8%. Да ли ћете и како ћете ви да обавите купо-продају, њих не интересује, они су обрачунали своју провизију као да је успешно продато. Постоји рок од 8 дана, ако пријавите да до куповине или продаје није дошло, али опет искључиво ако је нека страна баш кршила договор, није хтео да плати, није хтео да се јави, није преузео послат пакет и слично па вам онда могу рефундирати провизију. За одустајање од продаје већ теже.

Шта се десило, окачим синоћ касно увече неке књиге, што на форум, што на КП, што на Купиндо. И до један ујутру ми се већ јаве људи (са КП), ја договорим 90% посла са њима, само сутра ујутру да видимо да ли ћемо да шаљемо или како већ и легнем да спавам. Пробудим се рано, упалим комп, у међувремену се још троје људи јавило да желе да купе, али отварам и Купиндо и видим да је неко кликнуо да "купује". И видим да ми стоји горе да сајту дугујем провизију од продаје.

Размишљам, тај тип са Купинда има предност. Ем због те курчеве провизије, ем зато што је сигуран купац са Купинда. И ту крећу идиотарије...

Тип је у пола ноћи послао две поруке, прву у којој пита да се нађемо преподне код општине Нови Београд (иако сам оволиким словима нагласио да лично преузимање може само између Бановог брда и центра града), а одмах затим и другу у којој каже да ће ме звати сутра увече. Оно, ђе је логика, шта кој курац.

Ја гледам, за сат времена ми стиже поштар да преузме неке друге књиге које шаљем, зашто ја да идем на јебени Нови Београд или да чекам до увече да ми се тип јави када имам ТРОЈЕ других људи који су ми дали своје адресе, у фазону, "брате, шаљи одмах, надам се да ниси продао већ".

Али не, хоћу ја да будем поштен... Свим људима који су се јавили, укључујући и оног од синоћ са којим сам 90% договорио посао да се нађемо у току дана - кажем да су на чекању, јер тип са Купинда има предност. И одговорим том лудаку, рекох, не, не може лично преузимање на Новом Београду, лепо пише, да ли вам одговара да шаљем експрес поштом? И додам, рекох, знате, ја вам дајем предност иако су се други људи јавили раније и прихватили услове које нудим, а пошто верујем да разумете да ми је у интересу да продам књиге, а мање битно коме ћу их продати, да ме обавестите до вечерас у 18 да ли прихватате слање експрес поштом.

Одем ја на факс, до града, код бабе, где већ, лелујам цео дан по Београду, стиже ми у међувремену порука од овог лудака. Парафразирам, тип је у фазону "јако је фино што сте ви оглас поставили и на друге сајтове и што имате купце, али ви имате ОБАВЕЗУ према мени, ја сам купио ваш производ, не можете да ме ограничавате роковима јер сајт каже да имам рок од 8 дана да се изјасним"... Smile

У том моменту скапирам да имам посла са неком дилејом која је баш, баш добро надувана том причом са Купинда, оно, "такнуто-макнуто, ја сам КУПИО (како си купио идиоте, купити значи дати паре и преузети производ, ти си само јебено кликнуо на неко дугме на некаквом сајту) и сада ЈА одређујем услове како ћу купити, а ти си дужан да ми продаш, иначе ћу да ти дам негативну оцену и бановаће те са сајта". Smile

Као шлаг на торту, тип додаје, "наћићемо се за викенд". Дакле, нема ту питања, оно, "да ли вам одговара да се нађемо за викенд", ништа, јок, тип је одлучио да ћемо се ми наћи за викенд јер он тако хоће и пун је самопоуздања да ће тако бити јер, ето, "правила сајта су јасна". Smile

Мало простудирам и скапирам да његово уверење да може да поставља услове куповине произилази из чињенице да је мени обрачуната провизија. Тип који не жели да купује преко поште јер ће морати да плати и страшних додатних 300 кинти рачуна да ја размишљам на исти начин, по принципу, "у јеботе, дугујем 240 динара провизије сајту, сад МОРАМ да му продам".

Најзад, тип се самопозове како ће ме позвати вечерас да се "договоримо". Гледам, рекох, то је то, терај будалу у пизду материну, нећу му се јавити, продаћу некоме другом. После пар сати, након позива на који се нисам јавио, стиже порука, опет парафразирам, "Ја сам купио ваше књиге, зовем по договору да утврдимо примопредају".

Опет се мислим нешто, ком договору, јеботе, ко се са тобом договорио да зовеш, то је исто као да ја одем на Твитер, напишем Џесики Алби да сам спреман за сутра увече и онда сутрадан увече дођем испред њене куће и када ме питају шта хоћу, одговорим да сам по договору дошао да јебем Џесику.

Ја му одговорим да сам одустао од продаје, и тип онда креће са километарским порукама, "срамота, срам вас било, безобразлук са ваше стране, уцењивали сте ме", ја му пожелим свако добро и довиђења, тип наставља са километарским порукама, "видећете ви када вам банују профил, ви сте имали обавезу према мени".

Јебе ми се за ту провизију, нећу им платити сигурно. Да плаћам провизију на предмет који нисам продао. Оно што ме је мало забринуло је што овај лудак има моје пуне податке, име, адресу и тако то, шта знам колико је луд. Али да, нека свакоме ко ово чита буде за наук када буде качио нешто на Купиндо да има у виду разне лудаке који тамо обитавају и опскурна "правила".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
Обрисали су ми и негативну оцену и захтев за исплату провизије, након што сам послао поруку да објасним шта се десило са лудаком. Фин неки свет.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Jebeni IT-genitiv.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
srušio si mu sve snove o ljudskim pravima ustavom zagarantovanim.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.