Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Veliki trgovinski lanci i odnos prema kupcima  (Pročitano 2770 puta)
16. Jan 2009, 17:39:52
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
Posto se u Srbiji otvara sve vise prodavnica trgovinskih lanaca, a nasa udruzenja za zastitu kupaca spavaju, mogli bi da im pomognemo i iznesemo svoja iskustva.
Pocecu sa mojim utiscima o Metrou:
- da biste usli potrebno je da imate karticu firme ili da kupite karticu na ulazu, mada se cesto desava da na pultundma nikoga, tako da ulazi ko kako stigne
-nisu dozvoljene torbe preko 20*20cm. Drugim recima, ako nosite dzambo torbu preko ramena, nece vas dirati, a ako nosite ranac, izbacice vas.
- kasete za odlaganje rade na zetone, a depozit je 100dinara. Kad koristite kasete, ne odgovaraju za kradju licnih stvari.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
meni nikako nije jasno zasto su velike gazde bacale onoliko para za kase na kojima se placa, kad uvek radi duplo manje kasa.
isto vazi i za maxsi i super maxi samoposluge. cekam red  i od dosade pocnem da brojim sve sto vidim. slucajno izbrojah 8 kasa, a radile samo dve. na svakoj po 15-20 ljudi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung XYZ1004
Verovatno je to standard po kome se grade svi trzni centri (znam da je Metro bukvalno isti i u Nemackoj i u Srbiji) po svetu....pa posto je sve krenulo od zapada gde ima mnoogoo vise kupaca, otud i veliki broj kasa koje realno u Srbiji nisu potrebne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
otud i veliki broj kasa koje realno u Srbiji nisu potrebne
da naravno. mi smo navikli da cekamo redove. u Srbiji je sve u redu.

inace pazite se artikala na kojima ne pise cena ma kako vam izgledali jeftino, iznenadicete se na kasi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Da dodam jos nesto o Metrou...
- obmanjivanje kupaca o ceni... velikim slovima pise cena bez pdv, a u cosku se nalazi cena sa pdv koja se placa na kasi...
- u proslosti se desavalo da Metro ne ispuni svoje obaveze prema drzavi, pa su inspektori dolazili na vrata kupaca i trkeljisali njihove poslovne knjige...
- prodavci uglavnom nemaju pojma o cemu se tu radi... ako ih pitate gde je npr. kucna higijena, kazu vam da pogledate table ili da sacekate kolegu...
- jednom prilikom sam cekala 10 minuta na kasi (bila sam na redu), jer je kasirka ugovarala sastanak sa kolegom...
- znam da je to c&c i da je prvenstveno namenjen za snabdevanje firmi i dalju prodaju, ali je neverovatno da ne mozete dobiti besplatne kese. Ni na jednom drugom mestu to se nije desilo...
- stvari u gondolama su cesto razbacane
- ne postoje citatci bar coda, tako da ne mozete da saznate cenu... problem ne bi bio veliki da su cene jasno istaknute... cesto se desava da ne znate koliko sta kosta...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung XYZ1004
Citat
otud i veliki broj kasa koje realno u Srbiji nisu potrebne
da naravno. mi smo navikli da cekamo redove. u Srbiji je sve u redu.

inace pazite se artikala na kojima ne pise cena ma kako vam izgledali jeftino, iznenadicete se na kasi.

Pa definitivno u Srbiji ne treba isti broj kasa kao i u Nemackoj, ali to sto nasi nece da daju platu potrebnom broju radnika, nego od 14 kasa oni na samo 3 imaju radnika je drugo pitanje  Smile

Citat
- obmanjivanje kupaca o ceni... velikim slovima pise cena bez pdv, a u cosku se nalazi cena sa pdv koja se placa na kasi...

A to ti je psiholoska igra  Smile  Smile kao kad ti napisu cenu sa ogromnim celim brojem i onda ono sitno ,99  Smile pa podsvesno mislis da je jeftinije nego sto realno jeste. To nije nista protivzakonito obzirom da ti je cena napisana  - e sad sto ljudi  ne koriste mozak kad kupuju je druga stvar Smile

Citat
- prodavci uglavnom nemaju pojma o cemu se tu radi... ako ih pitate gde je npr. kucna higijena, kazu vam da pogledate table ili da sacekate kolegu...

Eto...i ja kad kazem da je odnos poslodavaca prema radnicima uzasan, pa zbog toga imaju slabe poslovne rezultate meni SF ne veruje  Smile Ovo ti je odlican primer za to - plata prodavca u Metro-u je 14hiljada (bila pre godinu dana) ima ih premalo za posao koji se ocekuje od njih da rade (i sami ste videli da je kasirka premalo i sa prodavcima nije nista bolje) i kako mozes da ocekujes da na tom mestu bude covek koji je zaintresovan za posao koji radi i da ga radi dobro i bude preedan tom poslu, kada ima bednu platu i prevelik posao....ne ide to  Smile

Citat
- jednom prilikom sam cekala 10 minuta na kasi (bila sam na redu), jer je kasirka ugovarala sastanak sa kolegom...

Dobar radnik, sa bednom platom i nagomilanim poslom?.....to je oksimoron  Smile

Citat
- stvari u gondolama su cesto razbacane

Dobar radnik, sa bednom platom i nagomilanim poslom?.....to je oksimoron  Smile    ...mada i kupci su stoka  Smile

Citat
- ne postoje citatci bar coda, tako da ne mozete da saznate cenu... problem ne bi bio veliki da su cene jasno istaknute... cesto se desava da ne znate koliko sta kosta...

Cene se svakog jutra (a i tokom dana) proveravaju i stavljaju nove ukoliko dodje do promene ili ih neko skine i to je posao prodavca, ali....Dobar radnik, sa bednom platom i nagomilanim poslom?.....to je oksimoron  Smile   
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 15:18:11 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Qtek 小米
Једном сам налетео на канцеларијску столицу коју нисам могао да купим зато што служи само за излагање,  Smile а када ће набавити нову туру и да ли ће бити исти модел и самим тим и иста цена ... на то питање нису могли да одговоре.

Наравно често се дешава да добијају прехрамбену робу чији је рок трајања при крају (или је можда и преправљен), па нас не треба чудити зашто су најјефтинији.
Иначе познавао сам једну девојку која је радила на препакивању чоколада којима је истекао рок и које су биле фалш, не би ме чудило да је тај бизнис подигнут на виши ниво и да су се модернизовали, јер у то време није било баш тако.

У Максију ме највише нервира што касирка има неке додатне послове, рецимо она је и пакер и цима се око бар кодова, нема потрчка она трчи до шефа, онда када се не види бар код на производу онда опет устаје и одлази до полица са истим производом.
У горој  ситуацији је само возач ГСП-а који је уједно и продавац карата.  Smile   Smile
Или доктор који нема времена ни да саслуша пацијента, јер на једног долази десетак хиљада грађана.

А толико незапослених ...  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
У горој  ситуацији је само возач ГСП-а који је уједно и продавац карата.
odavno ih niko nije prebio. prosle nedelje vidim zenu sa dvoje dece, jedno nosi, drugo vodi za ruku. napolju minus. skot zatvori vrata i krene.
Citat
Или доктор који нема времена ни да саслуша пацијента,
mali znak paznje je cudo. (npr 100g kafe)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.