Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi zarobljeni u paklu Sirije  (Pročitano 1804 puta)
18. Jul 2012, 14:05:19
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Browser
Opera 12.00
Naša državljanka Vanja Alhusein sa petoro dece ne može da pobegne iz zemlje u kojoj besni rat. Njenu sudbinu dele stotine naših ljudi. Srbija još nije organizovala evakuaciju.

Stotine Srba koji žive i rade u Siriji, u kojoj već 16 meseci besni pobuna protiv predsednika Bašara el Asada, ne mogu da pobegnu iz ratnog pakla. Mnoge avio-kompanije obustavile su letove za tu zemlju, a avioni koji lete su prepuni. Uprkos tome, srpsko Ministarstvo inostranih poslova još nije uradilo ništa da pomogne našim građanima koji su tamo zarobljeni.

Radomir Timotijević (39) iz Beograda, čija je starija sestra Vanja Alhusein (40) udata za Sirijca, sa kojim ima petoro dece, kaže za "Kurir" da ona ne može da se s mališanima skloni u Srbiju.

"Vanja ne može da nađe mesto za avion koji leti preko Moskve, jer svi ljudi beže odande, a to je jedan od retkih koji sad uopšte leti za Siriju. Prekjuče sam izgubio svaku vezu s njom, pošto su se borbe prelile u Damask i u naselje u kojem ona živi. Poslednji put kad smo pričali rekla mi je da s prozora zgrade može da vidi vojnike koji pucaju i koriste i minobacače. Uplašena je! Tamo je haos!", ispričao je Timotijević.

Prema njegovim rečima, sad se svi sklanjaju u hrišćanske četvrti grada. Vojska im je dala rok do ponoći da napuste stanove jer oni treba da očiste kvartove od terorista.

Radomirova sestra je s decom išla u srpsku ambasadu u Damasku, ali tamo nije bilo nikoga od diplomata da joj pruži savet. I sam Radomir se obraćao za pomoć našoj ambasadi u Siriji i Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu, ali, kako kaže, nije dobio nikakav odgovor sve dok ih taj list juče nije kontaktirao i tražio objašnjenje.

"Ne razumem kako je država poslala avione za evakuaciju Srba iz Libije i Egipta kad je tamo izbila pobuna protiv režima, a na naše ljude u Siriji ne misli. Znam da tamo ima dosta Srba, ali za MIP oni kao da ne postoje. Do juče mi se nisu javljali, a onda su mi odgovorili da ne brinem, da oni prate situaciju i da će reagovati u skladu s tim. Ne znam da li treba da čekam da mi jave da su mrtvi i da mi onda kažu da im je žao", očajan je Timotijević.

Vesna Sekerezović, portparolka srpskog Ministarstva inostranih poslova, rekla je da odluku o tome da li naši građani treba da budu evakuisani iz neke zemlje donosi država.

"Ministarstvo inostranih poslova je samo jedan od organa koji u tome učestvuje. Konačnu odluku treba da donese Vlada, na osnovu procena situacije drugih državnih organa ", objasnila je Sekerezovićeva.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je za "Kurir" da Vlada ne može ništa bez procene MIP.

"Ministarstvo ima svoje službenike koji su u kontaktu sa ambasadama u svim zemljama i oni treba da naprave procenu situacije. Tek na osnovu toga Vlada može da reaguje", istakao je Mihajlović.

Situacija u Siriji se ne smiruje. U glavnom gradu, Damasku, tokom čitave noći vođene su borbe između pobunjenika i snaga lojalnih predsedniku Bašar al Asadu.

(MONDO)
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
Sve se moze ako se plati odgovarajucim ljudima.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Mene vise brinu Srbi zarobljeni u paklu Srbije....
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Sama je izabrala da se uda za Sirijca i sad ocekuje da u jeku sukoba moze da izadje i sad kao " srpkinja zarobljena " ... ne ... ona je sirijka sa srpskim poreklom ... a kao sto vec rece Anea

Znaci ako bas zeli da izadje, sve se moze kad se hoce ... samo sto treba znati prave ljude a ne samo bezati ko muva bez glave u grotlu ljudi
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
значи бојане,ти си канађанин српског порекла?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
Sama je izabrala da se uda za Sirijca i sad ocekuje da u jeku sukoba moze da izadje i sad kao " srpkinja zarobljena " ... ne ... ona je sirijka sa srpskim poreklom ... a kao sto vec rece Anea

Znaci ako bas zeli da izadje, sve se moze kad se hoce ... samo sto treba znati prave ljude a ne samo bezati ko muva bez glave u grotlu ljudi

Hm... ovo me podseti na gotovo paranoicni momenat porodica sa one strane Drine koje uvek imaju spakovan kofer sa osnovnim stvarima, dokumentima i parama za ne-daj-boze.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
HTC One
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.