Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 46 47 49 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bacena bomba na stan novinara Dejana Anastasijevica  (Pročitano 38335 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Te price o slobodnom novinarstvu i ataku na gradjane Srbije mozete da okacite macku o rep!
Jer:
1) slobodno novinarsto ne postoji nigde u svetu a pogotovo ne na Balkanu
2) Kog boli drska za gradjane Srbije njihove interese i sta oni i o cemu misle
3) O patriotizmu i rodoljublju ne bi trebalo da pricaju a ponajmanje da sude oni koji ne znaju sta to znaci!

Ti si u najmanju ruku neandertalan Smile Gde ti zivis? Koji vek? Smile

Pazi: sasvim je razumljivo da extrmisti u Srbiji tako razmisljaju, jer je to na ovim prostorima posebna fela Smile dakle: zatucani, nepismeni, neradnici, ne znaju puno o svetu koji ih okruzuje.

U Francuskoj se napad na novinara, poistovecuje kao i napad na policajca (sto se tice kazne koja sledi napadacu) Smile

Pocni da zivis u realnosti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
BlackBerry bold 9000
sve je to tačno što si napisao, ali anastasijević nije novinar... bavi se nekim drugim poslom!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
grozno, tako ugledan list zamalo da ostane bez razvedcika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
BlackBerry bold 9000
imaju oni još kominternovaca... dulović, vasić... ne bojim se ja za njih
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Vučić: B 92 postavio bombu Anastasijeviću

Novinar nedeljnika "Vreme" Dejan Anastasijević i generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izneli su oprečne ocene o tome ko bi mogao stajati iza još nerasvetljenog bombaškog napada na Anastasijevića.

U tekstu u najnovijem broju "Vremena", Anastasijević je naveo "da ima saznanja" da je lider SRS-a Vojislav Šešelj iz pritvora Haškog suda, gde se nalazi zbog optužbe za ratne zločine, preko supruge Jadranke poslao spisak potencijalnih svedoka koje bi trebalo eliminisati ili zastrašiti.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić odbacio je te navode na konferenciji za novinare i rekao da misli da je neko sa B92 postavio bombu na prozor Anastasijevića.

Anastasijević, kome su pre šest meseci postavljena dve bombe na prozor spavaće sobe, u tekstu navodi da se i njegovo ime nalazi na navodnom spisku koji je predat "u ruke Šešelju bliskoj osobi sa dobrim vezama u podzemlju".

Novinar nedeljnika "Vreme" napisao je i da je "spisak (Šešelj) poslao u Beograd po svojoj supruzi Jadranki, pa joj je nakon što je to otkriveno jedno vreme bilo zabranjeno da posećuje muža". On ocenjuje da se na spisku našao zbog svedočenje protiv Slobodana Miloševića 2002. godine, a iz koga je deo koji se odnosi na lidera SRS-a tužilaštvo uvrstilo u dokaze protiv Šešelja.

"Taj deo će na sudu biti podnesen u pisanoj formi - dakle, tužilaštvo me ne zove kao svedoka - ali Šešelj ima pravo da traži da me unakrsno ispita, te da se dokaz odbaci ako se ne pojavim na sudu ili ako mi se, ne daj bože, nešto desi", navodi se u tekstu.

Prema navodima Anastasijevića, Šešelj je pre nekoliko meseci na statusnoj konferenciji tražio od suda da iz dokaznog postupka izbaci tri pisana iskaza čiji su autori u medjuvremenu preminuli. "Zamalo da ja budem četvrti". Ukazao sam policiji na te okolnosti, rekao sam im i nešto što sam saznao od izvora koji ne mogu da imenujem - a to je da je Šešeljev spisak predat u ruke osobi bliskoj Šeselju sa dobrim vezama u podzemlju", dodaje se u tekstu.

Anastasijević navodi da je ime te osobe u neformalnom razgovoru saopštio i zameniku okružnog tužioca. On je još naveo da neće svedočiti protiv Šešelja, kao ni protiv Jovice Stanišića, ukoliko ga sud ne pozove na zahtev odbrane. On je dodao i da se ne usudjuje da tvrdi da Vojislav Šešelj i/ili Jovica Stanišić, imaju bilo kakve veze sa bombom na njegovom prozoru. "Optužujem, medjutim, organe otkrivanja i gonjenja da nisu smogli volje i hrabrosti da otklone opasnost za mene i moju porodicu", dodaje Anastasijević.

Reagujući na taj tekst, Vučić je kazao da je bombe na prozor novinara nedeljnika "Vreme" postavio "neko" sa Radiotelevizije B92. "Mi smo za to da se otkrije ko je postavio bombe na prozor novinaru Dejanu Anastasijeviću, ali to mora da radi onaj kome je to posao a ne da čeka da mi dodjemo na vlast i to otkrijemo", izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da tekstove kakav je Anastasijevićev objavljuje "najbezobzirniji ološ koji lupeta gluposti i optužuje druge za pokušaj ubistva bez ikakvih dokaza". On je rekao da SRS nema nikakve veze sa podzemljem i da misli da je neko sa B92 postavio bombu Anastasijeviću. "Naša najznačajnija i najvažnija veza u srpskom podzemlju je (glavni i odgovorni urednik RTV B92) Veran Matić. On je sam centar tog podzemlja", kazao je Vučić.

Vučić je rekao i da "SRS ima indicija da je Šešelj direktno umešan u ubistvo švedskog premijera Ulofa Palmea 1986. godine". "Šešelj je kao mali bio alergičan na bicikl i nije mogao a da ne ubije Palmea, koji je voleo da vozi bicikl", rekao je Vučić.

(Beta)
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Следи хапшење Анастасијевићевих нападача

Идентитет „бомбаша” познат, тврде у београдској полицији, преостаје само да их пронађу и приведу
Дејан Анастасијевић

Београдској полицији је, како сазнајемо, познат идентитет нападача који су 14. априла, поставили две кашикаре испод прозора Дејана Анастасијевића, новинара недељника „Време”. Конкретну кривичну пријаву, како сазнајемо, полицајци још нису поднели. Приоритет им је да пронађу где се крију осумњичени.

– Нисам знао ту информацију, али нема разлога да вам не верујем – рекао нам је Анастасијевић. – У сваком случају, радује ме да се на мом случају и даље ради. Прексиноћ сам био на свечаности уприличеној поводом годишњице БИА. Поздравио сам се са министром Јочићем, а са директором полиције Вељовићем и директором БИА Булатовићем и разговарао. Међутим, ни у једном тренутку нисмо поменули мој случај.

Како „Политика” сазнаје, полицајци знају ко је напао Анастасијевића, али сматрају да свака сувишна реч може да уназади или упропасти ток потраге.

Три месеца после догађаја, написана је кривична пријава против непознатог извршиоца, како се обично чини да би се испунила форма за истрагу. Предмет је из Трећег општинског тужилаштва, задуженог за лакша кривична дела, прослеђен у надлежност Окружног тужилаштва, надлежног за „крупније ствари”. У кривичној пријави, извршиоцима се на терет ставља кривично дело покушаја убиства са елементима тероризма.

Одмах затим, предмет је из Трећег општинског тужилаштва, да би добио на значају, пребачен у Републичко јавно тужилаштво, које је установило да се ради о тероризму и документацију проследило Окружном тужилаштву. По налогу тужилаштва, истражни судија је, како сазнајемо, хитно тражио да се спроведу неке предистражне радње. Тако је полиција пролетос привела осам чланова паравојне јединице „Шкорпиони” на информативни разговор. Убрзо су, међутим, сви пуштени.

Прву сумњу на „Шкорпионе” је јавно изнео сам Анастасијевић зато што је у неколико наврата писао о њима, а два дана пре експлозије је на Радију Б92 критиковао благе пресуде које су им изречене због убиства шесторице Бошњака из Сребренице. У јучерашњем броју „Времена” сам је, међутим, оповргао ове сумње, изневши да су „Шкорпиони” „писали дирљиво писмо шефу Фонда за хуманитарно право Наташи Кандић у коме огорчено поричу своје учешће у атентату. Склон сам да им, барем у овом случају, верујем”. Јуче је открио оно о чему је до тада, како каже, „у интересу истраге” ћутао. Обелоданио је да је прошле године из Хашког трибунала упозорен да је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ „саставио некакав списак потенцијалних сведока које би требало елиминисати или застрашити”, те да је на њему и он. Разлог због којег се нашао на списку је, како је навео, његово сведочење против Слободана Милошевића, 2002. године, из кога је део који се односи на Шешеља тужилаштво уврстило у доказе против лидера СРС-а.

Тај део ће на суду, истакао је новинар, бити поднесен у писаној форми. Дакле, тужилаштво Анастасијевића не зове као сведока, али Шешељ има право да тражи да га унакрсно испита, те да те доказе одбаци ако се новинар не појави на суду или му се „нешто деси”. Списак на којем је и његово име је, како каже Анастасијевић, предат особи „блиској Шешељу која има добре везе у подземљу”. Реч је, истакао је новинар, о особи која је одавно требало да оде на издржавање затворске казне, али да се то одлаже већ неколико пута.

Анастасијевић је открио и још један податак, који није саопштио полицији: да су га почетком месеца „потражили људи из трибунала и саопштили му своју жељу да га виде у Хагу као сведока против Јовице Станишића”. Још је више био изненађен када су му, како наводи, рекли да је на списак сведока стављен само две недеље пре експлозије и да су о томе обавештени Станишићеви адвокати.

– Замолио сам тужиоце да ме избришу са листе сведока и да о томе уредно обавесте Станишићеве адвокате – навео је Анастасијевић. – Нећу сведочити против Станишића ни у ком случају, а нећу ни против Шешеља уколико ме суд не позове на захтев одбране, јер ми ту следује обавезујући судски позив.

На крају, Анастасијевић је рекао да се, на основу свих изнетих чињеница, не усуђује да тврди да Војислав Шешељ или Јовица Станишић имају икакве везе са бомбом на његовом прозору.
Наредни дани би требало да баце више светла на то ко је и зашто имао мотив да силом „дејствује” на представника „седме силе”. И да тиме разна нагађања добију или изгубе на тежини.

(Политика)
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple 15
Novinar Dejan Anastasijević o atentatu na njega
Napad na mene naručen je iz haške ćelije
Autor: T. N. Đ. | 19.10.2007 - 10:38

Šest meseci nakon što je pokušano ubistvo novinara "Vremena" Dejana Anastasijevića, i nakon što policija nije uspela da pronađe napadače, Anastasijević je na stranicama svog magazina objavio rezultate sopstvene istrage. Iako to ne kaže direktno, činjenice koje ređa navode na zaključak da je ovaj pokušaj ubistva povezan sa zastrašivanjem i likvidacijom potencijalnih haških svedoka u procesu protiv Vojislava Šešelja i Jovice Stanišića.

Još pre nekoliko meseci "Blicu" je iz dobroobaveštenih izvora sugerisano da bi se napadači mogli nalaziti upravo tamo gde ih sada smešta sam Anastasijević. On govori o povezanost napada na njega i sudbine osoba sa spiska potencijalnih haških svedoka koji je Šešelj dostavio svojoj supruzi Jadranki, a preko nje generalnom sekretaru SRS Aleksandru Vučiću. Spisak je prosleđen izvršiocu iz podzemlja koji bi vršio pritisak na svedoke, zastrašivao ih, pa čak i eliminisao. Iz samog Haga takođe su dolazila ista upozorenja. Hag je, potvrđeno je "Blicu" u Tribunalu, tražio zaštitu za svedoke sa spiska upozorivši da su neki od njih naprasno preminuli. Zbog ovog spiska Hag je zabranio Jadranki Šešelj da posećuje svog supruga izvesno vreme.
"Razlog zbog kojeg sam se našao na spisku", piše Anastasijević, "je moje ranije svedočenje protiv Miloševića 2002. godine iz kojeg je deo koji se odnosi na Šešelja tužilaštvo uvrstilo u dokaze protiv vojvode".
Taj deo će na sudu biti podnet u pisanoj formi, ali Šešelj ima pravo da ga pozove na unakrsno ispitivanje, te da se dokaz odbaci ako se, kako piše Anastasijević, "ne daj bože ne pojavim na sudu, ili ako mi se, ne daj bože, nešto ne desi".
"Inače, Šešelj je pre nekoliko meseci na statusnoj konferenciji tražio od suda da se iz dokaznog postupka izbaci tri pisana iskaza čiji su autori u međuvremenu preminuli. Zamalo da ja budem četvrti", piše novinar "Vremena".
Anastasijević podseća da je još pre tri godine Aleksandar Vučić posvetio čitavu konferenciju za štampu njemu i njegovom kolegi iz Vremena, takođe haškom svedoku, Jovanu Duliću, predstavljajući ih kao strane plaćenike. U svojoj knjizi Šešelj je na ovaj način ponovo pisao o Anastasijeviću na punih 130 strana.
"U vreme kada sam dobio upozorenje iz Haga nisam ga preterano ozbiljno shvatio, ali sam posle eksplozije ukazao policiji na gore navedene okolnosti. Saosećajno su me gledali, nisu ništa zapisali. Takođe sam im rekao da sam saznao od izvora koji ovde ne mogu da imenujem - a to je da je Šešeljev spisak predat u ruke izvesnoj Šešelju bliskoj osobi sa dobrim vezama u podzemlju. Reč je o čoveku koji je odavno trebalo da ode na izdržavanje zatvorske kazne, ali mu se ona iz nekih razloga po ko zna koji put odlaže. Ime te osobe sam u neformalnom razgovoru saopštio i zameniku okružnog tužioca koji je nadležan za moj slučaj. I on me je saosećajno gledao".
Početkom ovog meseca Anastasijevića su, kao što objašnjava u svom tekstu, posetili ljudi iz Tribunala sa pozivom da bude svedok u procesu protiv Jovice Stanišića, ozloglašenog Miloševićevog šefa tajne službe.
"Bio sam iznenađen jer Stanišića nikada nisam upoznao, a sve što o njemu zanam odavno sam napisao u tekstovima za "Vreme". Bio sam još više iznenađen kada su mi rekli da sam na listu svedoka stavljen pre šest meseci 2. aprila (p.a. 12 dana pre pokušaja ubistva!) i da je taj spisak još tada dostavljen Stanišićevim braniocima".
Iz Haga o ovome nisu Anastasijevića ranije obavestili jer su, kako su mu rekli, zaboravili. A na njegovo pitanje ima li Hag boljeg svedoka od njega odgovorili su mu da "da tu postoji problem, jer je nekoliko ljudi sa te liste naprasno preminulo, dok su drugi odbili da svedoče ili su promenili iskaz". Anastasijević je zamolio da ga izbrišu sa tog spiska, i odbio je da svedoči u ovom procesu, kao i u onom koji se vodi protiv Šešelja.
Anastasijević je naglasio u svom tekstu da sve što je naveo su činjenice, ali da se ne usuđuje da na osnovu njih tvrdi da šešelj i Stanišić imaju bilo kakve veze sa bombom na njegovom prozoru.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mnogo sta je u svemu nejasno !!!
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 13:18:21 od Breee!!! »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Šest meseci nakon što je pokušano ubistvo novinara "Vremena" Dejana Anastasijevića, i nakon što policija nije uspela da pronađe napadače, Anastasijević je na stranicama svog magazina objavio rezultate sopstvene istrage. Iako to ne kaže direktno, činjenice koje ređa navode na zaključak da je ovaj pokušaj ubistva povezan sa zastrašivanjem i likvidacijom potencijalnih haških svedoka u procesu protiv Vojislava Šešelja i Jovice Stanišića.

Još pre nekoliko meseci "Blicu" je iz dobroobaveštenih izvora sugerisano da bi se napadači mogli nalaziti upravo tamo gde ih sada smešta sam Anastasijević. On govori o povezanost napada na njega i sudbine osoba sa spiska potencijalnih haških svedoka koji je Šešelj dostavio svojoj supruzi Jadranki, a preko nje generalnom sekretaru SRS Aleksandru Vučiću. Spisak je prosleđen izvršiocu iz podzemlja koji bi vršio pritisak na svedoke, zastrašivao ih, pa čak i eliminisao.

Anastasijević je naglasio u svom tekstu da sve što je naveo su činjenice, ali da se ne usuđuje da na osnovu njih tvrdi da šešelj i Stanišić imaju bilo kakve veze sa bombom na njegovom prozoru.

Kako ovo sve ide zajedno samo on zna...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Boze kakve budalastine 
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 46 47 49 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.