Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Dali podrzavate mars 11. Oktobra?

Glasanje završeno: 09. Okt 2008, 23:30:38

Da
46.8%  (22)
Ne
53.2%  (25)
Ukupno glasova: 47
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Б-92 против неонацистичког марша 11. октобра  (Pročitano 40497 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
СРБ или СРП

Српски језик је веома оштар језик јер се користи при жетви. Да би срп био оштар потребно га је исковати. Како и зашто је искован српски језик? Одговор ћете можда пронаћи у овом запису господина Србенде Теодулића.

Одакле то да Б пређе у П ? Како је Буки постало Покој?, када у стросрбском писму није било никакве забуне: Срби слове србски док се српом и српским језиком жање жито али и коров. Срп је једно старинско оруђе, земљорадничка алатка, која се скоро више и не користи, али пре око 200 година у време реформисања нашег писма, направљена је велика заврзлама и замешатељство испод које се потписао неуки Вук Караџић.

Доказ и Извор: Сабрана дела Вук Стеф. Караџић књига „СРПСКИ РЈЕЧНИК ” у издању ПРОСВЕТА-НОЛИТ. Наводимo цитатат из поговора који је написао Др. Павле Ивић стр.38 и 39: „Вуково знање како немачког, тако и латинског језика било је непотпуно (он је латински управо учио у Шишатовцу током свог боравка 1816). Вук и Копитар су се надали да ће око превода на немачки Вуку помоћи Мушицки. Али тај књижевник пун великих планова, који је у животу ипак тако мало урадио – није имао времена. Сав посао остао је Копитару. ”Ја сам Вама казао „, писао му је Вук августа 1816, ”да ћете Ви имати посла око Србског Рјечника више него ја„.”.

Обратите пажњу да и сам Вук користи Б када када слови око Србског Рјечника. Тек под Копитаревим утицајем прелази на П. Зашто? Ко је? И шта је био Копитар?

Извор и одговор: Мала енциклопедија ПРОСВЕТА стр. 862.: „КОПИТАР Јернеј-Бартол (1780 – 1844) славист (Словенија); цензор за словенске и грчке књиге код бечке владе; један од оснивача славистике; учитељ, помагач и заштитник В. Караџића. Бавио се проучавањем свих, нарочито словенских језика. Написао (1808 – 09) прву научну граматику словеначког језика (Grammatik der slavischen Sprache in Krain, Karnthen und Steiermark); био је за народни језик у књижевности, иако сам није писао словеначки, и за један упрошћен правопис; те своје идеје пренео је на Вука; од њега је Вук научио каква треба да буде азбука за један језик. Подстакао је Вука да скупља народне умотворине и упутио га да напише српску граматику и речник. Први је издао Брижинске споменике (1836), и у вези с њима поставио тзв. Панонску теорију о пореклу старословенског језика. Био је аустрофил и одушевљени јозефинист.”

С. Теодулић одговара: име СРБ је исправно јер то значи: СловоРециБог, док је кривао сечиво СРП са значењем: СловоРециПокој.

Образложење

СРБ је корен имена народа нашег СРБСКОГ, СРБИ или СРБЉИ, СРБИН, СРБКИЊА, СРБЧЕ, СРБСКИ, СРБИЈА, СРБАДИЈА, СРБО итд. Корен се не може мењати само се наставци могу мељати. Ако се измени корен мења се и смисао.

Свети САВА први архиепископ СРБСКИ. Тако стоји написно у Дечанима! И тако треба да се пише данас, а и у будућности!!!

Србски је исправно - српскочекићарски није
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Nemojte mi reci... vi u svakodnevnom govoru izgovarate srBski...
Meni je to uzasno tesko izgovoriti..  Smile

Ajde... probajte 10 puta brzo da izgovorite "srBski" Smiley

Takodje... zaboravlja se da je tek sa Vukom narodni jezik usao u knjizevni... Smiley
Dotadasnje varijante bile su dostupne malom krugu ljudi i sigurno nisu oslikavale jezik kojim je govorio plebs...
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 16:21:04 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
Da a kad dominick napise Srbski onda ga ispravljaju "poznavaoci" gramatike, more Smile evo dok sam pisao post jedan me je vec oborio Smile
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 16:29:34 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1063
OS
Windows XP
Browser
Mozilla (CK-IBM)
Nebuloze...Ajde sada iskreno reci, koliko to ima ljudi koji  riječ sprski povezuju sa riječi srp prije nego sa SrbinSmile Veću glupost u životu nisam čuo.
Vidis, ja sam cula isuvise mnogo puta, narocito u uvredljivom tonu.

Da li tebe riječ srpski asocira na riječ srp ili Srbin?
Mene naravno asocira na "Srbina", jer otkako znam za sebe ucim srpski/srpsko-hrvatski. I naravno da se trudim da pisem i pricam prema vazecem pravopisu Matice srpske, cak i ako se ne slazem sa nekim od tih rjesenja.

Citat
Izuzeci nisu nastali tako što je nekome eto palo na pamet da napravi izuzetak (kao što vi sada hoćete). Izuzeci postoje da bi se otklonile sumnje oko značenja riječi, a tu asocijaciju na srp sam prvi put čuo od ovih koji guraju ovo srBsko.
Ja sam prvi put cula relaciju povezanu sa srpovima prije nekih 8 godina, kada je jedan sovinisticki natrojen Slovenac govorio o srpovima i srpkinjama...  Smile I zasmetalo mi je...

Citat
I šta ti znači to Česi i Slovaci.... Pa i Njemci pišu svaku imenicu sa velikim početnim slovom, da li bi trebali i mi? Smile Pišu i sve vlastite pridjeve velikim slovom, da li bi to trebalo da znači da ovo srBski treba da evoulira u Srbski? Srpski jezik se piše prema srpskoj gramatici, a ne češkoj, slovačkoj niti bilo kojoj drugoj?

Ne bunimo se protiv ovoga zato što bi to teško izgovoriti, već zato što je skrnavljenje naše gramatike.

Pa vidis, Cehe i Slovake spomenuh upravo zbog toga jer je pridjev srbski tesko izgovoriti:
Citat
Nemojte mi reci... vi u svakodnevnom govoru izgovarate srBski...
Meni je to uzasno tesko izgovoriti..  Smile

Ajde... probajte 10 puta brzo da izgovorite "srBski" Smiley

Sustina spominjanja ceskog ili slovackog jezika je bila, da ako neko moze da izgovori tu rijec bez problema - zasto mi to ne mozemo... Tako da ovo preuzimanje gramatickih pravila drugih jezika niko nije ni pominjao.

Inace, ja nisam neki zestoki pobornik koriscenja ovog pridjeva, ali ne volim kada neko proziva zbog "nepismenosti" ljude koji zele da vrate u upotrebu ovog izraza.
IP sačuvana
social share
Ко себе иглом, ти њега лопатом.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tu stoku fasisticku treba pobiti!
Olos ,gamad,poklali su 1 000 000 Srba u Jasenovcu..
Neverovatno je da posle svega postoje maloumnici Srbi koji podrzavaju tu bolesnu ideju... A zna se koliko je Srba stradalo od nacistickog noza... Budale..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1063
OS
Windows XP
Browser
Mozilla (CK-IBM)
Tu stoku fasisticku treba pobiti!
Olos ,gamad,poklali su 1 000 000 Srba u Jasenovcu..
Neverovatno je da posle svega postoje maloumnici Srbi koji podrzavaju tu bolesnu ideju... A zna se koliko je Srba stradalo od nacistickog noza... Budale..

Sta znas o nacional-socijalizmu kao ideologiji?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Одакле то да Б пређе у П ? Како је Буки постало Покој?, када у стросрбском писму није било никакве забуне

Kako u starosrbskom nije bilo nikakve zabune da se piše srbski, tako u srpskom nema nikakve zabune da se piše srpski.

Citat
Тек под Копитаревим утицајем прелази на П. Зашто?

Kopitar, masoni, Vatikan...(je li u  tom pravcu vodi priča)  Smile

Citat
Србски је исправно - српскочекићарски није

Srp i čekić? Izgleda da sam pogriješio, znači ipak je komunizam u pitanju?  Smile
Citat
Свети САВА први архиепископ СРБСКИ. Тако стоји написно у Дечанима! И тако треба да се пише данас

Kad bi pisali danas kao što je pisano u Dečanima malo bi se mi šta razumjeli.

Gramatika i služi da bi se uspostavila pravila, a ne da ih svako izmišlja kako mu padne na pamet

Šta ljudi neće da izmisle da bi se isticali kao veći Srbi od ostalih.....

@ WariorKA
Citat
Vidis, ja sam cula isuvise mnogo puta, narocito u uvredljivom tonu.

Citat
Ja sam prvi put cula relaciju povezanu sa srpovima prije nekih 8 godina, kada je jedan sovinisticki natrojen Slovenac govorio o srpovima i srpkinjama...  Smile I zasmetalo mi je...

I šta sad, neko je to rekao u uvredljivom tonu i ajde sad da mijenjamo, da nas ne mogu više vrijeđat?  Smile Kakav ti je to argument? I ja sam čuo da neki govore o kosovskom boju podrugljivo kao o našem porazu, i šta sad? Hoćemo li i to mijenjati, da stavimo da smo otjerali sultana do Carigrada, da im zapušimo usta?

Citat
Sta znas o nacional-socijalizmu kao ideologiji?  Smile

Molim te kad govoriš o nacizmu ne stavljaj smajlije kraj njega, bar kad su srpski forumi u pitanju?

Evo i odgovora

21. oktobra 1941. godine Kragujevac je zadesila ogromna tragedija. 7000 njegovih stanovnika, medu kojima oko 300 ucenika i petnaestoro dece od 8-12 godina je streljano u Šumaricama.
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1063
OS
Windows XP
Browser
Mozilla (CK-IBM)
Pogledaj svoj post, pa ces vidjeti da nisi pitao za razloge mijenjanja, nego za asocijaciju na srp.

Kragujevac su izazvali partizani i cetnici, narusavajuci prethodno postignut dogovor sa Nijemcima. Da bude jasno, Nijemce ne volim, ali odredjeni dogovor je postojao, i mogao je sacuvati (kao sto u odredjenim dijelovima Srbije i jeste) mnoge srpske glave.

Btw, moje pitanje nije bilo "sta znas o primjeni nacional-socijalizma od strane nijemaca na podrucju srbije", nego "ideoloske osnove nacional-socijalizma"...
« Poslednja izmena: 08. Okt 2008, 17:38:53 od WarriorKA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E50
MUP: Ne zna se organizator skupa neonacista
Sreda, 8. oktobar 2008. 13:53    

Za subotu 11. oktobar policiji je prijavljeno održavanje dva odvojena skupa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu - Marš za jedinstvo Srbije i protest Udruženja antifašističke kampanje.

U Informativnoj službi MUP-a agenciji Beta je rečeno da se u prijavi ne navode organizatori Marša za jedinstvo Srbije u 17 sati, dok su kao organizatori antifašištičkog skupa u 16 sati prijavljeni Udruženje antifašistička kampanja i Studentska unija Filozofskog fakulteta.

Oba skupa su, kako je navedeno, prijavljena kao "javni skup i javni skup u pokretu", ali MUP još nije izdao odobrenje za njihovo održavanje.

Okupljanje na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu pod nazivom Marš za jedinstvo Srbije najavljeno je na sajtovima više ultradesničarskih organizacija, poput Nacionalnog stroja, a trebalo bi da počne u 17 časova.

Na sajtu tih organizacija pozivaju se pristalice da dođu na plato ispred Filozofskog fakulteta 11. oktobra. U pozivu se navodi da se od "svih patriota koji će prisustvovati ovom skupu" očekuje da dođu bez ideoloških i stranačkih oznaka i da ne prave "nepotrebnu buku".

Takođe, učesnicima se nalaže da "zbog izvrgavanja istine, pre, za vreme i posle skupa" ne komuniciraju sa medijima.

Sličan skup prošle godine je najavljen za 7. oktobar u Novom Sadu, ali ga je policija zabranila.

U znak protesta zbog najave tog skupa na rođendan jednog od nacističkih vođa, više nevladinih organizacija održalo je antifašistički skup tokom koga je došlo do sukoba sa pripadnicima ultradesničarskih organizacija.

U sukobu dve grupe povređene su četiri osobe, a 56 izgrednika mahom iz ektremističkih organizacija je privedeno.

Više stranaka i nevladinih organizacija zatražilo je proteklih dana od MUP-a da zabrani i spreči održavanje "skupa neonacista".

Prema Zakonu o javnom okupljanju, skup u pokretu treba prijaviti policiji pet dana pre održavanja, a skup koji se održava na jednom mestu mora se prijaviti najmanje 48 sati pre održavanja.

Poslanici ZES za zabranu skupa

Poslanička grupa Za evropsku Srbiju u Skupštini Srbije zatražila je od ministra policije Ivice Dačića da ispita da li je zvanično prijavljen najavljeni skup "Srpski marš 2008" i da ga zabrani ako utvrdi da ga organizuju neonacističke organizacije.

Poslanica Lige socijaldemokratra Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je na konferenciji za novinare u Skupštini da je Dačiću upućeno pismo na inicijativu petoro poslanika LSV-a, a da su ga potpisali svi poslanici poslaničkog kluba ZES.

Kako je navela, od Dačića je zatraženo da poslanicima dostavi dodatne informacije o događaju o kojem mediji pišu i koji je, prema navodima medija, zakazan za 11. oktobar u Beogradu.

Ona je rekla da će ZES tražiti od Dačića da taj skup zabrani i ne dozvoli njegovo održavanje ako se utvrdi da je zvanično prijavljen i da ga priprema organizacija koja je u svom radu pokazala da raspiruje versku, nacionalnu, rasnu i drugu mržnju.

U pismo Dačiću, prema rečima Aleksandre Jerkov, podseća se da su 7. oktobra prošle godine na isti način neonacističke, fašističke i klerofašističke organizacije pokušale da u Novom Sadu organizuju proslavu rođendana jednog od nacističkih vođa Hajnriha Himlera.

"Radi se o grupacijama koje je MUP tako okarakterisao", rekla je poslanica LSV-a, i dodala da su tada građani Novog Sada pokazali da ne žele da dozvole da se taj skup i fašistički marš održi u njihovom gradu.

"Smatramo da ovoga puta država treba da bude ta koja će preuzeti odgovornost. Država treba da bude ta koja će zaštiti ustavni poredak i zakone ove zemlje", navela je Aleksandra Jerkov.

(Beta/arhivska fotografija predstavnika "Nacionalnog stroja")

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pa razlog mijenjanja je po vama upravo ta asocijacija, ali pošto vidim da nemaš odgovore a ionako je off neću više o ovome.

Citat
Kragujevac su izazvali partizani i cetnici, narusavajuci prethodno postignut dogovor sa Nijemcima. Da bude jasno, Nijemce ne volim, ali odredjeni dogovor je postojao, i mogao je sacuvati (kao sto u odredjenim dijelovima Srbije i jeste) mnoge srpske glave.

Aha prekršili su dogovor, pa ćemo mi da ubijemo 400 djece? Je li to tvoja ideologija za koju se zalažeš?

Čija vojska je uzela puške u ruke i ubila 7000 spskih civila? Nacističke (ili kako ti to više voliš da nazoveš nacional-socijalističke) Njemačke.

Biti Srbin i podržavati nacizam => imati veliki problem u glavi

Citat
Btw, moje pitanje nije bilo "sta znas o primjeni nacional-socijalizma od strane nijemaca na podrucju srbije", nego "ideoloske osnove nacional-socijalizma"

Smile Smile Smile Smile

Da li si ti svjesna šta pišeš? Znači i sama si priznala da je ono u Kragujevcu PRIMJENA nacional socijalizma, znači provodjenje u praksi njegovih ideja, i ti  i pored toga podžavaš tu ideju (ili podržavaš teoriju ali ne ii primjenu  Smile)

Osnova nacional socijalizma je jedna i jedina:     M R Ž NJ A !

Sve ostalo je umotavanje i uljepšavanje da bi se privukli na svoju stranu i istinske patriote. Ali to sam već napisao pa da se ne ponavljam
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.