Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 06:37:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Avioni oboreni na teritoriji SFRJ,SRJ !!  (Pročitano 44095 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
BlackBerry 
Citat
Secam se da su bili u top formi 1999 te ,kad je trebalo da budu.Drugo sta mi imamo od 29 ki ....3 aviona i za to nemamo resorse.Pa vise se isplati da ih prodamo u staro gvozdje ,i da te pare ulozimo u PVO sisteme nego da se jebavamo sa krsevima.
Gde si nasao podatak da 3 komada imamo? Na Google? A MiG-29 su ti deo PVO sistema ako nisi znao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
Ti si neki pametnjakovic izgleda??Stalno nesto mudrujes u prazno ,kao radis tamo ili pitaj boga gde pa sad ovde samo dajes tipa informacije,"a gde si to cuo",Kako ja neznam itd.....mislim gluposti,a drugo procitaj Pravilnik foruma .Kad me vec vuces za jezik,a ocigledno vidim da ne citas novine da nasao sam na google ....sledeci tekst:
VOJSKA SCG
Remont pet „migova“

Ove godine započeće remont pet borbenih aviona „mig 29“ koje poseduju vazduhoplovne snage VSCG i jednog transportnog AN-26, najavio je Zoran Stanković, ministar odbrane. Za početak remonta obezbeđeno je deset miliona evra.

Izvinjavam se ovde kazu 5 komada ......izem ti razliku.

Evo ti link:  http://www.blic.co.yu/arhiva/2006-01-20/strane/kratke_vesti.htm

IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
Evo jos sa googla
Beograd - U ovoj godini započeće remont pet borbenih aviona MIG-29 i jednog transportnog AN-26, koje poseduju vazduhoplovne snage Vojske SCG a za početak je obezbeđeno deset miliona evra, najavio je juče ministar odbrane Zoran Stanković, prilikom posete vojnom aerodromu Batajnica. Stanković je naglasio da je vazduhoplovstvo u proteklom periodu bilo u teškom položaju, da je prošle godine bio izuzetno mali broj letova, ali da se nada da će ove godine biti obezbeđeno traženih 4.000-5.000 tona avionskog goriva. Inače, jedan sat leta aviona MIG-21, košta približno 2.000 evra, a MIG-29 oko 2.500, od čega najviše odlazi na gorivo. Stanković je rekao i da je MUP Srbije upućen zahtev da se Vojsci vrate dva helikoptera Mi-24 i dva Mi-17, jer po Bečkoj konvenciji policija nema pravo na takve borbene helikoptere. U. U.

Izvor:
http://www.danas.co.yu/20060120/hronika1.html#1
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
Citat
A MiG-29 su ti deo PVO sistema ako nisi znao

To stvarno nisam znao ccccc.....strasno,normalno je da sam mislio na sisteme "zemlja vazduh" ,jer "vazduh - vazduh" ne moze da brani ni Aduu ciganliju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
BlackBerry 
Pre svega nisam pametnjakovic i ne pravim se pametnjakovic ali neke informacije koje nisu tacne zelim da demantujem. Verovatno imam malo vise pouzdanijih informacija od "rekla-kazala" kojima Vi baratate. Zbog toga i postavljam pitanja odakle Vam sve te neproverene informacije. Verujem da ovde medju Vama ima dosta zaljubljenika u tehniku i da dosta Vas i zna veoma mnogo o tome (ne da poznaje vec zna) ali isto tako ima i dosta neproverenih a pogotovo netacnih informacija. Ja ne vidim zasto si se ti nasao pogodjenim sto sam ti rekao ili te pitao za neku informaciju koja mi nije poznata. Verovatno radim na takvom mestu ili imam poznanike koji rade na tom mestu o kome Vi pricate. A neke informacije i ne mogu da se kazu iz razumljivih razloga (vojna tajna i sl.) ali ne vidim u cemu je problem da postavis link ili copy-paste uradis teme ili vesti koju si procitao ili nasao a ne da odgovaras 'citaj pravila foruma' i 'googlaj'. Pre svega ja sam na dosta foruma clan i znam pravila koja ovde vladaju ali isto tako ne vidim razloga zasto odmah pretite pravilima nekom clanu koji postavi pitanje "gde si to cuo?" i njima slicnim. Ovaj forum je prepun spamova i ljudi odgovaraju samo smajlijem sto na vecini foruma nije dopusteno,ali ja nemam nista protiv toga. Postoje admini i modovi koji brinu o forumu (i sam sam admin i mod na pojedinim forumima i znam kakav je to posao i koliko treba odricanja da bi se forum odrzavao u kvalitetnom stanju).
Ja Vam nudim moju strucnu pomoc u vezi rada ovog dela foruma (kao obican clan) i nemam nameru da se sa bilo kim svadjam i prepirem. Samo zelim da se argumentuju postovi ako to bilo koji clan trazi.
A sada da se vratimo na temu. 5 komada ili 3 komada nije isto. U kakvom su oni stanju najbolje cete videti kroz jednu reportazu RTS koja je igrom slucaja danas snimana (mislim da ce i sutra isto biti nekog snimanja u vezi remonta aviona).
Do kakvih sam ja sve nebuloznih informacija dolazio citajuci novine to je cudo. U jednim nasim tiraznim novinama sam procitao da ce remont jednog aviona MiG-29 kostati oko 20 miliona dolara.Svi znamo da za taj novac moze da se kupi nov MiG-29,pa zasto bi remontovali avion kad mozemo nov da kupimo?
Kazes da su nam nepotrebni avioni za PVO zastitu.Onda mi odgovori na pitanje kako ces avion koji udje u nas vazdusni prostor vratiti tamo odakle je dosao? Verovatno sa KUB-om ili NEVOM? A sta ako je to putnicki avion? I zamisli da oborimo jedan putnicki avion,kakve bi bile reakcije svetskih sila?A koliko sam upoznat ne postoji ni jedan toliko inteligentan raketni sistem Z-V koji moze da proceni da li treba da obori avion koji je nepozvan usao u nas vazdusni prostor i posle da se normalno vrati na lansirnu rampu.  A verovatno si upoznat da se desava u dosta slucajeva da i putnicki avioni skrenu sa svoje utvrdjene i odobrene putanje. Jedini nacin da sprecimo to je da ili remontujemo nase avione ili da placamo strancu da nam cuva NASE nebo. A ta cena je mnogostruko veca od cene remonta.
Izvinjavam ti se ako si se nasao prozvanim u mojim postovima ali te isto tako molim da ne pretite sa pravilima.
Uzgred sve pohvale za ovaj deo foruma i stojim Vam na raspolaganju ako Vam je potrebna bilo kakva pomoc.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung S7
Poenta je kad ja napisem nesto ,obicno prethodno procitam ili nadjem na netu pa postavim.Nemam ama bas nikakvog razloga da postavljam dezinformacije , a ako to uradim i covek mi kaze"alo pogresio si nije tako" ,onda ocekujem od istog tog clana da mi da izvor,ili prevashodno misljenje ako je strucan u tome.A tipa "a gde si to cuo  mozda na googlu " ili slicno shvatam kao podsmevanje bez adekvatnih dokaza.Zato sam tako i odreagovao ,znaci ako imas drugi izvor i zelis da ga podelis sa nama,to uradi,a da komentarises u stilu "e bre nemate pojma" bez ikakvog argumenta ili objasnjenja ne moram da slusam.

Mada sve ovo nije bitno vazno je da smo se skapirali Smile
Elem back on topic,
Pa smatram ,ako vec kad nam se teritorija toliko smanjila ,da avione i ne treba da imamo vec da se orijentisemo ka Z-V sistemima ,kako staticnim tako i mobilnim tipa Tungaska i S-300 .Mada za gore navedeni primer se slazem da nam treba par komada ,ali to moze da zavrse i MIG21 cevi koji su jeftiniji za odrzavanje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
su-27 je aerodinamichki nestabilan -
ovo znachi da korekcija upravljachkih povrshina
mora da se vrshi 30-40 puta u sekundi da bi
avion ostao u normalnom letu . poshto to pilot
ne moze postoji kompjuter -fbw (fly-by-wire).
isto je i sa f-16 i sa drugim modernim avionima.
mig-29 je mislim poslednji avion koji je bio
aerodinamichki stabilan (nepotreban mu je fbw)
to da nasha vojska nije mogla da servisira
radar i rwr na mig-29 za vreme rata je opshte
poznato , zamislite samo shta bi bilo da moraju da
servisiraju fbw.

p.s. ako neshto ne znate pitajte malo civilizovanije ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
su-27 je aerodinamichki nestabilan -
ovo znachi da korekcija upravljachkih povrshina
mora da se vrshi 30-40 puta u sekundi da bi
avion ostao u normalnom letu . poshto to pilot
ne moze postoji kompjuter -fbw (fly-by-wire).
isto je i sa f-16 i sa drugim modernim avionima.
mig-29 je mislim poslednji avion koji je bio
aerodinamichki stabilan (nepotreban mu je fbw)
to da nasha vojska nije mogla da servisira
radar i rwr na mig-29 za vreme rata je opshte
poznato , zamislite samo shta bi bilo da moraju da
servisiraju fbw.

p.s. ako neshto ne znate pitajte malo civilizovanije ...

Hmm sad si me zbunio,dobro objasni mi sta je fly by wire?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
BlackBerry 
A meni da objasni sta je rwr. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Samsung S7
@bf_109_g_6

Citat
korekcija upravljachkih povrshina
mora da se vrshi 30-40 puta

Jel si ovde mislio na trimovanje? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 06:37:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.