Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:15:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Automatizacija  (Pročitano 1466 puta)
01. Okt 2013, 03:58:50
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Interesuje me da li postoji neki program koji bi mi strašno uštedeo vreme. Nešto kao makro u Wordu, samo što bi on trebao da radi sa fajlovima a ne sa tekstom.

Prilikom back-up dosta DVD-ova mi je "puklo" kako da sada imam preko 1000 fajlova sa "nco" ekstenzijom. Postoji rešenje, u recimo Total Commanderu, jedno enter vraća fajl na ekstenzijom, drugo enter ga snima i delete ga briše.

E to treba uraditi bar jedno hiljadu puta. Znači, da li ima neki program koji bi to odradio za mene. Selektujem fajlove, startujem ga i op fajlovi su vraćeni.

Fantastika?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

postoji li spas.jpg
(184.91 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 01. Okt 2013, 04:00:29 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Jako si lose objasnio. Sreca pa si okacio screenshot. Koliko ja vidim, ti sada imas .nco iza imena svakog fajla, sto znaci da su imena fajlova sacuvana. Ako je tako, onda selektujes sve nco fajlove (u komanderu ALT i plus na numerickoj tastaturi selektuju sve fajlove istog tipa), pritisnes CTRL + 'M' (multi-rename) i samo obrises '[E]' iz Extension polja. To bi ti obrisalo .nco iz imena svih fajlova i ostavilo bi originalna imena. Nadam se da sam dobro shvatio problem i objasnio resenje Wink
Ako nisam, ispravi me Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Kažu da slika vredi hiljadu reči.

Vidim da ja Total Commander koristim sa 1% njegovih mogućnosti. Nisam znao za ovu komandu. Međutim, nažalost nije pomoglo jer je izgleda nero convertovao fajl u taj nco format (slika "stari fajl")

Operacija spašavanja fajla je sledeća, select na ime fajla, dvoklik otvori se prozor kao na slici "nero backup slika 1) odradi kao na slici "nero backup slika2) i fajl je spašen, snimljen sa originalnom ekstenzijom a na računaru je ostao i stari *.nco fajl.

Pošto ovih fajlova imam mnogo (preko 1000) ja bi želeo da kada selektujem fajl, automatizujem dalji proces, Da ga on automatski otvara, snima i briše nco fajl (ajde brisanje nco fajlova nije problem to mogu lako). Nadam se da sam sada bio razumljiv.

stari fajl.jpg
(69.65 KB, 1024x768)
nero backup slika 1.jpg
(196.97 KB, 1024x768)
nero backup slika 2.jpg
(151.51 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Aha. Sada sam googlao, to je neka Nero arhiva. Mozes li da nadjes nekoliko takvih fajlova koji ne sadrze nikakve bitne/privatne/poslovne podatke, i da ih prikacis uz poruku. Da potrazim nacin kako da se odrade svi odjednom.

EDIT:
Ili probaj prvo ovako:
1) selektujes sve fajlove koji su nco
2) CTRL + M
3) u polje extension upises 'zip'
4) zatvoris multi-rename tool
5) selektujes sve fajlove
6) desni klik i extract all here
« Poslednja izmena: 01. Okt 2013, 16:51:27 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Šta da kažem, sem, bravo majstore

Spasio si me.

IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Hehe... Nemoj vise to da koristis  Smile
Nero pravi neke kao svoje arhive. Sreca pa koristi obican zip algoritam, pa se fajlovi mogu lako spasiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Slažem se. Sada su diskovi toliko jeftini da je nepotrebno. A i prednost, mogu ja da izaberem šta hoću. Ovako on puni diskove sa bespotrebnim fajlovima. Drugo, negde pročitah kada se sada radi back-up bolje je na eksterni hard-disk brže, čak možda i jeftinije.

Evo, meni su neki emailovi vrlo važni koje sam čuvao preko dve godine, propali jer je disk pukao. Nema veze idemo dalje. Žurio sam nisam uradio verifikaciju fajla i cvrc.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Počeo sam da radim ovo. I sada možda malo preterujem, ali što kažu "ko pita ne skita".

Da li je moguća još veća automatizacija, da automatski radi direktorijume, subdirektorijume itd.

Naime, recimo direktorijum megasoft, ima poddirektorijume 1996, 1997 itd. E sada, da li je moguće nekako izborom direktorijuma megasoft uraditi sve u njemu. Probao sam na način kako smo otkrili, neće, u poddirektorijumima ostaju nco fajlovi.

super automatizacija.jpg
(178.67 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Ja sada znam kako da raspakuje sve fajlove, ali na jedno mesto. Ne bi ti sacuvao strukturu direktorijuma Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
VIP VIBE C
Kako se radi o izuzetno starim fajlovima možda i nije bitna struktura direktorijuma. Bitno mi je da za što manje vremena fajlove dobijem u upotrebljivom formatu. Mislim da u raznim subdirektorijumima ne postoje fajlovi sa istim imenom, pa ne postoji opasnost od overwrite.

IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:15:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.298 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.